Prozimanje mistike i nauke

stnco:
Matematiku I i II sam polagao kod Duska Adamovica koji nas je pola semestra udavio matematickom logikom (to mu je bila specijalnost) a integrale nam je zbrzio jednog dana za 5 sati neprekidno. No nesto se ne secam da smo ucili povrsinu kruga po onoj Vidusinoj formuli. Jesmo preko odredjenih integrala ali mi Vidusa nije dao granice. :D :D
Da, da. Ali zapreminu kruga ni ti ne znaš. Priznaj! Sad će Vidusa da ti izračuna. :wink:

Vidusa:
Ma, samo ti zabusavaj! Procitan si!
Ne znam sta da ti kazem i ako priznam i ako ne priznam ti ces opet da to okrenes protiv mene. Zasto si protiv mene, pa mi smo stari drugari sa Foruma? Ali moram da te pitam: ako sam procitan jesam li napisan latinicom ili cirilicom.
(U poverenju znam sta ces da odgovoris.....da sam prazan list a?:D :D Jesam li u pravu?)

Hehe, sad citam ove postove ovako redom jedan po jedan i smejem se. Mozemo mi mnogo bolje diskutovati na ovoj temi. Ajde Vidusa, ipak smo mi svi ljudi i to nam je zajednicko bez obzira koliko se razlikovali, hajde da analiziramo polako sve zajedno bez provokacija. Jer, nemojte se sad ljutiti na mene, ja jesam mladji mnogo od svih vas i mozda izgleda drsko smoje strane da to kazem, ali ruzno je pogledati 3 coveka koji su zivot posvetili necemu ozbiljnom da se tako ponizavaju.
Jos jednom molim svu trojicu da mi ne uzima za zlo nista, moja namera je samo da pokusam da razumem to sto svaki od vas pise i zeli da pokaze.

proximo:
Hehe, sad citam ove postove ovako redom jedan po jedan i smejem se. Mozemo mi mnogo bolje diskutovati na ovoj temi. Ajde Vidusa, ipak smo mi svi ljudi i to nam je zajednicko bez obzira koliko se razlikovali, hajde da analiziramo polako sve zajedno bez provokacija. Jer, nemojte se sad ljutiti na mene, ja jesam mladji mnogo od svih vas i mozda izgleda drsko smoje strane da to kazem, ali ruzno je pogledati 3 coveka koji su zivot posvetili necemu ozbiljnom da se tako ponizavaju.
Jos jednom molim svu trojicu da mi ne uzima za zlo nista, moja namera je samo da pokusam da razumem to sto svaki od vas pise i zeli da pokaze.
E, ti si sad krenuo ozbiljno. Moji postovu su bili cisto zezanje, pa ih kao takve ne treba ni razumevati. Hteo sam Vidusi da pokazem da ga ne uzimam ozbiljno, a i on sam je trebao da zakljuci da ga na ovoj temi niko nije uzeo za ozbiljno (bar tako mi se cini) pa da otvori neku novu, a ne da gusla i gusla jedno te isto. Evo ja vas ostavljam da sve lepo razmotrite. No, posto je Vidusa ljut na mene pitaj ga kakva je poenta svih ovih njegovih navoda ili mi reci ti, ako je to Vidusa negde rekao a ja propustio da vidim. (Ovo poslednje je u "poverenju" nemoj da kazes Vidusi:D :D :D)

Pa nista,proximo, tu sam ja, ali tu su i ljudi koji imaju diplome, a ne znaju da izracunaju povrsinu zadatog kruga.Ili su toliko uobrazeni da je to za njih veliko ponizenje? Uobrazili da su nesto veliko, i da se sav svijet ravna kroz njihove glave ( a zna se sta je malo pa naraste veliko)! :wink:

:arrow: Sta je sa rezultatom? Hajde, sto se stidite, akademci? Pa i slova se uce u predskolskom uzrastu pa se niko sa diplomom ne stidi pisati. Zar je sramota napisati povrsinu kruga? :?:

d = 0,63662031

P = ?

PS Nije meni stalo da nekoga provjeravam, vec provjeravam nesto vrlo vazno (cini mi se).

prvo, nisam video sta bi sa onim prostorom i cemu je problem merenja tog prostora...
drugo, i dobijemo povrsinu kruga

sto se tice onoga da je precnik kruga 4 - to je igra brojeva s ozbirom da je 2^2==2*2 :)

i na kraju, dobijemo mi tu povrsinu kruga, i sta onda?

a i pitam se otkud sad krug, a poceli smo sa loptom.....

Hehe, vidim ja da su ovde u pitanju igre za koje sam ja jos mali. ;-)

Ne dopada mi se nacin na koji Vidusa propagiras to sto samo ti razumes. U cemu je stvar?

“ Fanatik je onaj koji ne moze da promeni svoje misljenje, a ne zeli da promeni temu razgovora”.
- Vinston Cercil

Nemoj da se nadjes uvredjen ali pratio sam tvoje promovisanje na jednom drugom forumu Burek forum. Nasao sam te i tamo ja ali koliko sam primetio nisi imao uspeha i tamo si doziveo isto sto i ovde i to od ljudi za koje si rekao da su marva.
Zasto mislis da je bitno to sto radis?
Druga stvar, sta bi rekao na to ako bi neko uzeo tvoje knjige i napisao kritiku na te naslove i objavio kao svoje knjige a pri tome negirao sve tvoje?

Back