Протест "Стоп разбијању Србије" у петак у Новом Саду

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo tako,jucer bio predsjednik Madzarrske i bas tako rekao.

Sutra dolaze kraljevski bracni par Svedske...

Kulturna elita dolazi,a tek na Jadran ovo ljeto kada se granice otvore pa preko autocesta sa Baltika preko Madzarske sjure se skandinavci i skandinavke sa hladnoj sjevera....

Jedino me brine gdje cemo sve te eure spremiti?

Na Kipar...pardon, Cipar?

Ne sri da ona rulja na protestu protiv ćirilice nije pretila vlastima!

Vi niste nikada pripadali zapadnoj Evropi kao član te porodice, nego uvek kao kolonija, sluge potlačene. Da nije tako ne biste se trtili srpskom kralju da vas oslobađa od Švaba 1918.

Car Karlo V. piše hrvatskome banu i biskupu Petru Berislaviću 23.Vl. 1520 god.

Ono što smo već prije znali o tvojoj kreposti,postade nam još jasnije i sjajnije kako iz papina pisma tako iz govora časnoga skradinskoga biskupa,te zato u tebe jedinoga toliko nade položismo da se uzdamo kako ništa drugo neće tako zaustaviti propast hrvatskih stvari kao pomoć tvoje bogoljubnosti.

Isti će ti skradinski biskup kazati kako smo mi voljni Hrvatima pomoći i tebi pribaviti za tvoje izvrsne zasluge novo odlikovanje.

Zato,budući da i mi i papa s najvećom pripravnošču ono pružamo što za sada možemo,opominjemo te i molimo što više moguće da,kao što si dosada činio s najvećom slavom,tako i dalje braniš stvar krščansku,i da uzdajući se u Boga,za kojega vjeru radiš,nikako ne zdvojiš,te da narod još za malo dana uzdržiš u vjeri i pokornosti.

Vrlo će nam goditi ako nam budeš često javljao kako ti stvari napreduju a ako se budeš nadasve za to brinuo,da narod dozna kako mi ništa toliko ne želimo koliko da pomognemo općoj stvari,te da zato s tolikom brzinom preplovili iz Španjolske u Nizozemsku i odanle se sada uputili u Njemačku.

Ne kloni duhom i znaj da se od tebe već pod dužnost zahtijeva ona krepost radi koje te tako dugo slave.

---

*Petar Berislavić (Trogir, 1475. - Vražja gora kraj Korenice, 20. svibnja 1520.), hrvatski ban i biskup iz roda Berislavića.

*Car Karlo V. (24. veljače 1500. - 21. rujna 1558.), najmoćniji vladar u prvoj polovici XVI. stoljeća. Car "Svetog Rimskog Carstva" (Obuhvaćalo je Kraljevinu Njemačku, Kraljevinu Italiju i Kraljevinu Burgundiju; ta područja obuhvaćaju današnje Njemačku (osim južnog Schleswiga), Austriju (osim Gradišća), Lihtenštajn, Švicarsku, Belgiju, Nizozemsku, Luksemburg, Češku, Sloveniju (osim Prekomurja), kao i znatne dijelove moderne Francuske (Artois, Alsace, Franche-Comte, Savoju i Lorenu), Italije (Lombardiju, Pijemont, Emilia-Romagna, Toskana i Južni Tirol) kao i Poljsku (Šlezija i Pomeranija)), te Kralj Španjolske (odnosno Aragona, Leóna i Kastilije)

(za to vrijeme dok hrabra Hrvatska brani europu Srbijom 500 g vlada Turcin. Turcin nikada nije osvojio Zagreb,Split,Karlovac...papa Lav X hrvatsku tada naziva "antemurale christianititis" predzidje krscanstva)

Kulturna elita dolazi,a tek na Jadran ovo ljeto kada se granice otvore pa preko autocesta sa Baltika preko Madzarske sjure se skandinavci i skandinavke sa hladnoj sjevera....

U Bundesbanku moj druže. U Bundesbanku... Vi jadransku obalu imate samo na mapi, ali sva turistička infrastruktura uglavnom odavno više nije vaša. A, i ovo malo špto vam je ostalo ćete dati za dugove. I to, i gaće sa guzice...

Ono što smo već prije znali o tvojoj kreposti,postade nam još jasnije i sjajnije kako iz papina pisma tako iz govora časnoga skradinskoga biskupa,te zato u tebe jedinoga toliko nade položismo da se uzdamo kako ništa drugo neće tako zaustaviti propast hrvatskih stvari kao pomoć tvoje bogoljubnosti.

Isti će ti skradinski biskup kazati kako smo mi voljni Hrvatima pomoći i tebi pribaviti za tvoje izvrsne zasluge novo odlikovanje.

Zato,budući da i mi i papa s najvećom pripravnošču ono pružamo što za sada možemo,opominjemo te i molimo što više moguće da,kao što si dosada činio s najvećom slavom,tako i dalje braniš stvar krščansku,i da uzdajući se u Boga,za kojega vjeru radiš,nikako ne zdvojiš,te da narod još za malo dana uzdržiš u vjeri i pokornosti.

Vrlo će nam goditi ako nam budeš često javljao kako ti stvari napreduju a ako se budeš nadasve za to brinuo,da narod dozna kako mi ništa toliko ne želimo koliko da pomognemo općoj stvari,te da zato s tolikom brzinom preplovili iz Španjolske u Nizozemsku i odanle se sada uputili u Njemačku.

Ne kloni duhom i znaj da se od tebe već pod dužnost zahtijeva ona krepost radi koje te tako dugo slave.

---

*Petar Berislavić (Trogir, 1475. - Vražja gora kraj Korenice, 20. svibnja 1520.), hrvatski ban i biskup iz roda Berislavića.

*Car Karlo V. (24. veljače 1500. - 21. rujna 1558.), najmoćniji vladar u prvoj polovici XVI. stoljeća. Car "Svetog Rimskog Carstva" (Obuhvaćalo je Kraljevinu Njemačku, Kraljevinu Italiju i Kraljevinu Burgundiju; ta područja obuhvaćaju današnje Njemačku (osim južnog Schleswiga), Austriju (osim Gradišća), Lihtenštajn, Švicarsku, Belgiju, Nizozemsku, Luksemburg, Češku, Sloveniju (osim Prekomurja), kao i znatne dijelove moderne Francuske (Artois, Alsace, Franche-Comte, Savoju i Lorenu), Italije (Lombardiju, Pijemont, Emilia-Romagna, Toskana i Južni Tirol) kao i Poljsku (Šlezija i Pomeranija)), te Kralj Španjolske (odnosno Aragona, Leóna i Kastilije)

(za to vrijeme dok hrabra Hrvatska brani europu Srbijom 500 g vlada Turcin. Turcin nikada nije osvojio Zagreb,Split,Karlovac...papa Lav X hrvatsku tada naziva "antemurale christianititis" predzidje krscanstva)

Dok je Srbija branila Evropu od islama, ta ista Evropa je gledala bezosećajno i čak navijala za Turke. A, kasnije su iste te Srbe koristili kao branu islamu u svojim jedinicama. Nisu nikakvi Hrvati branili rubove austro-ugarske, neko Srbi karjišnici. Tako kaže Beč. E, ako Beč laže...

A, hrabra hrvatska vojska je vrlo dobro zapamćena u Magdeburgu i Veneciji.

Koliko znam,ustavni sud moze samo o nekoj ODLUCI odluciti da li je eventualno protivustavna. Ne moze npr ustavni sud nista po pitanju npr ako u ustavu pise da pokrajina dobiva 7% prihoda od Republike,a Republika to ne proslijeduje Vojvodini,tu ustavni sud ne moze nista jer ovi ne izvrsavaju svoje obaveze prema pokrajini. Ustavni sud je nadlezan samo za prosudivanje pravnih akata,odluka i sl,a ne po pitanju da li se odluke izvrsavaju.

I Ustavni sud je prosudio da su neke nadležnosti Vojvodine neustavne...pa se u pokrajini prave grbavi...ne mare za to.
A sad im je do Ustava.
A nije im bilo dok su njihovi imali vlast u Beogradu.

Dok je Srbija branila Evropu od islama, ta ista Evropa je gledala bezosećajno i čak navijala za Turke. A, kasnije su iste te Srbe koristili kao branu islamu u svojim jedinicama. Nisu nikakvi Hrvati branili rubove austro-ugarske, neko Srbi karjišnici. Tako kaže Beč. E, ako Beč laže...

Upravo suprotno,i hrvatske trupe bana Ivana Palizane,kao i trupe bosanskoga kralja Tvrtka dosle su kao pomoc Srbima na kosovu polju ,ali toga u srbijanskoj povjesnici nema ni spomena,a kamoli nekakve zahvalnosti

Ne primaj se, Don...prvo sam pomislio da je ovaj sUsjed klon nekog od ovih svakodnevnih profesionalaca iz njihove " internet bojne"...a sada vidim da je ovaj svež materijal...sada će on nama da objasni svu zaslugu Hervata za svetsku civilizaciju...

Još jedan pacijent...mogao bi da malo čita Krležu za početak, možda uspe da shvati nešto...

U Hrvatskoj nitko nikome ne prijeti,u Hrvatskoj smo svi zajedno i postoje tek sitna razmimoilazenja medju politicarima,ali to je car demokracije. Za 2 mj ulazimo u EU,vec smo u NATO,tako da smo se vratili u narucje majke Europe gdje smo oduvijek pripadali u drustvu sa Becom,Budimpestom,Venecijom i sl. civiliziranim narodima i drzavama.

Ok...ajd sad od.jebi na neki forum u evropskoj vam domovini.

---

Ajde banujte ovu budalu.

sta ce kad su ga naterali, kao i Slovence

a gde ce te smestiti evre? mozda ce te gledati da zaposlite onih 350 000 nezaposlenih?

pa ne bih baš rekao da je to tako bilo , savetujem ti da pročitaš od mađarskoga pisca Gardonyi Geza-ea knjigu "Egri Vár Hösei" prevedeno - Junaci tvrđave Eger

I Vojvodina je nekada bila dio Europe...Cak ju je 1938 srpski kralj Aleksandar stavio pod banovinu Hrvatsku....covjek bio nacitan...

Vojvodina je oduvek deo Evrope, posto nikada nije menjala svoju lokaciju

sto se tice ovoga da je Vojvodina bila deo hrvatske banovine - glupost

jedino je Srem bio jedno kratko vreme pod tom banovinom i to da Sremce niko nista nije pitao, koji su pre toga na svojoj skupstini doneli odluku o prisajedinjenju sa Srbijom

I Vojvodina je nekada bila dio Europe...Cak ju je 1938 srpski kralj Aleksandar stavio pod banovinu Hrvatsku....covjek bio nacitan...

Jel ti stvarno misliš da si nekom zanimljiv ovde?
Za razliku od nekih hrvatskih foruma poput Indexa, ovo je koliko toliko uredjen forum na kojem se zna red.
Idi na Istoriju, pa tamo otvori temu...dočekaće te već pojedinci koji jedva čekaju da ti svrše u lice sa istorijskim činjenicama.

Vojvodina je oduvek deo Evrope, posto nikada nije menjala svoju lokaciju

sto se tice ovoga da je Vojvodina bila deo hrvatske banovine - glupost

jedino je Srem bio jedno kratko vreme pod tom banovinom i to da Sremce niko nista nije pitao, koji su pre toga na svojoj skupstini doneli odluku o prisajedinjenju sa Srbijom

Ne ni ceo Srem, nego srezovi Šid i Ilok.

Navikli ste na jedoumlje pa vas u tom raspolozenju ostavljam,vjerujem da vas 99% misli da su svi slaveni sa -ic Srbi,da su svi Hrvati zapravo Srbi katolici,i da je zemlja ravna ploca iznad koje je samo Bog u drustvu svoga nebeskoga naroda.

Pa u to ime uzivajte u svom raspolozenju.

ne, mi nismo katolici, a jos manje ubijamo ljude koji tvrde suprotno

Cim Pajtic padne sa vlasti, mislim da ce imati sta da kaze o RBV i pokradenim milionima u toj banci.

Pajtic stiti svoj parazitizam i spreman je na svasta da ne bi pao sa vlasti.

A sto se tice ovog skupa u NS, to je bilo klasicno partijasenje laznih patriota koji deluju po interesima svojih partijskih hranitelja.
Cim sam video Bajatovica da nekom nesto prica, nisam vise imao snage da slusam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back