Protiv BEOGRADIZACIJE!

Beogradizacija... pa to je kao sve se desava kod nas, jel? Bar ja to tako shvatam. Da saosecas? Aj daj nesto ukratko mrzi me da citam sve:ok:?
Ma jok, Beograd im kao nesto duguje, nesto im uzima i otima, a sta znaci BEOGRADIZACIJA - niko nije umeo da mi objasni. A objasnjenja su pateticne kuknjave na tuzan zivot studenata iz provincije u vlaznim sobama i stanovima i sl. Meni nesto zao Beogradjana, koji u takvim uslovima zive, a oni nemaju gde da se vrate. Beograd je jedino sto imaju.

Ma jok, Beograd im kao nesto duguje, nesto im uzima i otima, a sta znaci BEOGRADIZACIJA - niko nije umeo da mi objasni. A objasnjenja su pateticne kuknjave na tuzan zivot studenata iz provincije u vlaznim sobama i stanovima i sl. Meni nesto zao Beogradjana, koji u takvim uslovima zive, a oni nemaju gde da se vrate. Beograd je jedino sto imaju.

Pa da, imas pravo. I sto bi mi saosecali sa njima?? Ni oni ne saosecaju sa nama... A za odgovor na pitanje sta je beogradizacija, valjda ce se naci neko ko ce to lepo objasniti:D

Dovoljno je samo raseliti fakultete SVE iz Bgda po unutrasnjosti, pa cete i vi imati jos nesto sem beograda. A mozda se nauciti i kulturi i postovanju drugih ljudi.

Nešto razmišljam..:think:

A što ne bi počeli svi, da izdvajamo po 10% od plate (do penzije), da se napravi najsavremeniji metro u prestonici?

Ljudi, nemojte da ste na kraj srca...

Dobra zamisao ali da se ne lazemo penzosi ne da nece da daju svoju platu za metro nego... Njima bi i 100000 bilo malo... Sta ce njima metro kad se voze busem u 6 ujutru oni na stanicu da zauzmu mesta bar je tako u Bg-u.. Havarijaz:)

Dobra zamisao ali da se ne lazemo penzosi ne da nece da daju svoju platu za metro nego... Njima bi i 100000 bilo malo... Sta ce njima metro kad se voze busem u 6 ujutru oni na stanicu da zauzmu mesta bar je tako u Bg-u.. Havarijaz:)

Pa 100 000 im, verovatno, nije malo, ali 10 000 jeste.
Problem sa penzosima je što je nečije povećanje penzije za 10% kao nečija cela penzija.
A pravo rešenje bi bilo da se samo poveća minimalna penzija i gotovo, al onda Krkostarababadedić ne bi imao penziju od 100 000, već od 90 000... Maler...

Malo sam skrenuo sa teme, izvinjavam se...

Problem sa penzosima je što je nečije povećanje penzije za 10% kao nečija cela penzija.
A pravo rešenje bi bilo da se samo poveća minimalna penzija i gotovo, al onda Krkostarababadedić ne bi imao penziju od 100 000, već od 90 000... Maler...

ma nisi . sve se to dogadja u beograd. tesko da ce u aleksinac da nadjes penzioner sa penziju vecu od 20 000.

Nece on 90000 100000 je 100000z:) Ne znam ali meni deluje da im nikad nije dosta...

Nisi skroman ako ćutiš, već ako zaista ne želiš više... A čovek koji ne želi više od života je depresivan čovek...
Naravno, reći ćeš, nije sve u novcu. Naravno, ali postoji uvek želja za još. Sad, neki od nas tu želju glasno izražavaju, neki ćute i rade na tome, neki trpe... ali želja postoji.

Takodje mislim da ima veze i kako si naucen... Mene su moji ucili da budem skromna(i mislim da jesam kakvih ima) ili da zelim nesto do granica normale... Ali sto bi rekao jedan prof Pravnog fakulteta SKROMNOST JE MANA GLUPIH... Sad da li je upravu..???

Takodje mislim da ima veze i kako si naucen... Mene su moji ucili da budem skromna(i mislim da jesam kakvih ima) ili da zelim nesto do granica normale... Ali sto bi rekao jedan prof Pravnog fakulteta SKROMNOST JE MANA GLUPIH... Sad da li je upravu..???

Ma skroman sam i ja, ali, kao što si rekla - "kakvih ima". Dakle, u relativnom smislu sam i ja skroman, ali ne i u apsolutnom, jer to podrazumeva da postoji tačka posle koje ne želiš dalje, a to je nemoguće...

Nego, manimo se filozofije... z;)

Ma skroman sam i ja, ali, kao što si rekla - "kakvih ima". Dakle, u relativnom smislu sam i ja skroman, ali ne i u apsolutnom, jer to podrazumeva da postoji tačka posle koje ne želiš dalje, a to je nemoguće...

Nego, manimo se filozofije... z;)

I to sto kazes... Skrenusmo sa teme:) Ne verujem sad ce o5 rezervisti da dodju u Bg tako da.... To stvarno nije fer, ranije sam to vec rekla.... z:(

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

pa nije mi jasno sta sad ocete jel ocete da premestimo vladu u vas grad ili skupstinu.... LJUDI NE POSTOJI BEOGRADIZACIJA VI SAMI SEBI NABIJATE KOMPLEKS NIZE VREDNOSTI I ONDA ISPADA DA SMO MI BEZOBRAZNI! ne sliva se u beograd vec je to plod ovakve vlasti koja i tamo krade i onda narod misli da je sve otislo u beograd. a sto se tice ministarstava normalno je da budu u glavnom gradu!

pa nije mi jasno sta sad ocete jel ocete da premestimo vladu u vas grad ili skupstinu.... LJUDI NE POSTOJI BEOGRADIZACIJA VI SAMI SEBI NABIJATE KOMPLEKS NIZE VREDNOSTI I ONDA ISPADA DA SMO MI BEZOBRAZNI! ne sliva se u beograd vec je to plod ovakve vlasti koja i tamo krade i onda narod misli da je sve otislo u beograd. a sto se tice ministarstava normalno je da budu u glavnom gradu!

Naravno da Beograđani nisu krivi za to što se dešava - nadam se da to niko ne misli.
Jer,

Naravno, krivica je i grada što je do toga došlo, ali se postavlja pitanje šta je "grad". Ako je grad bio Smiljko Kostić i njemu slični, koji su radili kao im centar kaže, onda da, kriv je grad, a ispred tog grada, po istom principu, najveću krivicu ima VELEGRAD (tj. centar).

P.S. Naravno da je suština priče u lošim pojedincima, a ne lošim gradovima...

Back