Протест "Стоп разбијању Србије" у петак у Новом Саду

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I zasto jucerasji demonstranti nastupaju licemerno?
Kunete se u srpsku Vojvodinu i da je ovo samo smena vlasti a zapravo ste listom za ukidanje? Zasto takvi planovi nisu izneseni za govornicom?
Zasto obmanjujete javnost i gradjane?

Од политичких организација које су биле на протесту, само су две за укидање АП и залажу се за другачије државно уређење - Двери и Трећа Србија.
У најкраћем, залажу се за:

Јачање централне власти и локалних самоуправа
Смањење броја посредника између буџета и крајњих корисника

при чему би постојала три нивоа државне управе:

Централна власт (законодавна, судска, извршна)
Управни окрузи
Локалне самоуправе (град, општина, месна заједница)
.

Ситуација је следеће. У Војводини Срби чине 65-70% становништва и од тих 65-70% њих 90% су против аутономије. Због чега? Разлог је врло једноставан, аутономијом ништа не добијају, струја им неће бити јефтинија, хлеб неће бити јефтинији итд. Укодањем аутономије добиће то да неће бити одвојени од остатка Србије и Срба. Мањине ће 95% бити за аутономију јер овако уживају већа права него без аутономије тако да већина народа Војводине би на референдуму било рађе за укидање аутономије него за овакву аутономију...

ma ajde tu sve vreme pises kao cankista... ne moras ti mne da ucis, jer ja jesam iz Vojvodine

autonomija Vojvodine, nema veze sa nacionalnim manjinama

Dobro jasno je da nemas nista ponuditi sem tog bahatog ti ces bre meni nesto ja tu zivim. Ali i ti i ja znamo da bi zeljeno ukidanje autonomije okrenulo sve pripadnike manjina i oko 50% vojvodjanskih Srba protiv centralne vlast a mozda i u nesto gore tj otvoreni separatizam

Увођење аутономних покрајина у титоистичкој Југославији је био метод којим ће се република Србија држати на узици и не дозволити јој да се осећа равноправно са другим републикама.Од Устава 1974.аутономне покрајине добијају више прерогатива државности и практично увећавају број делова са државним статусом.Ствар се мења распадом Југославије и поновним успостављањем државе Србије.Али уместо уређења нове државе остају решења и заједничке државе па настаје парадокс и нонсенс да држава Србија има некакве аутономне покрајине.
О сепаратизму као државотворном покрету можемо да говоримо већ од пре промене Устава 1974.,а после његовог усвајања он се и демонстрира све отвореније.Заслуга за ово стање лежи на комунистичкој партији у доба заједничке државе и на свим партијама после њеног распада ,пошто ни једна у свом прогаму није имала програм самосталне државе Србије.Ово накарадно стање треаје већ довољно дуго да су све негативне последице могле, и јесу, доћи до изражаја.Толерисање дуплих државних органа и апарата јесте последица сепаратизма и око тога нема микакве сумње.
Проблем зато и јесте што је овај митинг остао на нивоу страначке утакмице и борбе,уместо да покаже да је време за уређење државе,толико дуго одлагано и скрајњивано,дошло.

glavni utisak protesta mi je @sjasi kurta da uyjasi murta@...ali da me neko ne shvati pogresno...VOJVODJANSKU VLAST TREBA MENJATI!!!!!!!!!!1...problem sa ovim skupom je cinjenica da Vojvodinu brane oni koji su je unistavali pre DS , SPS SRS sadasnji SNS koji umesto da objasni politiku prema KOsovu I EU nama ovde opet glumi dadilju...
NAJGORE JE STO NEMA DOBRE STRANE ...oko nashe Vojvodine se otimajun dva losha...narod I daslje ne uci nista....JA SAM SRBIN, PATRIOTA, NACIONALISTA....NE DAM SVOJE...AL OVO STO SE DANAS DESILO U NS JE SMESHNO I TO NE PODRYAVAM JER NISAM BUDALA NI OVCA..PONAVLJAM JA SAM SRBIN..OVCE SU ZIVOTINJE KOJE KOLJEMO I JEDEMO..

moracu da se slozim sa nekim forumasem koji vuce na drugu stranu, ali - pitanje autonomije Vojvodine, nije stranacko pitanje

jedno je kad ti pravis predizborni miting i kad ljudi dodju da te slusaju kako obecavas posao, pare, jeftiniji zivot... a drugo je kad pravis skup za drugacije teritorijalno uredjenje, skup u kojem zahtevas nesto, skup protiv nekog odredjenog coveka ili grupe (kao sto je sada u Novom sadu bio slucaj)

ja nisam autonomas i vecina onih sa kojima se poznajem dele moje stavove... ali smeo bih glavu na panj da stavim da su autonomasi u Vojvodini vecina
Ne postoji ni jedan dokaz za boldovano.Promenom vlasti se menja i mišljenje većine.Do ' 90.-ih su svi bili autonomaši.Tokom ' 90.-ih su svi bili Cobetovi centralisti.Od 5. oktobra pa do 2009. se uspostavila vizija da samo autonomija puni stomake.Danas se situacija menja i za par godina će svi misliti da je autonomija štetna.
Pusti blajbija,autonomija Vojvodine je čisto stranačko i političko pitanje.Običnim ljudima ni iz džepa ni u džep.Imaš kolonističku kliku,koja je u vreme autonomije iz 1974. imala status malih bogova.Ta ekipa danas žali za privilegijama iz tog vremena,pa se bori za širu autonomiju.Imaš separatističku kliku,sačinjenu od manjina,o njima nema razloga da pišem.Imaš ekepu koja dobija platu zahvaljujući ideji autonomije.Ako im neko ponudi stalna primanja za promovisanje neke druge ideje-prihvatiće je,što se upravo i dešava.

Од политичких организација које су биле на протесту, само су две за укидање АП и залажу се за другачије државно уређење - Двери и Трећа Србија.

Управни окрузи
.

Niko nije izneo ni nagovestaj tih planova a skup je navodno sazvan radi smene vlasti i svi se kunu u Vojvodinu u sastavu Srbije.

Sto ce reci imaju skrivene namere i ne moze im se nista verovati tako da gradjani Vojvodine nemaju ni najmanjeg razloga da pristanu na te sumanute ideje

Аутономија у односу на Аустроугарску је била природна...Војводина се звала Српско Војводство и циљ је био да се очува српски идентитет јер су већину имали Срби...Сада је Војводина аутономија у односу на Србе, Срби желе аутономију у односу на Србе да би заштитили свој српски идентитет од српског идентитета?:confused: Или укините Војводину или извршите регионализацију целе Србије и готово...

Svi koji su se odvojili do sada, zeleli su da se zastite od MARCNE, NACIONALISTICE, ZAOSTALE, SAMOUBILACKE, VELIMIROVICEVE SRBIJE....

One Srbije koja nece Evropu, nece svet, koja se pretvara u versku drzavu najgored NACIONALISTICKOG SVETOSAVLJA koji gusi svaki naprerdak, svako svetlo u mraku...

Od toga i Vojvodina zeli da POBEGNE.

I, ukloliko Beograd ne promene POLITIKU IZ OSNOVA - i uspece u tome!

Bez obzira sta pise u ustavu i koliko ljudi doveli da mitinguju u Vojvodinu!

I ma koliko moderatori ovde brisali i kaznjavali.

Управни окрузи
.

Parovic ni sam ne zna sta hoce... vice 'mi smo za jaku centralnu vlast', a onda prica kako bi sediste predsednika, vojske i policije razbacao po celoj Srbiji

Niko nije izneo ni nagovestaj tih planova a skup je navodno sazvan radi smene vlasti i svi se kunu u Vojvodinu u sastavu Srbije.

Sto ce reci imaju skrivene namere i ne moze im se nista verovati tako da gradjani Vojvodine nemaju ni najmanjeg razloga da pristanu na te sumanute ideje

Ја не знам какве намере имају СНС, СПС и ДСС, али кажем за шта се залажу Двери и Трећа Србија.

.
Проблем зато и јесте што је овај митинг остао на нивоу страначке утакмице и борбе,уместо да покаже да је време за уређење државе,толико дуго одлагано и скрајњивано,дошло.

Oni koji stoje iza mitinga trenutno trguju teritorijom ove zemlje tako da ni oni sami ne znaju sta i kako bi definisali ovu drzavu u nekom novom ustavu

Kada "majke Srebrenice" budu imale skup u NS-u,tada komentariši situaciju.Ovako si autsajder.

Ne postoji ni jedan dokaz za boldovano.Promenom vlasti se menja i mišljenje većine.Do ' 90.-ih su svi bili autonomaši.Tokom ' 90.-ih su svi bili Cobetovi centralisti.Od 5. oktobra pa do 2009. se uspostavila vizija da samo autonomija puni stomake.Danas se situacija menja i za par godina će svi misliti da je autonomija štetna.
Pusti blajbija,autonomija Vojvodine je čisto stranačko i političko pitanje.Običnim ljudima ni iz džepa ni u džep.Imaš kolonističku kliku,koja je u vreme autonomije iz 1974. imala status malih bogova.Ta ekipa danas žali za privilegijama iz tog vremena,pa se bori za širu autonomiju.Imaš separatističku kliku,sačinjenu od manjina,o njima nema razloga da pišem.Imaš ekepu koja dobija platu zahvaljujući ideji autonomije.Ako im neko ponudi stalna primanja za promovisanje neke druge ideje-prihvatiće je,što se upravo i dešava.

ajde, neka ti bude

Svi koji su se odvojili do sada, zeleli su da se zastite od MARCNE, NACIONALISTICE, ZAOSTALE, SAMOUBILACKE, VELIMIROVICEVE SRBIJE....

One Srbije koja nece Evropu, nece svet, koja se pretvara u versku drzavu najgored NACIONALISTICKOG SVETOSAVLJA koji gusi svaki naprerdak, svako svetlo u mraku...

Маниме тога...Ова националистичка Србија је најдуже задржала комунистичке симболе, ова националистичка Србија има исти састав становништва као и пре 1990. Бошњаци у Санџаку су још ту, Мађари у Војводини, Албанци на Косову, једино су Срби у тој Србији страдали и на Косову их скоро нема. Колико сада Срба има у Хрватској? Или у Сарајеву? Која је једина држава која је задржала комунистичку административну поделу? Како то да сад Хрватска има жупаније, где је њој АП Истра или аутономија Србима...Мани ме те Србија је једина крива...

Блајби,хајде да се не правимо луди.Никаква идеја аутономије у односу на Србију,није постојала ни пре Другог рата ни за време тог рата.Њу је донела Партија и увела силом,као и све остало.Зато треба отворено рећи шта је шта и зашто постоји,а не причати бајке о "природном " праву као што је поменуто у овој резолуцији .

ajde, neka ti bude
Nema šta da ti objašnjavam.Naseo si na pisanja DS-ovih novina "blic" i LSV-ovog portala 021 u kojima je objavljeno da 50% vojvođana (iz lisja,toplane,stana i voda vojvodine) podržava autonomiju.Činjenica je da jedino LSV stranka,koja prelazi cenzus, već 20 god. forsira priču autonomije,a uspe da sakupi uz svu vlast koju je imala samo 100 hiljada glasača.Ako su ljudi u Vojvodini većinski autonomaši,zašto LSV nema 50 % vlasti,zajedno sa separatističkim strankama kao što su VP,demokratska zajednica hrvata vojvodine,MI, i sličnima?

Pa ne moram ja iz centralne Srbije da potezem u Vojvodinu radi toga, kada imate EXIT koji obelezava tu Srebrenicu. Mislim svasta i od tebe daj pocisti prvo svoje dvoriste
U Vojvodini većina smatra Srebrenicu najsrpskim gradom moderne Srbije,a ti ništa ne preduzimaš povodom toga.Red je da dođeš u NS i protestvuješ povodom toga zajedno sa kolegama sa foruma pod nikovima "plarfoma"i "komšija" (ex. osmanlija):lol:

Nema šta da ti objašnjavam.Naseo si na pisanja DS-ovih novina "blic" i LSV-ovog portala 021 u kojima je objavljeno da 50% vojvođana (iz lisja,toplane,stana i voda vojvodine) podržava autonomiju.Činjenica je da jedino LSV stranka,koja prelazi cenzus, već 20 god. forsira priču autonomije,a uspe da sakupi uz svu vlast koju je imala samo 100 hiljada glasača.Ako su ljudi u Vojvodini većinski autonomaši,zašto LSV nema 50 % vlasti,zajedno sa separatističkim strankama kao što su VP,demokratska zajednica hrvata vojvodine,MI, i sličnima?

Pajticev DS je autonomaski.

Маниме тога...Ова националистичка Србија је најдуже задржала комунистичке симболе, ова националистичка Србија има исти састав становништва као и пре 1990. Бошњаци у Санџаку су још ту, Мађари у Војводини, Албанци на Косову, једино су Срби у тој Србији страдали и на Косову их скоро нема. Колико сада Срба има у Хрватској? Или у Сарајеву? Која је једина држава која је задржала комунистичку административну поделу? Како то да сад Хрватска има жупаније, где је њој АП Истра или аутономија Србима...Мани ме те Србија је једина крива...
Тачно,Аутсајдеру,јер су све новонастале државе уредиле себе на основу нових чињеница ,само је Србија оставила себе неуређеном,то јест уређеном по титоистичком моделу и данас када ни Тита ни Југославије већ одавно нема.

U Vojvodini većina smatra Srebrenicu najsrpskim gradom moderne Srbije,a ti ništa ne preduzimaš povodom toga.Red je da dođeš u NS i protestvuješ povodom toga zajedno sa kolegama sa foruma pod nikovima "plarfoma"i "komšija" (ex. osmanlija):lol:

Vecina je i autonomaska pa sta? Mislim lutas stalno od vecine do 100% malopre valjda nema niko ko pominje tu Srebrenicu a sad odjednom je bitna ''vecina''. Daj se saberi

Pajticev DS je autonomaski.
Njegovi glasači to ne znaju.Većina mladih Limanaca uzvikuje :"Srbija Srbima",urla radikalske floskule,a na izborima glasa za DS jer se plaši da će zemlja doći u izolaciju ako pobedi neko drugi,te neće moći bezvizno putovati u Grčku :D
Sada se i to promenilo,te DS gubi izbore za mesnu zajednicu na Limanima (koji su najbrojniji kvart u NS-u)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back