Provale iz osnovne..., i srednje..., ma provale iz zivota...

Mi smo pre par godina s Latinkom baš konstatovali da od dece prave teletabise. I to kad su uveli položen prijemni sa jednim bodom. Ma, dajte! Samo tri godine pre toga je bilo potrebno oko deset, ne znam za stručne škole, znam da je za gimnaziju trebalo 12 i 10, zavisno od toga za koji smer. I još se posle čudimo što je u srednjim školama poslednja sjajna generacija 86, a poslednja normalna 88.

Kao što reče- ipak je to subjektivnost,pa makar se radilo i o uzorku od 500 osoba.I ovi što su '86 pa se i dalje ponašaju kao klinci...Ali što se tiče zrelosti ličnosti (gde je ličnost osobe u potpunosti formirana) poslednja takva generacija je '87 kao što rekoh sa izuzecima,kojih ima u svakoj...Pa čak i u '89 ima izuzetaka ali u negativnom smislu,tj.samo par osoba da su na intelektualnom nivou likova '87 godišta...Kao što je rekao drug Tito- pre rata ovde je bilo svega 50% pismenih,a sada je obrnuto...(Titov paradox)

To je jos i dobro,nama je Srpkinja rekla da smo mi totalno mutava generacija...:roll:
Ma sve se to svede na isto:lol:
Ovi moji krenuli nakon casa da se bune,prepiru,ali ako se ti nisi pronasao u toj recenici nema razloga da je uopste komentarises.To je cista generalizacija,mada prilicno osnovana s obzirom na to koliko ljudi u stvari JESTE mutavo i slicno ovim teltetb.

Pita mene profesorka preko čega dišu ribe, a ja se zanela i počela da pričam kako održavaju hidrostatički pritisak.I ona žena ponovi pitanje preko čega dišu ribe, a ja mrtva 'ladna: Pa preko jetre...A u odeljenju muk, niko se ne smeje, niko nije skapirao šta sam rekla....Ja vidim počnem da se cepam, a profesorka: To od tebe nisam očekivala....I javim se ja za nekoliko časova i pita ona mene ponovo preko čega dišu ribe...Ja joj kažem škrgama, kad ono celo odeljenje: Ma JETROOOOM........

Vodio ja raspravu sa profesorom o tome kako drugi profesori voze nove Mercedese, Audije i ostala besna kola.
Kažem ja kako je mnogo dobra ta profesorska plata, može svašta od nje da se kupi. A on trlja kažiprstom nos i kaže "Belo, belo". Mi umiremo, a on nastavlja "ma šalio sam se, to su sve dobri i pošteni ljudi." Ja rek'o - verovatno se bave export-importom.
Kad on upita "a šta mislite o meni?", počne da se smeje i nastavlja "kupio sam nova kola, živim lepo, verovatno nešto mislite i o meni". Da, rekoh, vi ste uspešan i pošten čovek. "Da, ja i žena privatnici, deca nam isto rade, lepo zaradjujemo". A šta vam rade deca, pitam ja. "Export-import", odgovara. Mi u komu.
Nastavlja on priču kako mu ćerka radi neke projekte za aerodrom u Podgorici. (Ovde da napomenem - čovek je poreklom Crnogorac, ali obožava da zjbava Crnogorce, smatra da su svi neradnici). Ja ga tu opet zezam šta će Crnoj Gori aerodrom, avioni nemaju ni gde da se okrenu. On nastavlja kako jako puno aviona sleće u PG, čak 20 njih dnevno, sve Ruski avioni. Na to dodam kako je Crnogorcima životni san da im Rus kupi imanje, pa da se posle presele u Beograd. A on "Jes majku mu, što neće i mene tako nešto. Imam neko imanje tamo u planinama, ostalo od pradede, nemam pojma ni gde je ni koliko je, znam da ima nekih medveda, ali bi bilo dobro da mi neki Rus kupi". I tu mu udelim savet: pa što bi ste prodavali, možete da se obogatite i bez toga, samo otvorite hunting village. :lol:

All right. Today in school... drugarica se zestoko ispalila...
Srpski, a ona popravlja jedinicu. Pita prof. sta je spremila... ona nabraja i kaze zeleno, volim te zeleno, izmedju ostalog (a to Vam je Romansa mesecarka od Lorke). Odgovarala je sve i ostalo joj samo ovo, i kaze prof. hajde sada od Lorke, a ova zblanuta pita "Kog Lorke, ja sam spremila zeleno!". Prof. pocne da se krsti, a mi se svi valjamo samo ona ne kapira. I onda joj kazemo da je to napisao Lorka. I sad ona trazi u citanci... Posle pola minuta izvaljuje: "Joj pa ja nisam spremila zeleno, ja sam spremila Romansu mesecarku"... vriskanje u odeljenju...

Back