Prozimanje mistike i nauke

Obersturmfuehrer:
p0re nego sto se prica o visedimenzionalnim bicima, neka neko opise i objasni koje su to dimenzije i manifestacije tih bica.

pa, ... ima bar 30god o takvoj predstavi, veze dimenzionalnosti i stupnju razvoja ...

mnogo ima popularnih knjiga od samih naučnika i niko nije saglasan sa prethodnim. ? ! ?
Npr: Nulto dim. biće - tačkasto, telo, npr.polip, školjka, itd...
Npr: Jednodim.biće - insekt, svet percipira od tačke A do B, vremenski živi u neprekidnoj sadašnjosti, dok mu nešto ne poremeti putanju itd itd...,
itd...
---
Otprilike, ali posle se komplikuje od četvoodim, petodim itd ... nije mi sve to baš dosledno ... pogotovo kada ljudi nastupe kojih ima od 3,4 5 dim...

Izvini na sturosti informacija .
Pozdrav

M-m-mmolim?! Wow! Ovo je prvi put da cujem za takvu klasifikaciju zivotinja. Ne znam ni odakle da pocnem da komentaris i postavljam pitanja. Niti uopste da li je vredno to raditi.

Ovaj post i ta ideja su me zaista ostavili bez teksta.

c020.gif

Insect:
M-m-mmolim?! Wow! Ovo je prvi put da cujem za takvu klasifikaciju zivotinja. Ne znam ni odakle da pocnem da komentaris i postavljam pitanja. Niti uopste da li je vredno to raditi.
Ovaj post i ta ideja su me zaista ostavili bez teksta.
Evo za razmišljanje. Ajkula vidi elektromagnetno polje. Slepi miš vidi zvučne talase. Vuk i zmija vide moždane talase (moć hipnoze)... I skoro svaka životinja ima neko specijalno čulo. Imaju li ta čula veze sa dimenzijama? Čovjeku je data intelektualna dimenzija ali su mu uskraćene mnoge druge. Koje dimenzije posjeduje Bog?

Ja sam imao priliku ovo sve da cujem sa mnogo mnogo vise detalja i sa pricom koja mnogo vise ima smisla.
Na ovoj adresi
http://www.galaksija.com/
postoji sajt koji poseduje i svoj forum. Dobronamerno kazem i Vidusi i ostalim misticima, na tom sajtu cete biti prihvaceni mnogo bolje nego ovde. Bio sam clan tog foruma pre nego sto sam postao clan krstarice. Bio sam clan skoro 3 meseca. Za ta tri meseca sam procitao ceo sajt i redovno ucestvovao u diskusijama na forumu. Ima dosta zanimljivih tema. Postoje teme i za razlicite vrste nauke i filozofije ali se u sustini sve vrti oko jedne stvari koja je diktirana od cini mi se jedne licnosti. Necu je imenovati. Postoji dosta uverljiva prica koja se provlaci kroz sve teme. Zanimljivo je to sto se ta prica olako prihvata, jer je puna naizgled logicnih stvari. Ucestvovao sam u diskusijama, pisao teme i stavove zasnovane na naucnim cinjenicama, na proverenim rezultatima, pisao sam i pisao dok jednom nisam otvorio oci i pogledao sta se desava na tom forumu. Broj clanova ne raste jako brzo, no to nije tako strasno kada se uzme u obzir da oni koji dodju tamo u 90% slucajeva ostaju i prihvataju pricu koja se zaista vezuje za svaku temu.
Ukratko, govori se o denzitetima. To sto je gore neko pomenuo da neka ziva bica zive po razlicitim dimenzijama, podsetilo me je na tu pricu. Denziteti su poput dimenzija osim sto ne opisuju materijalne stvari vec duh, dusu, svest. Biljke su na denzitetu 1, one su najprimitivnije. Zivotinje su na denzitetu 2. Ljudi na denzitetu 3. Ukupno postoji 7 denziteta i svakom denzitetu pripadaju odredjene vrste. Ljudi su proizvod bica 5 denziteta. Necu pricati o njima. Isus hrist je bio bice 4. denziteta. Dalje, postoji jedan vremenski period od 300 hiljada godina kada se dogadja vremenski talas. To je pomak u vremenu u kome se pruza mogucnost bicima sa nizih denziteta da predju na visi denzitet. Bica koja su stvorila nas zovu se Lizard. Zanimljivo je sto u jednom gradu postoji cak i spomenik tim bicima. Lizardi se hrane negativnom energijom koju bica nizih denziteta stvaraju svojim mentalnih sukobima.( mrznjom ). ... Pored toga, cesto se spominje datum 21. decembar 2012. godina. Tada nesto treba da se desi. Necu ni o tome da pricam. Samo cu reci da se u majanski kalendar zavrsava bas tog datuma. Zasto su maje napravile takav kalendar i gde su zaista nestale? Ovo je samo nutli deo sa zarezom od onoga sto se zaista krije na tim temama i tom sajtu. Taj sajt ce postati institucija i jedan od najcvrscih sajtova po pitanju ozbiljnosti sagovornika.

Dakle, sajt je plodno tlo za metafizicare, mistike, i ostale ljude sa razlicitim idejama.
Ja sam napustio taj sajt jer sam posmatrao druge kako ih polako ali sigurno ta prica guta i kako ostaju verni i prici i svemu. Sajt drzi nas covek. U saradnji je sa veoma velikim centrima za istrazivanje psihe, za istrazivanje paranormalnog, za istrazivanje zavera, sa ufolozima, misticima....
Ja se jednostavno ne uklapam u taj soj ljudi. Onima koji budu otisli tamo da provere o cemu se zaista radi zelim samo reci da ostanu dosledni sebe.
Toliko.;-)

Prvo se izvinjavam Viduši (što mu "zagađujem" temu. Neću više)

PROXIMO,
Da bio sam na tom sajtu, ali tamo nema skoro uopšte "osnova", ni naučnih, kako kroz teoriju tako ni kroz experimente, dakle ikakvih "vrednijih i jače" opipljivih dokaza. Ovo što Viduša prezentuje je mnogo ovozemaljskije, jer mi smo ipak prvo u materijalnom svetu kada smo prvo počeli da percipiramo vidljive fizičke veličine, pa tek onda u energetskom, pa na kraju smo dimenzije, informacije, prostor, vreme itd...

Ja taj sajt ne mogu ozbiljno da prihvatim ... mogu biti tolerantan i reći eto to je viđenje grupe ljudi ovog kosmosa.

Ovo što Viduša prezentuje, mi je mnogo bliže jer verujem da su drevni posmatrajući i opažajući svet oko sebe, nešto shvatili, stvorili sistem jedinica (odakle preciznost - misterija) kojim su gradili spomenike makrokosmosa u saglasnosti mikrokosmosa, jer su pokušavali sebe da ukomponuju u makrokosmos, pokušavajući da se stope u jednu celinu - ka božanskom. Odatle se i stvara jasnija nauka i religija kada se pojavljuju infinitezimalne veličine, kao i beskonačni Bog, tada su i mogli da se stvore limesi i viša matematika posle takve postavke religije. Dakle, nije Bog evoluirao, nego je čovek ovim aktivnostima, natereao sebe da Bog u samom čoveku ( čovečije shvatanje o bogu ) evoluira. Bez mešanja Crkve (birokratije posrednika) i Vere. Dakle mi sebe na taj način teramo napred.
--

Pitanje za Vidušu:
Da li su moja tumačenja tvoje teme donekle saglasna sa tvoim pogledima ???

Svima pozdrav !

VELIKA PIRAMIDA - ADAMOV SPOMENIK, VRATA PAKLA

image1bw7.png

Iz Egipatske knjige mrtvih

kapijawd2.png

Kapija smrti. Vrh piramide je Amona, planina Sunca

image4of0.png

Egipatski znak: zemlja

image3no4.png

Egipatski znak: granica svijeta

"Osnovacu Crkvu svoju i vrata paklena nece je nadvladati".

"Ti si izisao na visinu, doveo si roblje, primio darove za ljude, a i za one koji se protive da ovdje nastavas, Gospode Boze!" (Psal. 67, 18
"Sjedjese u tami i u sjenu smrtnom, okovani u tugu i gvozdje;
Jer ne susase rijeci Bozjih i ne marise za volju Visnjega.
On ponisti srce njihovo stradanjem; spotakose se i ne bjese ko da pomogne.
Ali zavikase ka Gospodu u tuzi svojoj, i izbavi ih iz nevolje njihove.
Izvede ih iz tame i sjena smrtnoga, i raskide okove njihove.
Neka hvale Gospoda za milost njegovu, i za cudesa njegova radi sinova ljudskih!
Jer razbi vrata mjedena i prijevornice gvozdene slomi."
(Psal. 107,10 -16)

Kanal is podzemlja skoro vertikalno kroz Piramidu ka Velikoj galeriji pravac ( K-B)simbol je Hristovoog silaska u ad, razvaljivanja kapija adskih i izvodjenje pravednika.
Granitni kamen (tacka C) koji sprecava ulaz ka Velikoj galeriji bice razvaljen pri opstem vaskrsenju.

Vidusa:
Ja sam pravoslavac i pravoslavno razumijevam stanje stvari.
Bog projavljuje sebe kroz sav materijalni svijet fizickim zakonima, a kroz razum projavljuje se brojevima tj. matematickom harmonijom.

Bog, Kosmos, Priroda, itd ... Slažem se sa tobom, ali ono što sam ja napisao nije u nesaglasnosti sa ovom tvojom rečenicom ni sa pravoslavljem. Ali svi mi težimo ka sopstvenom napretku, vez obzira na uverenja, u spoznaji Boga, Kosmosa ili Prirode ... bez obzira kako i vidimo svet oko sebe.

Da li misliš da je ovo nešto zajedničko u Mistici i Nauci bez obzira vezujući se za civilizaciju Egipta ili Inka ili neku drugu drevnu ???

Mystic_:
Bog, Kosmos, Priroda, itd ... Slažem se sa tobom, ali ono što sam ja napisao nije u nesaglasnosti sa ovom tvojom rečenicom ni sa pravoslavljem. Ali svi mi težimo ka sopstvenom napretku, vez obzira na uverenja, u spoznaji Boga, Kosmosa ili Prirode ... bez obzira kako i vidimo svet oko sebe.

Da li misliš da je ovo nešto zajedničko u Mistici i Nauci bez obzira vezujući se za civilizaciju Egipta ili Inka ili neku drugu drevnu ???

Andjeli su nekad vidljivi hodali medju ljudima i imali su cak i svoje kampove, nesto kao vojne garnizone.Juzna Amerika puna je njihovih znakova i ostataka njihovog rada. Orginalno znanje svuda je oko nas kao sto je oko nas vazduh. Veza sa tim znanjem postize se direktnim kontaktom sa bicima duhovnog svijeta, mistikom i okultizmom. Prvi nacin je prestao da funkcionise, drugi nacin je na izmaku i posljednji nacin, okultizam, sve ucestaliji.

Vidusa:
Andjeli su nekad vidljivi hodali medju ljudima i imali su cak i svoje kampove, nesto kao vojne garnizone.Juzna Amerika puna je njihovih znakova i ostataka njihovog rada. Orginalno znanje svuda je oko nas kao sto je oko nas vazduh. Veza sa tim znanjem postize se direktnim kontaktom sa bicima duhovnog svijeta, mistikom i okultizmom. Prvi nacin je prestao da funkcionise, drugi nacin je na izmaku i posljednji nacin, okultizam, sve ucestaliji.

Izvini na skretanje s teme, ali

Da, ima toga i u drugim civilizacijama kao i u Vedama. Pominju se i divovi i titani ili su ih tako naši drevni videli kao velike ljude tj. narode. Po meni malo nestvarno. Mislim da Niče pominje nadljude kao grupu ili pojedince (veličine koje vrše civilizacijske preokrete).
--
Pitanje:
Da li po tebi tu ima veze sa evolucijom boga/makrokosmosa u samom čoveku uz povećanje samosvesnosti ili su u prošlosti zaista postojale takve veličine (bilo nadljudi ili anđeoska ili mitska bića / neulazim u uverenja) ???

Mystic_:
Izvini na skretanje s teme, ali

Da, ima toga i u drugim civilizacijama kao i u Vedama. Pominju se i divovi i titani ili su ih tako naši drevni videli kao velike ljude tj. narode. Po meni malo nestvarno. Mislim da Niče pominje nadljude kao grupu ili pojedince (veličine koje vrše civilizacijske preokrete).
--
Pitanje:
Da li po tebi tu ima veze sa evolucijom boga/makrokosmosa u samom čoveku uz povećanje samosvesnosti ili su u prošlosti zaista postojale takve veličine (bilo nadljudi ili anđeoska ili mitska bića / neulazim u uverenja) ???
Nauka tvrdi da je izvesno potojanje antičestice kao para čestici, odnosno da za svaku materiju postoji antimaterija. U tom smislu ja iznosim ideju da anđeli (i Bog) postoje kao nematerijalna bića tj. uparenje nama (materijalnim bićima). Oni su za nas osjetilni ali ne i vidljivi ili, bar, ne svima.

Kajin ubi Avelja. Kajin je prvi sin Adamov i Evin, Avelj drugi, mladji. Bog kaznjava Kajina progoneci ga u neku drugu zemlju. Kajin uplasen:
"Evo me tjeras danas iz ove zemlje da se krijem ispred tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa ce me ubiti ko me sretne."

Kajin bijase drugi, najstariji, Avelj drugi, najmladji. Koga se Kajin boji da ga ne sretne tamo negdje? Dakle, postoje neki koji nisu od Adama.

" A bijase tada i divova na zemlji; a i poslije, kad se sinovi Bozji sastajahu sa kcerima covjecijim, pa im one radjahu sinove; to bijahu slni ljudi od starine na glasu."

Ko su ovi sinovi Bozji koji se zene kcerima ljudskim?

"A Melhisedek car Salimski iznese hleb i vino; on bijase svestenik Boga Visnjega."
Melhisedek je svestenik Boga Visnjega u Avramovo vrijeme.A gdje je Boziji svestenik, tu ima i Bozijeg naroda, tu je i crkva. A pogresno se uci da se Bog objavio tek preko Mojsija Jevrejima, a evo postoji jednobozacka religija prije Jevreja.
O ovom Melhisedeku niko nista ne zna, a Jevreji ne vole da se on uopste pominje ser njima oduzimaslavu prvog Bozijeg naroda.

"A Jakov otide putem svojim; i sretose ga andjeli Boziji.
I kad ih ugleda Jakov, rece: ovo je logor Bozij. I prozva ono mjesto Mahanaim."
Maghanaim znaci : dva logora, dva kampa, dvije kasarne!

Ima takvih primjera jos i jos.Puna ih Biblija.

ristob:
Nauka tvrdi da je izvesno potojanje antičestice kao para čestici, odnosno da za svaku materiju postoji antimaterija. U tom smislu ja iznosim ideju da anđeli (i Bog) postoje kao nematerijalna bića tj. uparenje nama (materijalnim bićima). Oni su za nas osjetilni ali ne i vidljivi ili, bar, ne svima.
Bravo ristob, bas si me nasmejao. Vrlo dobra sala, ili.................!

@Vidusa. "Dakle, postoje neki koji nisu od Adama". Kako dovodis ovu tvrdnju sa tako velikom "istinom" kao sto je sestodnev? Zar Biblija laze ili postoje kontradiktornosti?

"Ko su ovi sinovi Bozji koji se zene kcerima ljudskim?". Molim te odgovori na ovo pitanje, jer odgovor cekam otkako sam procitao Mojsijevu prvu knjigu, tacka 6, glava 1 i 2.

Ja nista ne tvrdim i ne dovodim Sestodnev u sumnju, ali mi nije jasno. Na ovakva pitanja ni medju svetiteljima ni medju obicnim ljudima nikad niko nije nasao direktan odgovor. Odgovori su sami po sustini vrlo razliciti do kontradiktornosti.
Namece s pitanje: da li je postojece Sveto Pismo vjerno svom orginalnom rukopisu, jer neke karike kao da nedostaju? A da su jos jevrejski prepisivaci prepravljali Knjigu, pa to je u Pismu receno.

"Ko su ovi sinovi Bozji koji se zene kcerima ljudskim?"

Postojanje vanzemaljskih civilizacija ni ovim rijecima nije iskljuceno!

Vidusa:
Kajin ubi Avelja. Kajin je prvi sin Adamov i Evin, Avelj drugi, mladji. Bog kaznjava Kajina progoneci ga u neku drugu zemlju. Kajin uplasen:
"Evo me tjeras danas iz ove zemlje da se krijem ispred tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa ce me ubiti ko me sretne."

Kajin bijase drugi, najstariji, Avelj drugi, najmladji. Koga se Kajin boji da ga ne sretne tamo negdje? Dakle, postoje neki koji nisu od Adama.

" A bijase tada i divova na zemlji; a i poslije, kad se sinovi Bozji sastajahu sa kcerima covjecijim, pa im one radjahu sinove; to bijahu slni ljudi od starine na glasu."

Ko su ovi sinovi Bozji koji se zene kcerima ljudskim?

"A Melhisedek car Salimski iznese hleb i vino; on bijase svestenik Boga Visnjega."
Melhisedek je svestenik Boga Visnjega u Avramovo vrijeme.A gdje je Boziji svestenik, tu ima i Bozijeg naroda, tu je i crkva. A pogresno se uci da se Bog objavio tek preko Mojsija Jevrejima, a evo postoji jednobozacka religija prije Jevreja.
O ovom Melhisedeku niko nista ne zna, a Jevreji ne vole da se on uopste pominje ser njima oduzimaslavu prvog Bozijeg naroda.

"A Jakov otide putem svojim; i sretose ga andjeli Boziji.
I kad ih ugleda Jakov, rece: ovo je logor Bozij. I prozva ono mjesto Mahanaim."
Maghanaim znaci : dva logora, dva kampa, dvije kasarne!

Ima takvih primjera jos i jos.Puna ih Biblija.

Ja nista ne tvrdim i ne dovodim Sestodnev u sumnju, ali mi nije jasno. Na ovakva pitanja ni medju svetiteljima ni medju obicnim ljudima nikad niko nije nasao direktan odgovor. Odgovori su sami po sustini vrlo razliciti do kontradiktornosti.
Namece s pitanje: da li je postojece Sveto Pismo vjerno svom orginalnom rukopisu, jer neke karike kao da nedostaju? A da su jos jevrejski prepisivaci prepravljali Knjigu, pa to je u Pismu receno.

"Ko su ovi sinovi Bozji koji se zene kcerima ljudskim?"

Postojanje vanzemaljskih civilizacija ni ovim rijecima nije iskljuceno!

Tumačenja su složena. I ovde smatram da je veoma važno ostati na što jasnijem putu. Postoji jedan pisac pronaći ću ga (valjda i dostaviti) koji je upoređivao od nordijske, keltske, budističke, hindu religije, sa judeohrišćanskom tradicijom. On je tu vezu našao i u (pred)Vedama. Dakle i u Hindu tradiciji ima veza sa pričom iz Biblije, te je nešto postojalo, jer smo se civilizaciji previše davno odvojili. Tumačenje postojanja Anđela, Divova (Titana) i njihove borbe dobrih i zlih sa ljudima kao i njihovo mešanje u ljubavi i ratovima iz Biblije je veoma slično sa Asurima, Devama i ljudima u Vedama. Postoje tumačenja o sukobu Anđela (Demona) sa citatima, kada se uvodi metal, tehnologija i znanje u rat sa ljudima gde oni izlaze kao pobednici ovladavajući novim znanjima.
------------------
Po meni nesumnjivo se radi o civilizacijskim i kulturnim preokretima u dramatičnim sukobima i opštim ratovima. Toga ima i u Vedama. Zatim naučnici koji se bave periodom 1000g.p.ne. tvrde da je tadašnji "nivo saznanja" (količina spoznaje) bio veći nego danas. Kako kada danas imamo tehnologiju? Zatim, današnja tvrdnja da nam je mozak 1-2% manji nego ljudima pre 2000g. je poražavajući. Kako tek to? Da li se smanjuje i zašto, kada je nauka i tehnologija u nekontrolisanom zanosu ili smo stekli neke puke veštine u kontroli prirode ka globalizaciji, kada zanemarujemo svrhu i kontekst našeg postojanja. Očigledno da nam nešto ne ide kako treba iako vidljivo i materijalno nikad bolje ... pitanje je dokle možemo da se izvlačimo i da li će naići novi anđeli, divovi ili nadljudi (ne zalazim u uverenja), koji će nas vratiti u prirodan kontekst Prirode, Boga, Kosmosa opet kako je kome volja da tumači ono Jedno i Jedino
------------------
U svakom slučaju da se vratim na Vidušinu temu Mistike i Nauke: Niti nauka sme puko i mehanicistički da se posmatra, čitaju iz nje principi i zakoni i primenjuje, niti sme vera opozitno tako da se primenjuje. Dakle mora postojati razumna mera i sklad između neskrivenog i skrivenog, dokazanog i nedokazanog, vidljivog i nevidljivog, materijalnog i duhovnog.

Srdačan pozdrav svima uz neke citate koji su nas gurnuli tu gde sada jesmo:
" ... ljudi govori Vam se samo, ... zar ne znate da ste Bogovi ..."
" ... kako Gore tako i Dole ..."
".... Sve je Jedno kada je Jedno u Svemu ..."
" ... Ja sam onaj koji Jeste ..."
" ... Duh struji tamo gde želi ..."
Iz ovakvih drevnih učenja proističe religija, filozofija i nauka ...

, jer ko što reče jedan mistik "Lakše je videti Anđela nego samog sebe"

Procitajte ovo:

Svemogući u opštemu skupu
nakazanje Adamovo javlja:
"Šar ću jedan - kaže - postaviti
nedaleko od mračnoga ada
rad vremenog teškog zatočenja
Adamova i njegova lika;
šar će ovaj bit sastavljen mali
od haosa i mračne prašine,
stihije ću na njem poumjerit,
a vremenu nepostojnost dati.

Mir ću grubi ovaj Zemlja nazvat.
Biće ona vodom izobilna,
cijela će biti zasjejana
raznog roda proizrastjenijem;
na nju će se životne porode,
u vozduhu, vodi i na suho,
razne rasut u izobiliju:
tu će biti tihijeh porodah,
a biti će isto grabljivijeh
i otrovna gada puzećega.

Luca Mikrokozma:
http://www.rastko.org.yu/rastko-cg/umjetnost/njegos-luca_mikrokozma.html

QUOTE=Vidusa]Ovaj prilog je specijalno za mog prijatelja Insecta i pokusacu da mu objasnim da nije sve receno u Bibliji, nego se mnogo sto-sta otkriva prozimanjem Biblije i Velike piramide.
Prati, prijatelju, crtez i brojeve (nije vazno sta brojevi oznacavaju, vazna je matematika):

Precnik kruga A je broj 430 (godina) iz Biblije. Povrsina kruga ciji je precnik 430 jedinica (nekih mjera) je 145.219,997 jedinica (mjera).
Kvadrat B je sa istom povrsinom kao i krug A: 145.219,997 jedinica (mjera). Jedna strana ovog kvadrata duga je 381,077417 jedinica (nekih mjera).

I gle sad:

430 : 381,077417 = 1,128379644

Na prvi pogled broj 1,128379644 nema nikakvog smisla niti ima bilo kakvu poruku. Ali nije tako, jer je 1,128379644 x 1,128379644 = 1,27324062

I eto, tu smo kod zagonetke za nas razum i za ove "slucajne" lancane veze:
broj 1,273240621 je logaritam ugla uspona strana Velike piramide: tangent ugla 51,85399754 stepeni.

Mozemo tome pridodati i ovo (pratimo samo brojeve):

430 : 1,273240621 = 337,7209248 = 337,7209248

Udaljenost V. piramide od ekvatora je 30 stepeni sjeverno ili 3.330 km:

3330 : 337,7209248 = 9,860212251

Opet ne bi bilo nista cudno da kvadratni korijen broja 9,860212251 nije broj 3,140097491 ( nije idealno Pi, ali jest dovoljno za cesanje po glavi).

Ko ima usi da cuje, neka cuje![/QUOTE]

Dobro bre Vidusa sto varas ovaj narod
Da vidimo sta vidusa ovde radi. Nekakvu kvadraturu kruga sta li?
Povrsina kruga precnika R (ili njegovih 430 jedinica ) i kvadrat iste povrsine nepoznate sranice (oznacimo nepoznatu stranicu sa a)
Imamo da je

(1) (pi/4)*kvadrat(R) = kvadrat(a)

Zatim deli deli 430 / 381,077417

tj. trazi odnos R/a

iz jednacine (1) koja se dobija iz uslova o jednakim povrsinama sledi

R/a =kvadratni koren (4/pi) = 1,128379644

sto znaci da je odnos precnika kruznice i stranice kvadrata iste povrsine konstantan

a sto znaci da broj 430 ne igra nikakvu ulogu u celoj racunici

uzmimo npr. broj 133 umesto 430
Pvrsina kruga sa precnikom 133 je 13892.8963775, strana kvadrata sa istom povrsinom iznosila bi 117.86813130 (mislim da sam uzeo dosta decimala)

133 : 117.86813130 = 1,128379644

Drugim recima koji god broj da uzmete umesto 430 dobijate isto.

ali odkud je kvadrat ove konstante jednak tangensu (ne tangentu) ugla uspona strane v piramide. U stvari to je jedina tajna i zanimljivost kod ove piramide, ona u svojim dimenzijama sadrzi zlatni presek. I zato je ovaj ugao i njegov tangens tako posebni i volsebni pri svim izracunavanjima jer se u njemu ogleda zlatni presek.
Vise o ovome na http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_cut
tamo ce te naci i sliku piramide pri kraju i da je

kvadratni koren(psi) = 4/pi = 1,27324062= tangensu ugla uspona strane

i odavde vidimo direktnu vezu zlatnog preseka i ovod ugla.

kvadratni koren (psi) =4/pi zapravo priblizno jednak razlikovace se posle neke decimale)

I psi i pi su iracionalni, ali pi je uz to i transcedentan tako da znak jednkosti nikako nemoze da stoji.

Imajuci ovo u vidu mozemo izracunati obim, povrsinu kruga bez direktnog koriscenja broja pi tj koristeci broj psi odnosno famozni tangens ugla uspon astrane.

Sad je i tebi tangent uspona Piramide 1,27324062. Hajde, reci nam reference odakle to nadje! Pa nigdje do kod Viduse! Niko drugi na svijetu nije odredio taj ugao do Vidusa. I niko nije odredio kvadratni korijen tog broja do Vidusa. I jos mnogo sto-sta od Viduse bice prepisano od skorojevica na vikipediju.

Reference, prijatelju, reference! Moja knjiga je arhivirana u Library and Archives of Canada sa svim ovim brojevima, evo pune dvije godine.Na pojedinim forumima to sam postavio prije tri godine i to je lako provjeriti.

Eto, vec je pocelo izracunavanje obima kruga bez direktne upotrebe broja Pi. Ha-ha-ha!
Kad ti Vidusa postavi formulu, lako je izracunati, zar ne?

Za koji mjesec cijela Vidusina knjiga o mjerama Piramide bice postavljena po sajtovima tipa vikipedije, gdje svaka susa moze da prepise i da upise tudje otkrice. :lol: :lol: :lol:

perapera
Registrovan korisnik : 133 : 117.86813130 = 1,128379644

Drugim recima koji god broj da uzmete umesto 430 dobijate isto.

Predlazem ti da pazljivo citas sve sto sam napisao na ovom forumu. I ako budes pazljiv, naci ces da sam i o ovome vec pisao.

Naprimjer ovdje: tu ces naci temu: IZ GEOMETRIJE V. PIRAMIDE I BIBLIJE. Pazljivo procitaj sta pise podebljanim slovima na kraju kao zakljucak:
http://forum.krstarica.com/threads/97439&page=16&pp=25

Nego, kad tako zestoko napadas, nadji tacno ime i prezime autora i djelo u kojem on tvrdi da je ugao uspona Piramide 51,85399754 stepeni te da je taj taj tangent toliki koliki jest!
Samo pazi: ugao 51,854 ne odgovara datom tangenSu!

I samo na kraju: ni u broju 1,27324062 niti u broju 1,128379644 ne ogleda se zlatni presjek!

Izracunavanje obima kruga bez broja Pi:
http://forum.krstarica.com/threads/97439&page=1&pp=25

VELIKA PIRAMIDA, MJESECEVE MIJENE I HRISTOVE GODINE

Svakih 29,5306 dana desavaju se mijene Mjeseca (pojava mladog Mjesec).

Kraljeva odaja Velike piramide duga je 412,1316378 inchi.

Koliko ce vremena proteci dok se desi 412,1316378 mjesecevih mijena:

412,1316378 x 29,5306 = 12.170,48454 dana = 33,3217279 godina = 33 godine, 3 mjeseca i 19,62368565 dana (20. dan).

Velika piramida pokazuje da je Isus Hristos rodjen u noci pocetkom 25. decembra 4. god. st. ere, sest dana prije pocetka 3. god. n. ere. To je 3,018 godina stare ere.

Oduzmimo ovih 3,018 godina od godina za cije se vrijeme dogodi 412,1316378 Mjesecevih mijena:

33,3217279 - 3,018 = 30,3037279 godina = 30 godina, 3 mjeseca i 19,62368565 dana cetvrtog mjeseca, tj 20. april 31. godine.

Piramida pokazuje da je Hristovo raspece bilo 13. aprila 31. godine n. ere, a jevrejska Pasha (Prolazak) bijase 14. aprila, na Veliku subotu, 31. god. n. ere. Kraj Praznika prijesnih hljebova, Praznik jedenja hljebova bez kvasa, te godine pada na 21. april.

" Nije dobro hvala vasa. Ne znate li da malo tijesta ukiseli sve tijesto ukiseli.
Ocistite dakle stari kvasac, da budete novo tijesto, kao sto ste prijesni; jer i pasha nasa zakla se za nas Hristos.
Za to da praznujemo ne u starome kvascu, ni u kvascu pakosti i lukavstva, nego u prijesnome hljebu cistote i istine." (1. Kor.5, 6 - 8 )

30,3037279 godina = 30 godina, 3 mjeseca i 19, 62368565 dana mjeseca aprila, tj. 20. april 31. godine n. ere: tacno sedam dana ranije bijase Veliki petak, dan Hristovog raspeca, dan kad se zakla za nas pasha nasa Isus Hristos.

14. april bijase dan kad je Hristos izveo pravednike, pasha ili izlazak iz paklenog ropstva u nebesa. To bijase tacno sedam dana prije zavrsetka jevrejskog Praznika prijesnih hljebova 31. godine.

412 Mjesecevih mijena je u vremenu od 12.166,6072 dana = 33,31108471 godina sto odgovara vremenu od 25. decembra 4. god. st. ere do 16. aprila (Vaskrsni ponedjeljak) 31. godine.

Back