DZOS
Veoma poznat
- Poruka
- 13.681
Ide iz cele Srbije, ne samo iz Vojvodine, i u tome i jeste ceo problem.
Da li firma u Vojvodini plaća veću stopu poreza na dobit od firme u Nišu?
Da li je PDV u Vojvodini veći nego u Zapadnoj Srbiji?
Da li su stope doprinosa za zdravstvo i socijalu, i stope poreza na plate veće u Vojvodini nego u Timočkoj krajini?
Odgovor na sva ova pitanja je NE...
Znači, imamo problem preraspodele onoga što se zaradi u celoj Srbiji, i centralizovanog upravljanja tim novcem iz Beograda...
Takođe, postoji jedna stvar, koje za vreme autonomije Vojvodine od 1974-1989. nije bilo a danas je ima...a to je KAPITALIZAM...
A vlasnika kapitala zabole uvo gde se novac pravi, i on se transferiše u skladu sa njegovim, a ne društvenim potrebama...
Da ti ilustrujem: Apatinska Pivara danas ima sedište u Beogradu, te samim tim Beograd ima najveće fiskalne koristi od nje...a to da se sedište prebaci iz Apatina u Beograd nije odlučila vlada u Beogradu, nego stranac, koji je vlasnik te fabrike...Beograd je sedište komunikacija, i iz njega je mnogo racionalnije kontrolisati tržište Srbije i regiona...
E, to, tu vrstu centralizacije privatnog kapitala, koji po logici stvari koncentriše u velikim centima komunikacija, u mestima sa velikim brojem stanovnika i velikim tržištem, to nijedna Autonomija Vojvodine ne može da spreči...
- - - - - - - - - -
Loš ti pokazatelj i nedovoljan...
Kod njih ne pomazu argumenti. Oni samo ispunavaju zadatke partijskih sefova. Samo po sebi to ne bi bilo nikakav problem kada se kroz njihove postove ne bi toliko provlacila mrznja prema svemu srpskome do fasistickih poklika. I sve to moderatori tolerisu a mene kaznjavaju ako napisem jedno veliko slovo u reci.
Obrazlozenje je bilo "koriscenje zabranjene reci". Ta zabranjena rec je bila ona koju oni, drugosrbijamci koriste da bi naglasili svoj prezir prema patriotama, ubacujuci veliko J. Mene su kaznili sto sam tu rec tako napisao kritikujuci one koji to rade. A ovo sto od juce citam o Srbima u APV je toliko fasistickim recnikom receno i to na stotine postova @Platforma, @Bajbinger, @Tomica...&comp.