Pružanje pomoći kada je potrebna

Moram nešto da vas pitam, zašto ljudi hoće da vam pomognu kada vam pomoć nije potrebna a kada jeste onda nikog nema? :aha:

Kad ti je dobro, možeš sve i sama. Kada je zlo i naopako, treba ti neko, da ti ruku da. Pruzi utehu i obriše suze. tada ti treba neko, jer i svaka tuga je duplo manja kada je sa nekim prepoloviš. Tu sam posve bez iluzija više, kako kazu....da se radjas sam bez kose, zuba i iluzija. Dodala bih i bez ikoga. Takav i umireš. :D :kiss:

Ono što je vazno dodati, da ti treba neko i sa kim ces da podeliš sretne momente svoga zivota. Jer i svaka sreca je duplo veca ako se imaš kome i sa kim radovati. A mnogi se ni tome ne umeju radovati niti obradovati. Ja umem da se obradjem tudjoj sreci, ma kako meni bilo teško ili me to bolelo. Jer postoje neke više stvari, od svega an svetu...savest i ljudskost. Svest da je dobro ono sto najviše volite. Kako onda da se i Vi ne radujete? Da, nema mi ravne. :kiss:

Moram nešto da vas pitam, zašto ljudi hoće da vam pomognu kada vam pomoć nije potrebna a kada jeste onda nikog nema? :aha:

..nije da nema veze sa onom poslovicom ..
Dok budeš srećan, imaćeš mnogo prijatelja, kad nastanu teška vremena, bićeš sam.
..e sad ovo što misle da ti je pomoć potrebna, odn. petljaju se u ono što ih se ne tiče je uglavnom projekcija vlastite nesigurnosti .. - ja to ne mogu.. - a ne, ona to ne može...
..u suštini pomažu sebi ....

Srećna okolnost prijatelja stvara a nesrećna proverava.U se i u svoje kljuse. Eto samo dve poslovice davno nastale koje idu u prilog ovoj temi...verovatno ih ima još, i verovatno nisu slučajno nastale. Zato u životu nije loše imati plan A i plan B, ovako ću uz pomoć a ovako bez pomoći ;).

a nekad zasluzis pomoc i ne dobijes je pa ti tog dana zivot spasi potpuni stranac...
nema pravila..

pravilno razmisljanje ..

ako si u zivotu nesebicno pomagao onda se ne moze desiti da ti se pomoc ne vrati onda kada ti bude potrebna ..problem je u tome sto ljudi vecinom pomazu da bi im se vratilo od istih a to se onda i ne moze nazvati pomoc jer si prodao a ne bezuslovno dao !

kada se covek nadje u teskoj situaciji da mu je potrebna necija pomoc,on se sam oseca nemocno i bezvredno,nije mu bas lako zatraziti pomoc...
nakon pruzene mu pomoci ,prvo na sta pomisli jeste - pa ovo i nije bilo tako tesko kao sto sam mislio ,mogao sam i sam !
e od toga trenutka taj isti covek pocinje da se stidi pred onim koji mu je pruzio pomoc ..sramota ga je sto je sebe doveo u situaciju da pred drugim pokaze koliko je ustvari mali ....
neretko se desava da se takav okrece protiv onog koji mu je pomogao ...

to je nice lepo opisao u zaratustri ;

"jer kad bih video patnika kako pati stideo sam se zbog njegovog stida;a kad bih mu pomogao,gresio sam se grubo o njegov ponos.
velike usluge ne stvaraju zahvalnost nego osvetoljubivost..."

Utopija, NIKO NIŠTA ne daje bezuslovno.

bezuslovno dajes onog momenta kad shvatis da se na ovom svetu nista ne desava ni slucajno ni namerno ,kad shvatis da nisi u mogucnosti da delujes ni na sta ,kad pocnes da " jednostavno zivis " bez "teznji ka raju ili straha od pakla " ...vecina nas nije svesna da nisu u mogucnosti da "jednostavno vole" vec da je njihova ljubav proizvod okolnosti koje su se desile ...

Potcenjuješ lukavstvo spiritualnog ega... misliš da se suština može saznati umom?

kolega,
mislim da se sustina jedino moze spoznati neumom ...
isto tako mislim da ako me nisi razumeo u prva dva posta,ne vredi da ih napisem jos dvesta ...
dala sam svoje misljenje na zadatu temu ,onako kako sam kroz iskustvo dozivela ono o cemu postavljac teme zeli vise saznati ...
naravno,nece se svi sloziti sa mojim misljenjem jer svako ima svoje iskustvo i o tome ne vredi diskutovati ..
nemam obicaj da pisem o necemu sto nisam licno prozivela vec samo negde procitala !

kolega,
mislim da se sustina jedino moze spoznati neumom ...
isto tako mislim da ako me nisi razumeo u prva dva posta,ne vredi da ih napisem jos dvesta ...
dala sam svoje misljenje na zadatu temu ,onako kako sam kroz iskustvo dozivela ono o cemu postavljac teme zeli vise saznati ...
naravno,nece se svi sloziti sa mojim misljenjem jer svako ima svoje iskustvo i o tome ne vredi diskutovati ..
nemam obicaj da pisem o necemu sto nisam licno prozivela vec samo negde procitala !

Fair enough :)

Back