Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stvarno ne znam sta reci posle ovoga... ali bar cu pokusati da ti pojasnim radovane al cisto sumnjam da ces shvatiti???? ja sam na forumu iskljucivo zbog problema koje sam imao jer mi je konstatovan prostatitis i ukljucivsi se ovdje i citajuci takodje komentare ljudi sa istim ili slicnim problemima pokusavam da vidim sta je najbolje za prostatitis i shvatio sam da bilo ljudi da su u srbiji, hrvatskoj, bih -prostor ex jugoslavije svima su vecinom terapiju urolozi propisivali antibitike i sl. a preporuka je da se uz to sto vise pije caj od koprive, brusnice itd. ... ovdje i na interentu sam od ljudi doznao za vrbovicu ali da ne bih sa tobom dolazio u polemiku kako je to jeste ili nije ne interesuje me rusko sranje zvat cu ovu biljku mala mlecika i kazem iskreno da pomaze ali ne lijeci...
1. jos jednom shvati Ja ne prodajem niti nudim sta ... fino lijepo sam procitao taj post za tu kamenu sol iz rusije i pitao jel ko koristio i jel mu sta pomoglo, a vjeruj ne znam da li je taj posto objavio neko sa podrucja sarajeva -terbevica ili iz srbije ili sa kosova ne znam....
2. sta mislis da odem ja sad na neki drugi forum i isto ovako pitam za ruski caj i nadje se neki idiot i kaze mi da ta trava uspjeva na podrucju trebevica a da je obicna kurcevacha
3. i ***** ti lijek koji se koristi 20 i kusur godina i nisi siguran da li si izljecen jer ga moras uzimati radi preventive
4. vrati se malo unazad na ovaj forum i od 600 i nesto komentara 300 je tvojih pa se malo onak zapitaj jel to uredu...

hvala u svakom slucaju na razumijevanju... Ja svakako prije svega zelim pomoci sebi a za to trazim savjete od ljudi koji su na slican ili istovjetan nacin u problemu. I napominjem jos jednu stvar koju ja koristim u zimskim vremenima a to je da u ona gumena jastucad ili kako se vec zovu naspem toplu vodu i stavljam na donji stomak ili jednostvano sjedem na to po preporuci jednog urologa i pomazem mi takodje umanjeje tegobe...

hvala u svakom slucaju na razumijevanju... Ja svakako prije svega zelim pomoci sebi a za to trazim savjete od ljudi koji su na slican ili istovjetan nacin u problemu. I napominjem jos jednu stvar koju ja koristim u zimskim vremenima a to je da u ona gumena jastucad ili kako se vec zovu naspem toplu vodu i stavljam na donji stomak ili jednostvano sjedem na to po preporuci jednog urologa i pomazem mi takodje umanjeje tegobe...
Ja sam ti to napisala u privatnoj poruci, a da se ne mucis s tom toplom vodom preporucila sam ti elektricno jastuce koje moze da koristis kad gledas TV,
zvrjis na netu, a narocito uvece kad legnes da spavas. Iskljucuje se samo posle dva ( ili ) sata.

stvarno ne znam sta reci posle ovoga... ali bar cu pokusati da ti pojasnim radovane al cisto sumnjam da ces shvatiti???? ja sam na forumu iskljucivo zbog problema koje sam imao jer mi je konstatovan prostatitis i ukljucivsi se ovdje i citajuci takodje komentare ljudi sa istim ili slicnim problemima pokusavam da vidim sta je najbolje za prostatitis i shvatio sam da bilo ljudi da su u srbiji, hrvatskoj, bih -prostor ex jugoslavije svima su vecinom terapiju urolozi propisivali antibitike i sl. a preporuka je da se uz to sto vise pije caj od koprive, brusnice itd. ... ovdje i na interentu sam od ljudi doznao za vrbovicu ali da ne bih sa tobom dolazio u polemiku kako je to jeste ili nije ne interesuje me rusko sranje zvat cu ovu biljku mala mlecika i kazem iskreno da pomaze ali ne lijeci...
1. jos jednom shvati Ja ne prodajem niti nudim sta ... fino lijepo sam procitao taj post za tu kamenu sol iz rusije i pitao jel ko koristio i jel mu sta pomoglo, a vjeruj ne znam da li je taj posto objavio neko sa podrucja sarajeva -terbevica ili iz srbije ili sa kosova ne znam....
2. sta mislis da odem ja sad na neki drugi forum i isto ovako pitam za ruski caj i nadje se neki idiot i kaze mi da ta trava uspjeva na podrucju trebevica a da je obicna kurcevacha
3. i ***** ti lijek koji se koristi 20 i kusur godina i nisi siguran da li si izljecen jer ga moras uzimati radi preventive
4. vrati se malo unazad na ovaj forum i od 600 i nesto komentara 300 je tvojih pa se malo onak zapitaj jel to uredu...

Ово ИМАО би могло значити да си можда излечио свој простатитис ?

Понављам овде по стоти пут ВРБОВИЦА и мала млечика нису једно те исто. Врбовица је оно руско с...., или ако си антируски расположен колико видим, нек ти буде канадско сра...

Називаш сран.. нешто што никада у животу ниси видео а камо ли користио ? Ту се по мом мишљењу завршава твоја компетенција, да уопште дајеш било какве коментаре о Епилобиум анг..

Са друге стране користиш малу млечику и уз то сам закључујеш да иста НЕ ЛЕЧИ ?

Ако изузмемо небулозну идеју да некаква минерална со, креда, песак или шта већ може излечити простатитис, и уз сву добру вољу овде, никако не могу да дођем до закључка шта ти у ствари покушаваш овде да нам саопштиш ?

Мислим, какво лично искуство желиш да поделиш са нама у вези простатитиса ?

Остави се прича других учесника, њихових искустава, дај нам коначно твоју причу, мислим, ако је имаш ?

Јер, када си поменуо ту минералну смешу, закључио сам да ти у ствари и не знаш шта је простатитис ?

Хајде, разувери ме.

Poslednja izmena od moderatora:
Da bi se stiglo do fitopatologije mora valjda prvo da se uci neka fitomedicina, kao i kod humane medicine.

Studijski program Fitomedicina drugog nivoa visokog obrazovanja predstavlja studijski program diplomskih akademskih studija. Po završetku diplomskih akademskih studija student stiče akademski naziv Diplomirani inženjer poljoprivrede – master za Fitomedicinu. U dodatku diplome navodi se i grupa izbornih predmeta. Na osnovu izabranih predmeta određuje se područje istraživanja, koje može biti: fitopatologija, poljoprivredna entomologija i zoologija, pestidi, herbologija i multidisciplinarnog karaktera.

Koju si ti od ovih oblasti specijalizovao? Herbologiju?

Da bi se stiglo do fitopatologije mora valjda prvo da se uci neka fitomedicina, kao i kod humane medicine.

Studijski program Fitomedicina drugog nivoa visokog obrazovanja predstavlja studijski program diplomskih akademskih studija. Po završetku diplomskih akademskih studija student stiče akademski naziv Diplomirani inženjer poljoprivrede – master za Fitomedicinu. U dodatku diplome navodi se i grupa izbornih predmeta. Na osnovu izabranih predmeta određuje se područje istraživanja, koje može biti: fitopatologija, poljoprivredna entomologija i zoologija, pestidi, herbologija i multidisciplinarnog karaktera.

Koju si ti od ovih oblasti specijalizovao? Herbologiju?

Још само да нам објасниш каквих то додирних тачака има са простатитисом ?

Ево нађох нешто на хрватском форуму:
"zdravo svima.mo sam staimam 29 god. i bolujem od 8 marta od hronocnog prostatitisa,sad bakterijski ili ne ni doktori neznaju.imomalo staphilkokus sam staphilkokus epidermidis i enterokokus u ex.prostate i mali broj u spermi staphilkokus.pio sam citeral mesec dana i naprohen i cheemoral i nista.imam bolove u medjici u prostatikod erekcije i posle ejakulacije,osetljivost na hladno nenormalno amokrenje je upocetku bilo poremeceno msm otezano i mnogo puta za sat vremena da mokrim.sada se mokrenje normalizovalo ali ostali probleminisu.koristio sam supoprost mesec dana,u pocetku samo malo poboljsanja oko mokrenja ostalo nista bolje.pio conprostu ona mnogo pomaze.i kojekakve cejeve nista nesto bolje.koristim terapiju api sada neki sirup i adaptogenetikali osetim toplotu u prostati i blago zarenje kad popijem ali nisam primetio neko poboljsanje eo vec 15 dana koristim. ............

Rakune,aj mi ovo pojasni poshto si kako i sam kazesh struchnjak za tematiku...znash vec,pisao sam ti,da mi je urolog ovamo konstatovao uvecnje prostate prije godinu i po i da od tada po njegovoj preporuci pijem Prostamol Uno...imao sam jutarnje bolne erekcije prije korishcenja tog Prostamola,sad nemam bolove ali me obavezno nakon 4,5 sati sna budi osjecaj da moram da mokrim,danju cheshce mokrim,a od simptoma imam josh povremeni bol sa desne strane prema preponi,znachi nishta neshto strashno...shta preporuchujesh da uradim?
Od silnih dijagnoza ovo mi dodje kao neka totalno sporedna,i o tome sam ti pisao,prisjeti se.
Kanim se da batalim taj Prostamol,jer na ljekove bacim oko 60,70€ mjesechno,pa da uzmem taj chaj,kako god ga zvali,to mi je zaista nebitno.

Још само да нам објасниш каквих то додирних тачака има са простатитисом ?
Nina je pobrisala postove , a ti si mene pitao kakve veze ima fitomedicina sa fitopatologijom, ja sam odgovorila, a ti se sada iscudjavas?
@Winner
Pij taj caj od vrbovice i koprive, pomaze, a i nekolicina ljudi je ovde rekla da im ti cajevi pomazu.

Ја немам никакво искуство што се тиче производа од америчке тестерасте палме, али у самом упутству стоји да " отклања тегобе настале увећањем простате, али неће уклонити увећање" ?
Олакшава мокрење (последица) а не решава увећање простате (узрок). Класика. Као и лекови за притисак.
Мораш их узимати доживотно. Само да би лакше мокрио (садржи материје које опуштају глатку мишићну мускулатуру која учествује у измокравању. Смањује њихову напетост. То су по логици лекови за смањење притиска алфа блокатори. Они делују на капиларе тако што их релаксирају, опуштају, и тиме повећавају њихов волумен , самим тим и проток крви кроз њих након чега се притисак нормализује.

По логици ствари, теби би и неки лек за хипертензију (алфа блокатор) дао исти ефекат као и тај екстракт палме.
Код измокравања и код ерекције је такође укључена глатка мускулатура, која се опушта-релаксира у присуству алфа блокатора.

Када је опуштена глатка мускулатура - лакше је измокравање и ерекција је безболна (мада зна и да изостане) решаваш се једног неугодног сегмента проблема, али не решаваш проблем .

Читао сам доста о Сереноа репенс-у (палми), и нигде нисам пронашао да садржи ништа слично алфа блокаторима, чак нигде и не стоји да има то релаксирајуће дејство на глатку мускулатуру - БИЛА БИ ПОЗНАТА КАО АНТИХИПЕРТЕНЗИВ ?

Поставља се разложно питање, откуд у тој капсули алфа блокатори ?
У плоду тестерасте палме их очигледно нема ?
Ко их је ту и зашто убацио ?
Сви који користе ове капсуле пријављују тај опуштајући ефекат, који олакшава измокравање, смањује напетост, ево код тебе и отклања бол приликом ерекције. Ок, то је за многе невољнике један корак напред, за неке мали, за неке велики, али ништа даље. Нико није пријавио да му је излечила болест.

Није ли мало апсурдно да производ Сереное , о којој се шири прича да је јако лековита (нарочито за простатитис, БХП и рак простате), показује само резултате типичне за лекове алфа блокаторе ?

Којих уопште нема у самој палми ?

Где су ти остали позитивни ефекти о којима се толико пише и који се скупо рекламирају ?

Не знам, нешто ми овде никако није логично.

Да ли је Сереноа само неуспели покушај запада да са тржишта истисну руски чај, па су у капсуле убацили дозу алфа блокатора, како би у пракси показивала било какве резултате, или можда ја грешим ?

Jos neko sa iskustvom u vezi Supoprosta, ima li novih...

Мишљења сам да треба пратити здраву логику, па макар били и у очајном стању. Добро ми је познато то стање које изазива простатитис, и не бих да ме неко погрешно схвати.
Мени су уролози тврдили (листом) да је простата једна затворена капсула у коју не улази ни један крвни суд. Да има своју опну и јако збијене ћелије жлезданог паренхима, које јако отежавају чак и дифузно продиранје лекова до зоне захваћене упалом.
То је било објашњење зашто сви ти силни антибиотици које сам издобијао нису деловали на упалу. Уринарни путеви се лако очисте, али унутар простате је практично немогуће доћи са антибиотиком.

Сад долази неко ко је направио некакву капсулу, коју ставиш у анус, гурнеш је до дна дебелог црева, она се отопи и њен садржај продре кроз зид црева, продре кроз зид-опну простате, пробије се кроз густо збијени ћелијски паренхим, допре до унутрашнјости простате и ИЗЛЕЧИ ПРОСТАТИТИС ?

Значи ли то да је зид дебелог црева толико порозан да кроз њега могу тек тако да пролазе разноразне супстанце, како се којој прохте ?

Зар није логично да се материје растворене капсуле дифузно разлију унутар дебелог црева (лакши пут), него да пробијају трослојну заштитну баријеру од глатке мускулатуре и изађу ван црева ?

Шта их наводи да пробијају чак две баријере и упуте се у средиште простате, уместо да остану ту где су се и раствориле ?

Мислим да се овде ради о једној јако великој превари, обзиром да вам треба 150 еура за "излечење".

А не мањкају му ни промотери који управо на овој теми тврде:

"Ma nema šta, ja sam već ozdravio, u roku od pet dana. Za slanje lijekova Goran koristi brzu poštu zaboravio sam ime firme, ali mi sutra dolazi nova tura od dva pakovanja (za praznike), pa dojavim to ime firme.
Meni je bio dijagnosticiran i Epididimitis, znam da je naka upala....ali nisam siguran šta znači. Priroda, pčele i/ili bog su nenadmašni hemičari i ljekari. Genijalnost Goranova je u tome što je prirodni lijek pokušao približiti oboljeloj prostati i tom dijelu tijela. Zdrav ''hercegovački element'' u razmišljanju. Fakat, zna li iko postoje li lijekovi protiv upale prostate i ostalih obližnjih organa, a da su u obliku supozitorija=čepića ?"

Излечио тип простатитис за 5 дана, али ипак поручује још две туре, нека се нађе?

На крају се чак и распитује за конкуренцију ?

Пост 86.

Poslednja izmena:
drug moj ja nisam strucnjak nikakav al nesto slicno kao i kod tebe sam doveo trenutno stanje, uspio sam svesti situaciju da jednom nocu ustajem i mokrim, kao sto i ti kazes preko dana vise puta mokrim ali i tokom dana vise pijem tecnosti najvise vodu, takodje imam povremene slabije bolove u preponama i nekad nelagodan osjecaj ali kako je bilo sad je to super.. sad kad nastupe zimski dani ujutro i navece pijem po solju caja i tako odrzavam stanje i gotovo da sam se pomirio sa tim i prihvatio da je tako kako je... a sto se tice prostamol uno i meni su propisivali i pio sam to i nije bas neki ucinak, piso sam i prostatsan i jos nesto a da ne bi bacali novac na to najbolje je kupiti bundevino ulje i piti uvece i ujutro po kasicicu... a kao sto sam prije rekao najbolji cajevi su kopriva list i koriijen, mala mlecika i brusnica i naravno da se topli covjek nikako hladnocu ni pomisljati...
probao sam ja i cajeve sa ovim sastojcima epilobi (kleinblurtig) herba i epilobi (petites fleurs) herba i jos neki sastav posebno narucivano i pravljeno u svajcarskoj i vjeruj pomaze isto kao i ovi cajevi vrbovica ili mala mlecika ...
ja sam zadnje antibiotike pio prije godinu a pio sam jedno vrijeme i alfa-blokatore i nisu ni oni pomagali bas nesto (ali mi je to urolog rekao da prekinem i tek kad budem u nekim godinama da to pijem)
tako je bar stanje kod mene a ne znam mozda neko drugi ima kakav bolji recept..... osim ovih naravno pametnjakovica

Да, да само што се тај "паметњаковић" решио свих симптома простатитиса ево има већ 24 године. Што се за тебе колико видим не може рећи.
.........................................................................................................................................................
Кад је дневно вишекратно мокрење у питању, ту имам једно питање за све вас.

Наиме, ја сам са простатитисом имао блиски сусрет доста рано, још као младић, тако да сад не знам да ли ово вишекратно мокрење има везе са простатом, мислим да ли ми је то остало у аманет од некадашнјег простатитиса или не.

У зрелим сам већ годинама, и приметио сам да када се излажем хладноћи, без кретања и без физичке активности долази до вишекратног дневног измокравања. То ми се редовно дешава негде крајем октобра, када захладни а ја не укључим ТА пећ у канцеларији.
Преседим тако цело радно време у хладној канцеларији, и већ након првих пар сати добијем нагон за измокравањем. И то се понови још бар 3-4 пута.
Дакле ја тад одлазим у ВЦ 3-4 пута за тих 8 сати.
Измокрим тако у тих неколико пута сигурно 2 литра течност. Као да сам узео неки јак диуретик, ако је ефекат тих лекова такав?
Нема ту никаквих сметњи у измокравању, пун млаз, без прекида, али је количина мокраће неколико пута већа у односу на нормалну. Као да сам попио гајб+у пива малтене.
То никако не могу да објасним ? Не уносим никакву течност преко уобичајне мере, али засигурно избацим 3 литра мокраће тог дана ?

Закључујем да та хладноћа у канцеларији, тих можда 10 - 12 степени, на мене делује као ДИУРЕТИК. У условима где седим у канцеларији свих тих 8 сати.

Када се крећем, у природи, и ако је знатно нижа температура, чак и у минусу, ништа се слично не дешава. Нормално мокрим 2-3 пута дневно.

Да ли је ово уобичајена ситуација ? Да ли хладноћа (умерена) делује као диуретик ?

Да ли се ово мени дешава зато што сам пре 25 година боловао од простатитиса, или је ово сасвим нормална појава ?

Poslednja izmena:
Ja vjeruj sad se smijem od grohota :zcepanje::zcepanje::hahaha: ... pa ti si naveo da si se izlijecio od prostatitisa a i dalje imas simptome prostatitisa, moja ti je preporuka posjeti urologa (imas ih par u srbiji vrhunskih strucnjaka za tu oblast) ili pij caj od vrbovice, pardon male mlecike:dash:

Da ti čika Radovan malo pojasni, čovek koji ima prostatitis ima smetnje pri mokrenju, nema punog mlaza, ne prazni dovoljno bešiku - POPIŠKUJE jednostavno rečeno.
I nikako ne izmokri 3 litra mokraće dnevno (merio sam, 6 puta po pola litra). Kao da sam uzimao neki jak diuretik .

Stoga se mani teme o prostatitisu, kad je očigledno da o toj bolesti ne znaš ništa.

ma drug moj nema sta sa rakunom raspravljati ja sam svoje probleme napisao i tacno je da sam 1971 godiste i imam konstatovan prostatitis i ovdje sam prevashodno da vidim sta ljudi sa slicnim problemima koriste za lijecenje a ujedno i da li imaju korisne savjete....
- ali s obzirom da veliki poznavalac prostatitisa rakun ne zna sta je "Ironija" onda nema se sta vise sa njim pricat

za sve forumase koji su sa slicnim problemima prostaitisa Ja sam od prijatelja skoro dobio savjet ili preporuku za caj od rujevine i imam pet dana kako sam poceo koristiti i vjerujete da nemam vise nikakvih problema osim sto malo cesce mokrim tokom dana (ali s obzirom da popijem litar caja i pored toga pijem jos puno vode nije ni cudo) i jedna stvar koja bi se mozda i slozio sa rakunovim misljenjem i nije mi jasna za mokrenje nocu ustajem ponekad jednom ali ustajem vecinom u gotvo isto vrijeme i mislim da mi je to vise preslo u naviku a da nije potreba

I ako moze molba moze svako da komentarise ovako ili onako moj komentar a Ti rakune nemoj molim te.... Hvala

Back