Protesti protiv Milovog rezima u CG

Opozicija u Crnoj Gori je opozicija opstanku drzave Crne Gore.

glupost. U opoziciji su sve stranke i prosrpske i procrnogorske kao i proNATO i proruske i jedni i drugi traze legitimne izbore bez prevare, pljacke, kradje na izborima.

Za mene to zvuci ok.

U opozicionim protestima ucestvuju i neke 100% procrnogorske stranke kao stranke Medojevica i Radulovica....

Narodu u Crnoj Gori dozlogrdilo. Narod je gladan i zeli promene.

Jedan covek vlada Crnom Gorom vec 26 godina. Sto je previse previse je. Duze vlada Crnom Gorom nego sto je vladao kralj Nikola.

Poslednja izmena:
Nije dobro sto se Rista mesa u politicke stvari, bolje mu je da cuti.

Mislio sam da ce broj Srba u CG pasti na 1-2 % dok sam ziv, Srbi u Crnojgori mogu da me ubede drugacije.

Srba u Crnoj Gori ima prema popisu 33%

Da nije terora vladajuceg rezima bilo bi ih siguran sam , preko 50%

Pa i sam Djukanovic se izjasnjavao kao Srbin nekada dok nije sklopio pakt sa djavolom tj Amerikom.

Nije dobro sto se Rista mesa u politicke stvari, bolje mu je da cuti.

Mislio sam da ce broj Srba u CG pasti na 1-2 % dok sam ziv, Srbi u Crnojgori mogu da me ubede drugacije.

mora crkva da se umesa jer djukanovic hoce da usvoji zakon o veroispovestima, kojima zeli da oduzme sve crkve , katedrale i dzamije SPC, Katolickoj crkvi i Islamskoj zajednici sagradjenje pre 1918. godine.

Prema zadnjem popisu je pao na 28 % u CG.

Tako da ima tendenciju otpadanja.

Koliko imas u Srbiji autosovinista odnosno kako ih ono zovu drugosrbijanaca

crnogorci su se opet mnogo bolje pokazali nego srbijanci...slicna je sema djelovanja i u cg i srbiji ali evo vec 17-18 god u CG traje kampanja rasrbljavanja ,pritiscima,propagandom,ucjenama,otpustanjima sa posla ,tajnim policijama pa se opet 30% ljudi izjasnjavaju srbima ako se jos uzme da u CG imas i 30% muslimana od ukupnog broja stanovnika a u srbiji je mnogo gore stanje drugosrbijanci i autosovinisti 70% srbije cine danas

mnogo ljudi rezim vestacki i nasilno prevodi u tzv crnogorce jer je veliki aparthejd i teror nad Srbima u Crnoj Gori.

Ako se tamo izjasnis kao Srbin ne mozes da se zaposlis ni u jednoj drzavnoj instituciji.

Broj Srba u drzavnim institucijama je 10 puta manji nego sto ih ima stanovnika u Crnoj Gori.

Zato sam ti rekao kada bi prestao teror rezima Djukanovicevog nad Srbima automatski bi broj Srba bio preko 50%

Da je preko 50 % nebi se Crnagora odvojila.

Inace potpisi su anonimni valjda.

Misliš na popis stanovništva? Naravno da nije anoniman... dođe ti čovjek angažovan od strane države (ponekad i državni službenik) pa te pita šta si i ko si...

Čak ni izbori u manjim mjestima nisu (u potpunosti) tajni jer se zna koliko ko redovno dobija glasova po izbornim jedinicama...

Imali neki dokaz za pritisak na ljude u CG da se ne izjasnjavaju Srbima.

Na konkursima za posao u državnim preduzećima se popunjava formular. I u tom formularu ima rubrika nacionalnost. Ako neko ne želi da dobije posao samo u tu rubriku napiše Srbin/Srpkinja i nema šta da brine, neće dobiti posao sigurno...

- - - - - - - - - -

Ima poslovica da je demokratija nemoguća u državama do milion stanovnika i u državama preko 100 miliona stanovnika...

- - - - - - - - - -

Mada da budem pošten, tenzije oko nacionalnog izjašnajavanja su malo splasnule posljednjih par godina...

mora crkva da se umesa jer djukanovic hoce da usvoji zakon o veroispovestima, kojima zeli da oduzme sve crkve , katedrale i dzamije SPC, Katolickoj crkvi i Islamskoj zajednici sagradjenje pre 1918. godine.

Znači protesti su zbog vjerskih objekata koje Vlada hoće da podržavi.
Zašto onda ne idete u te objekte pa ih branite a ne ovdje na sred ulice zaustavili saobraćaj i nastao haos u prometu.

Znači protesti su zbog vjerskih objekata koje Vlada hoće da podržavi.
Zašto onda ne idete u te objekte pa ih branite a ne ovdje na sred ulice zaustavili saobraćaj i nastao haos u prometu.

Zašto koristiš reč "idete"? Na protestima je isti narod kome i ti pripadaš i sa kojim živiš u istoj državi. A protestuje se na ulici jer, kako kažu pametni ljudi, bolje sprečiti nego lečiti...

Kao što je primetio jedan korisnik foruma iz Nikšića,Crnogorci idu uz vlast.U jednoj tako maloj zemlji bez velikih urbanih centara, gde se svi međusobno poznaju i gde je dobar deo stanovništva u zavisnosti od volje vlastodržaca,opoziciji nije lako.Vlast uvek ima uvid u raspoloženje mal ne svakog pojedinca,zna njegove potrebe,pa može i da utiče na konkretne pojedince kao na onoga sa dugom za struju.Nikola Petrović je vladao celih 55 godina bez većih teškoća a vladao bi možda i celih 70 godina da ga rat nije omeo.U takvim zemljama,vlast može da se promeni samo spoljnim pritiskom a pošto je Zapad na strani Đukanovća i njegove političke opcije,za tako nešto nema izgleda.

Amfilohije je unistio proteste. Sada izlazi trecina broja ljudi koji su izlazili do mitropolitovog govora.

Možda to a možda i ljudima dosadilo da bez veze dolaze tu i gube vrijeme.
Dođu prvih nekoliko dana da čuju govore i šta ima novo, pregledaju kako su šatori postavljeni,
imali šta džabe da se pojede i popije i odu.
Prvih dana si ponekad dobio džabe kako pivo ili sok a sada nema ništa a onaj roštilj tamo poskupio pošto su zbog gužve podigli cijene.
Ako bude malo više padavina, sve će biti prazno osim Mandića sa nekolicinom pristalica.

- - - - - - - - - -

Amfilohije je unistio proteste. Sada izlazi trecina broja ljudi koji su izlazili do mitropolitovog govora.

Anfi kaže da to nije bio on već Sv.Petar koji mu je prije toliko vjekova rekao, šta treba CG da radi danas u 21 vijeku.

kad padne do nivoa statističke greške onda će to biti realnost!:cool:

- - - - - - - - - -

meni monitor crko kad sam gledao snimku njegovg nastupa!kome da ispostavim račun za štetu?:think:spodoba je,a i ružno priča!:cool:

Back