Просечна плата у Србији 50 820 динара!

Gluposti. Zasigurno su plate 1990 bile na nivou danasnjih u Nemackoj. Kada imas dobru drzavu treba da je cuvas a ne da dozvolis gofnima da je useru zarad svojih sebicnih interesa. Recimo ovaj zlocinac Sainovic koga sada neki zale je prvi po naredjenju SM napustio Saveznu Vladu Ante Markovica i zapoceo njeno rusenje.

- - - - - - - - - -

Што ниси погинуо бранећи то "одлично"? z:lol:

Реторичко питање...

Koje glupo pitanje

Gluposti. Zasigurno su plate 1990 bile na nivou danasnjih u Nemackoj. Kada imas dobru drzavu treba da je cuvas a ne da dozvolis gofnima da je useru zarad svojih sebicnih interesa. Recimo ovaj zlocinac Sainovic koga sada neki zale je prvi po naredjenju SM napustio Saveznu Vladu Ante Markovica i zapoceo njeno rusenje.

Podaci su podaci, bez obzira sta ja mislim o tome. Objektivnost prvo - sve ostalo posle. Komentar je sa zabeleskom "komentar".

Многа ЈП су у децембру исплаћивала 13. плату или томе слично, па отуд просек за овај месец виши.

Просечна плата је негде око 41.000 дин, значи, око 360€.

Znaci oko 90 evra na nedelju dana!!! Znas sta svi tamo treba da izvrsite kolektivno samoubistvo

http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata...u_decembru_50820_dinara.83.html?news_id=71214

Prosečna plata u decembru 50.820 dinara
AUTOR: FONETBeograd - Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u decembru 2013. godine iznosila je 50.820 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata...ra.83.html?news_id=71214#sthash.uizMXXJ8.dpuf.....

То само републички завод Србије може да израчуна!
:hahaha::hahaha:

U Nemackoj je oko 5000 evra prosecna bruto plata, od toga je neto ni 2500,00 pa je tako i u Srbiji.

Ne znam od kad su poceli i u Srbiji da operisu sa bruto platama.

Znaci oko 90 evra na nedelju dana!!! Znas sta svi tamo treba da izvrsite kolektivno samoubistvo
jedi.jpg

http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata...u_decembru_50820_dinara.83.html?news_id=71214

Prosečna plata u decembru 50.820 dinara
AUTOR: FONETBeograd - Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u decembru 2013. godine iznosila je 50.820 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata...ra.83.html?news_id=71214#sthash.uizMXXJ8.dpuf.....

То само републички завод Србије може да израчуна!
:hahaha::hahaha:

Pa tolika je možda prosečna plata jednog visokokvalifikovanog, fakultetski obrazovanog radnika. A kada se uzme u obzir celokupna radna snaga u Srbiji, svi zaposleni, bez obzira na nivo obrazovanja prosečna plata sigurno nije više od 30.000, možda 32.000.

Hahaha ovo je komedija , ko jos u Srbiji ima 50 soma ?
Budalastina.

Znam tu neke ljude koji rade za 15-ak hiljada dinara.

Kad kazemo prosecna plata , tu ja mislim da bi trebalo da se podrazumeva koliko neko moze da zaradi radeci tako neke "obicne" poslove sto radi najveci broj ljudi tipa : prodavci u prodavnicama, medicinske sestre, vozaci u GSP-u, konobari , sankeri.........itd , a da se ne lazemo za tako neki posao nema sanse da neko ima vise od nekih 25-30 hiljada dinara i to jos u Beogradu , a u unutrasnjosti dosta manje i od toga.

Prosečna plata je čista glupost koja ne pokazuje ništa i služi samo za manipulisanje narodom. Medijana plate bi već bila dosta realnija.

О овоме је и Платин писао, све озбиљне земље објављују медијан плату, просечна је посебно бесмислена када је велика разлика имеђу ње и медијан плате, што код нас вероватно јесте.

О овоме је и Платин писао, све озбиљне земље објављују медијан плату, просечна је посебно бесмислена када је велика разлика имеђу ње и медијан плате, што код нас вероватно јесте.

Bas tako, pogledajte sada ovo ( usput u uvodnom tekstu su neto plate , a ne bruto)

Najviša zarada u Surčinu
Izvor: Tanjug

Beograd -- Najviše prosečne zarade za decembar isplaćene su zaposlenima u beogradskoj opštini Surčin - 86.870 dinara, a najniže zaposlenima u Ljigu - 24.397 dinara.

U vrhu po visini plata u decembru posle Surčina, slede beogradske opštine Stari grad sa 75.834 dinara i Vračar - 70.298 dinara, zatim Vršac - 70.250 dinara i Kosjerić - 69.976 dinara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Među opštinama sa najnižim platama, osim Ljiga su i Priboj sa 24.683 dinara, Niška Banja - 25.341 dinar, Malo Crniće - 25.553 dinara i Golubac - 25.561 dinar.

Posmatrano po delatnostima, najveće prosečne zarade imali su zaposleni u uslužnim delatnostima u rudarstvu sa 163.908 dinara, a najmanje zaposleni u vodenom saobraćaju sa 18.140 dinara.

U vrhu po visini plate su i zaposleni u upravljačkim delatnostima i savetovanju - 151.938 dinara, proizvodnji koksa i derivata nafte - 134.503 dinara, proizvodnji duvanskih proizvoda - 134.224 dinara i delatnosti udruženja - 129.097 dinara.

Među onima sa najnižim zaradama su i zaposleni u proizvodnji kože i predmeta od kože - 22.551 dinar, iznajmljivanju i lizingu - 23.532 dinara, pomoćnim delatnostima u finansijskim uslugama i osiguranju - 23.855 dinara i delatnosti pripremanja i posluživanja hrane i pića - 23.918 dinara.

Prosečna neto zarada u decembru 2013. u Srbiji iznosila je 50.820 dinara, što je nominalno više za 15,2 odsto, a realno za 15 odsto u odnosu na prethodni mesec, saopštio je danas RZS.

A ovi iz Ljiga i Priboja dobili onu stvar kao 13 platu?

Cekamo na Januarsku koja je zbog praznika uvek najmanja u godini. Bice opet samo 40.000.

Reko sam mnogi su dobili 13 platu daleko bilo da su svi. Inace Ljig je stvarno tuga i sramota toliki kopovi oko nji i cela opstina smrdi a nemaju korist od toga.

Kad vozim iz Uba za CG uvek mirisem.

Hahaha ovo je komedija , ko jos u Srbiji ima 50 soma ?
Budalastina.

Znam tu neke ljude koji rade za 15-ak hiljada dinara.

Kad kazemo prosecna plata , tu ja mislim da bi trebalo da se podrazumeva koliko neko moze da zaradi radeci tako neke "obicne" poslove sto radi najveci broj ljudi tipa : prodavci u prodavnicama, medicinske sestre, vozaci u GSP-u, konobari , sankeri.........itd , a da se ne lazemo za tako neki posao nema sanse da neko ima vise od nekih 25-30 hiljada dinara i to jos u Beogradu , a u unutrasnjosti dosta manje i od toga.
Nije budalastina nego pljacka. To je nabudzeni prosek za osnovicu PIO osiguranja kojim deru zaposlene ,mislim na preduzetnike ,zanatlije seljake isve koji sami uplacuju doprinose. Prosek je toliki jer najvise zapolslenih je u drzavnoj administraciji i na budzetu sto i daje ovakav prosek.ljudi masovno odjavljuju radnje i lokale a njima puna usta o preduzetnickom duhu.Sramota!

Back