Evo jos cu malo na ovoj temi, mozda je neko pisao, ne pratim pomno temu, ali...
Moram da iznesem svoje veliko razocaranje intelektualcima Srbije (podrazumevam tu sve fakultetski obrazovane strucnjake) DRUSTVENIH NAUKA, prvenstveno prava, ali i drugih, KOJI RAZOCARAVAJUCE MALO I MLAKO REAGUJU na sav haos koji se u Srbiji desava evo vec 30+ godina.
Kao tehnicko lice bicu, a moze mi se, vrlo direktan i bezobrazan (mada ovo sto tvrdim je tacno). Svi znamo ko sta upisuje od fakulteta, i znamo koji fakulteti spadaju u najteze. Drustveni su daleko od toga, spadaju u najlakse i dosta njih je zapravo sprdacina od studija (u poredjenju sa tehnickim i prirodno-matematickim fakultetima ili medicinom, na primer). DA LI JE TO RAZLOG STO CUTE - NE ZNAJU? ILI SU POTKUPLJENI?
Ne znam i preterano me ni ne zanima, sto se mene tice "drustvenjaci" su definitivno OUT za mene, A I GLAVNI KRIVCI ZA OVAKVO STANJE U DRUSTVU.
Da li nam rade vodovodi, telekomunikacije, imamo elektricnu energiju, pa cak i putevi na kraju krajeva? IMAMO I RADE. Cak rade solidno, mogu da kazem, u uslovima u kojima se radi u Srbiji.
Da li nam funkcionisu DRUSTVENI SISTEMI - pravosudje, ekonomija, skolstvo itd? RASPAD RASPADA!!!
I koji se zakljucak namece? AKO HOCETE DA VAM NESTO FUNKCIONISE STAVITE TEHNICKA LICA DA VODE STVAR.
Strasno razocaravajuce. A ti isti drustvenjaci su prvi da lupetaju (a ocigledno pojma nemaju) o ekonomskim promenama (Zuta ekonomska mantra: ZASTO DA PROIZVODIMO KADA MOZEMO DA UVOZIMO!?!?!?!?!??!

), ludackim pravilima o rodovima i polovima, LGBT nebuloze i ostala @#$@#, o pravnoj drzavi a ovde vlada samo KRIMINAL a posten svet se zatvara kako se kome digne, itd itd.
Drugari, NEKO JE OVDE - ALI STVARNO - IZDAJNIK, PLACEN DA RADI TO STO RADI. U najboljem slucaju NE ZNA NISTA/NE ZNA STA RADI. Iskreno, ne znam sta je gore po njih.