Protiv BEOGRADIZACIJE!

i ja se slazem da je potrebna teritorijalna podela i decentralizacija para. tako nece biti navala za beogradom a ostatak srbije ce se razvijati koliko toliko...ono ispod nisa je jad i beda...ko je zadnji put bio u vranju, pirotu, krusevcu...da vidi kako se zivi...ja sam zivela 30 godina u beogradu i nikad nisam razmisljala kako je onima izvan beograda...sad znam da nije im lako...i u beogradu ima svega i svacega...i za to se slazem...ali ljudi nisu krivi...budite malo realni.... ne razmisljajte osecajima nego glavom...

A to jeste i ja sam za hitnu debeogradizaciju iako zivim u bg.........muka mi je da kad izadjem iz bg uvek gledam krsh i golet,a kada udjem u druge gradove sve crno i cadjavo........

i meni je muka od sivog bg-a
sivilo

Потпуно се слажем с тобом, и ако живим у Бгд, и то у строгом центру. Ја сам прво Србин , а тек онда Београђанин. Држава мора да се развија равномерно , а да би се то урадиуило потребна је децентрализација . Она обавезно мора бити на нивоу општина , и градова , а никако на нивоу региона, јер би то било крајнје штетно .

to je jedini nacin da opstanu opstine u Srbiji
mora se zaustaviti dalja beogradizacija i dati opstinama veca ovlascenja i vise novca da im ostaje od poreza koji prikupe, a ne sve da ide u bg, pa da bg vraca na kasikicu (kad prvo sebe namiri)

Београд је опасан по Србију зато јер је српској аристократији само он потребан, а за друге делове земље их боли уво.

Зато је неопходно да се уради постепена (не и хаотична) дислокација Београда широм Србије, како би се на тај начин ојачала земља, а уједно ослабила моћ српске аристократије. У супротном, за пар година ћемо моћи да се од једног до другог краја Србије, провозамо бициклом за 2-3 сата.

Poslednja izmena:
Београд је опасан по Србију зато јер је српској аристократији само он потребан, а за друге делове земље их боли уво.

Зато је неопходно да се уради постепена (не и хаотична) дислокација Београда широм Србије, како би се на тај начин ојачала земља, а уједно ослабила моћ српске аристократије. У супротном, за пар година ћемо моћи да се од једног до другог краја Србије, провозамо бициклом за 2-3 сата.

podelite biciklove svima, da svi voze (da obidju celu drzavu kad imaju malo slobodnog vremena), da nam bude zdrav narod

Cartmanland
podelite biciklove svima, da svi voze (da obidju celu drzavu kad imaju malo slobodnog vremena), da nam bude zdrav narod
Ha,ha... moguce da su ovi zbog toga utrosili onolike pare na izgradnju biciklistickih staza po Beogradu, jer im osim Bgd-a i par sela oko njega (odakle im stizu jaja i povrce) nista drugo i ne treba. Ostatak Srbije im samo dosadjuje sa svojim problemima i nemastinom, pa ne mogu da se prepuste uzivanju u novcu i privilegijama.

znaci problem je u nama koji ne zivimo u bg-u
bas smo sebicni, dok oni trose pare od poreza koji se skupi u celoj Srbiji
mi ih prekidamo i trazimo malo za nas
bas smo sebicni, nemamo razumevanja
ne mogu ljudi ni da uzivaju od nas

Sram nas bilo.

Cartmanland
znaci problem je u nama koji ne zivimo u bg-u
bas smo sebicni, dok oni trose pare od poreza koji se skupi u celoj Srbiji
mi ih prekidamo i trazimo malo za nas
bas smo sebicni, nemamo razumevanja
ne mogu ljudi ni da uzivaju od nas

Sram nas bilo.
Све ми изгледа да је ово највећи проблем Србије и све што се прича у вези тога, није ни 100-ти део правог стања. Пробај да некоме у Београду поменеш нешто на ту тему, па ћеш видети шта ће те снаћи. Од миротвораца и деце цвећа у секунди ће се претворити у опаког Рамба спремног да до задње капи крви брани свој вољени град. Помени им Крушевац, Врање, Панчево ил не дај боже Грачаницу, Книн, Кравицу... и погледаће ће те ко да ниси баш потпуно при свести.

Или можда је још боље да цитирам једног лика са Крсте, који је у некој дискусији о Београду за исти рекао: "Има женске, има све"!

Poslednja izmena:
Za decentralizaciju... Koja je to fora da cela Srbija šalje pare u Bg... Koja je to fora da se mojim parama grade ulice u Bg, a sam gazim po blatu...
Pa nije fora, jer se to ni ne radi. Najveci deo budzeta cine prihodi iz Beograda, tako da se tvoje ulice grade mojim parama, a ne obrnuto. Smesno je porediti prihode koje Beogradjani izdvajaju sa prihodima koje izdvaja npr, ceo Zlatiborski ili Kolubarski okrug.

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?
Укини београдизацију и добићеш новосадизацију. Код нас у Војводини све иде у Нови Сад. Тако да...

Smesno je porediti prihode koje Beogradjani izdvajaju sa prihodima koje izdvaja npr, ceo Zlatiborski ili Kolubarski okrug.

Tacno. Ali dajte im procenat od onog sto im uzmete, a ne da uzmete sve i bacite im neku kosku, a sve ostalo ulazete u bg. Kad vec bg ima tolike prihode zivite malo od svojih para, a ne stalno od tudjih. Npr Zlatiborski ili Kolubarski okrug ne traze tudje, nego samo svoje, samo deo onog sto su zaradili.
I slazem se da se u Vojvodini vrsi Novosadizacija.

Tacno. Ali dajte im procenat od onog sto im uzmete, a ne da uzmete sve i bacite im neku kosku, a sve ostalo ulazete u bg. Kad vec bg ima tolike prihode zivite malo od svojih para, a ne stalno od tudjih. Npr Zlatiborski ili Kolubarski okrug ne traze tudje, nego samo svoje, samo deo onog sto su zaradili.
I slazem se da se u Vojvodini vrsi Novosadizacija.
Pa onda ne bi dobili nista, kada bi se davalo srazmerno doprinosu.

neverujuidole
Pa nije fora, jer se to ni ne radi. Najveci deo budzeta cine prihodi iz Beograda, tako da se tvoje ulice grade mojim parama, a ne obrnuto. Smesno je porediti prihode koje Beogradjani izdvajaju sa prihodima koje izdvaja npr, ceo Zlatiborski ili Kolubarski okrug.
Београд је изграђен, а и даље се гради, новцем читаве Србије. Он је по Србију опасан управо због размишљања попут твог,тј. да је Београд самодовољан, а да му "остатак" Србије представља само непотребан терет. Из овог разлога је српска аристократија склопила договор да неће правити сметњу отцепљењу Космета, Војводине и Санџака под условом да им се остави Београд са широм околином.

Због тога је од животне важности да се Београд дислоцира, како би се сачувала Србија.

Poslednja izmena:
neverujuidole
Београд је изграђен, а и даље се гради, новцем читаве Србије. Он је по Србију опасан управо због размишљања попут твог,тј. да је Београд самодовољан, а да му "остатак" Србије представља само непотребан терет. Из овог разлога је српска аристократија склопила договор да неће правити сметњу отцепљењу Космета, Војводине и Санџака под условом да им се остави Београд са широм околином.

Због тога је од животне важности да се Београд дислоцира, како би се сачувала Србија.

Ako bi se "gospodari" Srbije ponasali zaista kao gospodari,onda bi pod hitno trebali zaustaviti iseljavanje ostatka zemlje i rasprodaju zemlje i nekretnina u bescenje.Kako!!!!!
Veoma jednostavno.U BG i 50km oko njega porez na korporativnu dobit treba da bude 40%,a sve ostatku zemlje u narednih 25 godina 0% .Porez na svakog zaposlenog 100 km od BG treba narednih 20 godina biti 0%.
Opstinama koje su istocno od V.Morave i juzno od Z.Morave i istocno od Tise treba da se vrate sva poreska sredstva prikupljena na tom podrucju.
BG treba da ima dodatni porez od 3% kao u vreme Satrapa.

Poslednja izmena:
Tuzni_patak
A gde smestiti elitu?
Posto pare idu eliti , a ne beogradu....
Из Београда у Србију треба изместити: привредне објекте, научне, културне и образовне инситутције, нека министарства, спортске објекте, културне приредбе... али ово треба радити смишљено, како измештање не би ослабило њихово функционисање, и подразумева се да морају бити информатички умрежени на нивоу читаве земље. Чињеница је да овакв потез увек са собом носи додатне инвестиције: градњу станова, путева, тржних центара, вртића и сличних пратећих објеката.

Кадровска политика је посебна ставка и можда најважнији део дислокације, јер треба направити процену да ли тамо где се објекат/институција измешта постоји кадар довољно оспособљен за њихово квалитетно функцонисање, и ако то није случај, како решити тај проблем (ангажовањем пензионисаних кадрова ради обуке почетника, давањем станова потребним кадровима и сл.).

Као други део кадровске политике треба водити рачуна да се пре свега запошљавају српски интелектуалци, уместо српске аристократије, јер у супротном то неће дати никаквог ефекта. За оне који не знају разлику између ове две категорије даћу кратак опис:

Особине Српске Аристократије:
- привилегије
- лична корист
- сладак живот
- моћ

Особине Српске Интелигенције:
- власт је одговорност, па тек онда привилегија
- интерес народа, је увек изнад твог личног интереса
- национални интерес је важнији од било које идеологије
- увек постоји паметнији од тебе, нађи га, образуј у припреми да те замени

Да напоменем да у категорију "српске интелигенције" спадају и сви они који нису Срби, али Србију сматрају својом државом и мисле јој добро.

Ambasador
Ako bi se "gospodari" Srbije ponasali zaista kao gospodari,onda bi pod hitno trebali zaustaviti iseljavanje ostatka zemlje i rasprodaju zemlje i nekretnina u bescenje.Kako!!!!!
Veoma jednostavno.U BG i 50km oko njega porez na korporativnu dobit treba da bude 40%,a sve ostatku zemlje u narednih 25 godina 0% .Porez na svakog zaposlenog 100 km od BG treba narednih 20 godina biti 0%.
Opstinama koje su istocno od V.Morave i juzno od Z.Morave i istocno od Tise treba da se vrate sva poreska sredstva prikupljena na tom podrucju.
BG treba da ima dodatni porez od 3% kao u vreme Satrapa.
Ово би у сваком случају била јака финансијска инекција за Србију, једино што онда аристократија неће имати новца за своје баснословне буџетске плате, што је по мени ОК.

Poslednja izmena:
Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

WELCOME TO BELGRADE!

Back