Protest ispred Filozofskog u NS: Policija gura građane što dalje od fakulteta, bačen suzavac i topovski udari

ti si potpuno lud covek

drzavni univerzitet u Novom Sadu sa svojim fakultetima pripada drzavi Srbiji

A ne gradjanima.

Tebe i takve kao ti ttrebae uhapsiti i strpati na robiju jer ovime sto pises vrsis krivicno delo podstrekivanje drugih na vrsenje krivicnih dela lazima

Prvo procitaj Ustav, clan 2 i clan 72, a zatim procitaj Zakon o visokom obrazovanju.

Mada, opet, tesko je to za tebe, jedna pandurska drukara ne bi mogla da ukapira pojmove suverenitet i autonomija :D

Ceka vas Laura Koveši scenario, kad budemo osnovali specijalnu policiju pa pohapsili svakog pandura koji je krocio nogom na fakultet.

ova zemlja je zivi pis..kaze ona kineska kletva//da Bog da ziveo u interesantnim vremenima

prvo studenti nisu davali da se udje a sad panduri tima koji prvo nisu davali da udju, ne daju da udju :mrgreen:
Pitao sam gpt, on kaže da studenti žele da se vrate nazad u blokade, a da im dekan ne dozvoljava tako što je on blokirao faks promenivši bravu, tj. blokirao blokadu.

Studenti: pusti nas unutra da blokiramo, pustićemo i da se ispiti održe ukoliko ispunite uvjete
dekan: nećete vi ništa blokirat, ja ću!

Pitao sam gpt, on kaže da studenti žele da se vrate nazad u blokade, a da im dekan ne dozvoljava tako što je on blokirao faks promenivši bravu, tj. blokirao blokadu.

Studenti: pusti nas unutra da blokiramo, pustićemo i da se ispiti održe ukoliko ispunite uvjete
dekan: nećete vi ništa blokirat, ja ću!
rekoh ja..zivi pis od drzave :D

Procitaj u kojim slucajevima sme da pozove?
mrzelo me je da trazim pa sam pitao chagpt a ti reci gde gresi.. koliko vidim cetvroka je osnov za ovaj poziv.

Evo primera kada uprava fakulteta ili zaposleni mogu (i treba) da pozovu policiju:

1. Narušavanje javnog reda i mira – nasilno ponašanje, galama, tuča, agresija ili bilo kakvo ugrožavanje drugih ljudi.
  2. Fizički sukobi ili pretnje – kada postoji opasnost od povrede studenata, nastavnika ili drugih zaposlenih.
  3. Uništavanje imovine – namerno oštećivanje prostorija, opreme ili drugih sredstava fakulteta.
  4. Neovlašćen ulazak ili zadržavanje – kada osoba bez dozvole boravi u prostorijama fakulteta, ili odbija da napusti objekat i time remeti rad ustanove.
  5. Alkohol i narkotici – ako neko koristi ili distribuira zabranjene supstance na fakultetu.
  6. Krađa ili vandalizam – ako postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično delo.
  7. Terorističke ili bezbednosne pretnje – dojave o bombi, opasnim predmetima, nasilju ili oružju.
  8. Neizvršavanje odluka fakulteta – na primer, ako neko fizički sprečava održavanje nastave ili rada uprave, i odbija da postupi po pravilima.

mrzelo me je da trazim pa sam pitao chagpt a ti reci gde gresi.. koliko vidim cetvroka je osnov za ovaj poziv.

Evo primera kada uprava fakulteta ili zaposleni mogu (i treba) da pozovu policiju:

1. Narušavanje javnog reda i mira – nasilno ponašanje, galama, tuča, agresija ili bilo kakvo ugrožavanje drugih ljudi.
  2. Fizički sukobi ili pretnje – kada postoji opasnost od povrede studenata, nastavnika ili drugih zaposlenih.
  3. Uništavanje imovine – namerno oštećivanje prostorija, opreme ili drugih sredstava fakulteta.
  4. Neovlašćen ulazak ili zadržavanje – kada osoba bez dozvole boravi u prostorijama fakulteta, ili odbija da napusti objekat i time remeti rad ustanove.
  5. Alkohol i narkotici – ako neko koristi ili distribuira zabranjene supstance na fakultetu.
  6. Krađa ili vandalizam – ako postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično delo.
  7. Terorističke ili bezbednosne pretnje – dojave o bombi, opasnim predmetima, nasilju ili oružju.
  8. Neizvršavanje odluka fakulteta – na primer, ako neko fizički sprečava održavanje nastave ili rada uprave, i odbija da postupi po pravilima.

Studenti imaju dozvolu da borave u prostorijama fakulteta, dakle ne moze ni to da bude osnov.

Dekan ne moze, bez prethodnog odgovarajuceg procesa, da zabrani nekom studentu da bude na fakultetu.

Dekan, teoretski, moze pozvati policiju da dodje na fakuktet, ako sumnja na bilo koju od ovih tacaka, i policija ima pravo da dodje i cak da udje unutra.
Ali, policija prvo mora da konstatuje stanje i ako je poziv bez osnova - ne sme da reaguje.

Dekan nije prekrsio nista ako je zvao policiju jer je sumnjao na nesto nezakonito.
Dekan je prekrsio zakon jer je zakljucao fakultet i nije dopustio studentima da udju.
Policija je prekrsila zakon ako je zabranila (a jeste zabranila) studentima da udju na sopstveni fakultet.
Mogla je da zabrani gradjanima, ali ne i studentima.

Studenti u blokadi su:

1. narusili javni red i mir
2. doveli do fizickih sukoba napadima na policiju
3. unistavaju i unistavali su imovinu fakulteta
4. neovlasceno su usli i uzurpirali drzavnu zgradu
5. moguce je da su se drogirali to treba da se ispita
6. mislim da su isto pokrali dosta toga kao u SKC-u kad su boravili
7. ne
8. sprecavaju fizicki odrzavanje nastave i rad uprave

Znaci visestruko vrsenje krivicnih dela po svakom od tih tacaka dekan ima pravo da pozove policiju da reaguje i zavede red.

Naravno da ne dozvoljavaju operativcima udbe da udju :D

Zasto meni niko nije branio, a nisam ni student? :D
ti si rekao "nijednom drugom studentu"
pokazao sam ti da nisi u pravu.

ono sta meni smeta u celoj prici je sto su teoretski plenumi mesto gde svako moze da kaze sta misli a onda se studentima koji drugacije misle branilo da odu na plenum..

plenum je uvek imao 100% ljudi da je glasalo za blokaderske predloge..to je gore od sevrene koreje.. kim jong um je imao 99.8% a blokaderi 100% to je prosto nemoguce..to pokazuje da nesto nije kako treba..

problem je sto meni cela ova prica sve vise lici na severnu koreju..ili mislis kako ja hocu ili si najveci neprijatelj koga treba zabraniti, istuci, ubiti...
slusam sinoc na N1 kako ljudio prete policajcima u kordonu "sazacemo gde zivite, videcete kako ce vasa deca proci ..itd itd"..to je strasno

Back