Србска народна саборност - друштво 21. века.

Poruka
7.789
СРБСКА НАРОДНА САБОРНОСТ - друштво 21. века.Од почетака успостављања савремене Србије, а то је 1804, Србија и Срби немају мира, обрачуни 2 владарске лозе, а потом међустраначки окршаји, закључно са 2023., су овај народ довели до самог дна. Богата земља и суштински паметан и вредан народ су скоро уништени. Покољ у Рибникару, нам је показао да дно ипак постоји, и да смо управо дотакли то дно, даље нема...што је заправо и "добро"...Јер сада, можемо само на горе, заједно удружени сви! Горе од овога нам бити неће свакако.

Главни и основни коренски проблем, није ни РЕМ ни Пинк, већ само друштвено уређење, засновано на ткз. римској представничкој демократији, где грађани предају свој глас, изабраним представницима у римском сенату, а заузврат очекују "нешто". Римски политичари су били заправо предузетници, они су за новац обављали тај посао а својим гласачима су заузврат обезбеђивали повластице у привреди, положаје у друштву, бибер из индије или маслине са Крита...познато однекуд?

Па, исто то се дешава и нама, гласајте за "нас" а ми ћемо наградити вас, тако што ћемо другима отети? Тај римски образац владања, мора се под хитно прекинути и увести наш домаћи, изворни, србски, словенски, а то је НАРОДНА САБОРНОСТ, где би полуге власти биле Народна Скупштина, Свенародни Сабор и Сабор стручњака, тј "министара".

Најбитније, Како све ово извести? Промена уставног и друштвеног поредка се може извести само и једино револуцијом. Револуција може бити оружана, насилна, или пак у врло ретким случајевима мирна и законска. Прилике за ово друго су изузетне ретке у повести, али ми сада управо имамо једну такву. Овај несрећни братоубилачки рат у Русији, и покољ деце у Рибникару су нам је дали. Први на тај начин што је радар коначно мало склоњен са нас Срба, што ЕУ и НАТО никада нису били слабији, и што сада можемо да радимо коначно шта нам је воља, а да не добијемо никакве пацке, осим јалових претњи, од којих нема ништа, јер да има увелико би их остварили. А други, тако што је цео народ ушао у неку врсту преображаја, и што велика већина људи сда јасно види да овако даље не иде. Закон и Устав Републике Србије дају сасвим довољно простора да се све ове промене одраде у сагласју са словом закона!

А куда и како иде? Па иде у укидање страначке власти и странчарења, јер су се све до једне странке показале недостојнима и неспособнима за управљање државом и народом, и увођење народне непосредне власти преко горе поменутих Сабора, а путем не представника народа, већ посредника. У чему је разлика? Па представници те представљају, ти си после небитан, они све одлучују у твоје име, и ако се побуниш пошаљу ти батинаше, што се буниш јер се неко игра твојим гласом, а посредници само посредују између народа целог, и Сабора стручњака.

Дакле, гласаћемо не за личности, које јутро после избора окрену Б страну своје плоче, већ за програме, пописане и потписане, чије неиспуњење повлачи тренутну законску одговорност. наравно сваки програм имаће свог предлагача, и ја већ сада видим, па и знам, многе који су спремни да за редовну, већу од просека наравно, плату, раде за свој народ и државу, а да не питају а где сам ту ја. Таквих људи има веровали или не, и то не мало, само су у дубокој сенци.
О овоме се прича годинама, а сада је прилика да се ово и оствари.

Како ово остварити? Слободном народном вољом! Слободна народна воља је створила и ову државу, па и све законе у њој, па је самим тиме и изнад Устава, јер је народ писао Устав и законе према својој вољи а помоћу изабраних представника, па пресуде и даље гласе "у име народа", а некада смо имали и Веће народа у СФРЈ, народну армију, народну милицију, итд...Народ сам је власник своје државе, нико други, а не писани закони које је сам народ писао, па их по својој слободној вољи може и мењати и преправљати а према својим потребама.
Ова воља се може исказати било на референдуму, било јавним изгласавањем тј "прокламацијом", оба ова начина су законска и призната. То јавно изгласавање је заправо трг, улица, место где је и рођена демократија, пре него је са трговма пренешена у зидана здања.

Шта добијамо и на шта ће све ово личити? Најближи овом обрасцу самовладе народе је био заправо самоуправни социјализам у СФРЈ, са својим делегатским системом, и владом која се у то време састојала заиста само од стручњака и привредника а не политиканата кад данас. Добијамо то и да ће армија беспосличара који себе називају политичарима, а који врло често раде за стране државе и стране службе, коначно почети да ради нешто и да се бави нечим, уместо што залуђују народ својим страначким препуцавањем, а нико не ради у корист народа. Част изузецима!

Добијамо смирење друштва и пад напетости и притисака, којима смо изложени, па последњих скоро 200 година, да заиста живимо у друштву где се и не зна ко води државу, јер је небитан, а не државу где се Председник државе ванредно и хитно обраћа 7 пута у 8 дана?!

Када државу и месне самоуправе буду водили стручњаци, морални и часни, неће бити потребно ни знати ко је то, а камоли тражити личне везе и познанства за остварење неких грађанских права.

До подмићивања и кварења друштва долази из 2 главна разлога, једни грађани немају ни основна права, па морају подмитити поквареног лекара,(а нису сви такви, видели смо!), да му оперише мајку, јер иначе без тога не би, а други грађани траже леба преко погаче, па траже за себе више него што им закон налаже, обично у области грађевинарства или привреде, итд...Ови први нису проблем, јер су натерани на то, али се овима другима мора стати на реп, а то ће најбоље урадити, ови први! Похлепи се мора стати на пут, јер нас води у бездан.

Да упростим и скратим колико год могу, и кад прође ова зловладавина СНС шта после? Опет да извршитељи избацују децу на улицу? Опет да комуналци хапсе бабе са луком? Да србска војска вежба са нато војском охаја? Да нам билчик и хил уређују живот? Не, овај пут тако неће моћи....
Ниједна странка то неће урадити уместо нас, родољубиве странке седе у мишјој рупи, и препуштају игралиште странкама које се више баве ЕУ и НАТО него својим народом. Овај пут, ми народ то морамо сами урадити, и последица тога ће бити владавина народа у Србији и постепено или тренутно гашење политичких странака, јер су се показале све недостојнима и неспособнима за вођење и управљање државом, све.
Горе од овога где смо сад не може, довољно је само не красти, па је већ боље!

Нема ко, морамо ми сами, ако будемо били искрени и довољно јако желели, успећемо и Срби ће поново бити светило свету, као што је и писано да ћемо бити, ми немамо избора, наша је чаша малко другачија од чаше осталих народа, бежимо од судбине а она нас стиже или ћемо бити за углед и најбољу у целом свету или ћемо нестати, нема треће.

Ми смо на ивици провалије, тачније, већ падамо, морамо применити решења и борбу до сада невиђену. А та борба је миран прелазак и преображај србске државе, народном вољом, из римске представничке демократије у државу србске народне саборности и слоге.

Владавина стручњака, а на темељима народне саборности, биће образац друштва 21. века.

Ово све подразумева наравно и промену потпуно погрешног економског модела
из западне либ. економије у народно задругарство, ал отом потом, корак по корак....
 
Poslednja izmena:
Drustvo Srbije:

Screen Shot 2023-05-14 at 12.36.59 PM.png

https://www.vijesti.me/svijet/balka...e-13-napalo-dvoje-ljudi-sjekirom-uhapsen-otac
 

насиље, нећеш спречити тако што ћеш од Србије направити затвор
већ тако што ћеш променити образаца понашања и друштвене вредности.
А то се може урадити, много брже него пре 100 или 200 година.
У затворима влада још веће насиље, иначе.....
 
насиље, нећеш спречити тако што ћеш од Србије направити затвор
већ тако што ћеш променити образаца понашања и друштвене вредности.
А то се може урадити, много брже него пре 100 или 200 година.
У затворима влада још веће насиље, иначе.....

Ne treba zatvor, no da vam se oduzmu svo oruzje, ugasiti pink/hepi, napumpati vas lijekovima za smirenje i da dodju Crnogorci da vam vladaju. Za mir 🌏🇪🇺
 
Ne treba zatvor, no da vam se oduzmu svo oruzje, ugasiti pink/hepi, napumpati vas lijekovima za smirenje i da dodju Crnogorci da vam vladaju. Za mir 🌏🇪🇺

hvala ti što svojim besmislenim postovima podržavaš ovu temu
jer gradjane samo podsećaš od kakvih se spodoba moramo odbraniti.
blagodarim!
 

Back
Top