Proroci-lazni i pravi?

Dakle,ako se prorocanstvo obistinilo,prorok je pravi?
Ili taj mora biti upisan u knjigu?U suprotnom mu sotonce sapnulo vest?Hm?Nesto mi se tu ne uklapa.
Ako neko"zna"sta ce biti,on JESTE prorok,bez obzira ko mu je informaciju prosledio.Prema tome,tema je lazni ili pravi proroci.Ako mu se predvidjanja nisu ispunila-on je laznjak,ako jesu-on je pravi.
Ajte sad,da li ima nekog da je utrefio neki dogadjaj,ali nesto krupno,bilo iz knjige,tj registrovani ili neki nediplomirani prorok.
Ja bih da razgovarate o temi.:rtfm::hej::dosadno:

neke su pisane i daleko ranije i od toga,pa da zato se i proptestanti dele na 100 sekti jer tumaci kako ko hoce.
Problem sa knjigama Starog Zaveta je taj što su vekovima pisane, prepisivane, prevođene te prevedene ponovo prepisivane. Sve je to rađeno na pergamentima, a kasnije i na papirusu - na materijalu koji nije mogao biti dugo čuvan.

Najstariji pronađeni sačuvani spisi datiraju negde iz prvog veka naše ere. O tome kada su originali pisani naučnici određuju tako što proučavaju semantiku i stil pisanja, te su na taj način utvrdili kada je koja knjiga pisana.
Po tim procenama skoro sve proročke knjige su pisane tek nakon događaja koji su u njima proročki opisani.

Dakle.nije prorok.Sto je onda spominjes?Daj nekog cije se prorocanstvo obistinilo,ali nesto konkretno,bilo da je biblijski ili ne biblijski predvidjac.

Kako nije kad je narod tako zove ? i ona se predstavlja kao prorocica m ? :lol: Lazna ili prava ona je bila prorok za javnost :)

Takve ne znam iz mog vemena u kom zivim :aha:

Za proslost ne mogu da tvrdim jer nisam bio prisutan :cool:

To sto ti trazis je tesko dokazivo necim opipljivim :)

Postoji verovanje u prave proroke iz razloga jer su sluzili pravom Bogu iz Biblije :)

Jer Bog nije lazov ni prevarant da bi nekog laznog proroka ostavio da bude zapisan u Bibliji kao Pravi prorok :)

Ima podataka i o laznim u Isaiji koji su prorokovali laz :mrgreen:

Poslednja izmena:
I primetio sam da se stalno protivish Crkvama i njihovom ponasanju i ucenju :)

I imash pravo jer i Bog sam njih osudjuje i ima da im sudi jer su deo Vavilona Velikog :)

I sve lazne proroke i sve Krive Lazne religije koje proricu i zaklinju se krivo u njegovo ime i svakog ko zloupotrebljava Boga za svoje proklete ciljeve ;)

Poslednja izmena:
]To sto ti trazis je tesko dokazivo necim opipljivim :)
[/B]
Postoji verovanje u prave proroke iz razloga jer su sluzili pravom Bogu iz Biblije :)

Jer Bog nije lazov ni prevarant da bi nekog laznog proroka ostavio da bude zapisan u Bibliji kao Pravi prorok :)

Ima podataka i o laznim u Isaiji koji su prorokovali laz :mrgreen:

Ako je tesko dokazivo,onda i nije neko prorocanstvo!
Kazes postoji verovanje u prave proroke,dakle ni oni nisu proroci,a kamo li pravi,ako im je prorocanstvo nedokazivo!

Poslednja izmena:

Back