Prosečan IQ u evropskim drzavama?

Ljudi koji potiču sa nekog kruga severna Italija, Francuska, Britanija, Skandinavija, Nemačka, Austrija... su odgovorni za 90% izuma u modernom dobu (a čine ~5% svetske populacije). Ako to nije dokaz da imaju najviši IQ na svetu, onda ne znam šta bi drugo bilo. Ne postoji nikakav magic soil, države su ogledala ljudi koji žive u njima. Gde god su pobrojani otišli napravili su uređene države, bogata i prosperitetna društva. Svi hrle da žive kod njih i sa njima, čak i ukoliko ih patološki preziru.

U svim tim drzavama je dokazano da IQ pada u poslednje dve decenije - zbog masovne imigracije.
I Kinezi, Koreanci i Japanci (pogotovo ovi zadnji) imaju visok prosječni IQ. Navodno i Jevreji.

Ako veruješ u laži političara za koje je očito da su glupost (hleb 3 dinara, izgradili smo metro, biće plate 1500e) onda mislim da je ipak i do iq-a. Mada recimo to što volimo velike vođe verujem da ima veze i sa socijalnom i emocionalnom inteligencijom.

Emocionalna i socijalna inteligencija su potrebne da:

- politicare tretiras kao izaslanike, a ne kao vladare
- da im ne oprastas krupne greske
- da imas nultu toleranciju prema njihovim kriminalnim aktivnostima
- da se ne ponasas prema politickoj opciji kao da je to tvoj fudbalski klub (kojeg bodris i volis i kada igra dobro i kada igra lose).
- i jos mnogo toga.

I Kinezi, Koreanci i Japanci (pogotovo ovi zadnji) imaju visok prosječni IQ.
Sigurno, no ne kao ovi pobrojani.
Navodno i Jevreji.
Ashkenazi su Evropljani - germani i sloveni. Koliko god da su odvratni, kriminalni, plemenski, nepotizmom, korupcijom uvezani... teško je reći da su glupi.
Sefardi i slični musavci su glupi kao k.urac.

Ljudi koji potiču sa nekog kruga severna Italija, Francuska, Britanija, Skandinavija, Nemačka, Austrija... su odgovorni za 90% izuma u modernom dobu (a čine ~5% svetske populacije). Ako to nije dokaz da imaju najviši IQ na svetu, onda ne znam šta bi drugo bilo. Ne postoji nikakav magic soil, države su ogledala ljudi koji žive u njima. Gde god su pobrojani otišli napravili su uređene države, bogata i prosperitetna društva. Svi hrle da žive kod njih i sa njima, čak i ukoliko ih patološki preziru.

U svim tim drzavama je dokazano da IQ pada u poslednje dve decenije - zbog masovne imigracije.
Сви изуми западно'европске цивилизације, директна су последица Гутенберга и технике производње папира, као и штампарске машине, које су пренете из Кине у Европу Путем свиле, под стабилном и безбедном контролом Монгола. Стицај околности, који се догодио први пут у историји. Образовања и знање је по први пут било доступно широким народним масама и није више било резервисано за узак круг монаха по манастирима. Истим током у Европу је пренет барут, што ће се испоставити као добитна комбинација за каснију европску доминацију остатком света. Не треба заборавити да је западна Европа, за разлику од источне, била поштеђена катастрофалних освајања степских народа и Османлија, што јој је омогућило потребан мир за акумулацију знања и капитала. У жељи да пронађу морски пут за трговину са тада баснословно богатим и развијеним Индијом и Кином пронашли су два нова континента, чијом су се експлоатацијом и поробљавањем одбацили далеко од конкуренције.

Poslednja izmena:

- da se ne ponasas prema politickoj opciji kao da je to tvoj fudbalski klub (kojeg bodris i volis i kada igra dobro i kada igra lose).
- i jos mnogo toga.
Da, velika je razlika izmedju socijalne i individualne inteligencije.
Neko moze individualno biti nadprosecno inteligentan a socijalno retard.
Prosto,jer svoje aktivnosti zasniva kao stetocina drustva. O drustvu nema nikakvu svest.Misli samo na sebe i svoje masno duppe.

- i jos mnogo toga.
Da, ali ako veruješ u nešto što je nerealno i besmisleno to znači da nemaš razvijen logički i kritički aparat odnosno znači da ti je iq nizak. Tako da mislim da je kombinacija svega u pitanju.

Kako da ne. Tesla i Milanković oba Prekodrinci, a Pupin Vojvođanin/Banaćanin (kad je on rođen Banat nije bio u Srbiji). Daj nekog Srbijanca da je bio bitan na svjetskom nivou kruva ti? Takvog nećeš naći.
Цвијић, Лозанић, Жујовић, Милева Марић и многи други научни радници из Србије су били равноправно раме уз раме или чак испред колега из држава из којих се сад пласирају овакви "резултати некаквих анкета", што се мене тиче у рангу хороскопа.

Pogledajte prilog 1818987
Ispada da mi imamo najmanji IQ u Evropi, sa cime se ne slažem , osim ako uzorke za testiranje nisu uzimali iz Ćacilenda
Šta mislite o ovom ?

Mislim da je glupost.

Glupost je bilo gde kazati da je prosek ocigledno nadareni ucenik ili je prosek neki pijani prostak.
Prosek je svuda u Evropi slican jer je uticaj evropske kulture na odgoj i obrazovanje dece slican.

Medjutim, Balkan je nedisciplinovan, arogantan, silan prema slabijima i snishodljiv prema jacem od sebe, mi psujemo, pusimo, dernjamo se, piskimo gde stignemo, pljujemo gde stignemo, svadjamo se i psujemo dok nam lepe reci tesko i retko skliznu sa usana.

Srecom, sve ovo vazi za stariju generaciju.
Svaka nova koja stize je bolja od prethodne.

Uzgred, danas sam bila u biblioteci, bila je puna - mladih! Iskljucivo mladih.
I ponekad neka baba zaluta.
Nasi sredovecni muskarci ne procitaju knjigu ni na decenijskom nivou.
Ali to je odluka. Sve je u zivotu odluka.

Najgori deo Srbije su njeni stariji muskarci. Oni od pola veka pa navise.

Ne samo zato
Već proteklih 40 godina u evropskom čoveku kao i ostalima koji su već retardirani (osim istočnih žuća jbg koji nisu retardirani ali isto imaju problem) opadaju alele asocirane sa akademskim/intelektualnim uspehom

imigracija trećesvetskih džibera daje veliki boost ovoj tužnoj činjenici

Da, ali ako veruješ u nešto što je nerealno i besmisleno to znači da nemaš razvijen logički i kritički aparat odnosno znači da ti je iq nizak. Tako da mislim da je kombinacija svega u pitanju.
Niko, čak ni oni u Ćacilendu, ne veruju da je Vucic takakv kakav se predstavlja.

I on to zna.
I oni znaju.

A opet su tu za njega.
Zbog ekstremno niske socijalne i emocionalne inteligencije.

Visoko razvijena emocionalna i socijalna inteligencija ne dozvoljavaju coveku da ide protivno onome sto je ocigledno i logicno.

Inače u šiptariji je IQ 85 od prilike, ne znam koja je to karta koja kaže suprotno ako je izvor richard lynn

Sad problem sa Lynnom je što ima lošu matematiku i loše izvore, ali čak i ako koristimo najnovije studije dobijemo 90-91 IQ u srbiji
101.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country

Овде су заправо прави резултати истраживања које се наводи у уводном посту. Огроман број учесника тестирања, могућност грешке сведена на минимум.
Част Европе, међи првих десет бране Руси. Иранци су изненађујуће високо. Све остало Кинези, Корејанци, Јапанци и остала Азија.

Шумадинци су можда најбољи део српског народа.
По чему су они или неки из другог краја бољи у односу на друге, сви имају одређене квалитете и одређене мане, нема ту готово никакве разлике, наш највећи проблем и јесте управо то истицање једних над другима и потенцирање разлика које су суштински настале због специфичности микроокружења, а не због нечег другог.

Meni je zao sto se Pupin slabo uci u nasim skolama.

On je odlican uzor mladima, narocito njegova autobiografija Od pasnjaka do naucnjaka.
Ne razumem zasto nije citanija i zasto se ne nalazi u lektiri.

Tesla je svet za sebe, nemoguce je uzeti ga kao primer. On je vanvremenski covek, iako su njegova naucna dostiguca uvek sluzila za dobrobit covecanstva.
To se i u muzeju kroz intervju sa njim naglasava, nesto tipa da je nauka besmislena ako joj nije krajnji cilj poboljsanje zivota obicnih ljudi.

Pupin je fajter, on ne odustaje, on jede svoju pitu sa sljivama za poslednjih pet centi na dokovima, on danju radi i nocu uci, snazan, sportski vest, prodoran...ima sve osobine koje pumpaju klince da ga oponasaju.

Back