Протест "Стоп разбијању Србије" у петак у Новом Саду

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ide iz cele Srbije, ne samo iz Vojvodine, i u tome i jeste ceo problem.

Da li firma u Vojvodini plaća veću stopu poreza na dobit od firme u Nišu?

Da li je PDV u Vojvodini veći nego u Zapadnoj Srbiji?

Da li su stope doprinosa za zdravstvo i socijalu, i stope poreza na plate veće u Vojvodini nego u Timočkoj krajini?

Odgovor na sva ova pitanja je NE...

Znači, imamo problem preraspodele onoga što se zaradi u celoj Srbiji, i centralizovanog upravljanja tim novcem iz Beograda...

Takođe, postoji jedna stvar, koje za vreme autonomije Vojvodine od 1974-1989. nije bilo a danas je ima...a to je KAPITALIZAM...

A vlasnika kapitala zabole uvo gde se novac pravi, i on se transferiše u skladu sa njegovim, a ne društvenim potrebama...

Da ti ilustrujem: Apatinska Pivara danas ima sedište u Beogradu, te samim tim Beograd ima najveće fiskalne koristi od nje...a to da se sedište prebaci iz Apatina u Beograd nije odlučila vlada u Beogradu, nego stranac, koji je vlasnik te fabrike...Beograd je sedište komunikacija, i iz njega je mnogo racionalnije kontrolisati tržište Srbije i regiona...

E, to, tu vrstu centralizacije privatnog kapitala, koji po logici stvari koncentriše u velikim centima komunikacija, u mestima sa velikim brojem stanovnika i velikim tržištem, to nijedna Autonomija Vojvodine ne može da spreči...

- - - - - - - - - -

Loš ti pokazatelj i nedovoljan...

Kod njih ne pomazu argumenti. Oni samo ispunavaju zadatke partijskih sefova. Samo po sebi to ne bi bilo nikakav problem kada se kroz njihove postove ne bi toliko provlacila mrznja prema svemu srpskome do fasistickih poklika. I sve to moderatori tolerisu a mene kaznjavaju ako napisem jedno veliko slovo u reci.
Obrazlozenje je bilo "koriscenje zabranjene reci". Ta zabranjena rec je bila ona koju oni, drugosrbijamci koriste da bi naglasili svoj prezir prema patriotama, ubacujuci veliko J. Mene su kaznili sto sam tu rec tako napisao kritikujuci one koji to rade. A ovo sto od juce citam o Srbima u APV je toliko fasistickim recnikom receno i to na stotine postova @Platforma, @Bajbinger, @Tomica...&comp.

Махони и Блајби,ја сам питао једноставно питање,ву се вадите оптим местима,Словенијом у Југославији и сличним причама.То све није одговорна моје питање.Али нема везе,питао сам да ли од прерогатива држабе може да економски процвета Војводина(пример - покрајинска полиција) на то ,такође ,немате никакав одговор.Мислим да је ствар прилично јасна .Мислили сте да ће те заставом на Бановини и сличним опсенама за простоту увести државност и као почетак федерализацију по моделу "до отцепљења" али да не рескирате ништа.То је био и модел старих аутономаша,шиптарски начин им је био много рискантан а циљ и онда и сада исти са шиптарским.Питање је само Блајби нека преведе КОХОНЕС.

Najprostiji odgovor na sve do sada napisano je sledeći: SVI koji su se odcepili od Beograda i osamostalili danas bolje žive nego Srbija. I mislim da tu nema šta da se doda. To znači da je u čeličnom zagrljaju Beograda najveći deo problema.

Kod njih ne pomazu argumenti. Oni samo ispunavaju zadatke partijskih sefova. Samo po sebi to ne bi bilo nikakav problem kada se kroz njihove postove ne bi toliko provlacila mrznja prema svemu srpskome do fasistickih poklika. I sve to moderatori tolerisu a mene kaznjavaju ako napisem jedno veliko slovo u reci.
Obrazlozenje je bilo "koriscenje zabranjene reci". Ta zabranjena rec je bila ona koju oni, drugosrbijamci koriste da bi naglasili svoj prezir prema patriotama, ubacujuci veliko J. Mene su kaznili sto sam tu rec tako napisao kritikujuci one koji to rade. A ovo sto od juce citam o Srbima u APV je toliko fasistickim recnikom receno i to na stotine postova @Platforma, @Bajbinger, @Tomica...&comp.

Приметио сам да је фашизам добио крила и да се то толерише.

Najprostiji odgovor na sve do sada napisano je sledeći: SVI koji su se odcepili od Beograda i osamostalili danas bolje žive nego Srbija. I mislim da tu nema šta da se doda. To znači da je u čeličnom zagrljaju Beograda najveći deo problema.

Najprostiji odgovor na ovu tvoju konstataciju je da ti ili lažeš, ili veze sa životom nemaš...

Danas od nas u Srbiji bolje žive (u proseku) oni koji su bolje živeli i dok smo bili SFRJ, a to su Slovenija i Hrvatska, a gore žive svi oni koji su gore živeli i u vreme SFRJ, a to su i BiH, i Makedonija, i Crna Gora, a o Kosovu da se ne govori...

A i mesto Vojvodine u Srbiji se nije bitno izmenilo...i pre 40 godina se bolje živelo u Bg nego u Vojvodini, i danas je tako...

Svaka druga priča je bajka za malu decu i izmišljanje nečega što nikada nije bilo...

Poslednja izmena:
Samo jedan primer kako se to radi u normalnom svetu. Pre izvesnog vremena u Švajcarskoj jedan kanton (od četiri koja imaju) poželeo da se izdvoji i pripoji Francuskoj. Naravno, švajcarci bez trunke stresa sve to obave mirno i zakonski; daju odobrenje i ne trepnu i taj kanton se odvoji! Posle samo godinu dve dana, pisali su molbu da se vrate i, opet naravno, švajcarci bez trunke zluradosti ili nadmenog seirenja nad situacijom prime ih nazad kao da se ništa nije dogodilo!

Ljudi, dok je mozga, učite se dobrim stvarima od mrskog zapada, osim što ih mrzite u svakodnevnom životu ... premda je sve što koristite u kući i na ulici, od igle do lokomotive, uglavnom plod zapadne inteligencije i duha.

Ko? Samo Slovenija.Došla sam iz Hrvatske pre neki dan.Zagreb siv, ljudi nisu raspoloženi...otkazi pljušte...kad su Vjesnik zatvorili.Ne piši bezveze, ako nisi video.

- - - - - - - - - -

Samo jedan primer kako se to radi u normalnom svetu. Pre izvesnog vremena u Švajcarskoj jedan kanton (od četiri koja imaju) poželeo da se izdvoji i pripoji Francuskoj. Naravno, švajcarci bez trunke stresa sve to obave mirno i zakonski; daju odobrenje i ne trepnu i taj kanton se odvoji! Posle samo godinu dve dana, pisali su molbu da se vrate i, opet naravno, švajcarci bez trunke zluradosti ili nadmenog seirenja nad situacijom prime ih nazad kao da se ništa nije dogodilo!

Ljudi, dok je mozga, učite se dobrim stvarima od mrskog zapada, osim što ih mrzite u svakodnevnom životu ... premda je sve što koristite u kući i na ulici, od igle do lokomotive, uglavnom plod zapadne inteligencije i duha.

Koji je četvrti kanton?:eek:

Приметио сам да је фашизам добио крила и да се то толерише.

To nije fašizam, već praznina koja se najlakše puni negativnom energijom.Mučenici...

- - - - - - - - - -

Slobodna Vojvodina:rotf:

Па рекох да је питање КОХОНЕС код вас.Али,ево да вам признам и да их имате,радо би сте и ви пошли стопама тих других да у Војводини не живе у толиком броју Срби да су националне мањине спремне за такву авантуру као што нису.
Драго ми ја да сте потврдили овим да је разлог за скуп са оваквим насловом и потребан и валидан,штета је само што је потрошен на међу партијске борбе,а то сам рекао још на почетку.

Poslednja izmena:

Zapad o kome ti maštaš, kao ti si Džim Morison itd., više ne postoji.Moja generacija je vaspitana na tim vrednostima, ali toga na Zapadu više nema.

Ja koliko znam, Švajcarska ima dvadeset i kusur kantona, a ne četiri...i nije zabeležen nikakav slučaj pokušaja odvajanja, ili vraćanja, u poslednjih 100 i kusur godina...

Tako da je ova tvoja basna zaista inetresantan plod mašte...

Mimo toga, Švajcarska zaista jeste zemlja na čija se rešenja treba ugledati...

Sređena, sa najvećim ovlašćenjima upravo na lokalnom nivou-nivou opština...NIJE U EU, niti želi da bude...

Ja koliko znam, Švajcarska ima dvadeset i kusur kantona, a ne četiri...i nije zabeležen nikakav slučaj pokušaja odvajanja, ili vraćanja, u poslednjih 100 i kusur godina...

Tako da je ova tvoja basna zaista inetresantan plod mašte...

Mimo toga, Švajcarska zaista jeste zemlja na čija se rešenja treba ugledati...

Sređena, sa najvećim ovlašćenjima upravo na lokalnom nivou-nivou opština...NIJE U EU, niti želi da bude...

Figurativan primer:cool:

Plićak i baruština odišu iz ovog visokoumnog zaključka malog Đokice.

tresla se gora rodio se miš.

- - - - - - - - - -

dok ti to objasniš našima prošao voz.

Figurativan primer:cool:
У Швајцарској је постојао проблем са кантоном Јура,али то ни близу није личило на твоју "фигуративну" фикцију.Ваш генерални проблем је што јако мало знате о том свету за који се упињете да нам свима докажете како сте део њега а не Балкна и сте јако различитиод нас Балканаца.Тужно је то,али по некад и смешно.

Najprostiji odgovor na ovu tvoju konstataciju je da ti ili lažeš, ili veze sa životom nemaš...

Danas od nas u Srbiji bolje žive (u proseku) oni koji su bolje živeli i dok smo bili SFRJ, a to su Slovenija i Hrvatska, a gore žive svi oni koji su gore živeli i u vreme SFRJ, a to su i BiH, i Makedonija, i Crna Gora, a o Kosovu da se ne govori...

A i mesto Vojvodine u Srbiji se nije bitno izmenilo...i pre 40 godina se bolje živelo u Bg nego u Vojvodini, i danas je tako...

Svaka druga priča je bajka za malu decu i izmišljanje nečega što nikada nije bilo...

naravno da ne laze.

U Sloveniji prosecna plata 1100 eura u Hrvatskoj 750, a u Srbiji 350...

To SVE GOVORI.

Ostala objasnjenja su samo MUZIKA.

Gde si to pročitao / čuo? Autonomaši se zalažu da ono što se proizvede u Vojvodini - ostane u Vojvodini. A lako će se to rasporediti na opštine i lokalne samouprave.

Do sada se uglavnom rasporedjivalo po dzepovima pokrajinske vlasti i parazitskih javnih preduzeca... ;)

Resenje je u onome sto sam govorio - 75% ostaje lokalnoj samoupravi. U tom slucaju autonomija je suvisna, zar se ne slazes? :)

Jer ja ne vidim potrebu da se drzava dalje rasparcava, verujem da resenje treba traziti na drugi nacin. Ja se slazem da ne treba sav novac da ide u BG, ali to ne treba resavati na nivou Vojvodine nego cele zemlje.

Do sada se uglavnom rasporedjivalo po dzepovima pokrajinske vlasti i parazitskih javnih preduzeca... ;)

Resenje je u onome sto sam govorio - 75% ostaje lokalnoj samoupravi. U tom slucaju autonomija je suvisna, zar se ne slazes? :)

Jer ja ne vidim potrebu da se drzava dalje rasparcava, verujem da resenje treba traziti na drugi nacin. Ja se slazem da ne treba sav novac da ide u BG, ali to ne treba resavati na nivou Vojvodine nego cele zemlje.

Ne treba Vojvodini NIKO da daje 75% od NJENIH para.

Nisu Vojvodjani MALOUMNI, pa treba da im neko TUTORISE.

Svakom svoje pare - pa smo ravni.

Samo tako se moze ostati u istoj drzavi.

To je jedina sema.

Мудра изрека коју би Сремци и Банаћани, осим Београду, могли да кажу и Новом Саду...

da je Nemacka odjednom primila 300.000 izbeglica - I ONA BI KLEKNULA NA KOLENA!

I PRE dolaska takozvanih "izbeglica" u Vojvodini je POSTOJAO VISAK RADNE SNAGE!

GDE su se izbeglice zaposlile? kako? na ciji trosak?

Vojvodjanski, naravno.....Jug Srbije sigurno nije doprineo ni kosovski Srbi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back