Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

Uz to muslimani uče o dolasku Dedžaja – Antihrista, lažnog mesije. Oni će JAOŠUU, tj. istinskog Mesiju Isusa proglasiti lažnim. Satana će izvrnuti Otkrivenje znajući da malo vremena ima i pokušavajući da ubedi ljude da je crno belo, a belo crno. Kad se pojavi JAOŠUA na Armagedonu, Antihrist i Lažni prorok (“Mahdi i Isa”) će reći da je to Antihrist i okupiće vojsku protiv Njega. Ali, sve će to još pre toga biti izrežirano i narod će biti pripremljen za to. Npr. već sad se govori u filmovima i u nekim učenjima o "dobrim i lošim vanzemaljcima", itd.
Zato se i kaže da je dolazak Antihrista "po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima, I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli."

Čitao sam i da neki adventisti, ne mogu reći da li to uče svi, možda ima dosta ljudi koji su neupućeni, uče da je čip prihvatljiv zato što je to navodno pečat Božiji iz Otkrivenja što je još jedno satansko izvrtanje s ciljem da prevari ljude da prime žig zveri misleći da je to pečat Božiji. Mislim da se zato stalno insistira da je papstvo zver da bi kad dođe prava zver - Antihrist, ljudi pomislili da je to Hrist koji je po drugi put došao i koji ih je oslobodio pape - Antihrista iz Otkrivenja, kako adventisti tumače za papu. Ne tvrdim da i Glasnik to svesno radi, možda je i on samo pod uticajem tih adventističkih učenja, ali svesno ili nesvesno on uči pogrešno. Tako ja to vidim, a vreme će pokazati kako će biti. U svakom slučaju trebamo se ispravljati kad god vidimo da grešimo.

Poslednja izmena:
BLIJAdizajnsadržaj1 Ali vas molimo, braćo, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista, i za naš sastanak u Njemu,Mt. 24:312 Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni rečju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.Lk. 17:24, Lk. 19:11, Lk. 21:9, 2 Sol. 2:153 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,Isa. 37:23, Dan. 7:25, Jn. 17:12, 2 Pet. 2:1, Otk. 9:20, Otk. 13:114 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.Isa. 14:13, Isa. 14:14, Jezek. 28:2, Dan. 7:8, Dan. 7:25, Jn. 10:34, Otk. 13:65 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.1 Jn. 4:3, Otk. 17:58 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;Jov 4:9, Isa. 11:4, Dan. 7:10, Jev. 10:27, Otk. 2:169 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,5 Moj. 13:1, Mt. 24:24, Jn. 8:41, Otk. 13:1310 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.Priče 4:6, Isa. 29:9, Lk. 8:12, Jev. 10:27, 2 Pet. 3:7, Otk. 21:811 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;1 Car. 22:22, Jezek. 14:9, Mt. 24:5, Rim. 1:2412 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

Zašto ne pristanete uz istinu umesto da odvraćate ljude od istine?
Ja govorim istinu, jer volim Istinu. A budi pošten pred svojom savešću i ispitaj da li govoriš istinu kad učiš da ne postoje raj i pakao iako Sveto Pismo jasno uči da postoje. Može li govoriti neko istinu ako negira reč Božiju. Neka bi Gospod dao da se odvratiš od tog učenja o nepostojanju zagrobnog života koje odvraća narod od pokajanja.

ČOVEK BEZAKONJA

2Th 2:1 Ali vas molimo, braćo, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista, i za naš sastanak u Njemu,
2Th 2:2 Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni rečju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
2Th 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2Th 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2Th 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2Th 2:6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
2Th 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.

TAJNA BEZAKONJA KOJA VEĆ POSTOJI U VREME APOSTOLA JE ZADRŽANA NJIHOVIM ŽIVOTOM

(apostoli su pisali svoja pisma crkvama i razobličavali su sve zablude i jeres koja je uvek postojala...

ali nakon apostola znamo da dolazi do uzdizanja vlasti rimskog biskupa... a znamo koja je to sila danas! I tu silu koja traje od tada postojaće sve do kraja vremena! Ali na kraju će tog "čoveka bezakonja" uništiti sam Gospod Isus Hrist svojim dolaskom!

2Th 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;

SAMO SLEP (OD GREHA) OVO NEĆE DA VIDI

2Th 2:9 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
2Th 2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2Th 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2Th 2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

NE VEROVAŠE ISTINI NEGO VOLEŠE NEPRAVDU

(a šta drugo može da bude nego ljubav prema nepravdi - grehu)

Poslednja izmena:
Čitao sam i da neki adventisti, ne mogu reći da li to uče svi, možda ima dosta ljudi koji su neupućeni, uče da je čip prihvatljiv zato što je to navodno pečat Božiji iz Otkrivenja što je još jedno satansko izvrtanje s ciljem da prevari ljude da prime žig zveri misleći da je to pečat Božiji. Mislim da se zato stalno insistira da je papstvo zver da bi kad dođe prava zver - Antihrist, ljudi pomislili da je to Hrist koji je po drugi put došao i koji ih je oslobodio pape - Antihrista iz Otkrivenja, kako adventisti tumače za papu. Ne tvrdim da i Glasnik to svesno radi, možda je i on samo pod uticajem tih adventističkih učenja, ali svesno ili nesvesno on uči pogrešno. Tako ja to vidim, a vreme će pokazati kako će biti. U svakom slučaju trebamo se ispravljati kad god vidimo da grešimo.

Ovo su te skroz prevarili.
Ovako nesto moze da tvrdi samo neko ko je skroz laik.
A adventisti to nisu.
Skroz netacno.
Cip pecat Bozji???

- - - - - - - - - -

Iz onoga sto pisete ovde Avakume, vidim da to nisu vase ideje .
Vec ideje neke licnosti koja ima uticaj na vas.
Oslobodite se svega toga mislite sami svojom glavom.
Mislim svojom glavom. Čitam Pismo i razne spise, ali i sam rasuđujem uz pomoć Božiju...

- - - - - - - - - -

Ovo su te skroz prevarili.
Ovako nesto moze da tvrdi samo neko ko je skroz laik.
A adventisti to nisu.
Skroz netacno.
Cip pecat Bozji???
Čitao sam to negde ranije. Neki američki ogranak adventističke crkve uči da je čip pečat Božiji.

Antihrist iz islama?
Samo ce vam se smejati.
Skroz ste promasili.
Ti stihovi govore da ce antihrist doci ubrzo posle apostola.
Jer oni su ti koji zadrzvaju.
Sto znaci da je antihrist vec mnogo pre Islama poceo da deluje.
Islam jos nije ni postojao.
Islam nalazimo zadnji put kod reke Eufrat.
Zadržava pre svega Božanski promisao. A naravno i apostoli i drugi hrišćani koji imaju Duha Svetoga. Ti stihovi ne govore da će Antihrist doći odmah posle apostola već da mnogi antihristi već dođoše.

VI KORISTITE METODE OPADANJA...

(otac laži je Sotona i njegov metod su vređanje, insinuacije, klevete a to svi ovde na forumu radite kada napadate hrišćane koji Vam iznose poslednju poruku opomene od STVORITELJA... trostruka anđeoska vest #124#161 #343 )

sami znate da Adventisti Sedmog dana ne uče da je čip pečat, već uče da je potpuna pokornost Bogu (kao što je Hrist bio uvek poslušan svoj Ocu)...

JESTE PEČAT BOŽJI

ZATO JE SUBOTA PEČAT JER JE ONA AUTORITET STVORITELJA - AUTORITET ONOGA KOJI NAS POSVEĆUJE

Ali bezakonici NE ŽELE DA BUDU SLIČNI BOGU PO KARAKTERU, oni hoće da čine greh ali da se i dalje zovu hrišćani!

Bezakonicima smeta jaram zakona, jer samim priznavanjem nepromenljivog Božjeg zakona navlačite mržnju sveta protiv vas....

A TO LICEMERI NE ŽELE DA PRIHVATE!

Oni prihvataju samo onu stranku koja je na vlasti... a od one koja gubi vlast od nje beže!

Tako apostoli nisu radili... oni su dali svoj život za istinu!

I SVI VERNI LJUDI KROZ SVU ISTORIJU

Heb 11:36 A drugi ruganje i boj podnesoše, pa još i okove i tamnice;
Heb 11:37 Kamenjem pobijeni biše, pretrveni biše, iskušani biše, od mača pomreše; idoše u kožusima i u kozjim kožama, u sirotinji, u nevolji, u sramoti;
Heb 11:38 Kojih ne beše dostojan svet, po pustinjama potucaše se, i po gorama i po pećinama i po rupama zemaljskim.

(tako su prolazili hrišćani svih vremena zato što vole svoga Gospoda Isusa Hrista i zato oni ne žele da se prodaju zarad kompromisa sa grehom)

Poslednja izmena:
VI KORISTITE METODE OPADANJA...
Ja ne opadam, jer nisam ni rekao da svi adventisti uče da je čip pečat Božiji već neki. A dobro znam za to učenje adventista da je subota pečat Božiji i sa time se slažem, to sam već rekao, i sam smatram da je subota pečat Božiji, ali nije samo subota već i sve drugo iz Pisma, pa tako i učenje o postojanju raja i pakla što adventisti negiraju. A "ko u jednom sagreši, u svemu je sagrešio", tako govori reč Božija.

Poslednja izmena:
Da li bi ti dao svoj život za istinu?

UVEK SAM SPREMAN!

: )

Bila bi mi čast da budem u toj vernoj grupi ljudi koji su trpeli strašna mučenja radi Hrista!

[/QUOTE]

(kako bi mogao da stojim u takvom društvu ako i ja ne podnesem isti tretman od današnjih hulnika, bezakonika, lažnih apostola, lažnih vernika... mržnja protiv istine je uvek postojala i ja samo sledim put Isusa Hrista!

Ne prizivam ja nevolju, ali ona sama dolazi ako sledite Isusa Hrista:

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Isus Hrist

Poslednja izmena od moderatora:
Ja ne opadam, jer nisam ni rekao da svi adventisti uče da je čip pečat Božiji već neki. A dobro znam za to učenje adventista da je subota pečat Božiji i sa time se slažem, to sam već rekao, i sam smatram da je subota pečat Božiji, ali nije samo subota već i sve drugo iz Pisma, pa tako i učenje o postojanju raja i pakla što adventisti negiraju. A "ko u jednom sagreši, u svemu je sagrešio", tako govori reč Božija.

KAKO DA NE OPADATE (ŠIRITE LAŽNE GLASINE O ADVENTISTIMA)

TO SE ZOVE OPADAČ BRAĆE SVOJE!

opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Rev 12:6 A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana.
Rev 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
Rev 12:8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
Rev 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
Rev 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Rev 12:12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Rev 12:13 I kad vide aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.
Rev 12:14 I ženi dana biše dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mesto, gde će se hraniti vreme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijinog.

Hajde objasnite nam proročanstva o...

1260 dana
3 1/2 vremena

umesto što su Vam usta puta opadanja Adventista sedmog dana!

UVEK SAM SPREMAN!

: )

Bila bi mi čast da budem u toj vernoj grupi ljudi koji su trpeli strašna mučenja radi Hrista!

(LINK)

(kako bi mogao da stojim u takvom društvu ako i ja ne podnesem isti tretman od današnjih hulnika, bezakonika, lažnih apostola, lažnih vernika... mržnja protiv istine je uvek postojala i ja samo sledim put Isusa Hrista!

Ne prizivam ja nevolju, ali ona sama dolazi ako sledite Isusa Hrista:

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Isus Hrist

Važi. Forum svašta trpi. :lol:

- - - - - - - - - -

Lose ti ide nesto.
Istina je u Bibliji...

To i svedoci kažu , istina je u bibliji, a jedino mi svedoci znamo bibliju, kažu.

Back