Protest, Sub 03.06, 18č

Uticaj Rusije je minimalan , bilo bi zanimljivo videti da Rusija srusi Vucica pored ove Americke podrske koju on ima za sada u nekoj meri.

Rusija nije mogla da u svom dvoristu u Ukrajini da sprijeci 5 oktobar 2014 i instaliranje prozapadne marionetske vlade a da moze da utice na dogadjaje u Srbiji koja je uveliko pod zapadnom okupacijom ,ne lupaj

U Srbiji ce se smjenjivati zapadne marionete reformirani radikali i dosmanlije na vlasti narednih decenija ali bez sustinskih promjena ,mozda bude imala priliku i da uskoci neka stranka iz takozvane patriotske opozicije u vlast ali ako se bude reformirala kao radikali pre 10 god i prihvatila da sprovodi agendu evroatlantskih integracija i to je to
pomirite se sa tim

Onda kreni da pišeš protiv režima ali i protiv opozicije. Ne može jedno bez drugo.

Znači, mi nemamo pravnu državu. Hvala na odgovoru.
Diktatura. Sad je primarni cilj srušiti diktaturu i ponovo uspostaviti demokratiju. Uveo bih pravilo da stranka na vlasti ne može učestvovati na sledećim
izborima. Dakle, da svaka koja je vladala 4 godine, ima 4 da sedi na klupi. Tako bi se onemogućili preletači, koji su zapravo pravi problem.

Jeste. Ali sad su promenili način delovanja. Potkupi nekadašnje patriote i eto, imaš još jedan satelit u Evropi.

Elem, može li odgovor.

Da li misliš da nam je pravna država kada je jedna politička stranka jača od svih institucija u zemlji?
Meni nije jasno sto toliko histerisu na Mariniku koja bez koalicije ne moze ni cenzus da predje.
Ili je nesto drugo u pitanju?

Rusija nije mogla da u svom dvoristu u Ukrajini da sprijeci 5 oktobar 2014 i instaliranje prozapadne marionetske vlade a da moze da utice na dogadjaje u Srbiji koja je uveliko pod zapadnom okupacijom ,ne lupaj

U Srbiji ce se smjenjivati zapadne marionete reformirani radikali i dosmanlije na vlasti narednih decenija ali bez sustinskih promjena ,mozda bude imala priliku i da uskoci neka stranka iz takozvane patriotske opozicije u vlast ali ako se bude reformirala kao radikali pre 10 god i prihvatila da sprovodi agendu evroatlantskih integracija i to je to
pomirite se sa tim

to je jasno kao dan. Mi smo sto se tice nekog plana priblizavanja Rusiji uhapsena zemlja. Oko nas je EU i NATO, CG je takodje u NATO tako da Rusi ni fizicki ne mogu da nam pristupe. Evo npr Lavrov je hteo da dodje u BG pa su mu zabranili.

E sad. Neki kazu ako Rusi izbiju na Izmail postace podunavska i Balkanska zemlja pa ce imati veliki uticaj. Moguce je. Mada gledajuci polozaj Rusije, ovako, cini mi se da je njima Baltik mnogo veci problem nego Balkan. Pa sto ne rese Baltik? Stavise, jos je i Finska usla u NATO.

Ne znam mozda to dodatno razbesni Rusiju pa krene u totalni rat e onda mozda stvarno izbiju na Balkan. Imaju oni dosta vernika na Balkanu.

Sto se tice americkog uticaja, on ce biti dominantan, ali dok je Amerika dominantna. Videcemo kako ce ici sa tim, ali za sad je tako.

Sve u svemu narod je shvatio da smo iza zavese u Zapadnom bloku, ali to ne znaci da nam na celu drzave mora biti manijak. A ne znaci ni da se ne moze voditi neka umerena nacionalisticka politika. Najbolje bi nam bilo da smo kao Grci uspeli da izgradimo dve umerene partije: jednu onako blago desnu, i jednu levicarsku i da se onda klackaju na vlasti.

Ja sam zaista verovao da ce to biti SNS i DS posle pobede Tome. Ali usao je taj fatalni SPS u igru i onda su razorili DS DSS i to je bila greska. Opozicione partije su institucije u svakoj normalnoj drzavi i pazljivo se neguju.

Meni nije jasno sto toliko histerisu na Mariniku koja bez koalicije ne moze ni cenzus da predje.
Ili je nesto drugo u pitanju?

Problem sa Marinikom je visestruk i da je nema Vucic bi je izmislio.

1. nije da ona bas nema podrsku medjutim njeno nametanje javnosti disproporcionalno je podrsci koju ima. Otprilike kao sto se i rashodovane masine Canak i Seki ne skidaju sa pinka i happyija.
2. Marinika je bivsa clanica uglavnom omrazenog LSV i ucestvovala je u mnogim antisrpskim akcijama. To ona pokusava da sakrije jer se navodno bori protiv kriminala. Haha, da.
3. Marinika nije lider vec je potura Djilas. Ona vise govori i istupa nego sam Djilas sto nije bas najjasnije. Ali slicno je i sa Aleksicem koga potura Vuk Draskovic-Jeremic.

Mislim ja sam svestan da ce posle pada Vucica ona biti sigurno neki faktor. Imace neku ministarsku funkciju.

@DarkMoon kako ti se čini ovo , da uvede Vučić ovde?

Naša žuta braća , kakvi crni Ameri...EU

Zamisli da SNS sendvicare uceni tako što će morati na skup da dolaze vozom ili autobusom samo ako daju krv za to , nagrada je da vide lidera i dobiju sendvič 🤗

da li si ti stvarno toliko ostrašćen?
pa o ovome drugari iz davosa maštaju da mogu da urade!
oni koji planiraju 15-minutne gradove i jedenje zrikavaca, uvešće i ovo!
ako ih ne sprečimo naravno, a uz takve kao ti, teško da ćemo uspeti....
što ti i jeste cilj, al nećete uspeti, narod se polako budi, u celom svetu...

PRAVO LICE ORGANIZATORA PROTESTA!
SAKUPIMO SE U PETAK 02.06 NA PRAVIM SRBSKIM PROTESTIMA!
PRELILO JE ČAŠU!

https://www.politika.rs/scc/clanak/554996/aleksandar-jerkovic-protest-opozicije-u-beogradu#

Зашто посланику Александру Јерковићу

није дозвољено да говори на протесту

Танјуг/Тара Радовановић
Обезбеђење телевизије Н1 насилно је удаљило народног посланика ДСС-а Александра Јерковића током вечерашњег протеста у Београду.
Инцидент је забележен камером, а на снимку се види како му више припадника обезбеђења овог медија прилази и вуче га за руку, а потом долази до расправе.
Како су читаоци Политике који су учествовали на протесту јавили у коментарима, посланик Александар Јерковић требало је у Ташмајданском парку да се обрати присутнима и говори о страдању Срба на Косову и Метохији. У том тренутку, организатори протеста Мариника Тепић и Александар Јовановић Ћута прогласили су крај протеста и позвали на ново окупљање.
Део окупљених вратио се из Ташмајданског парка пред РТС где су покушали да уђу у зграду Јавног сервиса док је део отишао испред Скупштине Србије где је такође било тензија.
Током протеста дошло је и до великог незадовољства међу грађанима који у све већем броју тврде да су изманипулисани и да протесте преузимају лидери прозападних странака потпомогнути медијима који раде за исту политичку агенду.

PRAVO LICE ORGANIZATORA PROTESTA!
SAKUPIMO SE U PETAK 02.06 NA PRAVIM SRBSKIM PROTESTIMA!
PRELILO JE ČAŠU!

https://www.politika.rs/scc/clanak/554996/aleksandar-jerkovic-protest-opozicije-u-beogradu#

Зашто посланику Александру Јерковићу

није дозвољено да говори на протесту

Танјуг/Тара Радовановић
Обезбеђење телевизије Н1 насилно је удаљило народног посланика ДСС-а Александра Јерковића током вечерашњег протеста у Београду.
Инцидент је забележен камером, а на снимку се види како му више припадника обезбеђења овог медија прилази и вуче га за руку, а потом долази до расправе.
Како су читаоци Политике који су учествовали на протесту јавили у коментарима, посланик Александар Јерковић требало је у Ташмајданском парку да се обрати присутнима и говори о страдању Срба на Косову и Метохији. У том тренутку, организатори протеста Мариника Тепић и Александар Јовановић Ћута прогласили су крај протеста и позвали на ново окупљање.
Део окупљених вратио се из Ташмајданског парка пред РТС где су покушали да уђу у зграду Јавног сервиса док је део отишао испред Скупштине Србије где је такође било тензија.
Током протеста дошло је и до великог незадовољства међу грађанима који у све већем броју тврде да су изманипулисани и да протесте преузимају лидери прозападних странака потпомогнути медијима који раде за исту политичку агенду.

gledaj. Vucic je jedna kometa zloslutnica koja je pala i razorila politicki sistem Srbije i uvela Vavilonsku pometnju.

Jerkovic je desnicar i naravno da mu CNN1 nije naklonje. Pa, pogledajte sta on radi americkim desnicarima u samoj Americi.

Srpska desnica sa druge strane zna da ima malo cemu da se nada kad padne Vucic, ali ne mogu da se prikljuce ni Vucicu jer on prodaje nase nacionalne interese. Da bi ostao na vlasti ostvaruje najvlaznije snove LDP-a. To je jasno. Jer da recimo vodi nacionalnu politiku a ovako krsi demokratiju Zapad bi ga oborio pre 8 godina.

On je sarkastican naravno da nije za to da se takvo nesto odomaci kod nas, mada mi i sumnjiv s obzirom da je podrzavao eksperimentalne vakcine :tajna:

gledaj. Vucic je jedna kometa zloslutnica koja je pala i razorila politicki sistem Srbije i uvela Vavilonsku pometnju.

Jerkovic je desnicar i naravno da mu CNN1 nije naklonje. Pa, pogledajte sta on radi americkim desnicarima u samoj Americi.

Srpska desnica sa druge strane zna da ima malo cemu da se nada kad padne Vucic, ali ne mogu da se prikljuce ni Vucicu jer on prodaje nase nacionalne interese. Da bi ostao na vlasti ostvaruje najvlaznije snove LDP-a. To je jasno. Jer da recimo vodi nacionalnu politiku a ovako krsi demokratiju Zapad bi ga oborio pre 8 godina.

Gotovo je sa tom tvojom kometom, a i sa njenim zvezdama padalicama.
Pašćete svi zajdno....u ponor bezdana!

On je sarkastican naravno da nije za to da se takvo nesto odomaci kod nas, mada mi i sumnjiv s obzirom da je podrzavao eksperimentalne vakcine :tajna:

ti sarkastični su sumnjivi!

to je jasno kao dan. Mi smo sto se tice nekog plana priblizavanja Rusiji uhapsena zemlja. Oko nas je EU i NATO, CG je takodje u NATO tako da Rusi ni fizicki ne mogu da nam pristupe. Evo npr Lavrov je hteo da dodje u BG pa su mu zabranili.

E sad. Neki kazu ako Rusi izbiju na Izmail postace podunavska i Balkanska zemlja pa ce imati veliki uticaj. Moguce je. Mada gledajuci polozaj Rusije, ovako, cini mi se da je njima Baltik mnogo veci problem nego Balkan. Pa sto ne rese Baltik? Stavise, jos je i Finska usla u NATO.

Ne znam mozda to dodatno razbesni Rusiju pa krene u totalni rat e onda mozda stvarno izbiju na Balkan. Imaju oni dosta vernika na Balkanu.

Sto se tice americkog uticaja, on ce biti dominantan, ali dok je Amerika dominantna. Videcemo kako ce ici sa tim, ali za sad je tako.

Sve u svemu narod je shvatio da smo iza zavese u Zapadnom bloku, ali to ne znaci da nam na celu drzave mora biti manijak. A ne znaci ni da se ne moze voditi neka umerena nacionalisticka politika. Najbolje bi nam bilo da smo kao Grci uspeli da izgradimo dve umerene partije: jednu onako blago desnu, i jednu levicarsku i da se onda klackaju na vlasti.

Ja sam zaista verovao da ce to biti SNS i DS posle pobede Tome. Ali usao je taj fatalni SPS u igru i onda su razorili DS DSS i to je bila greska. Opozicione partije su institucije u svakoj normalnoj drzavi i pazljivo se neguju.

Samo ne neguje vlast opoziciju nego društvo. A u srpskom društvu se svi kešaju o vlast čim se promeni i menjaju članske karte. Dakle jajarski i šićardžijski mentalitet plebsa (jer nije nova pojava) dodatno zatrovan komunističkim uređenjem gde ti se neki posao podrazumeva i radio ne radio nešto kaplje. Dok taj kvazi-proleterijat ne iscuri iz sistema i ljudi počnu da shvataju da nije država ta koja daje posao nego obezbeđuje uslove da ti sa svojim kvalitetima možeš da radiš i zarađuješ u skladu sa istim, uvek će biti posle Tita Sloba i posle Slobe Vučić i posle Vučića...neko. Jer takve traže, uz takve se naizgled lakše kešati. A onda dođe đavo po svoje.
Nažalost mi smo stari državotvorni narod, ali smo nedonoščad kada je politička svest u pitanju,da ne kažem malo zaostali.... Bukvalno smo se resetovali na post-osmanlijski nivo. Negde za Miloševog vakata.

Samo ne neguje vlast opoziciju nego društvo. A u srpskom društvu se svi kešaju o vlast čim se promeni i menjaju članske karte. Dakle jajarski i šićardžijski mentalitet plebsa (jer nije nova pojava) dodatno zatrovan komunističkim uređenjem gde ti se neki posao podrazumeva i radio ne radio nešto kaplje. Dok taj kvazi-proleterijat ne iscuri iz sistema i ljudi počnu da shvataju da nije država ta koja daje posao nego obezbeđuje uslove da ti sa svojim kvalitetima možeš da radiš i zarađuješ u skladu sa istim, uvek će biti posle Tita Sloba i posle Slobe Vučić i posle Vučića...neko. Jer takve traže, uz takve se naizgled lakše kešati. A onda dođe đavo po svoje.
Nažalost mi smo stari državotvorni narod, ali smo nedonoščad kada je politička svest u pitanju,da ne kažem malo zaostali.... Bukvalno smo se resetovali na post-osmanlijski nivo. Negde za Miloševog vakata.

mi smo imali nekakav demokratski razvoj ali smo 1945 zaustavljeni kad je uvedena diktatura sovjetskog tipa. Kratkorocno zbog titoisma izbegli smo bas sasvim zalosno stanje Istocnog bloka, ali dugorocno gledano to nas je unistilo jer ljudi i dalje veruju da je to bio najbolji sistem.

Propustili smo te sjajne posleratne godine velikog poleta da sazremo kao narod u demokratskom smislu i da stvorimo gradjanina. Ali bilo je jos neke nade, a onda se pojavio Mislosevic i njegova zena Staljinasica i mi smo sad u takvom kanalu - da nam nema spasa.

Ja se nadam da ce ove nove generacije nesto promeniti ali koliko vidim SNS je bas i mlada stranka i klinci rado, halavi na novac ulecu u njihove seme. Pogledaj samo onu kreaturu SNS valda se zove Djuricka sta prica i koji je to anitdmokratski stav, a to je mlada osoba.

mi smo imali nekakav demokratski razvoj ali smo 1945 zaustavljeni kad je uvedena diktatura sovjetskog tipa. Kratkorocno zbog titoisma izbegli smo bas sasvim zalosno stanje Istocnog bloka, ali dugorocno gledano to nas je unistilo jer ljudi i dalje veruju da je to bio najbolji sistem.

Propustili smo te sjajne posleratne godine velikog poleta da sazremo kao narod u demokratskom smislu i da stvorimo gradjanina. Ali bilo je jos neke nade, a onda se pojavio Mislosevic i njegova zena Staljinasica i mi smo sad u takvom kanalu - da nam nema spasa.

Ja se nadam da ce ove nove generacije nesto promeniti ali koliko vidim SNS je bas i mlada stranka i klinci rado, halavi na novac ulecu u njihove seme. Pogledaj samo onu kreaturu SNS valda se zove Djuricka sta prica i koji je to anitdmokratski stav, a to je mlada osoba.
Ni u Kraljevini nije bilo demokratije. Obrenovići su bili autokrate, posle je Crna ruka harala a vrhunac svega je bila šestojanuarska diktatura. Nismo za demokratiju. U našoj istoriji svega nekoliko godina može se uvrstiti u demokratiju nakon kojih sledi čvrsta ruka. Značajan deo to odobrava danas.

1681380570-Politicki-stavovi-gradjana-Srbije-februar-2023-19-copy-1024x576.jpg

Poslednja izmena:
Ni u Kraljevini nije bilo demokratije. Obrenovići su bili autokrate, posle je Crna ruka harala a vrhunac svega je bila šestojanuarska diktatura. Nismo za demokratiju. U našoj istoriji svega nekoliko godina može se uvrstiti u demokratiju nakon kojih sledi čvrsta ruka. Značajan deo to odobrava danas.

Pogledajte prilog 1349423

40% koji veruje da cvrsta ruka nije resenje je za mene iskreno cak i visok procenat.

SPSRSNS jos od 1945 godine sistematski vodi kampanju protiv demokratije. U periodu 1945-1990 stitio ih je komunizam, a onda su smislisli 1990- danas da zarate sa Zapadom da slucajno nikad ne bi bila uspostavljena demokratija u ovoj zemlji.

Mi smo najzalosnija zemlja u Evropi. Ne postoji nesto slicno Srbiji sada osim mozda Ukrajine koja je stvarno u ratu.

Poslednja izmena od moderatora:
Mi jednostavno ne mozemo da izadjemo iz ambisa jer nam se stalno vracaju ljudi koji zele da ukinu demokratiju ili je svedu na formalnost. Nama je trebalo 12 godina da oteramo idiota Milosevica koji jednostavno nije hteo DA UTUVI da ne moze tako, alo, ej ! Onda je pocela da se gradi demokratija i uspelo se dosta toga, ali avaj SRPSNS je vrebao iz prikrajka, iskoristio demokratiju kao Hitler da dodje na vlast i onda krenuo da je unistava i sad smo opet u pred petooktobarskoj situaciji.

Nije ni cudo sto Usnija i Dacic vriste o petomoktobru i blate ga jer oni znaju kakko ce otici sa vlasti.

E sad. Kad se desi taj novi peti oktobar bilo bi dobro da stanemo i razmislimo. Hocemo li opet da gradimo demokratiju da bi nam se za 10 godina ponovo vratio neki antidemokratski zlikovac na vlast? Koji mehanizam da uspostavimo da se to vise ne desi ja stvarno ne znam kad 60% naroda ne veruje u demokratiju.

Sta cemo sa sudovima i tuzilastvima koji su potpuno u rukama ovih idiota. Ko da osudi Vucica? Ko da procesuira ostalu bagru ? Ako neko krene da reformise sudove oni ce skociti kako je to mesanje u sudstvo, jer bozemoj oni su za nezavisno sudstvo, ali sudstvo i tuzilastvo gde sede njihovi ljudi.

Mislim, nama nema spasa.

pomirite se sa tim
Velika je zabluda da su u Srbiji na vlasti prozapadni političari, a jedini razlog postojanja te zablude je taj što ga rezervna proruska opcija (Zavetnici, Dveri, dr Dragan Petrovič, Srđan Nogo i slični) neprekidno ponavlja, ozlojeđena dugogodišnjim sedenjem na klupi za rezervne igrače.

• Haha
Reactions: Hix
Šuška se da eko-eu-natoatlantisti neće više pozivati narod na proteste, jer se mnogo naroda skuplja i ne znaju šta će sa tim narodom!
tj da protesta u sledeći petak kako bi oni voleli NEĆE BITI. ovo je nezvanično, al se šuška...

šta mislite da li narod može SAM DA SE SKUPI PONOVO, bez da ga iko zove, i SAM da svoje ciljeve uobliči,
bez da ga Marinika NATO tepić voda za nos?

to bi bilo odlično da se NAROD sam okupi da vidim šta će NATO opozicija i pozicija da rade!
kada se I JEDNIMA I DRUGIMA a obe su struje EU/NATO-cisti, DOGODI SRBSKI NAROD!
Živi bili pa videli!

AKO NAROD SAM IZIDJE, A HOĆE! TO ĆE BITI UVOD U DRŽAVU NARODNE UPRAVE!
molim mariniku da ne poziva više na proteste da NAROD samo uveded NARODNU VLAST u NARODNU DRŽAVU!
sve se odvija baš kako sam i zamislio
https://forum.krstarica.com/threads/srbska-narodna-sabornost-drustvo-21-veka.973678/
SRBSKI ĆE NAROD POČISTITI I VLAST I OPOZICIJU!
marinikice hvala ti na bezobrazluku i gluposti! cmokić!

TEORIJA SKUPOVA NAS UČI DA ĆE OVI NARODNI PROTESTI POČETI DA SE SAMOORGANIZUJU
BEZ KONTROLE VLASTI UDBIA I KRISTOFERA HILA! A TOGA SE UČK PLAŠI VIŠE NEGO UDARA KOMETE!

kao PRELAZNO REŠENJE vidim mogućnost da ZVERJANI i ODMETNICI preuzmu BAKLJU
što bi bilo JOŠ BOLJE, barem privremeno!

https://www.politika.rs/scc/clanak/554978/protesti-u-beogradu-danas-uzivo#comment-message-modal

кспозитура америчког Си-Ен-Ена која у Србији емитује програм под називом Н1 дала је пуну подршку протестима у организацији прозападног дела опозиције.
На телевизији Н1 навели су да је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић један од организатора протеста што је изазвало бес велике већине окупљених који су изашли на протесте.
Мариника Тепић је у изјави за Н1 захвалила окупљеним грађанима што су се одазвали позиву дела опозиције којој припада и позвала их да поново дођу када им закажу окупљање.

Narod NIKADA NIGDE nije nikoga menjao, niti rušio.
Uvek je bio samo orudje u rukama službi.
Glavni posao se odvija iza scene (najbolji primer je Slobina sudbina), a narod na ulicama je samo žvaka za budale.

Back