Protest protiv ograđivanja Roma

Kako rešiti problem nekontrolisanog naseljavanja roma?

• Ukupno glasova
    60
  • Anketa je zatvorena .
Svi redom naši političari u zadnjih 19 godina nemaju petlje da reše problem kao i sa ostalim građanima.Raseliš ih lepo i daš im sve što im pripada po zakonu,uz policiju,socijalne radnike i svedoke po potrebi.Ništa više,ništa manje,privremeni smeštaj,naravno...Ko hoće od spoljnih dripaca da nas smara ponuditi mu papire sa svime što je po zakonu i preko zakona urađeno za njih a ako mu se ne sviđa da se ponudi predstavnicima država koje njajuke da prime Rome kod sebe ili ako su baš ''humani'' da finansiraju izgradnju naselja za njih koja neće moći da se privatizuju.I zdravo!

Mislim da je hteo reći da je Rai uno kičerica poput Pinka

Pa ako je tako O.K. jer talijance vecina i dozivljava kao cigane Evrope.Pogotovo Jug Italije.Prljavi su glasni,deru se kao majmuni.Skloni su svakom vidu kriminala i prevari.Mali su i ruzni pa opet misle da su bogom dani.
Nijanse su u pitanju sa ovim nasim domacim:ovi su ovde kod nas manjina,u italiji su nacija

Pa ako je tako O.K. jer talijance vecina i dozivljava kao cigane Evrope.Pogotovo Jug Italije.Prljavi su glasni,deru se kao majmuni.Skloni su svakom vidu kriminala i prevari.Mali su i ruzni pa opet misle da su bogom dani.
Nijanse su u pitanju sa ovim nasim domacim:ovi su ovde kod nas manjina,u italiji su nacija

Srbija je jedina zemlja na svetu u kojoj Cigani (Romi) imaju status nacionalne manjine, u ostalim zemljama su etnička manjina, što je i normalno s obzirom da nemaju nacionalnu državu

Svi redom naši političari u zadnjih 19 godina nemaju petlje da reše problem kao i sa ostalim građanima.Raseliš ih lepo i daš im sve što im pripada po zakonu,uz policiju,socijalne radnike i svedoke po potrebi.Ništa više,ništa manje,privremeni smeštaj,naravno...Ko hoće od spoljnih dripaca da nas smara ponuditi mu papire sa svime što je po zakonu i preko zakona urađeno za njih a ako mu se ne sviđa da se ponudi predstavnicima država koje njajuke da prime Rome kod sebe ili ako su baš ''humani'' da finansiraju izgradnju naselja za njih koja neće moći da se privatizuju.I zdravo!

Rasista u pokusaju, ili tek pohadjas vecernji kurs kod Davidovica?
Momcino, Roma ima prilicno u Sremu i radni su ljudi.Obicno su nastanjeni u par sokaka na kraju sela i rade kod seljaka u nadnicu.
Nije problem samo u njima ima tu puno rasizma i odbojnosti prema Romima.kada bi poceo upis Romske dece u skole izbili bi "gradjanski"protesti.Bilo bi moje dete sa ciganom u klupi,nikada..Zasto romska deca nepohadjaju skole?Pa jednostavno, kako bi se vi osecali kao klinac kad bi vas sredina potpuno odbacivala.Dodjete kao balavac u razred i svi zaziru od vas.Teska ste sirotijaiko sa vama nece niko da deli klupu, a na forumu sve pametnjakovici koji nikad nisu imali animozitet prema ciganima od ranog detinjstva.
Dok drzava ne pokusa da resava ozbiljno ovakva pitanja Srbija ce i dalje biti banana republika.To se planira u narednih 20-30 godina da dodje do smene generacija a ne
raseljavanjem.Ako se nevaram ti si prognano lice,neko je tvoj "problem"resio raseljavanjem
Neki pametnjakovic spomenu kako nas cigani brukaju pred svetom.pa gde ces vecu bruku nego ogradjivati ciganmalu zicom.Mada bi trebalo citav Beograd ograditi zicom.To je bruka za Srbiju

tako je
zbog tog davanja svih prava apsolutno svima srbija je kako vreme prolazi sve manja i manja i samo se u njoj ***** o nekoj neravnopravnosti i ugrozenosti kad 30 gancija blokira saobracaj jer gospoda nisu isplacena za svoje djubre koje su posadili uz gradjevinu
na civilizovanom zapadu to bi poravnao buldozer u roku od sata,soma njih 30 policija prosledila socijalnim radnicima a ako nece razguzila pendrecima

Rasista u pokusaju, ili tek pohadjas vecernji kurs kod Davidovica?
Momcino, Roma ima prilicno u Sremu i radni su ljudi.Obicno su nastanjeni u par sokaka na kraju sela i rade kod seljaka u nadnicu.
Nije problem samo u njima ima tu puno rasizma i odbojnosti prema Romima.kada bi poceo upis Romske dece u skole izbili bi "gradjanski"protesti.Bilo bi moje dete sa ciganom u klupi,nikada..Zasto romska deca nepohadjaju skole?Pa jednostavno, kako bi se vi osecali kao klinac kad bi vas sredina potpuno odbacivala.Dodjete kao balavac u razred i svi zaziru od vas.Teska ste sirotijaiko sa vama nece niko da deli klupu, a na forumu sve pametnjakovici koji nikad nisu imali animozitet prema ciganima od ranog detinjstva.
Dok drzava ne pokusa da resava ozbiljno ovakva pitanja Srbija ce i dalje biti banana republika.To se planira u narednih 20-30 godina da dodje do smene generacija a ne
raseljavanjem.Ako se nevaram ti si prognano lice,neko je tvoj "problem"resio raseljavanjem
Neki pametnjakovic spomenu kako nas cigani brukaju pred svetom.pa gde ces vecu bruku nego ogradjivati ciganmalu zicom.Mada bi trebalo citav Beograd ograditi zicom.To je bruka za Srbiju

To za "građanske proteste" je čista glupost!
U Čačku sva ciganska deca idu u školu (osnovnu), i niko oko toga ne pravi problem, ja lično sam dve godine sedeo sa jednim u klupi (2. i 3. razred), i nikada oko toga nije bilo problema. Kada se normalno ponašaju i normalno žive niko im ne pravi probleme. Problemi nastaju u slučajevima kao što su kartonska naselja ispod Gazele i kod Belvila. Kako da se u takvim slučajevima ponašaš prema njima?! Znaš i sam da često sami biraju takav način života da bi mogli da se pozivaju na razne vrste pomoći i drugih beneficija koje im nudi država

Prema jednom istraživanju sredinom devedesetih etnička distanca (odbojnost) u Srbiji, pored Makedonaca, najmanja je upravo prema Ciganima!

Ne pričaj gluposti,govorim o Romima koji nemaju stalan posao,mesto prebivališta i ništa ne pokušavaju da rade.Uzgred,ja sam u razredu u osnovnoj školi imao četvoro roma koje su roditelji u šestom ili sedmom razredu ispisali i odveli u zapadnu Evropu i Italiju da prosjače i kradu.Na zapadu se takva deca oduzimaju roditeljima.
Niko tebi ne brani da daš donaciju za izgradnju naselja ili drugu pomoć Romima koji neće ništa da rade,čak ću moralno podržati takav tvoj potez.:lol:

To za "građanske proteste" je čista glupost!
U Čačku sva ciganska deca idu u školu (osnovnu), i niko oko toga ne pravi problem, ja lično sam dve godine sedeo sa jednim u klupi (2. i 3. razred), i nikada oko toga nije bilo problema. Kada se normalno ponašaju i normalno žive niko im ne pravi probleme. Problemi nastaju u slučajevima kao što su kartonska naselja ispod Gazele i kod Belvila. Kako da se u takvim slučajevima ponašaš prema njima?! Znaš i sam da često sami biraju takav način života da bi mogli da se pozivaju na razne vrste pomoći i drugih beneficija koje im nudi država

Prema jednom istraživanju sredinom devedesetih etnička distanca (odbojnost) u Srbiji, pored Makedonaca, najmanja je upravo prema Ciganima!

Jel to prosle ili predprosle godine bio protest roditelja u jednooj skoli bas u Beogradu kada su trebala neka romska deca biti prebacena u skolu sa njihovom decom?
Pre devedesetih "problema" sa Romima nije ni bilo
Secas li se ubistva onog romskog klinca koga su beogradski lokal patriotski mangupi ubili od batina?
Sta ti ti znaci kada se normalno ponasaju?Nemaju svi prilike da se normalno ponasaju .Ko sto ti napomenuh u svakom sremskom selu ih ima i vredni su ljudi,deca pohadjaju skole i zive normalno.Problem je u onima koji nemaju gde i tu je problem.Veliki deo njih je u Bg dosao sa KiM,bez igde icega.Malo je to komplikovanije pitanje od prebijanja preko kolena i ogradjivanja zicom.
Srpska birokratija je cudo,imas zakone ali nema ko da ih sprovede.Dobar deo Roma nema nikakva dokumenta,ma trla baba lan.Buldozere i po njima i po dascarama i problem resen da nas ne brukaju pred strancima.

Poslednja izmena:
Jel to prosle ili predprosle godine bio protest roditelja u jednooj skoli bas u Beogradu kada su trebala neka romska deca biti prebacena u skolu sa njihovom decom?
Pre devedesetih "problema" sa Romima nije ni bilo
Secas li se ubistva onog romskog klinca koga su beogradski lokal patriotski mangupi ubili od batina?
Sta ti ti znaci kada se normalno ponasaju?Nemaju svi prilike da se normalno ponasaju .Ko sto ti napomenuh u svakom sremskom selu ih ima i vredni su ljudi,deca pohadjaju skole i zive normalno.Problem je u onima koji nemaju gde i tu je problem.Veliki deo njih je u Bg dosao sa KiM,bez igde icega.Malo je to komplikovanije pitanje od prebijanja preko kolena i ogradjivanja zicom.
Srpska birokratija je cudo,imas zakone ali nema ko da ih sprovede.Dobar deo Roma nema nikakva dokumenta,ma trla baba lan.Buldozere i po njima i po dascarama i problem resen da nas ne brukaju pred strancima.

Za taj protest roditelja u BG-u nisam znao, ali to je izgleda usamljen slučaj, za druge nisam čuo.
Pod normalnim ponašanjem podrazumevam redovno pohađanje škole, posedovanje ličnih dokumenata, rad, a ne prosjačenje i lopovluk. Istina, postoje brojne prepreke za njihovu normalnu integraciju u društvo, ali za to su dobrim delom sami krivi. Sigurno je i da postoji i diskriminacija po pitanju zaposlenja, ali uvek postoje poslovi koje mogu da rade, e sad, što oni biraju, i što im je milija danguba i prosjačenje od pravog zaposlenja...
A što se dokumenata tiče, mnogi od njih namerno ne žele da ih uzmu, Veliki broj mojih koleginica radi, ili je na praksi u socijalnim centrima i raznim službama za socijalno zbrinjavanje, kao i u organizacijama za emancipaciju Cigana/Roma, i pričale su mi da imaju mnogo problema sa njima upravo zbog toga što sami ne žele da poseduju dokumenta. Da li iz inata, ili pak zato što imaju neku korist od toga, ko će ga znati...

Ja mislim da Srbija ima svoje pravo da reši problem sa ciganima (tj. romima) i da se ne mešaju neke mutne organizacije. Ako ih toliko štite nek ih uzmu sebi u kući! Zaista, rekao sam već, taj narod jednostavno neće da radi, možeš ga goniti, zabranjivati, ali to su nomadi. Naseljavanje roma na selama isto neće rešiti problem, jer korov neće da nestane. Možda to zvuči kao diskriminacija ali je surova istina.

Evo sutra idem sa devojkom na sred Terazija da rasirim sator, i necu da se sklonim dok nam neko ne pokloni stan.. Ja imam svoje pravo, a to pravo je da mogu da gradim sta hocu, gde hocu i da se ponasam kako hocu, a kada neko hoce da mi ke** onda cu da organizujem budale koje misle da imaju mozga da protestuju u moje ime i brukaju celu naciju pred svetom..

Rad oplemenjuje !!! Treba da pocnu od toga, i osnovne kulture, ali oni ne zele da se menjaju.. Navikli su da ceo zivot samo traze (i kradu) pare i sve zivo.. Ko im placa vodu i struju i hranu...?!? Oni ?!?

Pre neki dan dodje ciga da mi pere staklo na kolima, pa kaze da mu dam 100 kinti za burek (prosi za burek a ne za kiflu) kao nije jeo dva dana ?? Ja mu rekao da nadje posao on se samo okrenuo i otisao..

Ne delim ljude na cigane i bele i crne i ostalo, delim na lopove i lencuge na jednu, i ostale na drugu.. Znaci ako ciganin (oni sebe tako zovu, a ne Romi) zeli da radi, ja nemam nista protiv njega.. Veoma podrzavam

Stvarno nije u redu da na zastavi univerzijade bude slovo "U" ( kao na svim univerzijadama do sada....).........trebali smo da stavimo "S" iako nema blage veze sa univerzijadom........:hahaha:

Onako.........iz inata..:evil:

Zamerka sto je slovo "U" na zastavi je jednako idiotska, kao kada bi neko trazio da se skine ili doda jos jedan olimpijski krug........jer mu , eto smeta 5 komada, i to jos u onim duginim , pederskim bojama

:rotf::rotf::rotf:

b o n a :ok:

uni87.jpg

dakle hoćeš da kažeš da su komunisti više brinuli o osećanjima Srba pa su stilizovali "U" na Ćirilici a ova "prozapadna" vlast stavlja odmah ustaško "U".....?

Sve mi se više dopadaju komunisti...

:hahaha1::hahaha1::hahaha1: :per::per::per: :hahaha1::hahaha1::hahaha1:

ode DSS na "istorijsko" djubrishte :mrgreen:

prvo Tixi sa preletanjem u DS, :hahaha::per: a evo sad i Aleksandar u komuniste:mrgreen::hahaha1:....ko je sledeći?:think:

eremita!? :rumenko:

:eek:

:ok: Eto, sa ovim bi i trebalo zaključiti ovu temu.:hvala::klap::ok:

Хахахахахаха која глупост..... Не треба да их отерају него да их почисте багером! Та њива на којој су се настанили инако није њихово власништво, тако да... А власт да је паметна па да им лепо помогне да се иселе из Србије, пошто видим траже нека права, кажу у Србији се не поштују људска права, и права мањина... Па ако мисле да ће им у некој другој, цивилизованој, земљи ПОКЛОНИТИ стан, кров над главом, и још, ако може, близу центра.. Онда господо, ДОВИЂЕЊА! У Европи ће вас дочекати раширених руку.... :roll:

И ми смо будале што се уопште бавимо оваквим темама.. Алоооооо отеше нам свету земљу а ми причамо о циганима, педерима и којекаквим глупостима.... :evil:

Poučen romskim primerom odlučio sam sledeće:
Odjaviću se sa adrese na kojoj stanujem i proglasiću sebe beskućnikom.
Skupiću nešto kartona, letvi i stiropora te ću negde na Kalimegdanu sagraditi kuću jer nemam gde da živim, a pošto sam građanin Srbije zamoliću vlasti da mi ne ruše kuću koja neće baš mnogo naružiti park, nego da mi daju neki smeštaj. Neće valda da me diskriminišu u odnosu na Rome? U svakom sličaju na sva ostala pitanja ći odgovarati sa namam pojma i ćaleta mi strašno, ili ću se praviti blesav.
Zamolio bi društvo sa foruma da mi prave društvo kako bi zajedno stigli do cilja - krova nad glavom.

Back