Prozimanje mistike i nauke

Ako je "ratio of the opposite....." onda je to tangent, a ako je to "odnos naspramne......" onda je tangens. U nasem jeziku taj odnos se zove tangens i tako ga treba i pisati.
Kakva je to "kosmicka energija" koju prikupljaju danasnji zvonici crkava?

Vidusa:
Eh, pored tolikih engleskih rijeci u nasem jeziku, cemu tolika frka zbog tangenta?
A o kosmickoj energiji jedan Ceh ima odlican sajt. Pokusacu da ga nadjem.

Evo ga: http://www.miroslavprovod.com/
Treba prvo utvrditi kredibilitet autora, a nesto ne nadjoh bas neke ubedljive dokaze ni za jedan od tri oblika "kosmicke energije". Zato mislim da mozda postoji i sajt jednog laboranta sa PMF-a u Beogradu, koji je bio veliki UFO-zaludjenik i koji bi nam ispricao lepu pricu o vanzemaljcima koji posecuju Zemlju.

Da li je nuka ista dokazala o rasljarima i njihovom nacinu otkrivanja vode? Nauka i tu bleji kao ovca, a ljudi svjedoce to na nase oci.
Na sajtu sa donjeg linka na forumu Nauka ja sam bio poceo nesto o Piramidi, ali me moderator izbrisao jer, kazao je tada, to nije za nauku. I evo sad jedan od tih ljudi, urednika tog foruma, dozivio je ono sto ga je totalno zbunilo: iskusio je nepoznatu energiju rasljarenja. I sad pomalo i mene tolerisu na svom forumu. Procitajte, zanimljivo je:

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=21767

Vidusa:
Da li je nuka ista dokazala o rasljarima i njihovom nacinu otkrivanja vode? Nauka i tu bleji kao ovca, a ljudi svjedoce to na nase oci.
Na sajtu sa donjeg linka na forumu Nauka ja sam bio poceo nesto o Piramidi, ali me moderator izbrisao jer, kazao je tada, to nije za nauku. I evo sad jedan od tih ljudi, urednika tog foruma, dozivio je ono sto ga je totalno zbunilo: iskusio je nepoznatu energiju rasljarenja. I sad pomalo i mene tolerisu na svom forumu. Procitajte, zanimljivo je:

Pročitao sam i veoma je interesantno. Ja normalno nemam komentar jer opet su to samo price ljudi na forumu, a gde je istina...? No meni je smesan onaj deo iz tvog posta koji sam podvukao. Zasto si toliki protivnik nauke?

Vidusa:

"Nauka i tu bleji kao ovca"

Nauka koji ti poznajes bleji kao ovca i njace kao magarac...

sto se tice ovoga, vec su ti tamo rekli - ideomotorni efekat...
ispitivanja su pokazala da veliki broj rasljara podsvesno upravlja njima i na taj nacin "pronalazi" vodu (posto je prethodno upoznao teren)...drugim recima to su prevaranti...
da tu postoji neka sila koja ima tako dramatican efekat, ona bi davno bila izmerena...

Vidusa:

Pa dobro Vidusa, majku mu! Hoćeš li se uozbiljiti i diskutovati o realnim stvarima a ne o kvazi nauci i prevarantima? Šta ti uopšte znači gornja adresa? I ovde u Češkoj se pojavio neki Filipinac koji je golim rukama operisao ljude od raka, vadio im trule organe i zaceljivao rane bez vidljivog reza rukom napravljenog. Čak je i na TV imao svoje emisije i prikazivao svoja umeća. I naravno, radilo se o prevarantu koji je ojadio stotine ljudi ovde i pobegao na Filipine.
I David Koperfild ume mnogo štošta, čak i Ajfelovu kulu da ukloni sa Marsovih polja.....
Ovo je ipak tema Prožimanje mistike i nauke a ne prožimanje iluzionista, madjioničara i prevaranata sa naukom!

Sigurno je da bolje poznajete piramide i istoriju Egipta od mene, ali zanima me da li mozemo tacno da znamo koliko su matematika i astronomija bili razvijeni i korisceni u starom Egiptu. Koliko je "dokumenata" koji svedoce o tome izgubljeno tokom vekova? Koliko su drugi faktori tokom istorije uticali u usporavanju razvitka nauke i ponovnom dokazivanju i koriscenju nekih ranije poznatih otkrica? Koliko ja znam, prvi koraci integralnog racuna napravljeni su vec u staroj Grckoj. A drugi tek u 17. veku.

Vidusa:
Evo, ovo je predstavnik nauke! Sve sto ne zna, on uvija i mutne poslove,prevaru, magiju, okultizam.I ovakvi sebe smatraju nosiocima progresa! :lol:

naravno da je prevara...
pogledaj http://www.randi.org/ i pogledaj link Million Dolar Challenge...
svako od tih rasljara ima mogucnost da uzme milionce, samo ako dokaze, u strogo kontrolisanim uslovima, da ce u vise od 80% slucajeva predvideti gde se nalazi voda....

btw, DOKAZI da rasljarstvo radi...to sto neki lik koji zivi 50 godina na tom podrucju nalazi vodu, nista ne znaci...
ako je to podrucje geoloski podobno za podzemne vode velika je verovatnoca da gde god da kopas da ces da nadjes bunar...

dakle, zovi te tvoje rasljare da kod Jamesa dokazu svoje tvrdnje....

Rasljar ima mogucnost da nadje vodu u prirodi, a ne u celicnom bunkeru. I kod rasljarenja se ne radi o nadprirodnim mocima pojedinih ljudi, nego samo napoznatom zracenju vode na koje raslje reaguju. Kad se nadjes negdje u prirodi probaj, mozda se uvjeris!

Snowblind:
Sigurno je da bolje poznajete piramide i istoriju Egipta od mene, ali zanima me da li mozemo tacno da znamo koliko su matematika i astronomija bili razvijeni i korisceni u starom Egiptu. Koliko je "dokumenata" koji svedoce o tome izgubljeno tokom vekova? Koliko su drugi faktori tokom istorije uticali u usporavanju razvitka nauke i ponovnom dokazivanju i koriscenju nekih ranije poznatih otkrica? Koliko ja znam, prvi koraci integralnog racuna napravljeni su vec u staroj Grckoj. A drugi tek u 17. veku.

Dokumenti su u strogo cuvanim drzavnim arhivama.Nista se ne moze saznati mimo onoga sto je dozvoljeno da svijet zna. Dakle, samo ono sto propuste cenzori (urednici) skolskih knjiga, a sta ce da propuste, a sta da zadrze ili odstrane, to dolazi iz glavnog staba cenzora (urednika) svijeta.
Namjerno spaljivanje cuvene aleksandrijske biblioteke uzrokovalo je da mnogo znanje bude unisteno.Ali, prije nego ze biblioteka spaljena po naredbi, brodovi knjiga otisli su u crkvene i manastirske tajne biblioteke, naocito u Rim (Vatikan).

Vidusa:
Rasljar ima mogucnost da nadje vodu u prirodi, a ne u celicnom bunkeru. I kod rasljarenja se ne radi o nadprirodnim mocima pojedinih ljudi, nego samo napoznatom zracenju vode na koje raslje reaguju. Kad se nadjes negdje u prirodi probaj, mozda se uvjeris!

kakvi celicni bunkeri, sta pricas?
kada se ispitiju rasljari, vodu traze u prirodi, a ne u celicnim bunkerima...
i ne , ne radi sse od natprirodnim mocima, vec o nekoj drugoj izmisljenoj fizici i nacinu za uzimanje para od lakovernih...
a james svejedno lepo nudi pare da to dokazes...ako umes, idi u prirodu pa probaj...samo sto ce da te nadgleda tim geologa koji nece dozvoliti slucajne ubode...
dakle, ako verujes da tako voda moze da se nadje, milion dolara je tvoje....

Obersturmfuehrer:
kakvi celicni bunkeri, sta pricas?
kada se ispitiju rasljari, vodu traze u prirodi, a ne u celicnim bunkerima...
i ne , ne radi sse od natprirodnim mocima, vec o nekoj drugoj izmisljenoj fizici i nacinu za uzimanje para od lakovernih...
a james svejedno lepo nudi pare da to dokazes...ako umes, idi u prirodu pa probaj...samo sto ce da te nadgleda tim geologa koji nece dozvoliti slucajne ubode...
dakle, ako verujes da tako voda moze da se nadje, milion dolara je tvoje....

Ja se ne bavim rasljarenjem, nemam uslove za to.

Vidusa:
Ja se ne bavim rasljarenjem, nemam uslove za to.

onaj tvoj kolega sa drugog foruma ocigledno jeste...
pa mozes da mu predlozis kako da najlakse zaradi milionce, i jos mozda da se ugradis kojis 3-4%...
em ce rasljarenje da se pokaze kao validna i ispravna metoda, em ce nego da zaradi pare...
samo da napomenem da vec 20 godina niko nije uspeo....

Vidusa:
Jesi li bio u vatikanskoj biblioteci? Je li moze bilo koji naucnik da dobije dozvolu za istrazivanja u njihovom arhivu? Naivan si, momcino, naivan!

mislim da to nije tacno, ali cak i da jeste...
to dokazuje svetsku zaveru?

evo sad sam proverio, svako ima na raspolaganju citavu biblioteku za citanje i uzivanje...
ili je bas posebno "NAUCNICIMA" zabranjen ulaz?
a sto naucnicima zabranjen ulaz, kad oni ionako nista ne znaju>?

Hajde da se mi vratimo temi, ostavim svjetske zavjere. Udaljili smo se od teme.

Evo, novi posao:

a) Mjeseceva ekliptika 5,2 stepeni.

b) Piramida pokazuje da je Sunceva ekliptika 23,4461943 stepeni.

Dakle bi krajnja linija Mjeseceve putanje bila 28,6461943 stepeni.

Da li imas naucne primjedbe na ove podatke? Tacni ili netacni, odnosno da li se uklapaju u naucne podatke?

Idemo dalje!

MJESEC, ZEMLJA I VELIKA PIRAMIDA

Po mnogim astronomima Mjeseceva ekliptika (putanja) je oko 5,2 stepeni iznad maksimalne ekliptike Sunca.

Ima astronoma koji tvrde da je Sunceva ekliptika 23,44 stepeni, a neki kazu 23,45 stepeni, treci sve to uzimaju kao priblizno 23,5 stepeni.

Velika piramida pokazuje da je Sunceva ekliptika 23,4461943 stepeni.

Ako na Suncevu ekliptiku dodamo i onu udaljenost Mjeseca od 5,2 stepeni, tada dobijamo krajnju udaljenost Mjeseca od nebeskog ekvatora: 28,6461943 stepeni

Broj 28,6461943 stepeni svojim brojevima vrlo je blizu broju Piramide koji oznacava udaljenost ose ulaza u Piramidu od njene glavne ose:
286,4690182 inci.
Zatim je broj Mjeseceve ekliptike 28,6461943 stepeni vrlo blizu broju stepeni Manastira sv. Katarine na Sinaju: 28,64690182 stepeni sjeverno od ekvatora i taj broj stepeni daje 3179,806102 km, jer je na zakrivljenoj povrsini Zemlje 1 stepen = 111 km.

Broj 3179,806102 km je, po Piramidi, 1/2 Zemljinog poluprecnika N-S.

Kolika je razlika izmedju broja 28,6461943 i broja 28,64690182 stepeni? Razlikaje 0,00070752 stepeni ili samo 2,547072 sekundi. Slobodno mozemo reci da je Mjeseceva ekliptika umjesto 5,2 od Sunceve ekliptike udaljena 5,20070752 stepeni.

U zavisnosti od godisnjeg doba Mjesec se, kao i Sunce, prividno pomjera sjeverno i juzno (deklinacija, DEC): 21. decembra je na -28,64690182 stepeni, a 21. juna na +28,64690182 stepeni:

2 x 28,4690182 = 57,29390364 stepeni sto na zakrivljenoj povrsini Zemlje iznosi 6.359,612204 km. To je Zemljin poluprecnik u pravcu S-J.

I tako pomocu mjera Piramide otkrivamo razlicite Bozije znakove od vremena postanja svijeta:

"Nebesa kazuju slavu Boziju, i djela ruku njegovijeh glasi svod nebeski." (Psal. 19, 1)

.

VRIJEME MJESESEVE ROTACIJE I ZEMLJA

mjesecevemijeneqg7.png

Zemlja i Mjesec

Izmedju dva mlada Mjeseca prodje vrijeme od 29,27 do 29,83 dana Mjesecevog obrtanja oko Zemlje. Srednja vrijednost ova dva broja je 29,55 dana. Kao srednju vrijednost astronomi uzimaju 29,5305889 dana, a Velika piramida 29,53010037 dana.

Za vrijeme ovih 29.53010037 dana Mjesec se pojavljuje u 4 svojih glavnih faza: mladi Mjesec (mladina), prva četvrt, pun Mjesec (uštap) i posljednja cetvrt. Koliko vremena protekne od jedne do druge Mjeseceve faze:

29,53010037 : 4 = 7,382525093 dana

Dakle, izmedju Mjesecevih faza protekne 7,382525093 dana Mjesecevog obrtanja = 177,1806022 sati = 10.630,83613 minuta = 637.850,168 sekundi.

Izdvojimo broj 637.850,168 (sekundi) i pogledajmo ovo: po Velikoj piramidi ekvatorski radijus Zemlje je 6378,50168 km = 637.850,168 dekametara (1 dkm = 10 m).

Sta to znaci? To znaci da na 1 dekametar Zemljinog radijusa Mjesec svojom putanjom utrosi 1 sekundu kretanja: koliko dekametara u radijusu Zemlje, toliko sekundi kretanja (obrtanja) izmedju pojave Mjesecevih faza.

U ukupnom vremenu izmedju dva mlada Mjeseca od 29,53010037 dana je 2.551.400,672 sekundi. Podijelimo to sa tangentsom ugla uspona Velike piramide:

2.551.400,672 : 1,273240621 = 2.003.863,708 sekundi

2.003.863,708 sekundi = 23,19286699 dana = duzina baze Velike piramide izrazena u dekametrima.

Da li nas na nekom primjeru u Svetom Pismu Gospod upucuje na ove znake u vezi sa Mjesecevim mijenama u Mjesecevom obrtanju oko Zemlje? Da, i evo pogledajte:

"Sedam nedjelja nabroj; kad stane srp raditi po ljetini, onda pocni brojiti sedam nedjelja." (5. Moj. 16,9)

Sedam nedjelja je 49 dana.

"Po tom od prvoga dana po suboti, od dana kad prinesete snop za zrtvu obrtanu, brojte sedam nedjelja punijeh. Do prvoga dana po sedmoj nedjelji nabrojte 50 dana, onda prinesite dar Gospodu." (3. Moj.23, 15)

Uzmimo sve dane godine i podijelimo sa 7,382525093 dana, podijelimo cijelu godinu sa danima izmedju Mjesecevih faza:

365,242 : 7,382525093 = 49,47385825 dana.

Vrijeme od 49,47385825 dana je skoro polovina 50. dana. I eto starozavjetne Pedesetnice i eto Pedesetnice novozavjetne:

"Jos rece Gospod Mojsiju govoreci:
Kazi sinovima Izrailjevijem, i reci im: kad dodjete u zemlju koju cu vam dati, i stanete zeti u njoj, tada donesite snop prvina od zetve svoje k svesteniku;
A on neka obrce snop pred Gospodom, da bi vam se primio; sjutradan po suboti neka ga obrce svestenik.
A isti dan kad budete obrtali snop, prinesite jagnje od godine dana zdravo na zrtvu paljenicu Gospodu"
(3.Moj.23,9 - 12)

Obrtanje snopa je simbol obrtanja Mjeseca oko Zemlje, simbol vremena. A zrtveno jagnje kao simbol ukupnog vremena (ovdje godine) je simbol Isusa Hrista i Njegove zrtve u punoci vremena?

"I kad se navrsi 50 dana bijahu svi apostoli jednodusno. I u jedan put postade huka s neba kao duhanje silnoga vjetra, i napuni svu kucu dgje sjedjahu;
I pokazase im se razdijeljeni jezici kao ognjeni; i sjede po jedan na svakoga od njih."
(Djel. 2, 1-3)

Eto dana osnivanja Crkve Hristove, prvo kao sjena zetve Staroga i potom kao stvarna zetva Novoga Zavjeta":

"I praznik zetve prvina od truda tvojega sto posijes u polju svoje; i praznik berbe na svrsetku svake godine, kad saberes trud svoj s njive." (2. Moj. 23, 16)

"Tada ostavi Isus ljude, i dodje u kucu. I pristupise k njemu ucenici njegovi govoreci: kazi nam pricu o kukolju na njivi.
A on odgovarajuci rece im: koji sije dobro sjeme ono je sin covjecij;
A njiva je svijet; a dobro sjeme sinovi su carstva, a kukolj sinovi su zla;
A neprijatelj koji ga je posijao jest djavo; a zetva je posljedak vijeka; a zeteoci su andjeli."
(Mat. 13, 36-39)

Ako je dakle do nauke, eto pomocu Pisma do nauke astronomske i nauke knjizevne i nauke teoloske:

"Otvoricu u pricama usta svoja, kazacu skriveno od od postanja svijeta." (Psal. 78, 2, Mat.13, 35)

ristob:
Zadivljen sam. Odavno tvrdim da se Biblija tumači simbolički, ali će doći vreme kada će se pokazivati i njena bukvalna tačnost.

to znaci da ce da se potvrdi da je bilo potopa, i da je noje spakovao sav zivi svet i plovio morima i morima?
to znaci da postoji bog koji je u stanju da ubija ljude, ali ne da ih spasava?
to znaci da postoji i djavo koji jednostavno "lose utice" na ljude, ali ih ne ubija?

Back