Protest osmaka, traže poništenje završnog ispita i ostavku Šarčevića

Zato što je ispolitizovan protest, zato što se ispit (ispiti) za upis u srednju školu ne vrše prvi put, zato što sam alergičan na muljanja, zato što nema šta da traži Trifunović na protestima dece i zato što je po pričama još jedan visokopozicioniran opozicioni lider (da li njegovo dete???) ima prste u tome.
Dakle da sumiiram, nečasne radnje a ne časne radnje. Uče decu od malena da idu linijom manjeg otpora (čitaj da muljažom mogu da postignu sve) i to od mene ne može da bude ocenjeno kao pozitivna inicijativa.
P.S. Ako nisu klinci organizovali (što verujem da jeste slučaj) ko je to uradio, ko manipuliše maloletnicima???
Za početak probaj da vidiš koliko je tamo dece bilo. Par stotina iz par osnovih škola iz strogog centra. I to je to. Nema tu politike, nema ničega, osim muljanja ministra i vlasti, a naša deca to trpe. Niko ne uči dacu da muljaju, naprotiv, odrasli su im pokazali kako se ne radi, kako neko ko krade bude uhapšen... ako neko može da im veruje da su našli pravog krivca, jer je sve mutno kao Savamala.

Za početak probaj da vidiš koliko je tamo dece bilo. Par stotina iz par osnovih škola iz strogog centra. I to je to. Nema tu politike, nema ničega, osim muljanja ministra i vlasti, a naša deca to trpe. Niko ne uči dacu da muljaju, naprotiv, odrasli su im pokazali kako se ne radi, kako neko ko krade bude uhapšen... ako neko može da im veruje da su našli pravog krivca, jer je sve mutno kao Savamala.
Upravo to i pokušavam da objasnim, nema dece iz unutrašnjosti samo deca iz "kruga dvojke"...muljanja ima i to (ne mogu reći velikog jer ne znam sve detalje) sam siguran da su nečasne pobude. Što se tiče ministra, ministarstva - koji oni motiv imaju da prave problem i sebi i deci?
Zbog čega je nastao cli problem? Jesu li deca išla na pripremnu nastavu? Da li su na toj pripremnoj nastavi prorađivali materijale koji će biti na ispitu i zašto se bune ako je set pitanja (test) promenjen recimo zbog sumnje jer se mali deo može okoristiti nečasno dobijenim odgovorima?
Kao što rekoh u jednom postu pre, zašto favorizovati (dodajem) lenjivce, prevarante u odnosu na poštenu decu iz drugih škola i unutrašnjosti? Zašto favorizovati grupu đaka koji su na nečastan način došli do odgovora u odnosu na njihove školske drugove koji to nisu imali?
Malo mi je to nemoralno i pokvareno, i onda dođemo zašto Đilasov kum, zašto Trifunović?
Jadno.

Ne samo izu unutrašnjosti, većina školaraca iz Beograda nije tamo bila, jer im nije bilo blizu. Išli su samo oni kojima su škole u tom kraju, direktno iz školskog dvorišta. A glavni razlog je bio nepoverenje u regularnost prvog testa iz jezika.
Nisu u ministarstvu pravili problem, već su pokušali da zataškaju problem, bez obzira gde se pojavio. Ovo što danas imam kao finalno objašnjenje je toliko puno rupa da niko ne može da poveruje u iskrenost.
Upravo su testovi nastali zbog dece iz unutrašnjosti i nepoštenja njihovih nastavnika i roditelja. Zato su deca iz gradova i želela da idu na test, da bi koliko-toliko ublažili tu nefer prednost dece iz unutrašnjosti.
Ne znam ko je Đilasov kum niti ko je Trifunović, iskreno i ne želim da znam. Previše mi je i ove što povremeno ukačim na TV u prbacivanju kanala.

Ne samo izu unutrašnjosti, većina školaraca iz Beograda nije tamo bila, jer im nije bilo blizu. Išli su samo oni kojima su škole u tom kraju, direktno iz školskog dvorišta. A glavni razlog je bio nepoverenje u regularnost prvog testa iz jezika.
Nisu u ministarstvu pravili problem, već su pokušali da zataškaju problem, bez obzira gde se pojavio. Ovo što danas imam kao finalno objašnjenje je toliko puno rupa da niko ne može da poveruje u iskrenost.
Upravo su testovi nastali zbog dece iz unutrašnjosti i nepoštenja njihovih nastavnika i roditelja. Zato su deca iz gradova i želela da idu na test, da bi koliko-toliko ublažili tu nefer prednost dece iz unutrašnjosti.
Ne znam ko je Đilasov kum niti ko je Trifunović, iskreno i ne želim da znam. Previše mi je i ove što povremeno ukačim na TV u prbacivanju kanala.

Pazi, da se ne ogrešiš, imaš notu geografskog podaništavanja istog naroda ...

To nema veze sa geografijom, već statistikom. 43% đaka su odlični, svaki 7. u Srbiji je vukovac, dok je svaki 5. vukovac u unutrašnjosti. U raralnim krajevima deca uglavnom imaju dobre ocene. Moj drug je svojevremeno govorio kad ode kod familije u Leskovac, kako ovo, ja imam 3 iz Srpskog, a moji prijatalji tamo svi petice, a znaju jedva tri padeža?

a oнај бизон Ђука... ''јесте то дете али молим вас лепо син кума Драгана Ђиласа је био коловођа и након тога протестују осмаци у Крагујевцу Краљеву''...

Говедо у својој емисији отворено таргетира дете од 15 година.

raspravlja se o tome od koga je prijemni procureo, a ne od toga ko ga je prosirio? pa evo prosto da vam saopstim, TA ISTA DECA KOJA SAD PROTESTUJU I KOJU NEKI OVDE PODRZAVAJU. ta deca su preko drustvenih mreza sirila resenja za maturu i da se nije drzava oglasila, oni bi tamo otisli sa tim resenjima i uradili na kvarno, nego su sad uhvaceni pa sad glume neko postenje kad se oglasilo ministarstvo. to je kao da uhvatis klinca da vara na testu i onda on posle kuka kako je test previse tezak. NEMA TO VEZE SA POSTENJEM, KLASICNO IZVLACENJE. decurlija trazi izgovor da ne radi prijemni CIJA JE RESENJA SAMA PROSIRILA. bezobrazluk.

MOJ SIN, godinu dana stariji od njih, zavrsava prvu srednje. ima momak devojku ima prijatelje sa kojima se zajedno zaposlio preko leta u magacinu 40 000 plata. i tako ce on srecan nakon radne smene kad primi pare u ruke da ode sa drustvom na pivo i posle sa devojkom na... da ne pricam dalje. UZIVA u zivotu. ide u skolu za elektricara, kroz par godina ce da ima gotov zanat i da bude svoj covek. OVI BEZOBRAZNICI ce sad kukati zbog ovog a kroz par godina za nesto drugo. NIJE NJIMA NIKO NISTA UKRAO NEGO SU ONI BEZOBRAZNI.
Maloletnik ide sa društvom na pivo???? :think:
To nije protivzakonito u zemlji Srbiji?

Kako ja vidim ceo problem.

Nije pitanje kažnjavanja pojedinaca u ovom slučaju, pitanje je sistema koji je očigledno u totalnom raspadu, a od tog raspadnutog sistema zavisi budućnost ove dece. I ako (ne)funkcionisanje ovog sistema nije u nadležnosti vlade i ministarstva, onda u čijoj je?

Osnovni problem je u tome što pojedina deca vredno rade 8 godina, vredno uče, imaju uspeh u skladu sa tim, a onda im budućnost zavisi od jednog testa.
E sada, da li im je tog dana sve potaman? Da li ima nekoga da mu se nikada nije desilo da ima "loš" dan, dan kada mu ništa ne ide od ruke, kada je totalno dekocentrisan? I zamislite dete koje sa svojih 15 godina treba da pobedi i tremu koju nesumnjivo ima i taj eventualno "loš" dan.

A onda nije samo to, nego postoje neki koji su se šlepali skroz celo školovanje, koji su osrednji i loši đaci, pa će oni zahvaljujući prevari na testovima odraditi mnogo bolje i samim tim doći u nezasluženo bolju poziciju.

Narode, od sistema obrazovanja i konkretno od ovakvih testova zavisi budućnost naše dece, pa samim tim i budućnost Srbije, a sistem je u rasulu. Kakvu budućnost ova deca imaju? Kakvu budućnost ima Srbija?

Je li ovaj Marko onaj što ga deda nokautirao?

Ево, тај исти Марко што је провоцирао деку, па га дека маленом шљагом нокаутирао, а овај се распростро кол'ко је дугачак, опет на твитеру показује каква је сисица.

Back