Prozimanje mistike i nauke

Generalna godisnja precesija = 0,013969734 stepeni (50,2910424 lucnih sekundi).

2160 x 0,013969734 = 30,17462544 stepeni za jedan zodijacki znak. Za dvanaest znakova to je 362,0955053 stepeni (za 2,0955053 vise od 360 stepeni).

Greska je za 0,55555555 %. Zar je to mnogo?

360 : 0,013969734 = 25.769,999677 godina = vrijeme za potpuni krug precesije (teoretski receno).

Tako je. Ovo je tacno.;-)

Obersturmfuehrer:
sta je smesno?
ja sam nedvosmisleno dokazao da iza tvog imena stoji broj 666.
ako smatras da nisam u pravu ili da sam napravio gresku u racunu - skreni mi paznju.

ili ces i ovo pitanje da preskocis kao sva ona na koja nemas i na koja ne zelis da dajes odgovore?
E, ali ti nisi Bogom nadahnut, Zato ti se ovaj racun ne priznaje! No, ne ocajavaj, mozda ce neki Vidusa da te citira u XXXI veku.

hehhe i posle se pitas zato kada na guglu upises "Petko Vidusa" dobijas sajtove koji prodaju tvoje knjige i forume koji se smeju tvom radu :):)
svako inteligentan na ovom forumu te vidi kao obicnog diletanta...ne samo u nauci vec i u toj numerologiji....

vidusa,nemoj da se ljutis,verujem ja tebi,da si ti sve to dobro proracunao. Nisam mogao da nigde pronadjem u tvojim izlaganjima kolika je bocna ivica. Video sam na nekim skicama ali nisam video jasno.da li je to 295.662 sveta lakta Na tvom crtezu je to dizina (RA).Sutra krecem sa gradnjom piramide,pa cu vas izvestiti da li radi?

ajde ako imas aparat bilo bi dobro da stvarno napravis taj eksperiment koji sam ja hteo da uradim jos pre 100 godina...
dakle, naprvi piramidu i u nju stvi nesto kvarljivo - jabuku, komad mesa, mleko...sta god hoces....i kao kontrolni uzorak stavi to isto pored piramide...namerno kazem pored a ne u drugi deo stana....
slikaj svaki dan i postuj rezulatate....

markantan:
vidusa,nemoj da se ljutis,verujem ja tebi,da si ti sve to dobro proracunao. Nisam mogao da nigde pronadjem u tvojim izlaganjima kolika je bocna ivica. Video sam na nekim skicama ali nisam video jasno.da li je to 295.662 sveta lakta Na tvom crtezu je to dizina (RA).Sutra krecem sa gradnjom piramide,pa cu vas izvestiti da li radi?

RA = 295.6623093 SL = 18.774,55664 cm = 187,7745 metara.

Odaberi razmjeru i srecno, ali ne bi trebalo da pocinjes jos, barem ne prije prije 21. decembra a pogotovu ne na sutrasnji ponedjeljak, jer ti se moze o na zlo okrenuti i o glavu obiti!
Pazi sta radis, ni kokosinjac se ne pocinje na sutrasnji dan! :!: :?: :!: :?: :!: :?:

Vidusa, zasto se toliko lomiš da teško uočljivom matematikom (i najvećim stručnjacima) pokušavaš
dokazati postojanje vanzemaljske inteligencije koja je gradila piramide (možda i čitav živi svijet na Zemlji)? Evo, najprostija matematika to dokazuje - 10 prstiju na rukama. Dekadni brojni sistem je unaprijed sugerisan. On je najplastičniji i najbolje prikazuje svu ljepotu i viskoki smisao matematike, pa i svega postojećeg, jer se sve može matematikom iskazati.

Vidusa:
RA = 295.6623093 SL = 18.774,55664 cm = 187,7745 metara.

Odaberi razmjeru i srecno, ali ne bi trebalo da pocinjes jos, barem ne prije prije 21. decembra a pogotovu ne na sutrasnji ponedjeljak, jer ti se moze o na zlo okrenuti i o glavu obiti!
Pazi sta radis, ni kokosinjac se ne pocinje na sutrasnji dan! :!: :?: :!: :?: :!: :?:

hhaha :):):)
svako jutro novi vic od Viduse....

e da, ne zaboravi da bacis pasulj, pljunes preko ramena, prospes malo soli, trupnes tri puta nogom o zemlju, nosis pilecu kosku sa sobom, zeciju saba, rog od nosoroga, surlu od slona, ****** od jazavca i nema problema....

brate vidusa, ajde prestani da baljezgas vise majke ti....

Hahaha! Ali pazi! Samo probaj da pipnes i jednog nosoroga ili slona! Navuci cu ti sve organizacije za zastitu ugrozenih zivotija na vrat. :P

Zar je moguce da neko danas kada se nalazimo u kao prosvetljenom vremenu moze da svoje akcije podredjuje nekakvim sujevernim idejama? Da zapocnes neki eksperiment sa 20 dana zakasnjenja samo zato sto su zvezde rekle tako?! Ti si mozda malo iskarikirao Obere ali mislim da Vidusa nije daleko od toga da se tri puta prekrsti pred bilo kakav pocetak i da zaista veruje da ce zahvaljujuci tome uspeti ili nesto slicno. Pitam se kako je on uopste zavrsio fakultet kada je svoje ucenje i polaganje ispita prilagodjavao povoljnim planetarnim polozajima?! Hahaha! Zamisli facu nekog profesora/naucnika kome dodje student i kaze da on ne moze da polaze ispit zato sto zvezde nisu u povoljnom polozaju? Dao bih mu + za originalnost a zatim mu zabranio da izadje tri roka (zbog elementarne gluposti). :)

proximo:
Ako je neko uspeo da stvori oko kako je on sam znao sta i kako da ga stvori?Kako nauka objasnjava stvaranje oka? Nikako, nisu nikad napravili kameru.;-)
Ako si mozda gledao na Tv ili citao o tome uz sadasnja naucna dostignuca ljudi koji su slepi od rodjenja mogu da progledaju tako sto im se ugradjuju mikrokamere u dubini oka. Naravno tehnilogija jos uvek nije razvijena dovoljno i oni za sad tek razlikuju slova u crno belim nijansama. Ali dajmo malo vremena i toj oblasti. Bice rezultata.
Kad si vec pomenuo oko, da li znas koliko je oko najvece na svetu i cije? I sta znas o IC vidu? Imaju ga recimo zmije. Zasto kroz IC vid ne mogu da vide jasnu figuru objektna koje posmatraju?;-)
Čovjek je napravio kompjuter koji izvršava govorne komande tj. reči koje izgovori čovek. Paralelno tome, treba li nauka danas drugačije da gleda na biblijske reči: "I reče Bog da bude ...", "I bi ...", odnosno, da li je Bog mogao rečima tvoriti, ako već i čovjek to može?

ristob:
Čovjek je napravio kompjuter koji izvršava govorne komande tj. reči koje izgovori čovek. Paralelno tome, treba li nauka danas drugačije da gleda na biblijske reči: "I reče Bog da bude ...", "I bi ...", odnosno, da li je Bog mogao rečima tvoriti, ako već i čovjek to može?

napraviti i stvoriti nisu isto, tako da to poredjenje nije bas na mestu...

Obersturmfuehrer:
hhaha :):):)
svako jutro novi vic od Viduse....

e da, ne zaboravi da bacis pasulj, pljunes preko ramena, prospes malo soli, trupnes tri puta nogom o zemlju, nosis pilecu kosku sa sobom, zeciju saba, rog od nosoroga, surlu od slona, ****** od jazavca i nema problema....

brate vidusa, ajde prestani da baljezgas vise majke ti....

Insect:
Hahaha! Ali pazi! Samo probaj da pipnes i jednog nosoroga ili slona! Navuci cu ti sve organizacije za zastitu ugrozenih zivotija na vrat. :P

Zar je moguce da neko danas kada se nalazimo u kao prosvetljenom vremenu moze da svoje akcije podredjuje nekakvim sujevernim idejama? Da zapocnes neki eksperiment sa 20 dana zakasnjenja samo zato sto su zvezde rekle tako?! Ti si mozda malo iskarikirao Obere ali mislim da Vidusa nije daleko od toga da se tri puta prekrsti pred bilo kakav pocetak i da zaista veruje da ce zahvaljujuci tome uspeti ili nesto slicno. Pitam se kako je on uopste zavrsio fakultet kada je svoje ucenje i polaganje ispita prilagodjavao povoljnim planetarnim polozajima?! Hahaha! Zamisli facu nekog profesora/naucnika kome dodje student i kaze da on ne moze da polaze ispit zato sto zvezde nisu u povoljnom polozaju? Dao bih mu + za originalnost a zatim mu zabranio da izadje tri roka (zbog elementarne gluposti). :)

ristob:
Vidusa, zasto se toliko lomiš da teško uočljivom matematikom (i najvećim stručnjacima) pokušavaš
dokazati postojanje vanzemaljske inteligencije koja je gradila piramide (možda i čitav živi svijet na Zemlji)? Evo, najprostija matematika to dokazuje - 10 prstiju na rukama. Dekadni brojni sistem je unaprijed sugerisan. On je najplastičniji i najbolje prikazuje svu ljepotu i viskoki smisao matematike, pa i svega postojećeg, jer se sve može matematikom iskazati.

Zar ne vidis da nema nacina da se nekima dokaze makar oni bili i najveci strucnjaci. Pozivaju se na nauku, stavis brojeve pred njih, stavis i crtez, sve vide i ne mogu dokazati da to nije tacno, ali odbijaju da prihvate cinjenicno stanje.To se zove ateizam ili dogma religije pogresnog shvatanja nauke:

Idu dva drota i vode vucjaka. Pored njih protrca djecak i nasmija se:
-Ha-ha! Vidi, cuko sa dva supka!
Milicioneri se zgledase pa pocese da zaviruju psu pod rep i kazu:
-Idi, mali u pm. sto lazes!

E tako kapiraju i neki nasi visokostrucni ljudi!

Vidusa:
Zar ne vidis da nema nacina da se nekima dokaze makar oni bili i najveci strucnjaci. Pozivaju se na nauku, stavis brojeve pred njih, stavis i crtez, sve vide i ne mogu dokazati da to nije tacno, ali odbijaju da prihvate cinjenicno stanje.To se zove ateizam ili dogma religije pogresnog shvatanja nauke:

STA DA SE DOKAZE?????
niko ne tvrdi da tvoji proracuni nisu tacni vec da su besmisleni!!!
KOJE CINJENICNO STANJE????

jel cinjenicno stanje da ne pocinjes nista ponedeljkom? :):)

Obersturmfuehrer:
napraviti i stvoriti nisu isto, tako da to poredjenje nije bas na mestu...
Bog s tobom! Čovečje reči se izvršavaju! Onaj robot Japanka radi sve što mu čovek kaže. A ovo je tek početak sa kompjuterskom robotikom. Reći ćete: pa, to su kompjuteri!
Jeste, jeste. A Bog kaže da Bude Zemlja, da se razdvoji voda na Zemlji i voda iznad Zemlje, da se odvoji kopno od vode, da se u vodi formiraju sve životenje po vrstama, da se na kopnu formiraju sve bilje i sve životinje po vrstama, da se u vazduhu formiraju sve ptice... Pa, ako je Zemlju (i sve ostalo) Bog stvorio ona je njegov kompjuter. Ona izvrsava reči koje Bog kaže (kao Japanka kad čovek kaže).
Vitite kako se pokazuje i bukvalna tačnost Biblije.

Back