Vodio ja raspravu sa profesorom o tome kako drugi profesori voze nove Mercedese, Audije i ostala besna kola.
Kažem ja kako je mnogo dobra ta profesorska plata, može svašta od nje da se kupi. A on trlja kažiprstom nos i kaže "Belo, belo". Mi umiremo, a on nastavlja "ma šalio sam se, to su sve dobri i pošteni ljudi." Ja rek'o - verovatno se bave export-importom.
Kad on upita "a šta mislite o meni?", počne da se smeje i nastavlja "kupio sam nova kola, živim lepo, verovatno nešto mislite i o meni". Da, rekoh, vi ste uspešan i pošten čovek. "Da, ja i žena privatnici, deca nam isto rade, lepo zaradjujemo". A šta vam rade deca, pitam ja. "Export-import", odgovara. Mi u komu.
Nastavlja on priču kako mu ćerka radi neke projekte za aerodrom u Podgorici. (Ovde da napomenem - čovek je poreklom Crnogorac, ali obožava da zjbava Crnogorce, smatra da su svi neradnici). Ja ga tu opet zezam šta će Crnoj Gori aerodrom, avioni nemaju ni gde da se okrenu. On nastavlja kako jako puno aviona sleće u PG, čak 20 njih dnevno, sve Ruski avioni. Na to dodam kako je Crnogorcima životni san da im Rus kupi imanje, pa da se posle presele u Beograd. A on "Jes majku mu, što neće i mene tako nešto. Imam neko imanje tamo u planinama, ostalo od pradede, nemam pojma ni gde je ni koliko je, znam da ima nekih medveda, ali bi bilo dobro da mi neki Rus kupi". I tu mu udelim savet: pa što bi ste prodavali, možete da se obogatite i bez toga, samo otvorite hunting village.