Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na odgovoru!!Samo me jos ovo zanima,da li ce pokazati bris ako imam bakteriju buduci da pijem antibiotik,tacnije ciprocinal?

Ma to je boza, mene su "stručnjaci" lečili sa Vizirenom od 400 mg, pa sa injekcijama Amikacina, i ništa.

Otkud bre uopšte nekom ko završi medicinu, ideja da antibiotik može da uđe u prostatu ?

I da ga tamo nekako i ubace, šta ima da traži u zoni koja sama proizvodi čak tri ANTIBIOTSKE supstance ?

Alo, ne jednu već tri.

Tri antibiotika u prostatičniom sekretu, koji ulaze u sastav ejakulata i uloga im je da očiste put spermatozoidima (ubiju ili inaktiviraju bakterijsku floru

vagine) na putu do jajne ćelije.

Ludilo brate.

Znas kako, ja sam iste ove simptome sa hladnocom imao 2015/16, kad sam prvi put imao upalu prostate. Identicno sve. Niko me ni tada a ni sada nije razumio. Ja razmisljam ovako, kad je npr vilica tj kad su desni upaljene, i mala hladnoca jako smeta, pa ljudi drze zatvorena usta kad su napolju.... A prostatu, inace poznatu po osjetljivosti na hladnocu, od spoljasnosti dijeli relativno tanak sloj tkiva. Meni kao totalnom laiku zvuci logicno da kad se tkivo upali da organizam reaguje tako da "povlaci" krv iz ekstremiteta i sa spoljasnjih krvnih sudova (koza) da bi se podigla temperatura tkiva gdje su bakterije, kako bi na taj nacin imuni sistem efikasnije rijesio problem. E sad sto se to "rjesenje problema" kod nas hronicara ne desava to je druga stvar. Opet zasto mene ne boli prostata kao sto boli druge hronicare, zasto nemam problem pri mokrenju, odnosno rijetko ga imam... do sada nisam uspio naci adekvatne odgovore na ova pitanja.

E moj prijatelju, hronični prostatitis je nešto za šta ne možeš naći logičko objašnjenje. Bar sa gledišta zvanične medicine.

Ja sam preko veze došao do sive eminencije tadašnje urologije (VMA), lik već pred penzijom, i pitam ga otvoreno:
Verujem u nauku, medicinu, vidim da se već presađuju uspešno organi, tkiva,, matične ćelije i td i td, presađuje se srce, leći upala mozga a ne može se izlečiti upala prostate. U čemu je tu problem ?

A on samo onako slegne ramenima i složi onu iskrenu gubitničku facu i kaže:

"Ona je jako, jako, jako specifična."

E moj prijatelju, hronični prostatitis je nešto za šta ne možeš naći logičko objašnjenje. Bar sa gledišta zvanične medicine.

Ja sam preko veze došao do sive eminencije tadašnje urologije (VMA), lik već pred penzijom, i pitam ga otvoreno:
Verujem u nauku, medicinu, vidim da se već presađuju uspešno organi, tkiva,, matične ćelije i td i td, presađuje se srce, leći upala mozga a ne može se izlečiti upala prostate. U čemu je tu problem ?

A on samo onako slegne ramenima i složi onu iskrenu gubitničku facu i kaže:

"Ona je jako, jako, jako specifična."
Čovek je do te mere savršeno kreiran ali još uvek ne razume to savršenstvo.
Zato još uvek ne postoje konkretna medicinska objašnjenja za mnoge bolesti i stanja.

Čovek je do te mere savršeno kreiran ali još uvek ne razume to savršenstvo.
Zato još uvek ne postoje konkretna medicinska objašnjenja za mnoge bolesti i stanja.
Ono sto mene buni,tacnije nije mi jasno,kada boli prostata,gde se tacno oseca taj bol?Nikako mi ne dolazi u glavu,da li je to prostor izmedju pupka i stidne kosti,zar to nije besika?Verovatno da gresim..I da li je upala prostata kada samo osecate tu bol,potencija normalna,nema peckanja i cestog odlaska u wc.Samo da prodje dejstvo leka pa napokon da odradim briseve i odem kod urologa,ubice me ova neizvesnost..

Ono sto mene buni,tacnije nije mi jasno,kada boli prostata,gde se tacno oseca taj bol?Nikako mi ne dolazi u glavu,da li je to prostor izmedju pupka i stidne kosti,zar to nije besika?Verovatno da gresim..I da li je upala prostata kada samo osecate tu bol,potencija normalna,nema peckanja i cestog odlaska u wc.Samo da prodje dejstvo leka pa napokon da odradim briseve i odem kod urologa,ubice me ova neizvesnost..
Tvoj opis meni ne liči na hronični prostatitis. Kad se osvrnem na ultra-zvuk i simptome. U donjem delu stomaka se prijektuju bolovi i iz creva, pa i ne moraju biti creva, može biti i bol bez jasnog porekla i lokalizacije.
Možda si trebao da potražiš i drugo mišljenje.

Prostata ne boli, ili bolje rečeno, taj osećaj se ne može baš nazvati bolom. Više nekako tišti, pali, iritira. Bol sam osetio samo par puta, prilikom ejakulacije i prilikom izmokravanja. Oštar bol, kao da ti neko zabo iglu u prostatu.
E sad, bolovi koje osećaš van same prostate su jako čudni, mislim imam prostatitis, upalu prostate a bole me prepone, bole me krsta seva mi bol niz nogu sve do pete ? Povezana je sa skoro svim nervima donjeg dela dela, to je čudo. Pa kako da znaš da li imaš Lumbago, Diskus herniju ili Prostatitis. Odeš kod urologa a on ti da nešto za smirenje živaca ? Popiješ Bendžu i bol prestane , al džaba, umine malo al se sutra opet vrati ? Sad se pitaš šta radiš, dal lečiš živce ili prostatu ?

Prostata ne boli, ili bolje rečeno, taj osećaj se ne može baš nazvati bolom. Više nekako tišti, pali, iritira. Bol sam osetio samo par puta, prilikom ejakulacije i prilikom izmokravanja. Oštar bol, kao da ti neko zabo iglu u prostatu.
E sad, bolovi koje osećaš van same prostate su jako čudni, mislim imam prostatitis, upalu prostate a bole me prepone, bole me krsta seva mi bol niz nogu sve do pete ? Povezana je sa skoro svim nervima donjeg dela dela, to je čudo. Pa kako da znaš da li imaš Lumbago, Diskus herniju ili Prostatitis. Odeš kod urologa a on ti da nešto za smirenje živaca ? Popiješ Bendžu i bol prestane , al džaba, umine malo al se sutra opet vrati ? Sad se pitaš šta radiš, dal lečiš živce ili prostatu ?
Ne,mene boli samo donji deo stomaka,ne idem u wc da mokrim cesto,ne pece,imam ok potenciju..samo taj teret u donjem delu stomaka,kao neki pritisak i to se pojacava kad se savijam ili nesto dizem tesko..

I ja nisam imao problem sa potencijom. Ali mi je libido bio nula!

Sad, taj "teret" mi nije baš jasan? Da nemaš bruh sine?
Koliko imaš godina ?
Ne znam,doktori nisu videli nista..pa citava prica i jeste u tom teretu,na dnu stomaka izmedju pupka i stidne kosti,sredisnji deo pa ka levoj strani..Mene samo to muci,to mi zadaje problem..cucnem ono zaboli,hocu nesto tesko boli,savijem se boli..Ne znam kakve to veze ima sa prostatom i prostatitisom ali ajde,kaze skener znaci prostatititsa..

Ne znam,doktori nisu videli nista..pa citava prica i jeste u tom teretu,na dnu stomaka izmedju pupka i stidne kosti,sredisnji deo pa ka levoj strani..Mene samo to muci,to mi zadaje problem..cucnem ono zaboli,hocu nesto tesko boli,savijem se boli..Ne znam kakve to veze ima sa prostatom i prostatitisom ali ajde,kaze skener znaci prostatititsa..
Pa otkud ti onda na prostata pdf-u ?
To nisu simptomi prostate.
Možda bešika, ali ona se oseti niže baš ispod stidne kosti, osećaj neke hladnoće, potmulog bola niskog intenziteta, traži utopljavanje.
Idi na UZ stomaka.

Zbog tog bola sam i bio na skeneru,mislio sam da je nesto ozbiljno,vec mesecima traje..Neki ruski lekari i skener,biorezonalni i termovizijski skener,mozda si cuo,na tome su videli znake prostatitisa,bar su tako rekli..sad ne znam,nisam pametan,zbog toga sam ovde
Slušaj sinak, moj ti je savet da nađeš neku curu i da je zbambusaš, što pre. I videćeš. nestaće svih tegoba koje te sada muče, garant!

dovodi do izlecenja 100%...pio sam ja sve i svasta da ne duzim iskucacu jednom prilikom,a pio sam i caj ruski i mogu da kazem da ima efekta pomaze ali 2 do 3 sata i posle opet isto 2 meseca sam ga pio a osim toga i petrolej,pa hidrogen peroksid,pa boraks pa suvi origano i jos kojesta nemogu da se setim..da dodam da mi je jedino pomoglo polen uljane repice uminjavo bolove do jedne mere,a za depresiju nikakvi antidepresivi sve sam ih izmenjao,jedino preparat koji sam kupio u prodavnici zdrave hrane u sapcu med polen bundevine semenke i taj koren biljke sladica to me je vratilo u zivot od crnih misli i da ne dignem ruku na sebe,ali i to sam sad batalio..znaci ne konzumiram vise nista..samo ovaj tretman radim vec 20 dana i ko nov sam,a treba 3 meseca da se sprovodi..pozdrav :cool:
Molim te mi objasni koja je terapija jer ja sam očajan..

Molim te mi objasni koja je terapija jer ja sam očajan..
:think:
Ja sam koristio ruski čaj i prvi put čujem da daje efekat 2 do 3 sata posle uzimanja. Na efekat sam čekao najmanje desetak dana a možda i više.
Nisam baš siguran da mu je Rus prodao pravi ruski čaj ? Priča mu ne pije vodu, rekao bih.

Nisam nigde pročitao a ni iskusio da postoji "lek" za prostatitis koji deluje tako brzo, posle 2 sata, alo bre, koga ovaj zahebava?

Ja sam koristio ruski čaj i prvi put čujem da daje efekat 2 do 3 sata posle uzimanja. Na efekat sam čekao najmanje desetak dana a možda i više.
Nisam baš siguran da mu je Rus prodao pravi ruski čaj ? Priča mu ne pije vodu, rekao bih.

Nisam nigde pročitao a ni iskusio da postoji "lek" za prostatitis koji deluje tako brzo, posle 2 sata, alo bre, koga ovaj zahebava?

Covek nije ni napisao da mu je caj delovao samo posle 2 do 3 sata od uzimanja vec je hteo da kaze da je dejstvo caja trajalo ukupno samo 2 do 3 sata a a posle tih 2 do 3 sata je PRESTALO olaksanje tj. da caj nije imao trajno dejstvo... sto se vidi iz zavrsetka recenice - *i posle opet isto*
tj. kad je proslo tih par sati tokom kojih je osetio poboljsanje posle se stanje vratilo na staro tj. lose

Covek nije ni napisao da mu je caj delovao samo posle 2 do 3 sata od uzimanja vec je hteo da kaze da je dejstvo caja trajalo ukupno samo 2 do 3 sata a a posle tih 2 do 3 sata je PRESTALO olaksanje tj. da caj nije imao trajno dejstvo... sto se vidi iz zavrsetka recenice - *i posle opet isto*
tj. kad je proslo tih par sati tokom kojih je osetio poboljsanje posle se stanje vratilo na staro tj. lose

Vidi ti njega, čovek mislio ovo, čovek reko ono, pa ti rođače bolje znaš i misli njegove ?
Trojno dejstvo čaja ?
Mene ste našli da levatite. Više sam popio ruskog čaja nego što ćete obojica popiti čajeva do kraja života.

Vidi ti njega, čovek mislio ovo, čovek reko ono, pa ti rođače bolje znaš i misli njegove ?
Trojno dejstvo čaja ?
Mene ste našli da levatite. Više sam popio ruskog čaja nego što ćete obojica popiti čajeva do kraja života.
Ne znam njegove (ni bilo cije) misli ali razumem smisao necega sto procitam tj.funkcionalno sam pismen. A kod teksta o kome pricamo smisao je nedvosmisleno onakav kako sam napisao...
Ne moras da verujes meni - daj nekom djaku treceg razreda ta 2 reda da procita i neka ti dete kaze kako je shvatilo tekst

Trojno dejstvo čaja ?
Pa stvarno je covek napisao da je imao olaksanje samo nekoliko sati.
Kolko si ti cega popio i pojeo to za problem sa prostatom stvarno nema veze.

Back