Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa zar nije najbolji inhibitor msm prirodni testerasta palma?I ti inhibitori se koriste za uvecanje prostate kod starijih muskaraca,isto tako ljudi koji imaju genetsku celavost,cesto koriste te preparate tipa propecia.Izucavao sam o tome ranije dosta,posto mi se je kosa dosta prorijedila.A cuo sam da ima to svojstvo zeleni caj isto.I kakav je to ruski caj,mi smo u ratu imali neki crni caj,koji se zvao ruski.

Ja još ovde ne pročitah da je nekom testerasta palma izlečila prostatitis ?

Ruski čaj ti je Epilobium angustifolium.

pozz... i ja se javljam sa slicnim problemima kao vecina, imam 45 godine a prosle godine u avgustu sam imao problema sa mokrenjem i tada mi je dr. urolog na ukc tuzla iskren da budem nije me ni saslusao kako treba samo je postavio dijagnozu hypertrophio prostate i preporucio mi doxat tablete, prostamol uno i čajeve kopriva, brusnica, peršun.. to sam koristio ali nije mi bas pokazalo značajne rezultate pa sam u decembru 2015 i martu 2016 išao u privatne klinike i kod dva urologa gdje su mi oba dali dijagnozu prostaitis (ne govoreći je bakterijski ili ne bakterijski) i preporuku da pijem čajeve i dali mi antibiotike jedan citeral drugi siporbel i prostamol uno.. stanje se u medjuvremenu popravilo ali konstantno imam prisutne znakove koji se mijenjanju čas u preponama kao da sam istegao prepone, u donjem dijelu stomaka, predjelu bubrega, anus i dio ispod testisa... što se tiče mokrenja to mi je prilično u redu, sveo sam da jednom ustajem noću i mokrim.. pijem razne čajeve najviše vrbovicu, bundevino ulje ili sjemenke i tablete omidoksat... što se tiče urologa u privatnim klinikama rekli su mi da je prostata veličina ok, zadnji put propusna protočnost 46 mm, nalazi TPSA 0,803 FPSA 0,171 FPSA/TPSA 0,21... inetresuje me ovi simptomi da li su normalni i da li bi trebao raditi još kakve nalaze i do kada da se troše ove tablete alfablokatori... hvala svima

pozz... i ja se javljam sa slicnim problemima kao vecina, imam 45 godine a prosle godine u avgustu sam imao problema sa mokrenjem i tada mi je dr. urolog na ukc tuzla iskren da budem nije me ni saslusao kako treba samo je postavio dijagnozu hypertrophio prostate i preporucio mi doxat tablete, prostamol uno i čajeve kopriva, brusnica, peršun.. to sam koristio ali nije mi bas pokazalo značajne rezultate pa sam u decembru 2015 i martu 2016 išao u privatne klinike i kod dva urologa gdje su mi oba dali dijagnozu prostaitis (ne govoreći je bakterijski ili ne bakterijski) i preporuku da pijem čajeve i dali mi antibiotike jedan citeral drugi siporbel i prostamol uno.. stanje se u medjuvremenu popravilo ali konstantno imam prisutne znakove koji se mijenjanju čas u preponama kao da sam istegao prepone, u donjem dijelu stomaka, predjelu bubrega, anus i dio ispod testisa... što se tiče mokrenja to mi je prilično u redu, sveo sam da jednom ustajem noću i mokrim.. pijem razne čajeve najviše vrbovicu, bundevino ulje ili sjemenke i tablete omidoksat... što se tiče urologa u privatnim klinikama rekli su mi da je prostata veličina ok, zadnji put propusna protočnost 46 mm, nalazi TPSA 0,803 FPSA 0,171 FPSA/TPSA 0,21... inetresuje me ovi simptomi da li su normalni i da li bi trebao raditi još kakve nalaze i do kada da se troše ove tablete alfablokatori... hvala svima

Poslednja izmena:
Ja nigde ne vidim alfa 5 blokatore. Ti uzimaš antibiotike (i ako ti kako vidim nisu pronašli bakterije u brisu i sekretu prostate) i lek za hipertenziju (opušta glatku muskulaturu i olakšava mokrenje). Verovatno će se i pojaviti sojevi bakterija rezistentni na ove antibiotike, ali o tom po tom. Tek tada upadaš u vrzino kolo :bakterije - brisevi- antibiogram-antibiotik-drugi soj bakterija-brisevi i u krug.
Sintetičke alfa 5 blokatore ti urolozi nisu prepisali jer si još relativno mlad i seksualno aktivan muškarac. Oni su za one preko 65 te, koji na sex više i ne pomišljaju.

Ti nisi dobio ni jedan lek za prostatitis rođače. Osim ako ne računaš na Prostamol uno naravno.
A u uputstvu ovog "leka" jasno stoji : "Prostamol uno kapsule olakšavaju teškoće koje izaziva uvećana prostata, ali neće ukloniti uvećanje"

Znači da ovaj preparat ne može izlečiti prostatitis i vratiti prostatu u normalno stanje ! To jasno piše u uputstvu (pored toga što je zabranjen mlađima od 18 god).

Poslednja izmena:
u prvom kontrolnom pregledu dati su mi lijekovi da pijem alfadox 2 mg.. a na drugom kontrolnom pregledu dat mi je lijek omniocas 0,4 mg i taj koristim jos uvjek... a nisam radio nikakve briseve i to samo su mi oba urologa nakon "rucnog" pregleda i ultra zvuka rekli da imam prostatitis, bez upucivanja nekih jos analiza da radim... vadio sam nalaze krvi i urina prije tri dana i sve je ok.... sad je sto se tice mokrenja ok i nemam tu nekog opterecenja malo cesce mokrim ali i pijem vise tecnosti... ali imam stalan osjecaj u preponama s obje strane "kao da sam istegao prepone" i ponekad imam blagi tupi bol u donjem dijelu stomaka, pa me interesuje da li su to normalni znaci prostatititsa ili ... pijem ujutro i uvece po solju caja od mlecike (ne znam koliko ej i to preporucljivo piti stalno).. hvala u svakom slucaju

u prvom kontrolnom pregledu dati su mi lijekovi da pijem alfadox 2 mg.. a na drugom kontrolnom pregledu dat mi je lijek omniocas 0,4 mg i taj koristim jos uvjek... a nisam radio nikakve briseve i to samo su mi oba urologa nakon "rucnog" pregleda i ultra zvuka rekli da imam prostatitis, bez upucivanja nekih jos analiza da radim... vadio sam nalaze krvi i urina prije tri dana i sve je ok.... sad je sto se tice mokrenja ok i nemam tu nekog opterecenja malo cesce mokrim ali i pijem vise tecnosti... ali imam stalan osjecaj u preponama s obje strane "kao da sam istegao prepone" i ponekad imam blagi tupi bol u donjem dijelu stomaka, pa me interesuje da li su to normalni znaci prostatititsa ili ... pijem ujutro i uvece po solju caja od mlecike (ne znam koliko ej i to preporucljivo piti stalno).. hvala u svakom slucaju

I ova dva leka su antihipertenzivi. I dalje ne vidim ni jedan alfa 5 blokator. Ni jedan lek za lečenje prostatitisa, samo za umanjenje simptoma,

Simptomi prostatisa su se kod mene manifestovali kao bolovi u krsnom delu leđa, a naročito u preponskoj regiji. Bol u preponi se poput talasa šitio niz nogu i završavao čak u peti. Poput električnog impulsa.. Počinje slabim intenzitetom i postepeno se povećava. U peti bude najjači. Sreća da su intervali kratko trajali. A ovaj u predelu krsta, uporan, dugotrajan. Stvara jaku nervozu i uznemirenost.

Da li je iko probao lecenje u Italiji kod dr Federico Guercini? Navodno uspesno leci prostatitis tako sto daje injekciju antibiotika direktno u prostatu. Ako neko zna nesto vise o ovome ili ima pozitivno iskustvo neka podeli sa nama

Mislim da je to samo uzimanje novca lakovernima.

Ko vam je rekao da su bakterije uzrok prostatitisa ?

Svaki urolog, pa makar bio i stažista, reći će vam da bakterije nemaju veze sa nastankom prostatitisa.

Prostatitis je specifično autoimuno obolenje koje se ne može izlečiti nikakvim antibioticima.
Ja sam bar to lično iskusio. Na meni su isprobali sve moguće kapsule i injekcije koje su tad imali na raspolaganju, i ništa!

Covek je strucnjak u svom poslu klinika se bavi prostatitisom ima ih nekoliko specijalizovanih klinika u svetu. Najbliza je ta u Italiji i u Grckoj. Nama ocigledo treba strucnjak u toj oblasti a ne travari vracari i nadrilekari. Ja sam obisao masu urologa po Srbiji i skontao da ljudi jednostavno ne znaju i nemaju resenje za tu boljku. A sto se mene tice ja sam svoj prostatitis zaradio polnim putem i verujem da jedino nekom hemijom mogu to da resim. Probao sve i svasta od lekova,trava, cajeva,biorezonantne medicine,bioenergije...Po meni jedino pravi strucnjak cija je to uza specijalnost moze to da resi

Covek je strucnjak u svom poslu klinika se bavi prostatitisom ima ih nekoliko specijalizovanih klinika u svetu. Najbliza je ta u Italiji i u Grckoj. Nama ocigledo treba strucnjak u toj oblasti a ne travari vracari i nadrilekari. Ja sam obisao masu urologa po Srbiji i skontao da ljudi jednostavno ne znaju i nemaju resenje za tu boljku. A sto se mene tice ja sam svoj prostatitis zaradio polnim putem i verujem da jedino nekom hemijom mogu to da resim. Probao sve i svasta od lekova,trava, cajeva,biorezonantne medicine,bioenergije...Po meni jedino pravi strucnjak cija je to uza specijalnost moze to da resi

Evo ja te odmah demantujem. Meni nije pomogao ni jedan medikament. pomogao mi je jedan stari urolog, tada vec pred penzijom. Pomogao mi je savetom, da bacim lekove i okrenem se fitomedicini. Igrom slučaja isti je bio kućni prijatelj mog teče koji je tada takođe radio na VMA. Za mene srećna okolnost.

On mi je tada rekao da ne bacam novac ni na kakve skupe terapije (kao ova koju preporučuješ) već da potražim pravi ruski čaj. Čak mi je i dao adresu nekog Miše iz okoline Kaljiningrada, od kog sam kasnije nabavljao ovu lekovitu biljku.

Poenta je u tome da se zaustavi produkcija DHT-a, odnosno njegova transformacija iz Testosterona ( kog svi mi članovi ovog kluba, imamo u zavidnom VIŠKU). Ovaj reaktivni androgen nastaje u tkivu prostate uz pomoć enzima alfa 5 reduktaze (čija koncentracija je najveća u tkivu prostate). Kada nastane, on se vezuje za testosteronske receprore, koji pak ne mogu da izdrže njegovu reaktivnost (3 x reaktivniji od testosterona) pa dolazi do "preopterećenja" koje dalje vodi do oštećenja na molekularnom i ćelijskom nivou. Tkivo reaguje i nastaje UPALNI PROCES, u sred žlezde koja se ponaša kao zatvorena kapsula (nema većih krvnih sudova putem kojih bi antibiotici i antiinflamatorni lekovi doprli do žarišta).
Tegobe mogu biti neprimetne, čak šta više ljudi misle da je to normalno stanje, koje može potrajati godinama.
Eskalacija nastaje usled neke urinarne infekcije, ili prehlade (sedenjem na hladnom betonu na prim.)

Tada nastupa veseljeeeeeeeee!

Meni se to upravo i desilo. Mislio sam da su ti neki čudni simptomi u međunožju normalni. Za bol prilikom izmokravanja mislio sam da je pesak iz bubrega.

Dok nisam odremao jedno dva sata sedeći na hladnom.

Tek potom je nastao pakao.

Bakterije sam dobio tek kasnije posle nekoliko kutija antibiotika (koje su mi dali napamet).

Tri godine sam se mučio sa prostatitisom. Svi su me upoznali u Higijenskom. Sve urologe izmenjao na klinici. Ništa radikalno bolje, samo povremeno smanjenje tegoba, pa opet Jovo nanovo.

E, kada sam to sve ostavio iza sebe i krenuo strpljivo sa novom strategijom, stanje je počelo da se menja, malo po malo, pa sve više i više, i na kraju sam izašao iz tog vrzinog kola.

Svoj testosteron ne možeš smanjiti, ali možeš sprečiti da se ne transformiše u dihidrotestosteron (DHT). Ako to uspeš eliminisao si OSNOVNOG UZROČNIKA PROSTATITISA.

To ćeš uraditi tako što ćeš neutralisati enzim koji pretvara T u DHT - alfa 5 reduktazu.

To se postiže pomoću lekovitih materija tzv alfa 5 inhibitora, koji sprečavaju ovu hormonsku redukciju.

Međutim, meni onaj stari urolog nije predložio sintetičke alfa5 inhibitore već me uputio na prirodne, biljne izvore. Na ruski čaj (epilobium angustifolium) pre svega.
Ispostavilo se da je ova sibirska biljka najjači prirodni alfa5 inhibitor. I da nije štetna po organizam ukoliko se koristi duže vreme.

Predlagao mi je da je koristim 6 meseci. Ja sam je uzimao čak mislim blizu godinu dana, i posle prestanka simptoma prostatitisa. Uzimam je i danas preventive radi povremeno.
Koristio sam i specijalne tople kupke, i još neke sopstvene "izume" paralelno sa čajem. I uspeo da izlečim prostatitis.

Prošlo je od tada celih 25 godina, a meni se prostatitis nije povratio.

Evidentno je da je stari urolog sa VMA bio u pravu. Priznao mi je praktično da se prostatitis ne može izlečiti antibioticima, i uputio na pravo rešenje,

Ne znam zašto bi sad izmišljali toplu vodu i bacali novac po Kini, Italiji ili ko zna već gde.
Zamisli da ti ubrizga antibiotik direktno u prostatu. Očisti postojeće senzitivne sojeve, a na njihovo mesto se odmah nasele oni rezistentni (uvek ih ima). Pa moraš posle mesec dana ponovo u Italiju.
I šta bude sa DHT-om za svo to vreme ? Čime će njega "zbrisati"?

I da li je uopšte pametno ubrizgavati raznorazne koktele unutar "kapsule" ?

Da je "programer" smatrao da treba, dizajnirao bi normalne krvne sudove i obezbedio "ispiranje" unutrašnjosti žlezde. Zašto ju je ostavio tako zatvorenu i nedostupnu ?

Verovatno za to postoji dobar razlog.

A možda je taj italijanski specijalista pametniji od Tvorca, ko to može znati ?

Ti si srecan covek kada si prostatitis izlecio cajem. Ja sam koristio taj caj nije mi pomogao. Mozda ce nekom pomoci a nekom opet nece sve zavisi. Ja sam takodje ispio sve moguce terapije antibiotika i nije mi nista pomoglo medjutim nisu mi ni cajevi i ostala pomocna sredstva pomogli. Moje misljenje je da se to moze resiti samo su nama obicnim smrtnicima nedostupni pravi strucnjaci kojih nazalost u srbiji nema. Bas me zanima kad bi Novak Djokovic dobio upalu prostate jel bi ostavio reket i pomirio se sa tim. Ne nego bi ga neki strucnjak izlecio verovatno za nedelju dana

Ti mu ovde izgleda dođeš kao neki promoter, šta li.

Kad već znaš da je stručnjak u svom poslu, što se patiš, što ne zapališ preko bare i daš da ti napuni prostatu antibioticima ?

Direktno ubrizgavanje !

Poslednja izmena:
Ja nisam promoter nego moje iskustvo delim ovde sa ljudima koji imaju isti problem. Ne kazem da je izlecenje zagarantovano u nekoj specijalizovanoj klinici ali verovatno vise znaju nego nasi dr jer su se iskljucivo tome posvetili tome i imaju pacijente iz celog sveta. Kod nas naprimer takve klinike nema iskljucivo za lecenje prostatitisa a eto u svetu ih ima nekoliko.

Ja nisam promoter nego moje iskustvo delim ovde sa ljudima koji imaju isti problem. Ne kazem da je izlecenje zagarantovano u nekoj specijalizovanoj klinici ali verovatno vise znaju nego nasi dr jer su se iskljucivo tome posvetili tome i imaju pacijente iz celog sveta. Kod nas naprimer takve klinike nema iskljucivo za lecenje prostatitisa a eto u svetu ih ima nekoliko.

Slušaj rođače, ja ovde ne videh nikakvo tvoje iskustvo KOJE BI NEKOM MOGLO POMOĆI ?

Tvrdiš da si sve probao, i da ti ništa nije pomoglo. Koga onda ti ovde savetuješ ?

Zašto ne odeš u Italiju kod tog specijaliste da ti napuni prostatu antibioticima direktno ?

Donesi nam iskustvo iz prve ruke.

Pa da onda nastavimo razgovor.

Pa sad kad me vuces za jezik sada cu podeliti svoje iskustvo. Probso sam tvoj Ruski caj i to nije nista drugo nego caj od Mlecike,Kiprovine, Svilovine koji ljudi mogu da kupe u prodavnici zdrave hrane ne moraju od tebe uzimati cpecijalni unikatni Ruski caj. Ljudi mogu da poju Mleciku redovno meni to nije nista pomoglo ni tvoja a ni iz prodavnice. E to je moje iskustvo. A bez medicine nema nista tako da lecenje ostavi strucnjacima a ti cajeve probaj da uvalis negde na pijaci a ovde pusti ljude da razmenjuju svoja iskustva

Pa sad kad me vuces za jezik sada cu podeliti svoje iskustvo. Probso sam tvoj Ruski caj i to nije nista drugo nego caj od Mlecike,Kiprovine, Svilovine koji ljudi mogu da kupe u prodavnici zdrave hrane ne moraju od tebe uzimati cpecijalni unikatni Ruski caj. Ljudi mogu da poju Mleciku redovno meni to nije nista pomoglo ni tvoja a ni iz prodavnice. E to je moje iskustvo. A bez medicine nema nista tako da lecenje ostavi strucnjacima a ti cajeve probaj da uvalis negde na pijaci a ovde pusti ljude da razmenjuju svoja iskustva

Ha, ha, ha, nisi ti ni prošao pored pravog ruskog čaja sinak. I otkud ti uopšte ideja da ja prodajem čajeve ?

Ja ruski čaj kupujem preko svojih proverenih izvora. Pravi ruski čaj. Mada ga u poslednje vreme ređe koristim, a i leto nije baš za čajeve.

Šta si ti i kakve čajeve kupovao, šta su ti uvaljivali umesto pravog epilobiuma, tvoja je stvar. Ja ti tu ništa nisam kriv.

Više puta sam ovde ponavljao da mala mlečika ne može ni prići E. angustifoliumu po lekovitosti, ali bez efekta izgleda.

Za tvoju edukaciju Mlečika i Kiprovina su dve sasvim različite biljke sinak! I ne zbunjuj više ljude ovde.

Radovane, lepo je napisao covek da je pio caj i iz prodavnica "zdrave hrane" i iz tvoje prodavnice, tj iz one, ciji si link ostavljao ovde milion puta, i sa cije veb-stranice copy-paste prenosis tekstove o ruskom caju....

I NI JEDAN NE RADI, NE LECI.
Leci samo "one koji ga reklamiraju da bi smotali lovu neku". :mrgreen:

Dovoljno je iskopirati bilo koju tvoju pisaniju u Google i izlazi taj veb-sajt sa koga si nabubao njihove marketing tekstove i odjednom mislis da si expert na polju bilo koje grane medicine, a diplomirane mlade lekare sa licencom ovde nazivas brucosima i studentima.

Vrlo dobro znam sta je Mlecika a sta Kiprovina sto sam ti i napisao prosle god na istom ovom forumu ali cu ti ponoviti da je Kiprovina ili Svilovina,Vrbica biljka koja nastanjuje selo Kopor u Rusiji pa se iz tog razloga naziva i Koporski caj ili Ruski caj. U istom su rodu sa Mlecikom i ne vidim razlog zasto neko mora ici u Rusiju po taj caj kad ima staniste na nasem prostoru i moze se kupiti u nasim prodavnicama a ne preko Radovana!

Radovane, lepo je napisao covek da je pio caj i iz prodavnica "zdrave hrane" i iz tvoje prodavnice, tj iz one, ciji si link ostavljao ovde milion puta, i sa cije veb-stranice copy-paste prenosis tekstove o ruskom caju....

I NI JEDAN NE RADI, NE LECI.
Leci samo "one koji ga reklamiraju da bi smotali lovu neku". :mrgreen:

Dovoljno je iskopirati bilo koju tvoju pisaniju u Google i izlazi taj veb-sajt sa koga si nabubao njihove marketing tekstove i odjednom mislis da si expert na polju bilo koje grane medicine, a diplomirane mlade lekare sa licencom ovde nazivas brucosima i studentima.

Tebe sinak onaj sindrom ruskog čaja još nije napustio, koliko vidim!

Ti prosto ne možeš a da se ne umešaš u diskusiju, na samo , pa makar i uzgredno spominjanje ove lekovite biljke. Epilobium angustifolium ti je još uvek opsesija čoveče. Razmisli malo o tome, i javi se nekom pravom psihologu da ti razjasni neke stvari.

Odeš lepo kod njega i kažeš mu : Ja jednostavno ne mogu da se iskontrolišem, kada se na forumu pojavi ruski čaj kao tema. Odmah skočim kao oparen, i krenem da blatim i ružim ovu lekovitu biljku. Ja ništa ne znam o ovoj lekovitoj biljci, nikada je u životu nisam video, ni koristio. Ne znam ni kako deluje na organizam. Ne znam šta se to sa mnom dešava. Moje ponašanje nije baš sasvim normalno, i potrebna mi je pomoć.

Lepo će čovek da te sasluša i malo po malo otkrije uzrok tvog problema.

Mada ja mislim da si kao dete imao neko loše iskustvo sa čajem. Mora da te je mama ili baka na silu terala da popiješ čaj protiv prehlade, a ukus ti se nije sviđao. Verovatno si često bio prehlađen, krajnici ili angina, pa si isto tako nebrojeno puta morao da gutaš čajeve neprijatnog ukusa. Možda otud crpiš i ovu averziju prema ruskom čaju ?

Vrlo dobro znam sta je Mlecika a sta Kiprovina sto sam ti i napisao prosle god na istom ovom forumu ali cu ti ponoviti da je Kiprovina ili Svilovina,Vrbica biljka koja nastanjuje selo Kopor u Rusiji pa se iz tog razloga naziva i Koporski caj ili Ruski caj. U istom su rodu sa Mlecikom i ne vidim razlog zasto neko mora ici u Rusiju po taj caj kad ima staniste na nasem prostoru i moze se kupiti u nasim prodavnicama a ne preko Radovana!

E moj sinak, slabo si se edukovao za ovu priliku. Epilobium ang. nastanjuje čitava prostranstva Aljaske, Skandinavije i Sibira. Divlja biljka, čije mlade izdanke lokalno stanovništvo koristi za jelo umesto špargle. U mestu Kopor nalazila se najveća tadašnja manufaktura u kojoj se prerađivao list ove biljke. Tu se čaj pakovao i distribuirao širom Evrope. Na pakovanjima je stajala etiketa sa imenom proizvođača koji je bio iz Kopora. Tako je nastao brend Koporski čaj sinak.

I isti taj ruskičaj - Koporski čaj - Ivan čaj, kog evo ovde neki pokušavaju svim silama da ospore, bio je drugi na listi izvoznih artikala Carske Rusije, sve do Oktobarske revolucije.

A to da ga ima kod nas, i da se može kupiti u našim prodavnicama zdrave hrane, je obična laž sinak. Kao prvo mi nemamo sibirsku klimu, a kao drugo, da ga ima u radnjama ja bih ga sigurno našao, ne bih ga tolike godine nabavljao iz Rusije i Ukrajune. Pa Rusi su toliko lenji, da jedva naberu čaja za svoje potrebe, a kamo li da ga beru za prodaju. Ja sam to dobro iskusio, ako ga ne nabavim dovoljno do oktobra, više ga nema sve do sledeće berbe , do septembra sledeće godine.

"Ruski čaj" koji kupuješ u bio šopovima sinak, ima testerast obod liske ! Camelia sinensiz, made in Kenija!

Back