Ето, видите колико људи мало познају ову проблематику. Сви су чули по нешто, али нико није сигуран шта је шта овде у ствари.
Једини сам на овом пдф-у који за себе може рећи да је излечио простатитис.
Сви остали учесници (изузев ових подхебавача) то за себе не могу рећи.
И лечење је трајало доста година, не могу сада прецизно да тврдим, али од друге године факса, па до 30-те или 31-е. Знам да сам се оженио са 29 и имао пар година проблема са супругом, која никако није могла да схвати да ми није до онога. Мада се ту радило о можда неколико краткотрајних напада које сам брзо санирао (5-7 дана). Али, хебига, кад те стисне, не пада ти секс ни на памет, а жена млада, гледа ме подозриво и мисли "ма овај мене зеза, сигурно има швалерку".
И тако настаје хаос. Још је знала да сам имао буран момачки живот ?
На моју срећу, то је кажем трајало само пар првих година брака и потом су сви симптоми простатитиса нестали.
Факултет сам завршио у року, оженио се у 29-тој, што значи да сам се са простатитисом носио 7-8 година.
Ако изузмемо године потрошене на узалудно леченје антибиотицима, (3-4), остаје можда исто толико на лечење чајем и саунама.
Сад, то лечење је морам признати, било симптоматично, што је била моја грешка. Кад ме стисне ја прионем на терапију, а чим ме попусти ја престанем. Мада сећам се, у почетку сам кувао чајеве чак и 3-4 месеца, током целе зиме . Касније по месец - два дана, потом по десетак дана, и при крају је било довољно и само неколико дана да се простата умири.
Трајало је то годинама синовци.
То је истина, од које се не може побећи.
И сад овде неко рече да је пио неки чај (наводно руски) петнаестак дана , није му помогао, и распитује се даље о некаквој креди која се размути у води и попије ?
Ало бре људи. Па није човек Lumbricus terrestris.
..................................................................................................
Прави руски чај је кипровина, врбовица. Врбовица се зове зато што има листове идентичне врби.
А "руски чај" о ком Рајела пише, који се пије уместо кафе је камелија, чајна биљка, чајевац, пуна кофеина, и стварно ништа не лечи (за јачање организма).
Мала млечика је трећа биљка, многи је користе, али се још нико овде није похвалио да је са њом излечио простатитис. Исувише је блага изгледа ми.
Кад се погледа са стране, овде влада прилична конфузија, што нормално збуњује људе. Покушавам да мало појасним ситуацију, јер како видим, имам најдужи стаж што се простатитиса тиче, а понављам - једини сам овде са излеченим простатитисом.
Епилобиум анг. је дивља биљка севера, у Србији позната као руски чај (јер нам је одувек долазила из Русије). За време СССР-а и старе Југе могла се наћи код нас у продаји. И како ми је ћале причао, није била јефтина. Причало се да је била јако добра и лековита (као чај). Има лист идентичан врби (90% људи не би уопште направило разлику) и зове се ВРБОВИЦА баш из тог разлога.
Епилобиум пар. или мала млечика је данас плантажно гајена биљка умерено континенталне климе, (има је и код нас поред река, језера, мочвара), јефтина је али знатно блажег дејства од руског чаја.
Овде имамо прву ПРЕВАРУ коју је још Марија Требен направила.
Вероватно, како би избацила јаку руску конкуренцију - епилобиум анг. који је доминирао Европом у то време , и у игру убацила свог фаворита (који је слободно растао њој надохват руке), она напише да се руски чај не сме користити за лечење простате ( БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕНЈА ЗАШТО ) а свом фавориту малој млечики додели име ВРБОВИЦА ?
Јако лукав потез, дотадашнји корисници врбовице која је стизала из Русије (и била јако скупа) настављају да користе "врбовицу" по истој цени (коју је Марија набављала за багателу). Сад, што дејство није било исто, боже мој, нема везе, важно је да се Марија обогатила и постала позната траварка и списатељица.
Тако да ми и данас купујемо лепо упаковане чајеве од мале млечике -"врбовице" , која није ни прићи правој врбовици.
Да је ова моја констатација истинита, може се свако уверити. Довоњно је погледати фотографију једне и друге биљке. Јасно се види која од њих има лист идентичан врби, а која не. Али шта да се ради, у Маријино време није било интернета, па јој је превара прошла, а ко ће у кеси самлевеног чаја знати какав је био лист ?
Неко је овде поменуо јефтин чај од 150 дин, наводно од Епилобиум анг. - руског чаја. Који је евидентно јефтинији него што се продаје у Русији где је дупло скупљи.
Значи да се мала млечика данас већ отворено продаје под лажним именом - још једна ПРЕВАРА?
Рајела се дотакла и оне НАЈВЕЋЕ ПРЕВАРЕ, која је данас уобичајена. Западна индустрија чаја (мултинационалне комп) већ дуже од сто година ваља камелиа син. чајну биљку, чајевац, под брендом - руски чај. Биљку чија је постојбина Индија. Плантажну биљку која се данас највише узгаја на тлу Африке.
И њу вам нуде као руски чај ?
Када се каже руски - мисли се на географско порекло. Српска малина, кинеска свила, персијски тепих, египатске пирамиде, енглески штоф, немачко пиво, француско вино и тд и тд.
Како сад може нека афричка или индијска биљка одједном постати руска, обзиром да се клима драстично разликује.
..........................................................................................................................................................................................................
Верујем да нема човека који је више прочитао у вези простатитиса, и лековитих биљака које су са њим повезане, тако да сматрам себе искусним аналитичарем ове тематике. Али, остављам простора за неко боље и ефикасније решење од мог.
Под условом наравно, да овде иступи са позиције излеченог простатитиса.
А до тада, оставите се ПЕТРОЛЕЈА, КРЕДА и БОДЕЊА ДИРЕКТНО У ПРОСТАТУ, јер би вас због тога неко могао упутити на разговор са психологом.
..................................................................................................................................................................................................
И на крају пар питања за размишљање:
ШТА МИСЛИТЕ, ЗАШТО СЕ СВИ ТРУДЕ ДА НА СВОЈ ПРОИЗВОД НАКАЧЕ ОВАЈ ПРЕФИКС РУСКИ ?
ШТА ЈЕ ТО ПРОВЕРЕНО ДОБРО ШТО ЈЕ ДОЛАЗИЛО ИЗ РУСИЈЕ, И БИЛО ГАРАНЦИЈА КВАЛИТЕТА, У ТОЈ МЕРИ ДА СЛАВУ ТОГ БРЕНДА И ДАНАС МНОГИ КОРИСТЕ КАКО БИ ПРОДАЛИ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ ?