Prosečan IQ u evropskim drzavama?

Кад кажеш слободно друштво мислиш на државу са утврђеним правилима и законима, или неко друштво слободно по принципу анархије, стајање у ред и придржавање неких кодекса нема исту тежину у ова два облика.
Stajanje u redu je metafora za nivo osnovne kulture.
Ako neko ne zna da ispostuje elementarni nivo socijalne inteligencije (svesti), sta se od njega moze ocekivati?Muratovi caci cadori pred skupstinom?taj nivo u centru Beograda, u prestonici Srbije?
Pa sta bi ste vi hteli?

Pa opet je Tesla daleko poznatiji u svjetu nego Pupin. Strancima su asocijacija na Srbe uglavnim Tesla i Novak Đoković, a ne Pupin.
Што мене са неког националног аспекта уопште не би требало занимати. То, ко је од њих двојице познатији у свету.
Тесла је дао веома мали допринос или вратио дуг сопственом народу, што су у његово време радили готово сви истакнути представници српске интелктуалне елите, без обзира где су рођени и где су стекли образовање. Србију су из раља Османлија извукли учени људи, Бог и Руси. Поједини замисли и визионарско деловање неких великана, може се сматрати генијалним. Рецимо, Београд није случајно постао престоница. Неко је већ тада видео да ће он заузимати средишње место у српској држави и бити мотор њеног развоја.
Углавном, Пупин је целог себе уградио у државу. Целокупну своју имовину УСА, ставио је као залог ратних кредита Краљевини Србији. Опремао и организовао добровољце, који су касније били послати на Солунски фронт. Силну енергију уложио не би ли придобио Вилсона за српску ствар и стварање заједничке државе Срба, Хрвата и Словенаца.
Тесла је само био непоновљиви геније који је у тренуцима доколице хранио голубове.

Džabe ove rasprave, činjenica je da se u celom svetu obrazovanje sve više spusta kriterijume osnovnog znanja. Kao da su neki shvatili da je bolje po elitu da imaju glupe podanike. Nije da se tešim, samo pratim stanje u obrazovanju po svetu..
Naprotiv, u razvijenom zapadnom svetu se veoma mnogo radi na napretku obrazovanja, i sve vise se ide ka tome da se izadje iz okvira "jedno gradivo za sve", vec se ide ka individualnim afinitetima i talentima, i tezi se da se od svakog deteta izvuce ono najbolje sto moze, a ne da se ugurava u prosek.

Naprotiv, u razvijenom zapadnom svetu se veoma mnogo radi na napretku obrazovanja, i sve vise se ide ka tome da se izadje iz okvira "jedno gradivo za sve", vec se ide ka individualnim afinitetima i talentima, i tezi se da se od svakog deteta izvuce ono najbolje sto moze, a ne da se ugurava u prosek.
Jedina država koja to radi u državnim školama je Finska. Sve ostale su privatne škole, bar većina. Da dodam, privatne škole su dostupne jako malom broju ljudi.

ova teza da su zemlje dostigle visok standard jer u njima zive inteligentniji ljudi je totalno netacna a pretpostavljam da kod drugosrbijanstine to prosto znaci mi smo glup narod i moramo da slusamo pametnije ako mislimo da nam bude bolje.dakle sta npr nemci kazu-cuti i ispunjavaj, nemoj se pravis pametan..to je stav eu fanatika..zamislite da tako slusate nekog bez pogovora, da ispunjavate sve sto trazi, sta mislite kako bi ste zavrsili.nekad sam bio za eu ali od ovolike kolicine gluposti iz eu i drugosrbijanstine morao sam da promenim stav.sa takvim ljudima, ovo sto vidimo, nikako ne moze da izadje na dobro
Prvo moramo da naucimo da ukupnu inteligenciju sacinjavaju individualna i socijalna .
Socijalna inteligencija (socijalna svest)nam je na jako niskom nivou i na tome treba puno da radimo.Da ne bude na nivou cacija u kome se drzava prodaje za sendvic.To je nivo retardinosti a ne prosecan nivo,kako je predstavljeno.

Zaista me ne zanima hoće li nas neko ''skloniti'' ili ne. Ako nema dovoljno pametnih da shvate ovaj problem, možda je vreme za idokratiju...
pa nadam se naijskrenije da cemo to sve srediti kada se ovaj sistem zla skloni

inace i svet se sa tim suocava. veliak je to opasnost po mnogim pitanjima.

svakako se vestacka inteligencija mora ogranicavati.

evo prvi su poskakali advokati jer ostaju bez posla a znamo svi kolko oni mlate pare i plus sto pekaru hleba ne placaju jer ne izdaju fiskalne racune...

za njih me nije briga , ali za obrzaovanje treba se dobro zapitati kuda sve ovo vodi...

Ti u Sremu? Koliko znam Sremce oni takvima kao ti dupe pomeraju od zajebancije. Jel si siguran da si u Sremu? :mrgreen:
Evo da pogodiš o kojem mjestu se radi. Pripada opštini Zemun, nekad je to bilo srpsko selo a danas ima par desetina hiljada stanovnika i najbrojniji su Krajišnici, blizu tog mjesta je jedno nekadašnje njemačko/folksdojčersko selo a danas je to većinski krajiško naselje. Mi sa Sremcima sasvim dobro sarađujemo, sve više je krajiško-sremačkih brakova iz godine u godinu. Oni su nas naučili da pravimo kobasice, a mi njih pokušavamo naučiti kako se suše pršuti i panceta ali slabo to usvajaju (ne znaju osušiti ni jedno ni drugo). Kod nas je mnogo toga u znaku Krajine - restoran Dinara, restoran Zrmanja, apoteka Krajina, prodavnica Velebit, picerija Dalmatino, prodavnica Krka, mega market Plitvice itd.

IMG_20230401_181551.jpg

IMG_20230328_095305.jpg

IMG_20221124_164940.jpg

@Enigma @ZabranjeniLegenda

Poslednja izmena:
Prvo moramo da naucimo da ukupnu inteligenciju sacinjavaju individualna i socijalna .
Socijalna inteligencija (socijalna svest)nam je na jako niskom nivou i na tome treba puno da radimo.Da ne bude na nivou cacija u kome se drzava prodaje za sendvic.To je nivo retardinosti a ne prosecan nivo,kako je predstavljeno.
pa jedno 80 godina se bas radi na tome da to bude na niskom nivou.

Malo pričamo o srpsko-srpskim međusobicama, ali opet smo svi jedan narod i trebalo bi da imamo zajedničke nacionalne interese.
Проблем се појави када не можемо да се сложимо шта је национални интерес.
Једном давно на брдовитом Балкану једни су потенцирали споразум са Немачком мислећи да је ту интерес а други
су тврдили да је бољи рат од пакта и гроб од роба. После је умрала чета ђака у једном дану.

Evo da pogodiš o kojem mjestu se radi. Pripada opštini Zemun, nekad je to bilo srpsko selo a danas ima par desetina hiljada stanovnika i najbrojniji su Krajišnici, blizu tog mjesta je jedno mekadašnje njemačko/folksdojčersko selo a danas je to većinski krajiško naselje. Mi sa Sremcima sasvim dobro sarađujemo, sve više se krajiško-sremačkih brakova iz godine u godinu. Oni su nas naučili da pravimo kobasice, a mi njih pokušavamo naučiti kako se suše pršuti i panceta ali slabo to usvajaju (ne znaju osušiti ni jedno ni drugo). Kod nas je mnogo toga u znaku Krajine - restoran Dinara, restoran Zrmanja, apoteka Krajina, prodavnica Velebit, picerija Dalmatino, prodavnica Krka, mega market Plitvice itd.

Pogledajte prilog 1819190
Pogledajte prilog 1819191
Pogledajte prilog 1819192

@Enigma @ZabranjeniLegenda
Ne znam o kom mestu se radi. Zašto si tagovao zabranjenu legendu?

Back