Просечна плата у Србији 50 820 динара!

Pa bez poreza i doprinosa jeste neto.

Nenenenene.... bruto plata je 50000*1.7 = 85000

Ха, моја грешка, пардонирам се.
Ваљда мозак није хтео да прихвати овако глупаву лаж па је реаговао инстинктивно у другом смеру.

Neko ima platu 8000 dinara neko 800000 dinara.

Prosek dodje ... :think:

Karikiram.

Znam osobu koja radi za dnevnicu od 500 dinara.

Ove bajke su pisane za decu.

Nikad necu zaboraviti ovo

Najveću zaradu u 2012. imao je jedan diplomirani ekonomista iz Beograda koji je Poreskoj upravi podneo prijavu sa iznosom dohotka od oko 180 miliona dinara......To znači da je taj naš uspešan čovek mesečno zarađivao u proseku bezmalo 140.000 evra.

http://www.kurir-info.rs/pun-budelar-najveca-plata-u-srbiji-140000-evra-clanak-725647

Shaq.gif

Za njega krivi jesmo...sto smo mu dali vlast.

Krivo je onih 40% birackog tela sto nije izaslo na 'zaokruzivanje'. Da su slozno glasali za nekoga - to bi bila najjaca stranka u skupstini, daleko najjaca. Oni bi skoro sami bili vecina, posto bi 'sitne ribe' DSS, LDP, URS - svi poispadali iz skupstine. Imali bi "neopredeljene" sa oko 110 poslanika, i u ostalih 130 sve ostale po spisku - SNS, DS, SPS i manjine (ali 4 poslanika, ne 7 kao sada).

- - - - - - - - - -

A je li? Avgust 1990 primio sam tacno DEM 1800. Secam se da sam pricao sa nekim nasim radnicima u Nemackoj tada zaradjivali su manje od nas. Nisu svi toliko ali je bilo jako dobro.

"Ja" nije merilo nijednog proseka. Mogao si da primis i 3000.

U Jugoslaviji su se 1990. godine održali prvi višestranački izbori i tokom cele te godine vlast je kao jedan od izbornih aduta forsirala plate", kaže Mirosinka Dinkić, "pa je prosek plata za tu godinu iznosio 557 nemačkih maraka po tržišnom kursu. Najveće plate su zabeležene u decembru te godine – 754 nemačkih maraka

http://www.vreme.com/arhiva_html/507/02.html
Vreme broj 507, 21. septembar 2000.

Krivo je onih 40% birackog tela sto nije izaslo na 'zaokruzivanje'. Da su slozno glasali za nekoga - to bi bila najjaca stranka u skupstini, daleko najjaca. Oni bi skoro sami bili vecina, posto bi 'sitne ribe' DSS, LDP, URS - svi poispadali iz skupstine. Imali bi "neopredeljene" sa oko 110 poslanika, i u ostalih 130 sve ostale po spisku - SNS, DS, SPS i manjine (ali 4 poslanika, ne 7 kao sada).

- - - - - - - - - -

"Ja" nije merilo nijednog proseka. Mogao si da primis i 3000.

Svima je bilo odlicno, koliko ko je primio nije vazno. Bilo je i $3000 za nekog, ali je prosecna plata bila na nivou sadasnjih u Nemackoj (oko 800-1000)

Ne znam, koliko ja znam ljudi koji rade obicno rade za DO 200e na crno u svom gradu kao da su neki ilegalni imigranti od negde, a to su oni kao koji su "srecni". Osim toga vecina i to prilicno velika ni nema posao, nint ima neke sanse da nadje nesto, niti da se pretrenira za nesto alternativno...

Takodje dosta ljudi onda proba da se kao nesto ovajdi kroz kriminal i zavrsi u zatvorima pa tek onda nema nikakvu perspektivu i uglavnom umiru kao alkosi i narkomani i to je to... E sad kad se sve to preracuna prosek je katastrofa.

Nego oni mozda racunaju ove partijske drugove sa po 30 hiljada evra plate i plus obicni gradjani od 200e i eto. Znaci mafijasi spram obicnih seljaka i ispadne koliko oni imaju da daju svakome od njih mesecno. JA mislim da je to pre taj prosek, nego plata.

Back