Protiv BEOGRADIZACIJE!

apropo teme, ja sam jagodinac inace, i posto nije bilo skola u unutrasnjosti, morao sam da odem u spoljasnjost da ucim. secam se svojih prijatelja, posebno zemljaka iz sela pored jagodine, selo koje je veliki procenat srba sa kosova koji su se doseljavali u tisini za vreme bratstva i jedinstva.
e on i ja otisli i tip je poceo da udara u banderu posle 2 dana, i jos poceo da me ismeva, mislim moj naglasak.
i evo sad kad se cujemo, ne propusti da pomene kako su mu roditelji seljacine, ostao je u baogradu naravno, ko i svaki dodjos.

zivot je posle piso tragikomedije, ja otiso tamo pa ovamo, ucio jezike, snalazio se, zenio se, razvodio, yebavo, bio yeban, i dalje pricam po jagodinski jer ruku na srce, da se karadzic rodio u srcu srbije danas bi sve drugacije bilo.
mnogi jezici su vremenom izgubili padeze, kod nas gde je taj proces poceo, znaci u centralnoj srbiji gde se srpski najduze govori, e to je nesto za ismejavanje.

ne volim beograd, nikad ga nisam voleo, izbeglicka prestonica nesretnog despota, vernog vazala, turska kasaba i titina tvrdjava..

Potpuno se slazem sa tobom. Evo danas sam bila u knezu i lepo osecam da to vise nije moja ulica da ja tu ne pripadam.
Kao da postoje dva kneza jedan kad pogledas gore u fasade gde je nas stari knez nastavio da zivi i drugi u nivou nasih dzepova, instant ulica jednaka u svakom gradu u inostranstvu sa istim prodavnicama i istim izlozima.

Све полако али сигурно губи драж... Је.бена глобализација...

Све полако али сигурно губи драж... Је.бена глобализација...

u pravu si ne znam da li mi je vise muka od provincijalaca koji dolaze svakodnevno ili ovih isfeminiziranih i isfoliranih evropejaca
Hocu bre da sedim u Snezani i pijem pivo, ne zato da me neko vidi vec sto mi je tamo bilo super i sto smo nekad bili ekipa

ne volim beograd, nikad ga nisam voleo, izbeglicka prestonica nesretnog despota, vernog vazala, turska kasaba i titina tvrdjava..

Moj Beograd , Bogorodičin grad , ponos despota Stefana Lazarevića ! Mera njegove vladarske moći i veštine .
Dobio ga je u vlasništvo kao zapušteno i razrušeno mesto . On je umeo da ga vidi ne kakvo je već kakvo će postati , umeo je da gradi !
Srpska prestonica koju je posvetio Presvetoj Bogorodici ! Sedmovrh grad kako ga je opisivao Konstantin Filozof !
I nije turska kasaba već Karadjordjev Beograd !

n[B:
e volim beograd, nikad ga nisam voleo, izbeglicka prestonica nesretnog despota, vernog vazala, turska kasaba i titina tvrdjava.[/B].

A koliko starih beogradjana ima na forumu, neka se javi. Pod pojmom starih mislim na one generacije ;iji su pradedovi živeli u BG a ne na one skorojeviće koji su pre 2 sata došli sa Lastine stanice iz unutrašnjosti i kojima viri crni luk iz džepa?. Ili onih koji su rodjeni u BG a roditelji su im neke vukojebine u koju nikad nisu bili od kada su došli u obećani grad?

Moj Beograd , Bogorodičin grad , ponos despota Stefana Lazarevića ! Mera njegove vladarske moći i veštine .
Dobio ga je u vlasništvo kao zapušteno i razrušeno mesto . On je umeo da ga vidi ne kakvo je već kakvo će postati , umeo je da gradi !
Srpska prestonica koju je posvetio Presvetoj Bogorodici ! Sedmovrh grad kako ga je opisivao Konstantin Filozof !
I nije turska kasaba već Karadjordjev Beograd !

bata bebeto, stefan lazarevic je imao jedinstvenu priliku da oslobodi srbe od turaka. proveri malo nesto o bitci kod angore (ankare).

al majmun bio veran zetu.

karadjordjev beograd?
da n ije milosev, onog sa turbanom?

A koliko starih beogradjana ima na forumu, neka se javi. Pod pojmom starih mislim na one generacije ;iji su pradedovi živeli u BG a ne na one skorojeviće koji su pre 2 sata došli sa Lastine stanice iz unutrašnjosti i kojima viri crni luk iz džepa?. Ili onih koji su rodjeni u BG a roditelji su im neke vukojebine u koju nikad nisu bili od kada su došli u obećani grad?

S ponosom se javljam na tvoj oglas. Pre neki dan sam u Beogradu izvadila krstenicu svoje prabake.:bye:

eto sad ja ti lepo ponudim :brus: a ti meni otpatke.
Pa dobro ako nekad budes doso, svrati na pravu domacu kafu.:kafa:

ocu, na onu maxi, u solju od 2 deci. al da je sameljes na onaj mesingan djavo de sam ja ko klinac nabio misici.

eee to su bila vremena, kupe onu kafu u zrnu, kevi dodju drugarice i uvale mi taj djavo i kazu mi, ti si musko imas jake ruke, a ja mrsav, slab i bolesljiv pa kad pocnem da okrecem mlin, sav vazduh ispustim.

i ovamo i onamo.

al zato mirise dobro, misim kafa

ocu, na onu maxi, u solju od 2 deci. al da je sameljes na onaj mesingan djavo de sam ja ko klinac nabio misici.

eee to su bila vremena, kupe onu kafu u zrnu, kevi dodju drugarice i uvale mi taj djavo i kazu mi, ti si musko imas jake ruke, a ja mrsav, slab i bolesljiv pa kad pocnem da okrecem mlin, sav vazduh ispustim.

i ovamo i onamo.

al zato mirise dobro, misim kafa

a zato se zoves znojavi omladinac. A ja mislila da si se naradio:hahaha:

pa jeste, ali ako se ne varam, pod obrenovicima je beograd dobijen kao prestonica, zar ne?
milos je umro u beogradu

a i da nije tako, sva njegova stremljenja su bila ka beogradu, beograd se zeleo kao prestonica iz nekog nepooznatog meni razloga s obzirom koliko je malo srba tamo zivelo a koliko mnogo u centralnoj srbiji.

milios - srbin je bio turcin po svemu.

odosmo daleko.

ajo sad zbliza

bata bebeto, stefan lazarevic je imao jedinstvenu priliku da oslobodi srbe od turaka. proveri malo nesto o bitci kod angore (ankare).

al majmun bio veran zetu.

karadjordjev beograd?
da n ije milosev, onog sa turbanom?

Nemoj ti meni da govoriš o kosovskoj istoriji , jasno ?!
Nije bio majmun , majmun je onaj ko takvo nešto može da napiše !
I da uopšte znaš tadašnju hronologiju bilo bi ti jasno zašto je Olivera žrtvovana i kako je Stefanovom mudrošću , nesvakidašnjim za ono vreme obrazovanjem , mudrošću i lepotom spasao Srbiju !
I naravno Beograd je rušen , paljen , bombardovan od njegovog kamena sazidan je ceo Zemun ! Ali Beograd ništa od svoje lepote nije izgubio i preživeo je !

a i da nije tako, sva njegova stremljenja su bila ka beogradu, beograd se zeleo kao prestonica iz nekog nepooznatog meni razloga s obzirom koliko je malo srba tamo zivelo a koliko mnogo u centralnoj srbiji.

milios - srbin je bio turcin po svemu.

odosmo daleko.

ajo sad zbliza

Beograd je simbol otpora Turcima a ti ga nazivaš turskom kasabom ?!
Je l si čuo nekada za Čukur česmu ?!
Kako te nije sramota !

Back