Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.979
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A šta je Tadić mislio da će presvučeni radikali ujedinjeni sa pola njegove stranke koja je prebegla kod njih da rade?
Ćak su i mnogo manje politički verzirani znali da će tiranin prvo da skloni Nikolića jer se kadrovski ne uklapa u njegov zavičajni princip a potom i da zavede tiraniju.
On lično uz pomoć Rakića, Kolundžije i sličnih je kumovao dolasku tobož pripitomljenih radikala na vlast i to se ničim ne može relativizovati.
Ne pravi se od radikala (Tadic je pred kraj vladavine bio prilicno i omrazen. Poceo je da smeta svima. Ponasao se malo napadno to je istina, mesao se u sve, a Mirko Cvetkovic je bio fiksu malo viseg ranga i stila.
Da li su se gradjanisti malo opustili mislivsi da je SPS pod kontorlom a SNS pacifikovan? Haha.
Zar nije vesna Pesic govorila Tadicu sjasi bre covece, a onda hvalila Vucica da je novi Djindjic?
Ne pravi se od radikala () pita (bolja vlast)
![]()
Povratak DS na vlast 2007-2012 meni govori da je Tadic politicki genije jer to sto je on uradio izgledalo je gotovo nemoguce. Cak je ucinio da mu SPS ne smeta da potpise SSP u aprilu 2008 a to je bila tacka na kojoj se Toma odvojio od Radikala.
Zamisli da to tada nije uradjeno da nemamo cak ni SSP sa EU pa mi bi danas bili Belorusija. I vize ne bi nikad ni bile ukinute.
Tadic nije kriv sto smo pokvaren i prevrtljiv narod i racunao je da pocepa SRS i napravi pitomi SNS ali nije racunao da ce pola DS preleteti u SNS i skoro ceo SRS.
Ko je to uopste verovao?
Čak toliki genije da nam je natovario epohalnu bedu na vrat.
On je bio i ostao sinčić ultraprivilegovanog ozanaša koga je nakaradni sistem izgurao na vrh mimo svih pozitivnih kriterijuma i njega i njemu slične niko više ne smatra alternativom ovom zlu.
Došlo je vreme da se bara u kojoj se prenamnožilo krokodila isuši. Nema više trulih kompromisa kojima je Tadić bio više nego sklon.
A to što mnogi od vas etabliranu partokaratiju nastoje da prikažu kao jedinu moguću stvarnost Srbije ne mogu da smatram trezenim rezonom jer je to siguran put u produženje agonije.
Povratak DS na vlast 2007-2012 meni govori da je Tadic politicki genije jer to sto je on uradio izgledalo je gotovo nemoguce. Cak je ucinio da mu SPS ne smeta da potpise SSP u aprilu 2008 a to je bila tacka na kojoj se Toma odvojio od Radikala.
Zamisli da to tada nije uradjeno da nemamo cak ni SSP sa EU pa mi bi danas bili Belorusija. I vize ne bi nikad ni bile ukinute.
Tadic nije kriv sto smo pokvaren i prevrtljiv narod i racunao je da pocepa SRS i napravi pitomi SNS ali nije racunao da ce pola DS preleteti u SNS i skoro ceo SRS.
Ko je to uopste verovao?
Tadic je jedna gluperdapar excellence. Slusao sam ga sinoc sta baljezga kod Dikica.
Ono sto nisu uradili, A NIKAKO NIKO DA OBJASNI ZASTO, je da nisu pocistili sve kriminalce iz 90-tih - pocev sa SPS i JUL kriminalcima, pa nadalje (SPO krimnalci, DS kriminalci, Karic, Miskovic, Peconi itd - nisam iz tog sveta pa ne znam cuvene kriminalce Srbije).
Tek onda je trebalo da se ide dalje u bilo kakve politicke promene. A zapravo ono sto su trebali da urade - mislim na DOS, a to ISTOVETNO treba sada da uradi SVA (nazovi) OPOZICIJA, je da uvedu godinu dana tehnicke vlade, pociste Srbiju, obelodane sve sta se radilo i nije radilo, oslobode medije (ne samo za sebe!), pociste izborne spiskove i nakon toga ORGANIZUJU NORMALNE IZBORE. U tim izborima naravno ne bi bilo SPS-a i JUL-a u ono vreme, a danas prakticno ne bi ostala ni jedna stranka ako bi se ovo uradilo - ALI TO MORAMO DA URADIMO!
I ponovicu - trenutna opozicija mora da napravi jedan vrlo efikasan plan STA DA SE RADI (pomenuto - hapsenje kriminalaca iz vlasti i opozicije, oslobadjanje medija, ciscenje izbornih spiskova, svodjenje stanja drzave objavljivanje tog stanja), da se objave ljudi koji ce ciniti tehnicku vladu i u kojoj ne bi trebalo ni da sedi ni jedan od politicara VEC DA SE ODABERU LJUDI OD STRUKE I INTEGRITETA SA JASNIM ZADATKOM STA DA RADE i da se daju rokovi narodu.
Znaci plan opozicije na izborima je da napravi tehnicku vladu koju ce ciniti PERA ZA EKONOMIJU, ZIKA ZA PRAVOSUDJE, itd (od kojih ni jedan nije politicar):
- svrgavanje sa vlasti izdajnika i lopova (hapsenje i oduzimanje sve imovine - NIKAKVA LUSTRACIJA, lustracija je za ove bandite majka Mara)
- oslobadjanje medija (svih)
- ciscenje izbornih spiskova
- svodjenje racuna drzave
- nakon godinu dana idu pravi regularni izbori
Samo potpuna budala ne bi glasala za ovako nesto - ovde nema nikakvih stranackih stavki, nema nikakvih politickih odluka oko kojih treba da se diskutuje (EU, KiM - mada bi trebalo da se proglasi okupacija KiM, ali hajde da cak to ostavimo po strani za sada itd) i cak vlada ne bi bila sastavljena od politicara ali BI IMALA jasan plan rada, i sto je najbitnije bila bi orocena na godinu dana nakon cega bi sledili normalni izbori.
Sve ovo zapravo nije uradjeno 5. oktobra, iako je moralo da bude bas ovako, a ni sada ne vidim da opozicija planira nesto ovako.
Ako ovo nije ujedinjujuci faktor za opoziciju - mislim na svu opoziciju, onda ne znam sta jeste. A morace da rade zajedno jer ne verujem da ce iko osvajati potpunu vecinu U NORMALNIM USLOVIMA.
A nase kao naroda je da OVO ZAHTEVAMO OD OPOZICIJE - na kraju krajeva mi ih placamo, bar ove koji su u Skupstini. Ne mogu oni da rade sta hoce - moraju da rade ono sto mi od njih zahtevamo, jer mi smo za njih glasali.
Jbs ti drzavu u koju mason Dusan Mihajlovic potapa svetinju.hteo je Djindjic da pocisti krimose ali su pocistili oni njega. Zato je Tadic pravio kompromis jer nije bilo druge.
A lustraciju je sabotirao Kostunica i DB oko njega.
nije Tadic kriv sto se SNS ponasa kako se ponasa i sto ga ljudi glasaju.
Debilcina Tadic nije pohapsio SPS i JUL bandu, a na kraju i svoje Zute bandite, i time je utro put za SNS bandu (koja je prakticno SPS+JUL+ZUTA banda; sto neko rece jos tu najmanje ima Radikala koji su zapravo namagarceni).
A evo i sada prica o pacifikaciji KADA SE CEO SVET SPREMA ZA WW3 - KAKAV POLITICKI DUNSTER MORAS BITI ZA TAKO NESTO. I on se stalno nesto izvinjava u nase ime - sta ima kome da se izvinjavam, svi treba da se izvinjavaju nama! Debilcina.
I prica istu pricu kao Vucic - eto, bio sam okruzen losim ljudima!!! Pa kako mene niko ne ponudi da budem neki savetnik ili tako nesto? Gde nadju toliko losih ljudi na visokim politickim pozicijama? Jesu li im to NAJBOLJI kadrovi, jer iz nekog razloga izabrali su njih a ne neke od ostalih hiljada i hiljada clanova?
nije Tadic kriv sto se SNS ponasa kako se ponasa i sto ga ljudi glasaju.
Zato je Tadic pravio kompromis jer nije bilo druge.