Prosečan IQ u evropskim drzavama?

@Kataphraktoi @38imak @aleksije radicevic @mario80 @Enigma
Što više upoznajem Šumadince sve više uviđam da su Hrvati, Šiptari i Bošnjaci ljudine za njih. Dosta Šumadinaca sam upoznao i sreo u životu, samo njih 4-5 su valjali kao ljudi. Jedan Kragujevčanin se družio sa mnom na prošlom ljetovanju u Turskoj, išao je za mnom kao kuče iako sam nisam došao sam već sa partnerkom. Kad sam mu plaćao piće i ubijao dosadu na plaži i van nje (lik je došao sam) onda sam bio 'drug', 'burazer' i sl. Kad smo se rastali u Srbiji (išli smo autobusom, oko 80 ljudi) nije mi ni mahnuo rukom, a kamoli da mi pruži ruku. Istih takvih ljigavih Šumadinaca sam još sretao u životu.
Pun je forum takvih.

To jednostavno nije tacno..niti treba verovati ovim belosvetskim istraživanjima..
Onu mapu treba posmatrati kao jedan vid propagande..
Зашто си је онда поставила и зашто нису поставила ону која није пропаганда?
Буквално на истом истраживању стоји податак да је просечан IQ за Србију 101 и да се налази међу првих двадесет држава на свету.
У узорку од 1.300.000 појединаца широм света који су учествовали у тестирању.

Poslednja izmena:
To jednostavno nije tacno..niti treba verovati ovim belosvetskim istraživanjima..
Onu mapu treba posmatrati kao jedan vid propagande..

Ti si vec vise puta dokazala da zivis u nekom svom nerealnom balonu, kada si se bezbroj puta ovde čudila stvarima koja su svakodnevnica za 90+ posto Srbije.

Nema nikakve propagande.
Prosecna inteligencija jeste niska jer nas obrazovno-vaspitni sistem, kao i obicaji koji vaze u narodu u vezi vaspitanja, ne da ne stimulisu, nego degradiraju urodjenu inteligenciju.
Pored toga, izuzetno smo poročni (alkoholizam, duvan, narkotici, kocka) - a svi ti poroci i te kako smanjuju količnik inteligencije.

No, sve je to irelevantno, kao sto rekoh - relevantna je socijalna i emocionalna inteligencija, a tu smo na potpunom dnu, jer se tek na razvoju tih vrsta inteligencija apsolutno nista ne radi.

Зашто си је онда поставила и зашто нису поставила ону која није пропаганда?
Буквално на истом истраживању стоји податак да је просечан IQ за Србију и да се налази међу првих двадесет држава на свету.
У узорку од 1.300.000 појединаца широм света који су учествовали у тестирању.
Svaka takva mapa je propaganda ili ti kako nas vidi zapadni svet

Ne trebaju vam ankete. U svakoj zemlji gde narod ne ume da stane u red, znaci da nije puno inteligentan.
Gde vlada nered, znak je da narod nije puno sposoban da se organizuje.

Najbolji pokazatelj su zakoni.Gde su zakoni losi ,nije posledica visoke inteligencije.Kad se nestrucno sprovode, stanje je jos gore.

Kad narod bira notornog patoloskog lazova i kleptomana za predsednika, onda su stvari sasvim jasne.

Nekada su Grci bili najpametniji .Sada?Nekada ,u vreme usmene knjizevnosti su Srbi bili medju najpametnijima.Sada?
Vremena se menjaju.
Али управо те истраживање из уводног поста демантује. Срби имају патолошког лажова и све што си навео, али су ипак међу најпаметнијим народима на свету.
Какото?

Upravo to
Prosečni IQ se odražava na sve, na izbor političara posebno a na kraju dobrobit društva

Moj stalni utisak generalno je da su ovde ljudi gluplji. Argumente koje izvlače su da ne poveruješ, ništa gluplje da čuješ.

Ne utice na izbor politicara i dobrobit drustva IQ vec socijalna i emocionalna inteligencija, a ona se ne meri klasicnim IQ testovima.

Svaka takva mapa je propaganda ili ti kako nas vidi zapadni svet
Па не баш. Оно што си ти поставила је лаж, спин и пропаганда. Надам се без зле намере.
Ово што ти је плавооки трептач поставио није. Озбиљно истраживање, на огромном узорку и даје сасвим супротне резултате од оних које се налазе у твом уводном посту.

Ti si vec vise puta dokazala da zivis u nekom svom nerealnom balonu, kada si se bezbroj puta ovde čudila stvarima koja su svakodnevnica za 90+ posto Srbije.

Nema nikakve propagande.
Prosecna inteligencija jeste niska jer nas obrazovno-vaspitni sistem, kao i obicaji koji vaze u narodu u vezi vaspitanja, ne da ne stimulisu, nego degradiraju urodjenu inteligenciju.
Pored toga, izuzetno smo poročni (alkoholizam, duvan, narkotici, kocka) - a svi ti poroci i te kako smanjuju količnik inteligencije.

No, sve je to irelevantno, kao sto rekoh - relevantna je socijalna i emocionalna inteligencija, a tu smo na potpunom dnu, jer se tek na razvoju tih vrsta inteligencija apsolutno nista ne radi.
Potpisujem.

Али управо те истраживање из уводног поста демантује. Срби имају патолошког лажова и све што си навео, али су ипак међу најпаметнијим народима на свету.
Какото?
Najpametniji narodi na svetu znaju da stanu u red.

Pun je forum takvih.
Bolesno je ono što tvoj zemljak radio u Kušadasiju. Uvlačio mi se u bulju i pored partnerke i išao za nama kao kuče, ali ajde nisam ga htio odjebati i družio sam se njim više nego što je trebalo. A onda mi nije ni mahnuo rukom kad smo se rastali kod Paraćina.

Нема вама "најбољим" Србима помоћи, јер сте неспособни да видите своје грешке, у најглупљим самоувереностима.

само без курчења, јер вас опет могу протерати, где, па таман где ћемо вас опет примити. У СРБИЈУ

Не ваља Вам Геџа.!!!

Аха :kafa:

Najpametniji narodi na svetu znaju da stanu u red.
Немам појма да ли знају. Ево су Иранци и остали азијати најпаметнији на свету, па нешто и нису баш добри са тим редовима.
Поента да си написао пост заснован потпуно на лажним чињеницима и славодобитно закључио како је сасвим логично што су Срби глупи.

Немам појма да ли знају. Ево су Иранци и остали азијати најпаметнији на свету, па нешто и нису баш добри са тим редовима.
Поента да си написао пост заснован потпуно на лажним чињеницима и славодобитно закључио како је сасвим логично што су Срби глупи.
Na kojim to laznim cinjenicama?

Нема вама "најбољим" Србима помоћи, јер сте неспособни да видите своје грешке, у најглупљи самоувереностима.

само без курчења, јер вас опет могу протерати, где, па таман где ћемо вас опет примити.

Не ваља Вам Геџа.!!!

Аха
Ne mrzim ja vas, želim vam svu sreću ali ne želim da imam više ikakva posla sa vama. U Šumadiji sam živio 2 godine, srećom davno sam otišao iz nje među moje Krajišnike i Sremce koji su OK ljudi. A ti se malo zapitaj zašto su čak i Crnogorci pobjegli od vas. Ne vole vas ni južnjaci, ni Kosovci, ni Vojvođani. Samo oni iz RS misle da ste neki super Srbi ni zato što vas ne poznaju, ali kad dođu u Šumadiju brzo uvide ko ste i šta ste zaista.

Poslednja izmena:

Back