perapera
Zainteresovan član
- Poruka
- 159
Vidusa:Sad je i tebi tangent uspona Piramide 1,27324062. Hajde, reci nam reference odakle to nadje! Pa nigdje do kod Viduse! Niko drugi na svijetu nije odredio taj ugao do Vidusa. I niko nije odredio kvadratni korijen tog broja do Vidusa. I jos mnogo sto-sta od Viduse bice prepisano od skorojevica na vikipediju.
Reference, prijatelju, reference! Moja knjiga je arhivirana u Library and Archives of Canada sa svim ovim brojevima, evo pune dvije godine.Na pojedinim forumima to sam postavio prije tri godine i to je lako provjeriti.
Eto, vec je pocelo izracunavanje obima kruga bez direktne upotrebe broja Pi. Ha-ha-ha!
Kad ti Vidusa postavi formulu, lako je izracunati, zar ne?
Za koji mjesec cijela Vidusina knjiga o mjerama Piramide bice postavljena po sajtovima tipa vikipedije, gdje svaka susa moze da prepise i da upise tudje otkrice.![]()
![]()
Predlazem ti da pazljivo citas sve sto sam napisao na ovom forumu. I ako budes pazljiv, naci ces da sam i o ovome vec pisao.
Naprimjer ovdje: tu ces naci temu: IZ GEOMETRIJE V. PIRAMIDE I BIBLIJE. Pazljivo procitaj sta pise podebljanim slovima na kraju kao zakljucak:
http://forum.krstarica.com/threads/97439&page=16&pp=25
Nego, kad tako zestoko napadas, nadji tacno ime i prezime autora i djelo u kojem on tvrdi da je ugao uspona Piramide 51,85399754 stepeni te da je taj taj tangent toliki koliki jest!
Samo pazi: ugao 51,854 ne odgovara datom tangenSu!
I samo na kraju: ni u broju 1,27324062 niti u broju 1,128379644 ne ogleda se zlatni presjek!
Izracunavanje obima kruga bez broja Pi:
http://forum.krstarica.com/threads/97439&page=1&pp=25
Znaci ti si prvi premerio piramidu, utvrdio dimenzije izmedju ostalih i uglove, otkucao na digitronu ovaj ugao i kliknuo tan??? Ma bravo
I na ovoj strani na wikipediji imas reference, i to toliko da mozes pretrazivati po njima ceo dan, ne bih ni stavio link ka toj strani da ih nema. Medjutim materija na toj strani je te tezine da je moze svariti i jedan malo bolje matematicki potkovan osnovac.
Izracunavanje obima kruga bez broja Pi. Ovo para usi svakom ko se nije posvadjao sa matematikom
Vidusa ne zelim da te vredjam, ali zaista odavno nisam cuo tezu glupost.
Broj pi se definise kao odnos obima kruga i njegovog precnika. Taj odnos je jedinstven.Ti si prvi, pored svih velikih matematicara kroz vekove, koji tvrdi da nije tj, da postoji i neki tvoj broj. zar ti to nije malo cudno? Imajuci u vidu definiciju broja pi, iskaz "Izracunavanje obima kruga bez broja Pi" je besmislen.

Ne, ne zavisi. Broj 0,318310155 kao tangent ugla 17,65680115 stepeni nema nikakve veze sa brojem Pi?