Proroci-lazni i pravi?

Zanima me koju knjigu od Hokinga si pročitao?
A jel i Muhamed bio prorok, ili mu je sotona pričao?

Eto,jos jednog proroka,ili on to ipak nije!?Ako se on smatra prorokom samo zato sto je uspeo okupiti oko sebe sledbenike,onda je to mogao i Nostradamus,samo sto nije bio zainteresovan da pravi novu religiju.Ako se Muhamed ne smatra prorokom,narocito u hriscanskom svetu,vec mozda prevarantom,zar se ne postavlja onda pitanje da je i sam Hrist bio prevarant?
Ko je merodavan da oceni ko je pravi a ko lazni prorok?Sledbenici ili neko drugi?Jer logicno da ce sledbenici tvrditi da jeste,ali da li je?

Eto,jos jednog proroka,ili on to ipak nije!?Ako se on smatra prorokom samo zato sto je uspeo okupiti oko sebe sledbenike,onda je to mogao i Nostradamus,samo sto nije bio zainteresovan da pravi novu religiju.Ako se Muhamed ne smatra prorokom,narocito u hriscanskom svetu,vec mozda prevarantom,zar se ne postavlja onda pitanje da je i sam Hrist bio prevarant?
Ko je merodavan da oceni ko je pravi a ko lazni prorok?Sledbenici ili neko drugi?Jer logicno da ce sledbenici tvrditi da jeste,ali da li je?

a ja bih te zamolio da ti uzmes malo bibliju da prelistas tek da razumes stavove hriscana. tamo se jasno govori o prorocima.

Fokusirana si na nacin primanja informacija,a ne na samu informaciju.
Koja je razlika izmedju kartomanije i npr.pojave Svete Petke u necijem snu?
Maje su imale svoje obicaje,kulturu i rituale.Sto je njihov nacin tebi ogavan,to bi prepisala snobizmu.

a kao informaciju da li ces biti zdrav ili bolestan mozes dobiti gledajuci u kristalnu kuglu....ako verujes da postoje taki sto primaju informacije na tako laki nacin sta da ti kazem drugo osim........?

ovaj sto sanja pa sta sad......nije isplanirao sta ce da sanja...ali budala nije sto posto...

a ja bih te zamolio da ti uzmes malo bibliju da prelistas tek da razumes stavove hriscana. tamo se jasno govori o prorocima.
Nikako ne mogu da shvatim hriscane/hriscanke, kojima je Biblija jedini izvor svih istina i nauka. Tako neka nadobudna pravoslavna vernica, lovac na slovne greske, koja je doktorilala "biblistiku", tvrdi da je crkva (???) stara 2000 godina, a pojima nema koja je to crkva stara toliko godina. Tako i ti, mislis da je citanje Biblije jedino ovozemaljsko znanje koje ce te odvesti u onostrani vecni zivot u besprekornom cistom raju u kome niko nista ne jede, ne pije ne urinira, itd. Ateistima nije tesko razumeti stavove hriscana i bez citanja biblije. Biblija je ono sto jeste, mitologija kompilirana i preradjena od starijih politeistickih religija. Samo lakoverni i oni koji su doktorirali na Bibliji, veruju u mitove.

Nikako ne mogu da shvatim hriscane/hriscanke, kojima je Biblija jedini izvor svih istina i nauka. Tako neka nadobudna pravoslavna vernica, lovac na slovne greske, koja je doktorilala "biblistiku", tvrdi da je crkva (???) stara 2000 godina, a pojima nema koja je to crkva stara toliko godina. Tako i ti, mislis da je citanje Biblije jedino ovozemaljsko znanje koje ce te odvesti u onostrani vecni zivot u besprekornom cistom raju u kome niko nista ne jede, ne pije ne urinira, itd. Ateistima nije tesko razumeti stavove hriscana i bez citanja biblije. Biblija je ono sto jeste, mitologija kompilirana i preradjena od starijih politeistickih religija. Samo lakoverni i oni koji su doktorirali na Bibliji, veruju u mitove.

ne mozes da shvatis, a ipak razumes. marinko majstore

a kao informaciju da li ces biti zdrav ili bolestan mozes dobiti gledajuci u kristalnu kuglu....ako verujes da postoje taki sto primaju informacije na tako laki nacin sta da ti kazem drugo osim........?

ovaj sto sanja pa sta sad......nije isplanirao sta ce da sanja...ali budala nije sto posto...

Apsolutno nebitno koje je vrste informacija i na koji nacin je primljena,da l direktnim sapatom boga na uho,ili putem sna.ili padanjem u trans,ili gledanjem u kuglu,karte ili pasulj,vec ko je taj ko ce reci:E,ovaj je pravi prorok?Ili su samo oni koji su u bibliji i nema vise ni posle ni pre?
Licno,ne verujem u procanstva,jer to se kosi sa zdravim razumom,samim tim,ako je neko vec odredio sta ce biti,onda je potpuno nebitno sta pojedinac cini ili ne,jer to ce biti!
To se automatski kosi sa vasom"slobodnom"voljom,jer ona potire prorocanstvo.
Pitam vas,cemu onda procanstva,koja su po pravilu uvek strasna i losa,za one koji veruju u njih?Da bi upozorili,nije,jer vec je buducnost ispisana.Da bi drzali stado u strahu,ili nesto trece?

Aman zeno ne proucavam ja Nostradamusa,navedoh ga kao proroka jer svak je za njega cuo.Zasto biblija ne da odgovor na ta pitanja?Sobzirom da je to knjiga nad knjigama.
Mogu biti zajedljivija od tebe,ali veruj mi nije mi to cilj.Ali na cudan nacin branis biblijsku rec-napadajuci,daj mi biblijsko ispunjeno prorocanstvo!Pazi,apostolima se licno bog obracao,zasto?Sta je cilj bilo koje,pa i biblijske vizije?Da li je vizija,ludilo doticnog?Ali tad cemo sve proroke pa i biblijske proglasiti psihicki poremecenim.Ili ona zaista ima izvor od neke vise sile,a sam prorok joj je provodnik?
Dakle,govorim o globalnim a ne personalnim prorocamstvima.
(Za Obamu i Ameriku me zabole,ko za lanski sneg)
Ja sam ti vec rekla, idi sa tom pricom u tvoju Crkvu, anatema ti ne gine !

Ajde, što su se sami peporučivali kao proroci, ali su bili sveopšte prihvaćeni i propagirani sa svih strana, da li si ti toliko mlad da to ne pamtiš?
Znam da su hteli da me biju(komšiluk i familija)kad sam se smejala bezgranično na njhove gluposti, dobro me ne proglasiše za Sotonu. Mošda sada to tebi deluje nadrealno, ali ljudi su im tad bezgranično verovali, a ja se jedva spasla batina i anateme:D

Ajde, što su se sami peporučivali kao proroci, ali su bili sveopšte prihvaćeni i propagirani sa svih strana, da li si ti toliko mlad da to ne pamtiš?
Znam da su hteli da me biju(komšiluk i familija)kad sam se smejala bezgranično na njhove gluposti, dobro me ne proglasiše za Sotonu. Mošda sada to tebi deluje nadrealno, ali ljudi su im tad bezgranično verovali, a ja se jedva spasla batina i anateme:D

Da li znaš nešto od prorokovanja deda Miloja?

Svestenik i njegom Novi mercedes.jpg
OVO SU LAZNI PROROCI

Back