„Realne tri liste protiv režima – studenti, levičari i desničari“

Za koga bi glasali?

• Za vlast

glasova: 3 6,7%
  • Studentsku listu

glasova: 27 60,0%
  • Levičare

glasova: 1 2,2%
  • Desničare

glasova: 5 11,1%
  • Ne glasam

glasova: 9 20,0%

• Ukupno glasova
    45
Levo i desno nam stize kao secanje na postrevolucione dane u Francuskoj. Oni koji su u parlamentu tada sedeli levo proglaseni su "levicom", a oni koji su sedeli desno bili su "desnica".
Nije usko povezano sa ekonomijom.
To je naravno istorijski podatak o poreklu i tradiciji koja je pokrenula podelu, ali podela je vremenom dobila drugačije obrise od republikanci/monarhisti.

Dakle u onom klasičnom smislu koji danas ima u političkoj terminologiji ova podela na levo/desno je neprimenjiva na srpski slučaj u ovom trenutku, gde su podele drugačije prirode.
Kada budemo zaista imali takvu vrstu podele ja ću biti srećan jer će biti znak da smo evoluirali barem iz pertpolitičkog društva u političko.
Ali mi u 2025 se bakćemo sa osvajanjem slobode u apsolutističkoj satrapiji....opet.

Podela o kojoj govorite danas je najbolje opisana sa "suverenisti" i "globalisti", sto bi u nekom dalekom smislu moglo da se identifikuje sa nekadasnjim "desnim" i "levim".
To je već koncept geopolitičkog shvatanja nekih (opet ne svih) pojava u globalnim političkim kretanjima. Delimično je možda primenjivija za srpski slučaj, ali ni ona nije potpuno odgovarajuća štaviše uglavnom je doživljavam kao neku "pesničku" slobodu.

Inače ove pojmove čujem samo od jedne slične ekipe ljudi a to su ovi što sebe zovu "suverenisti", nikada nisam video da je neko za sebe rekao da je globalista i iskreno ne znam šta bi to trebalo da imaš od ideja da te svrsta tu grupu, osim možda što se protiviš nekom "suverenisti".
Evo recimo jel Peter Mađar globalista a Orban suverenista, iako duvaju u istu nacionalističku i revizionističku trijanonsku mađarsku tikvu? Obojica su desni, obojica konzervativci.

To je već koncept geopolitičkog shvatanja nekih (opet ne svih) pojava u globalnim političkim kretanjima. Delimično je možda primenjivija za srpski slučaj, ali ni ona nije potpuno odgovarajuća štaviše uglavnom je doživljavam kao neku "pesničku" slobodu.

Inače ove pojmove čujem samo od jedne slične ekipe ljudi a to su ovi što sebe zovu "suverenisti", nikada nisam video da je neko za sebe rekao da je globalista i iskreno ne znam šta bi to trebalo da imaš od ideja da te svrsta tu grupu, osim možda što se protiviš nekom "suverenisti".
Evo recimo jel Peter Mađar globalista a Orban suverenista, iako duvaju u istu nacionalističku i revizionističku trijanonsku mađarsku tikvu? Obojica su desni, obojica konzervativci.
Не постоје онда само 2 поделе већ треба идентификовати више.

U političkoj teoriji da, u ovom našem slučaju treba sve to zanemariti i sve svesti za i protiv trenutnog režima.

Не бих да подсећам на немилу прошлост, али ДОС је наступио управо са овим ставом беспринципијелне коалиције, победио, и данас је Србија... где?

Не бих да подсећам на немилу прошлост, али ДОС је наступио управо са овим ставом беспринципијелне коалиције, победио, и данас је Србија... где?
Nažalost ne postoji alternativa, jer sve se svede za ili protiv apsolutiste koji je oteo državu.
Zašto stalno sebi dopuštamo da dolazimo u takve situacije je neko drugo pitanje, ali da bi (opet) imali šansu da se izađemo iz tog začaranog kruga moraće manje više opet slično uz nadu za bolji budući ishod.

Србија се не дели на студентску, леву и десну листу

Србија је подељена на крезубосрбијанску и другосрбијанску класу
Има и она трећа... традиционална, домаћинска и национална Србија.

Mene boli duh naroda, da se poetski izrazim:(.

Ne znam kako je drugima, mozda je do pola, mozda do strukture, ali osecam posledice ove godine, slabo spavam, kosa mi opada, levo oko mi igra, rogovi su mi porasli:lol:. Svi smo dali nas maksimum proteklih meseci, a da za sebe nismo potrazili ni zrno pasulja.

I nakon svega opet nam neki Djilas kaze znate, imam ja svoja prava, bez mene ipak ne moze...pa sta te cini drugacijim, postenijim i vise fer?
Da se on i njemu slicni nisu nazivali opozicijom, ne bi ni Srbija ovako izgledala.

Jedino je posteno da se opozicija komplet povuce i ostavi samo dve liste, SNS i studentsku. Narod jedanput mora da preuzme odgovornost.
Nisu na blokadama bili opozicioni simpatizeri vec obican svet, bili smo ti i ja.

Ko ga hebe
Blokiraš luzera kao ovde što blokiraš toksične ljude i budale

Šta te briga šta kaže Đilas, ako mu nije jasno kako će završiti neka priupita Vuka Jermića da mu objasni

Pri čemu će mu i taj procenat koji je Jeremić ostvario biti nedostižan

Ko ga hebe
Blokiraš luzera kao ovde što blokiraš toksične ljude i budale

Šta te briga šta kaže Đilas, ako mu nije jasno kako će završiti neka priupita Vuka Jermića da mu objasni

Pri čemu će mu i taj procenat koji je Jeremić ostvario biti nedostižan
Na žalost Jeremić spada u ljude sa velikim potencijalom, a kojima nije data ozbiljna šansa.
Ono što mu je dato dok je bio Ministar inostranih dela, iskoristio je sjajno, zaustavivši talas priznanja tzv. Kosova koji je krenuo sa zapada negde na polovini zemalja sveta.

Protiv Jeremića su se urotili Đilas i Vučićeva vlast. Đilas nikada nije bio suočen sa takvom urotom.

Pored njega, u ljude s potencijalom koji nisu dobili ozbiljnu šansu, spadaju Đinđić, naravno, i Zoran Živković.

Na žalost Jeremić spada u ljude sa velikim potencijalom, a kojima nije data ozbiljna šansa.
Ono što mu je dato dok je bio Ministar inostranih dela, iskoristio je sjajno, zaustavivši talas priznanja tzv. Kosova koji je krenuo sa zapada negde na polovini zemalja sveta.

Protiv Jeremića su se urotili Đilas i Vučićeva vlast. Đilas nikada nije bio suočen sa takvom urotom.

Pored njega, u ljude s potencijalom koji nisu dobili ozbiljnu šansu, spadaju Đinđić, naravno, i Zoran Živković.
Зоран Живковић је своју шансу искористио... купио је озбиљне парцеле под виноградима. Управо је то оно што траже студенти, лустрација од 90-их до данас. Све под лупу и докажи порекло.

То кажу сви политичари пред изборе.Битно ко је на листама.

Meni i nije posebno vazno jer me iskustvo uci da u Srbiji malo kome verujem. Kada izvedes par generacija na svetlost dana, lako ces videti da je jedna te ista porodica menjala strane i bila glasnogovornik kada i gde je trebalo u zelji da sacuva svoju udobnost. Kome verovati sada?

Sve i da ti kazu, mili Emihse, na listi je doktor vanzemaljac svemocni...kako ces znati da li je on posten vanzemaljac ili je preko ko zna koje veze postao vanzemaljac pa sada mase titulom i iska dodatni status?
Meni je bivsi dekan FDU sladak, a onda procitam da je njegova devojka glasala protiv dodeljivanja nacionalne penzije Goranu Markovicu...kako da im verujem kao paru iznova?

Poverenje je dragocena biljka. Kako smo tu biljku ugusili decenijskim korovom nema druge nego okopati taj korov i pruziti dragocenoj biljcici vazduh. Mozda uspe da se izbori...mozda neki novi bastovani spasu vrt...ali znam da mi ne valjamo i da mi ta imena sa liste nista ne znace.

Зоран Живковић је своју шансу искористио... купио је озбиљне парцеле под виноградима. Управо је то оно што траже студенти, лустрација од 90-их до данас. Све под лупу и докажи порекло.

Na zalost, svi smo tako mislili, ali vreme je pokazalo da je bio daleko vise fer od njegovog nekadasnjeg drustva...sto i nije neki uspeh za njega licno koliki je poraz po drustvo koje se najelo i prejelo tudjih nada.

То кажу сви политичари пред изборе.Битно ко је на листама.
Od kada je to u Srbiji bitno ko je na listama?

Da li je bitno ko je na SNS listama?

Od kada je SNS glasacima bitno ko je na SNS listama?

Pa svi oni koji su na SNS listama poslusno slusaju bracu Vucic, Radoicica, Vucevica i Veselinovica.

Da li je Andrej Vucic bio na nekoj SNS izbornoj listi, pa ga SVI sa SNS izbornih lista poslusno slusaju.

Svi poslusno slusaju, mogu na listama da stave i konja, kravu i magarca, isti djavo.

E pa kada je na SNS listama POTPUNO nebitno ko je na njima, zasto sada svi SNS udbaski mediji insistiraju na to da se kaze ko je na opoziciono-studentskoj listi?

Zbog cega se insistira na tome, evo meni to potpuno nije jasno? :dontunderstand:

al ne možeš da izbaciš iz glave imena onih koji su na vlasti....Pa zar ne vidite da vas zajebavaju?
Videh neko istraživanje i kažu te liste zajedno ne mogu da predju 8% ne ulazeći u to kako i ko će prijaviti liste i nosioce listi, da bi bilo po zakonu.
A mora da bude po zakonu da se ne pojavi neka koza i žali na nezakonito prijavljenu listu, koju sama nije prijavila po zakonu.
Znači, čista zajebancija i oduzimanje vremena ozbilnim političkim činiocima, koji bi mogli da organizuju pristojnu opoziciju.

„Realne tri liste protiv režima – studenti, levičari i desničari“​

Betadanas 14:51
Realne tri lista protiv režima - studenti, levičari i desničari 1
foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) na čelu sa Vojislavom Mihailovićem saopštio je danas da je realno da na izborima budu tri opozicione kolone – studenti, levičari i desničari, te da nema smisla razmišljati o jednoj listi protiv vlasti.

„Studenti ne žele saradnju ni sa levičarskim ni sa desničarskim opozicionim strankama, i to je činjenica. Zato je sasvim realno da se na izbore ide u tri kolone protiv režima: studenti, levičari i desničari“, izjavio je poslanik Vladimir Đorđević.

Đorđević je dodao da ne vidi razlog da se više čeka ili razmišlja o zajedničkoj listi i nastupu kada studenti nisu zainteresovani za tu opciju.

„O saradnji ćemo možda moći da razgovaramo posle izbora“, dodao je Đorđević.

https://www.danas.rs/vesti/politika/realne-tri-lista-protiv-rezima-studenti-levicari-i-desnicari/

Verovatno će biti dve liste levičara i dve liste desničara plus još niz nekih mini lista.

O tome sam pričao već dosta davno.

To će i biti najbolja opcija.

Takoreći crnogorski model, sa sličnim rezultatima kao i kada su skidali Mila.

ПОКС није под контролом режима, сви који су имали неку илузију за сарадњу са снс-ом су избачени из покрета. Сви чланови и функционери ПОКС-а су од првог дана на протестима са студентима и грађанима.

Режим организује студентске протесте.

Студенти заступају марксистичке идеје. А ово причешћивање у жутом прслуку делује као поремећај личности, уношење дневне политичке острашћености у цркву.

Pa napisao je da je refeendum prebacivanje odgovornosti na narod od strane Dodika!

Ej, Emihs, da se mi ovde ne bismo zamajavali šta si mislio, daj nam reci otvoreno: Jesi li s nama četnicima, ili nisi? :cool:
Нећу пуно писати...;)
крвљу натопљена.jpg

с вером у бога.jpg

ПС. Мој отац је дао живот за стварање Републике Српске, људи данас нису свјесни како се тешко стварала иста.
Сви су пролазни, Додик, Караџић, Поплашен, Плавшићка и компанија али светиња остаје свима нама у аманет.

Od kada je to u Srbiji bitno ko je na listama?

Da li je bitno ko je na SNS listama?

Od kada je SNS glasacima bitno ko je na SNS listama?

Pa svi oni koji su na SNS listama poslusno slusaju bracu Vucic, Radoicica, Vucevica i Veselinovica.

Da li je Andrej Vucic bio na nekoj SNS izbornoj listi, pa ga SVI sa SNS izbornih lista poslusno slusaju.

Svi poslusno slusaju, mogu na listama da stave i konja, kravu i magarca, isti djavo.

E pa kada je na SNS listama POTPUNO nebitno ko je na njima, zasto sada svi SNS udbaski mediji insistiraju na to da se kaze ko je na opoziciono-studentskoj listi?

Zbog cega se insistira na tome, evo meni to potpuno nije jasno? :dontunderstand:
Мени је битно ко је на листама.

Meni i nije posebno vazno jer me iskustvo uci da u Srbiji malo kome verujem. Kada izvedes par generacija na svetlost dana, lako ces videti da je jedna te ista porodica menjala strane i bila glasnogovornik kada i gde je trebalo u zelji da sacuva svoju udobnost. Kome verovati sada?

Sve i da ti kazu, mili Emihse, na listi je doktor vanzemaljac svemocni...kako ces znati da li je on posten vanzemaljac ili je preko ko zna koje veze postao vanzemaljac pa sada mase titulom i iska dodatni status?
Meni je bivsi dekan FDU sladak, a onda procitam da je njegova devojka glasala protiv dodeljivanja nacionalne penzije Goranu Markovicu...kako da im verujem kao paru iznova?

Poverenje je dragocena biljka. Kako smo tu biljku ugusili decenijskim korovom nema druge nego okopati taj korov i pruziti dragocenoj biljcici vazduh. Mozda uspe da se izbori...mozda neki novi bastovani spasu vrt...ali znam da mi ne valjamo i da mi ta imena sa liste nista ne znace.
Па ако бирам промјене онда ћу гласати за доктора или професора који има чист алиби-мотив да уради исправну ствар.Да се истински бори за исправне циљеве.Само по себи гласаћу за студенте јер су они ето против режима..... мени није довољно да изађем на изборе јер и међу студентима има таквог нерадничког "надуваног" без дана стажа џабалебароша да не заслужују мој глас по дифолту.

Poslednja izmena:

Back