Posto te zimi napadaju zbog hladnoce i gladi[verovatno u tebi i drugarici vide dobre komade]onda te leti sigurno napadaju zbog suncanice i dehidracije.
SAVET;
Nije tesko biti fin i ponekad se odreci malog zalogaja i nahraniti te "krvolocne zveri".
RESENJE;
Vakcinisati sve cesce masovno besne copore agresivnih ljudi,koji su mnogo veca pretnja po okolinu od samih "copora lutalica",jer od takvih pomahnitalo-bolesnih umova bi se zaista trebali zastititi.Takvima je i eutanazija blaga kazna,zao mi je sto je ukinuta.Ovde se frustracije lece na ulicnim psima,ukida im se pravo na zivot,i jadne zivotinje su paravan za prikrivanje mnogo gorih i vecih problema nego sto su psi na ulici.Ocigledno je da nekima to odgovara.E pa meni je to grozno,ostaviti ih na ulici Trojanka,bas da se snalaze kako umeju,a pritom im ni to nije dozvoljeno.Evo ti da vidis sta je neko, mozda cak i od nasih "divnih komsija sugradjana" uradio jednom divnom neduznom stvorenju,pa mu amputirana vilica i nosic.
E Dejana,dokle god budes tako cascavala ljude,kao mene,sa epitetima kao sto je da sam pomahnitali-bolesni um, verujem da neces uraditi nista za svoj plemeniti cilj.
Stavise,dobijas jako veliki kontraefekat.
Ja sam odrasla uz pse,prohodala sam drzeci se za Djidjija, tatinog boksera.Ceo zivot sam okruzena zivotinjama i ljubavlju prema njima. Trenutno imam dva pasa i macku.
Tako da nema potrebe da prema meni budes sarkasticna i `objasnjavas` mi da me psi jure zbog suncanice i dehidracije.
Uostalom,svi smo mi ovde na forumu `Kucni ljubimci`, jer pre svega volimo zivotinje. Zar ne?
Moram da ostavim komentar jer vidim da se moj post tumaci na jedan veoma ruzan i uvredljiv nacin.
Kada sam rekla da mi je grozno ostaviti pse na ulici, to je znacilo upravo to-odvratno je ostaviti pse na ulici. Psi ne treba da budu na ulici.
Kad su vec neodgovorni,i meni neobjasnjivi ljudi,izbacili svoje ljubimce na ulicu, treba uraditi nesto da se oni sklone odatle. Nisam mislila kao sto je neko protumacio, da ih treba poubijati,vec da bi trebalo pritegnuti te lopove koji uzimaju pare od grada.
Ne mogu da verujem da od tih para nije mogao da se napravi neki azil?
Da se animiraju ljudi koji imaju volji i zelju da se brinu o tim zivotinjama i imaju nekih uslova,ali nedovoljnih.
Verujem da bi neko ko ima veliko imanje i volju se prihvatio takvog projekta. Mozda bi bas ti? Mozda bih ja?
U tome ja vidim resenje,a ne u pljuvanju ljudi iz Mirijeva koji se plase za svoju decu.
Svi normalni ljudi vole zivotinje i ja ne znam ni jednu osobu koja ne bi pozitivno reagovala i koja se ne bi ukljucila u kampanju pomoci zivotinjama,ako se pre svega propagiraju zivotinje i ljubav prema njima.
Ja sam ekonimsta i kroz svaku situaciju u zivotu mi se provlaci termin `marketing` Ono na sta je licio onaj protest u Mirijevu uopste nije bio pozitivan marketing, Ljudi koji se svadjau i cascavaju pogrdim izrazima, jedni koji vicu kako im je pas ujeo dete,drugi koji ih napadaju da ti isti psi treba tu da ostanu...
Jednostavno, pristup je bio takav da se izgubio svaki smisao poruke koja je trbala da bude poslata. A poruka je trebala da bude ljubav i briga o zivotinjama.
Nekim stvarima treba pristupiti hladne glave. Narocito kada je ovako delikatna stvar u pitanju.