Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

Pa forumasi su mi dali dovoljno primera da je subota 7 dan ( sem toga,to ne osporava niko- ni pravoslavci ,ni katolici). Idi u svoju crkvu i pitaj popa,i on ce ti reci subota je sedmi sveti dan, ali smo mi ljudi imali vlast da slavimo prvi dan- nedelju!

Ako znas stih gde je BOG promenio subotu za nedelji- SALJI ODMAH..... to jos nisam videla... ;)

zasto,si ti napisala da je nedelja zig zveri to je poenta nase diskusije,kada to prevazidjemo,mozemo dalje da diskutujemo o suboti i nedelji....

To sam ranije odgovorio na temi:
"Током протеклих месеци смо испитивали пророштва која смо добили и утврдили у чему смо грешили. Нешто се остварило, нешто не. Као што сам већ раније написао, један од разлога нетачности је и погрешно уверење да нам је дато да знамо и дан и час, а не само месец и година неког будућег догађаја. Има још разлога које смо установили. Слично се дешавало и неким старозаветним пророцима. Доста тога се искристалисало, слава Богу, испитиваћемо и даље и исправљати се у чему погрешимо и остајати у ономе у чему не грешимо. Па ћемо се, ако Бог да, опет јавити на овом форуму, на овој или сличној теми."

Dok vi ispitate bice kasno.
Istina vec stoji odavno.

Čip i sl. ne treba primiti u telo čak i ako to nije žig zveri. A da je (i/ili će biti) žig zveri upućuje i to što ako litijum iscuri iz čipa u telo onda se pojavljuju gnojne rane. A u Otkrivenju se baš pominju "rane ljute i zle na ljudima koji primiše žig zveri". Ipak, iako ni sada ne treba primati čip, on neće masovno biti dodeljivan ljudima u funkciji žiga zveri sve do početka Nevolje. Ovde:
a ono se već polako razvija. Pominje se tu 2045. godina, ali mislim da će to biti mnogo pre, tačnije, po svemu sudeći, od 2030. godine koja je početak Nevolje.

To i ja kazem- ne treba primiti chip i da nema veze sa Zigom Zveri...opet, ako to udje u opticaj.... bice primorani SVI da ga imaju!

Zato sam i pitala sta ce crkve na to reci.... posto sada ne odobravaju ni pirsinge ni tetovaze.....

A vidim da ljudi nemaju strpljenja ovde.... Ako je Nedelja Zig Zverin, kako ce Nedelja biti na ruci i na celu??

POGLEDAJTE ISTORIJSKE IZVORE:

Konstantin je 306 posle Hrista u Brritaniji proglasen kao Augustus i potpisnik je edikta kroz kojeg je vrhovni kajser Galerijus 311. promovisao podnosenje hriscana.
Kroz njegovu Konstantinovu pobedu nad Maxentiusa kod Ponte Molea (Moliv most) isrped Rima 312 zauzeo je celi zapad. I kroz nadvladjivanje Liciniusa 324 osvojio je Univeralnu monarhiju.
Preokretom od obozavatelja SUNCA obratio se hriscanstvu .
Tako su nastale postepne etape religiozne politike.
330 krajem njegove vlade pojcala se tendencija da se neznabostvo ogranicici i da se hriscanstvo ucini drzavnom religijom.
K. je umro u pripremi rata sa Persijancima posto je primio krstenje.
IZVOR: Veliki HERDER LEKSIKON STRANA 635.

Tek 4 veka je nedelja PROGLASENA danom odmora.
Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.
Izvor: DER GROSSE HERDER LEKSIKON strana 831.

VIDLJIVI DOKAZ ZA NEVERNE TOME:

6NCLFR.jpg

Ovde imate sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://imageshack.us/photo/my-images/811/sontag2.jpg/

Kada je Konstantin prihvatio hriscanstvo i svi su hteli onda.
Onda su se desile promene.
Jedna od tih promena je ZAKONSKI uvodjenje nedelje sa katolicma.
Dotle se nedelja nikako nije slavila kao Dan vaskrsenja ili odmora i slicno.
To pocinje u 3 veku.
Dotle je uvek subota bila dan odmora.
Zbog olaksanja neznaboscima napravljeni su mngi ustupci.
Promenjena je subota na nedelju a onda prekrstvana da je to sada kobajagi radi vaskrsenja iako postoji praznik uskrs.
Posto se u to vreme u hriscastvu jos uvek svetkovala i subota pocela je i nedelja, islam nasuprot tome uzima petak.

Nedelja je progurana kao danas EU ZAKONI.
Ista prica se ponavlja.

Ista prica ce se ponoviti kada se verski zakoni o nedelji budu uskoro nasilno sporovodili i kada svako ko ne bude svetkovao papsku nedelju bude krsilac drzavnog zakona.

Kada pogledate istoriju, ocigledno su katolici uspostavili nedelju sa Konstantinom.

Zasto ostali hriscani slave katolicki papski dan namesto Bozje subote koja se do 4 veka slavila u hriscastvu???

Promenili su na dan sunca da bi neznabosce lakse pridobili u hriscanstvo a i valjda samom Caru konstantinu kao dotadasnjem obozavaocu sunca u dan nedljni olaksali?

Promenili Bozju zapovest???
------------------------------------------------------------------------------

SVI VI (vecina)ZABORAVLJATE DA U ISTO VREME BOG ZAPECACUJE VERNE A ZVER ZIGOSE.

Ako zver daje cip onda i Bog mora da daje cip.

A to nema logike...

Zig zveri nije nikako cip.

Zig zveri je suprotnost Bozjem Pecatu.
Sada je tehnologija uznapredovala,i ljudi mogu da stvaraju, za koju godinu i mi cemo imati virtualne ljude kojima cemo biti bogovi

To i ja kazem- ne treba primiti chip i da nema veze sa Zigom Zveri...opet, ako to udje u opticaj.... bice primorani SVI da ga imaju!

Zato sam i pitala sta ce crkve na to reci.... posto sada ne odobravaju ni pirsinge ni tetovaze.....

A vidim da ljudi nemaju strpljenja ovde.... Ako je Nedelja Zig Zverin, kako ce Nedelja biti na ruci i na celu??

CIP VAM NECE NI DATI AKO NE PRIZNATE ZVER I NJEN ZIG.

U cemu bi bio greh primiti nevidljivi cip.
Nije isto pirsing i cip.

JER SA CIPOM CE TE MOCI DA KUPUJETE I RPODAJETE.

a zver vam nece dati da kupujete i PRodajete ako jU ne priznate.

POGLEDAJTE ISTORIJSKE IZVORE:

Konstantin je 306 posle Hrista u Brritaniji proglasen kao Augustus i potpisnik je edikta kroz kojeg je vrhovni kajser Galerijus 311. promovisao podnosenje hriscana.
Kroz njegovu Konstantinovu pobedu nad Maxentiusa kod Ponte Molea (Moliv most) isrped Rima 312 zauzeo je celi zapad. I kroz nadvladjivanje Liciniusa 324 osvojio je Univeralnu monarhiju.
Preokretom od obozavatelja SUNCA obratio se hriscanstvu .
Tako su nastale postepne etape religiozne politike.
330 krajem njegove vlade pojcala se tendencija da se neznabostvo ogranicici i da se hriscanstvo ucini drzavnom religijom.
K. je umro u pripremi rata sa Persijancima posto je primio krstenje.
IZVOR: Veliki HERDER LEKSIKON STRANA 635.

Prvo je starozavetni Subotni mir i blagoslov prenesen zakonski na nedelju, prvo kroz KONSTANTINA 321.
Ucesce nedlejom u Bogosluzenju pocinje 313 godine (Synode v. Elvira) kao zapovest.
Islam je svesno (namerno) postavio petak kao glavni dan Bogoslkuzenja nasurpót (hriscasnkoj)nedelji i suboti.

VIDLJIVI DOKAZ ZA NEVERNE TOME:

6NCLFR.jpg

Ovde imate sliku tog teksta iz herder leksikona:

http://imageshack.us/photo/my-images/811/sontag2.jpg/

Kada je Konstantin prihvatio hriscanstvo i svi su hteli onda.
Onda su se desile promene.
Jedna od tih promena je ZAKONSKI uvodjenje nedelje sa katolicma.
Dotle se nedelja nikako nije slavila kao Dan vaskrsenja ili odmora i slicno.
To pocinje u 3 veku.
Dotle je uvek subota bila dan odmora.
Zbog olaksanja neznaboscima napravljeni su mngi ustupci.
Promenjena je subota na nedelju a onda prekrstvana da je to sada kobajagi radi vaskrsenja iako postoji praznik uskrs.
Posto se u to vreme u hriscastvu jos uvek svetkovala i subota pocela je i nedelja, islam nasuprot tome uzima petak.

Nedelja je progurana kao danas EU ZAKONI.
Ista prica se ponavlja.

Ista prica ce se ponoviti kada se verski zakoni o nedelji budu uskoro nasilno sporovodili i kada svako ko ne bude svetkovao papsku nedelju bude krsilac drzavnog zakona.

Kada pogledate istoriju, ocigledno su katolici uspostavili nedelju sa Konstantinom.

Zasto ostali hriscani slave katolicki papski dan namesto Bozje subote koja se do 4 veka slavila u hriscastvu???

Promenili su na dan sunca da bi neznabosce lakse pridobili u hriscanstvo a i valjda samom Caru konstantinu kao dotadasnjem obozavaocu sunca u dan nedljni olaksali?

Promenili Bozju zapovest???
------------------------------------------------------------------------------

jeste zvanicno,ali je tako bilo od pocetka,tada JE SAMO POTVRDJENO

zasto,si ti napisala da je nedelja zig zveri to je poenta nase diskusije,kada to prevazidjemo,mozemo dalje da diskutujemo o suboti i nedelji....

Pa procitaj nasu diskusiju pa ces naci..... ljudi koji znaju vise od mene su oacili stihove...i stihove o tome

A mnogi pametniji od tebe su trazili u Bibliji i hteli da dokazu da je NEDELJA sveti dan- pa nisu nasli...... Jedini odgovor je da ste dozvolili da vas popovi prevare!
I prevarice sve koji odbijaju da provere sta pise u Bibliji ;)

Sada je tehnologija uznapredovala,i ljudi mogu da stvaraju, za koju godinu i mi cemo imati virtualne ljude kojima cemo biti bogovi

Nije robot i covek isto.

Covek je bice sa slobodnom voljom.+

Virtualni covek je nparvaljen da se ponasa po odrejdenom programu.

- - - - - - - - - -

jeste zvanicno,ali je tako bilo od pocetka,tada JE SAMO POTVRDJENO

To nije tacno.
Sluzis se izmisljanjem.
Lazes sam sebe.
ZASTO BI BILO NESTO POTVRDJENO STO JE POSTJALO?

Onda je sve ostalo moralo biti potvrdjeno.

Borba oko subote i nedelje u crkvi je trajala do 10 veka, pocev od 4...

Istorija to belezi.

Poslednja izmena:
Jel bi tvoja crkva odobrila svojim vernicima da se chipuju ? (recimo,nema veze sa Zigom Zveri) ??

Adventisti Sedmog dana imaju jasan stav...

pročitajte Veliku borbu i razumećete čitav scenario.

Šteta što nismo prošli sve stihove koje govore o karakteru prve zveri, jer svetlost istine iz Svetog pisma jedino može da otkloni sve ove sumnje!

Mali rog = Danilo 7. glava
Čovek bezakonja = Solunjanima poslanica
Aždaja = Otkrivenje 12. 13. 17.
Prva zver = 13. glava
Vavilon veliki = Otkrivenje 14. 17. 18. glava
K-urva iz Otkrivenja = Otkrivenje 17. glava

P.S. 1

Nije mi poznato da sada postoji zvaničan stav crkve o ovom pitanju...

možda ako bi zaista trebalo da dođe do realizacije globalnih implantata, onda će svakako postojati zvaničan stav crkve!

P.S. 2

Ja ni u kakvom slučaju neću prihvatiti AUTORITET Sotone, ma na koji način da se to predstavi...

ako bi implantant bio žig zverin, ja ga neću primiti.

Poslednja izmena:
Pa procitaj nasu diskusiju pa ces naci..... ljudi koji znaju vise od mene su oacili stihove...i stihove o tome

A mnogi pametniji od tebe su trazili u Bibliji i hteli da dokazu da je NEDELJA sveti dan- pa nisu nasli...... Jedini odgovor je da ste dozvolili da vas popovi prevare!
I prevarice sve koji odbijaju da provere sta pise u Bibliji ;)

Što se tiče ukaza cara Konstantina (321- ve god.) u njemu se uopšte i ne spominje subota - a nedelju su hrišćani praznovali daleko pre njega. O tome nam svedoče i mnogi sačuvani dokumenti kao npr. :
U spisu " pravila Svetih apostola ", koja potiču iz drugog veka kaže se: " ako neko iz klira bude zatečen da posti u Dan Gospodnji ili u subotu, osim jedne jedine, neka bude svrgnut ".
U spisu " Apostolske uredbe ", takođe iz drugog veka, kaže se " u dan vaskrsni, tj. u Dan Gospodnji skupljajte se uvek hvaleći Boga ". Znači, za hrišćane toga doba subota je subota, a nedelja je " Dan Gospodnji ".
U Otkrivenju (prvi vek) sv. Jovan Bogoslov piše da je u Dan Gospodnji dobio otkrivenje o budućnosti Crkve (Otk. 1.10). Adventisti tvrde da je to bila subota a ne nedelja - jer je po njima samo subota Dan Gospodnji; Međutim, Sv. Pismo Staroga Zaveta samo jedan jedini put naziva subotu tim imenom (Isa. 58.13); u Novom Zavetu se tako nešto ne da ni naslutiti. Ako imamo još u vidu da ap. Jovan u svom Jevanđelju sedam puta spominje subotu i uvek je naziva subotom, a nikad " Danom Gospodnjim ", onda nije ni malo verovatno da je on pod izrazom Dan Gospodnji označavao subotu - već nedelju!
U spisu " Akta mučenika ", koja potiču s kraja trećeg veka (u doba cara Dioklecijana) postoje zapisi sa saslušanja tadašnjih hrišćana koji jasno potvrđuju da su ti mučenici svetkovali nedelju.
U izveštaju Plinija Mlađeg caru Trajanu (oko 110- te godine) stoji da se hrišćani skupljaju u nedelju zorom i pevaju pesme Hristu kao Bogu.
U drugom veku sv. Justin Mučenik svedoči i piše: " u dan koji se nazvao danom Sunca (mnogobošci su taj dan tako nazvali) svi koji žive po gradovima ... skupljaju se na jedno mesto i čitaju apostolske poslanice i proroštva ... a oni koji su dobrotvori daju što svaki od njih smatra da je dovoljno, ... ". Ovo Justinovo svedočanstvo se očigledno podudara sa Pavlovim svedočanstvom (1Kor. 16.1-3) koje glasi: " a za skupljanje priloga za svete, kao što sam naredio galatskim crkvama, tako postupite i vi. Svaki prvi dan nedelje svako od vas neka stavlja kod sebe i skuplja koliko može, ... ".
Antiohijski episkop Petar koji je 311-te godine mučenički umro za Hrista piše: " Mi praznujemo nedelju kao dan radosti, radi onoga koji je vaskrsao u taj dan ".
Pored svih ovih spisa postoje i posebna svedočanstva da su hrišćani drugog veka slavili nedelju kao " dan radosti i Dan Gospodnji ". Takva su svedočanstva Tertulijana , Origena, Klimenta Aleksandrijskog, Justina Mučenika, sv. Ignjatija Bogonosca i ap. Varnave (saradnika ap. Pavla). Sva ova svedočanstva i spisi samo dokazuju opšte poznatu činjenicu - da su hrišćani praznovali nedelju mnogo pre cara Konstantina i njegovog ukaza o " danu Sunca " (321- ve god.).
Dakle, ko i pored tako jasnih dokaza tvrdi da je Konstantin uveo u Crkvu praznovanje nedelje, ili da hrišćani praznuju nedelju zbog " mnogobožačkog dana Sunca " - taj svesno kleveta Crkvu.
Dalje, Biblija jasno tvrdi da će Bog ukinuti praznovanje svih jevrejskih praznika uključujući i subotu: " Gospodu su dodijali jevrejski praznici i subota i na njih mrzi duša Njegova (Isa. 1.13-14); Baciće im belegu praznika njihovih u lice (Mal. 2.2-3); vezao je na Sionu u zaborav subotu i njihove praznike (Pl. Jer. 2.6); i na kraju će ukinuti i subotu i sve jevrejske praznike "(Os. 2.11). Eto šta o suboti i jevrejskim praznicima prorokuju Starozavetni proroci.
Sam Gospod je ispunio ova proroštva i pogazio svetkovanje subote jer je: "... On gospodar i od subote " (Mk. 2.27-28)

Nije robot i covek isto.

Covek je bice sa slobodnom voljom.+

Virtualni covek je nparvaljen da se ponasa po odrejdenom programu.

- - - - - - - - - -

To nije tacno.
Sluzis se izmisljanjem.
Lazes sam sebe.
ZASTO BI BILO NESTO POTVRDJENO STO JE POSTJALO?

Onda je sve ostalo moralo biti potvrdjeno.

Borba oko subote i nedelje u crkvi je trajala do 10 veka, pocev od 4...

Istorija to belezi.

odkuda znas da i ti nisi virtuelan i da se ponasas po odredjenom kodu sa slobodnom voljom.ž
borba postoji zbog zidova koji su se vekovima mesali da uniste hristovu veru

Što se tiče ukaza cara Konstantina (321- ve god.) u njemu se uopšte i ne spominje subota - a nedelju su hrišćani praznovali daleko pre njega. O tome nam svedoče i mnogi sačuvani dokumenti kao npr. :
U spisu " pravila Svetih apostola ", koja potiču iz drugog veka kaže se: " ako neko iz klira bude zatečen da posti u Dan Gospodnji ili u subotu, osim jedne jedine, neka bude svrgnut ".
U spisu " Apostolske uredbe ", takođe iz drugog veka, kaže se " u dan vaskrsni, tj. u Dan Gospodnji skupljajte se uvek hvaleći Boga ". Znači, za hrišćane toga doba subota je subota, a nedelja je " Dan Gospodnji ".
U Otkrivenju (prvi vek) sv. Jovan Bogoslov piše da je u Dan Gospodnji dobio otkrivenje o budućnosti Crkve (Otk. 1.10). Adventisti tvrde da je to bila subota a ne nedelja - jer je po njima samo subota Dan Gospodnji; Međutim, Sv. Pismo Staroga Zaveta samo jedan jedini put naziva subotu tim imenom (Isa. 58.13); u Novom Zavetu se tako nešto ne da ni naslutiti. Ako imamo još u vidu da ap. Jovan u svom Jevanđelju sedam puta spominje subotu i uvek je naziva subotom, a nikad " Danom Gospodnjim ", onda nije ni malo verovatno da je on pod izrazom Dan Gospodnji označavao subotu - već nedelju!
U spisu " Akta mučenika ", koja potiču s kraja trećeg veka (u doba cara Dioklecijana) postoje zapisi sa saslušanja tadašnjih hrišćana koji jasno potvrđuju da su ti mučenici svetkovali nedelju.
U izveštaju Plinija Mlađeg caru Trajanu (oko 110- te godine) stoji da se hrišćani skupljaju u nedelju zorom i pevaju pesme Hristu kao Bogu.
U drugom veku sv. Justin Mučenik svedoči i piše: " u dan koji se nazvao danom Sunca (mnogobošci su taj dan tako nazvali) svi koji žive po gradovima ... skupljaju se na jedno mesto i čitaju apostolske poslanice i proroštva ... a oni koji su dobrotvori daju što svaki od njih smatra da je dovoljno, ... ". Ovo Justinovo svedočanstvo se očigledno podudara sa Pavlovim svedočanstvom (1Kor. 16.1-3) koje glasi: " a za skupljanje priloga za svete, kao što sam naredio galatskim crkvama, tako postupite i vi. Svaki prvi dan nedelje svako od vas neka stavlja kod sebe i skuplja koliko može, ... ".
Antiohijski episkop Petar koji je 311-te godine mučenički umro za Hrista piše: " Mi praznujemo nedelju kao dan radosti, radi onoga koji je vaskrsao u taj dan ".
Pored svih ovih spisa postoje i posebna svedočanstva da su hrišćani drugog veka slavili nedelju kao " dan radosti i Dan Gospodnji ". Takva su svedočanstva Tertulijana , Origena, Klimenta Aleksandrijskog, Justina Mučenika, sv. Ignjatija Bogonosca i ap. Varnave (saradnika ap. Pavla). Sva ova svedočanstva i spisi samo dokazuju opšte poznatu činjenicu - da su hrišćani praznovali nedelju mnogo pre cara Konstantina i njegovog ukaza o " danu Sunca " (321- ve god.).
Dakle, ko i pored tako jasnih dokaza tvrdi da je Konstantin uveo u Crkvu praznovanje nedelje, ili da hrišćani praznuju nedelju zbog " mnogobožačkog dana Sunca " - taj svesno kleveta Crkvu.
Dalje, Biblija jasno tvrdi da će Bog ukinuti praznovanje svih jevrejskih praznika uključujući i subotu: " Gospodu su dodijali jevrejski praznici i subota i na njih mrzi duša Njegova (Isa. 1.13-14); Baciće im belegu praznika njihovih u lice (Mal. 2.2-3); vezao je na Sionu u zaborav subotu i njihove praznike (Pl. Jer. 2.6); i na kraju će ukinuti i subotu i sve jevrejske praznike "(Os. 2.11). Eto šta o suboti i jevrejskim praznicima prorokuju Starozavetni proroci.
Sam Gospod je ispunio ova proroštva i pogazio svetkovanje subote jer je: "... On gospodar i od subote " (Mk. 2.27-28)

Ne priznajem Svete Oce ...niti bilo koje spise koji nisu iz Biblije. Rec Bozja je samo Biblija.... Ostalo je rec covecija!

Stih iz Biblije mi daj :mrgreen:

NIGDE U BIBLIJI SE NE POMINJE NEDELJA KAO DAN GOSPODNJI.

Mnogi hriscani su pcoeli da se okupljaju nedeljom zbog progonstva nad jevrejima.

Jer su ih tako izjednacavali i njih progonili.

To neki danas zloupotrebljavaju kao dokaz.

- - - - - - - - - -

odkuda znas da i ti nisi virtuelan i da se ponasas po odredjenom kodu sa slobodnom voljom.ž
borba postoji zbog zidova koji su se vekovima mesali da uniste hristovu veru

Mnogo gledas Holivud.

Moj kod je Bozja rec.

Jeste. Adventisti imaju taj neki krut stav da je nedelja žig zveri. Možemo je tako nazvati u nekom širem smislu, u smislu da je potčinjavanje obaveznom slavljenju nedelje, potčinjavanje zverskoj vlasti i zato i ne treba slaviti nedelju već subotu kako Bog i zapoveda, ali žig zveri je fizički znak bez koga se neće moći kupovati ni prodavati. Evo sad reklamiraju plaćanje mobilnim telefonima (u nekim zemljama je već aktuelno), takođe i master card stick-om na ruci, a u vreme Nevolje će onda ljudi još lakše primiti obavezan čip ili lasersku tetovažu i slično kad se već sad kroz sve ovo gore pomenuto naviknu (plus tadašnja nevolja zbog okrutne vlasti, gladi, bezakonja, itd.).. A što se crkvi tiče ima ih raznih - Jehovini svedoci, mormoni, adventisti (ali i današnji lažnopravoslavni, itd.) i sl. vode duše u pakao, a nazivaju se crkvama. Treba se držati reči Božije da su hrišćani hram Duha Svetoga i da su oni Crkva Božija. Ko je (zaista i potpuno, a ne samo pritvorno i delimično) sa Rečju Božijom, taj je u Crkvi Njegovoj.

Poslednja izmena:

Mnogi hriscani su pcoeli da se okupljaju nedeljom zbog progonstva nad jevrejima.

- - - - - - - - - -

Mnogo gledas Holivud.

Moj kod je Bozja rec.

NE POSTOJI DOAZ U BIBLIJI DA JE NEDELJE SVETI DAN !

NIO GA NIKAD I NECE PRONACI JER GA NEMA !

Ne priznajem Svete Oce ...niti bilo koje spise koji nisu iz Biblije. Rec Bozja je samo Biblija.... Ostalo je rec covecija!

Stih iz Biblije mi daj :mrgreen:

Kao sto su proroci bili u svetom pismu staroga zaveta,tako su sveti oci u novome zavetu,zar mislis da se samo tako zavrsava hristova rec,
Hrist im salje utesitelja duha istine koji tek treba da ih nauci svemu a tako i nove generacije rukopolozenih i krstenih

Jeste. Adventisti imaju taj neki krut stav da je nedelja žig zveri. Možemo je tako nazvati u nekom širem smislu, u smislu da je potčinjavanje obaveznom slavljenju nedelje, potčinjavanje zverskoj vlasti i zato i ne treba slaviti nedelju već subotu kako Bog i zapoveda, ali žig zveri je fizički znak bez koga se neće moći kupovati ni prodavati. Evo sad reklamiraju plaćanje mobilnim telefonima (u nekim zemljama je već aktuelno), takođe i master card stick-om na ruci, a u vreme Nevolje će onda ljudi još lakše primiti obavezan čip ili lasersku tetovažu i slično kad se već sad kroz sve ovo gore pomenuto naviknu (plus tadašnja nevolja zbog okrutne vlasti, gladi, bezakonja, itd.).. A što se crkvi tiče ima ih raznih - Jehovini svedoci, adventisti (ali i današnji lažnopravoslavni, itd.) i sl. vode duše u pakao, a nazivaju se crkvama. Treba se držati reči Božije da su hrišćani hram Duha Svetoga i da su oni Crkva Božija. Ko je (zaista i potpuno, a ne samo pritvorno i delimično) sa rečju Božijom, taj je u Crkvi Njegovoj.

PA UC EMU JE GREH PRIMITI TAJ FIZICKI ZNAK?

KOJI JE TO ZNAK?

Ljudi ne trebajud a prime zig zveri jer time grese i krse Bozji zakon.
Sta je to onda to cime gresimo bogu?

Ako je cip greh onda ga ne treba primiti ni kao bankvnu akrticu ni u pasisu nista.

- - - - - - - - - -

Mnogo gledas Holivud.

Moj kod je Bozja rec.

Da su Hriscani imalo voleli subotu ne bi se okupljali u nedelju,inace sto se holivuda tice ,citaj malo naucna dostignuca pa ces i sam saznati o cemu sam pisao

Kao sto su proroci bili u svetom pismu staroga zaveta,tako su sveti oci u novome zavetu,zar mislis da se samo tako zavrsava hristova rec,
Hrist im salje utesitelja duha istine koji tek treba da ih nauci svemu a tako i nove generacije rukopolozenih i krstenih

To si izmislio... Apostoli nisu "Sveti Oci" , reci Apostola su zapisane u Bibliji...

A sveti ocu su promenili u Nedelji-protiv toga sta kaze Isus i Apostoli u Bibliji !!!!!

Back