Propisi

E zanima me na kom sajtu mogu da pronadjem koje je zakone i pravne propise i druge akte skupstina donela ili usvojila 10.12. ove godine?

10. децембра није усвојила ништа, али је зато 11. децембра усвојила све ово:

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СТАТУТА МЕЂУНАРОДНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ОБНОВЉИВУ ЕНЕРГИЈУ (IRENA)

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ УГОВОРА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ О ИЗБЕГАВАЊУ ДВОСТРУКОГ ОПОРЕЗИВАЊА У ОДНОСУ НА ПОРЕЗЕ НА ДОХОДАК И НА ИМОВИНУ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ КИПАР

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ БЕЛОРУСИЈЕ О ПРИВРЕМЕНОМ ЗАПОШЉАВАЊУ ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ БЕЛОРУСИЈИ И ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ БЕЛОРУСИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СЛОБОДНОМ ПРИСТУПУ ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ О НАУЧНОЈ И ТЕХНОЛОШКОЈ САРАДЊИ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ ПРЕДЛОГА ИЗМЕНА СТАТУТА МЕЂУНАРОДНОГ МОНЕТАРНОГ ФОНДА

ЗАКОН О ЦЕВОВОДНОМ ТРАНСПОРТУ ГАСОВИТИХ И ТЕЧНИХ УГЉОВОДОНИКА И ДИСТРИБУЦИЈИ ГАСОВИТИХ УГЉОВОДОНИКА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ УГОВОРА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ КРАЉЕВИНЕ ДАНСКЕ О ИЗБЕГАВАЊУ ДВОСТРУКОГ ОПОРЕЗИВАЊА У ОДНОСУ НА ПОРЕЗЕ НА ДОХОДАК И НА ИМОВИНУ

ЗАКОН О ЖИГОВИМА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И КРАЉЕВИНЕ ДАНСКЕ О ПОДСТИЦАЊУ И УЗАЈАМНОЈ ЗАШТИТИ УЛАГАЊА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА О СЛОБОДНОЈ ТРГОВИНИ ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ КОНВЕНЦИЈЕ О МЕЂУНАРОДНИМ ИЗЛОЖБАМА

ЗАКОН О РАВНОПРАВНОСТИ ПОЛОВА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ УГОВОРА О ГАРАНЦИЈИ (ВОЗНА СРЕДСТВА - ВИШЕДЕЛНЕ ЕЛЕКТРОМОТОРНЕ ГАРНИТУРЕ) ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ

ЗАКОН О ЈЕДИНСТВЕНОМ БИРАЧКОМ СПИСКУ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ УГОВОРА О ГАРАНЦИЈИ ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ ИНВЕСТИЦИОНЕ БАНКЕ (ЗНАПРЕЂЕЊЕ ЕЛЕКТРОМРЕЖЕ ЈП „ЕЛЕКТРОМРЕЖА СРБИЈЕ”)

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА О ЕКОНОМСКОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ

ЗАКОН О ЗАШТИТИ ТОПОГРАФИЈА ИНТЕГРИСАНИХ КОЛА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ О ОПШТИМ ОДРЕДБАМА И УСЛОВИМА РАЗВОЈНЕ САРАДЊЕ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ О САРАДЊИ НА УВОЗУ ОЗРАЧЕНОГ НУКЛЕАРНОГ ГОРИВА СА ИСТРАЖИВАЧКОГ РЕАКТОРА У РУСКУ ФЕДЕРАЦИЈУ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ ОКВИРНОГ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ ИНВЕСТИЦИОНЕ БАНКЕ КОЈИМ СЕ РЕГУЛИШУ АКТИВНОСТИ ЕИБ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА O РАЗВОЈНОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ СЛОВАЧКЕ РЕПУБЛИКЕ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА О ЕКОНОМСКОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ МАКЕДОНИЈЕ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ О ОПШТИМ ОДРЕДБАМА И УСЛОВИМА ЗА РАЗВОЈНУ САРАДЊУ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЕВРОПСКЕ ИНВЕСТИЦИОНЕ БАНКЕ О ОСНИВАЊУ И АКТИВНОСТИМА РЕГИОНАЛНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЕВРОПСКЕ ИНВЕСТИЦИОНЕ БАНКЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ AНЕКСА XVIII УЗ КОНВЕНЦИЈУ О ПРИВИЛЕГИЈАМА И ИМУНИТЕТИМА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ АГЕНЦИЈА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА СВЕТСКУ ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ ИТАЛИЈЕ О КРЕДИТУ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА „КРЕДИТ ЗА ПОМОЋ МАЛИМ И СРЕДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ПРЕКО ДОМАЋЕГ БАНКАРСКОГ СЕКТОРА И ПОДРШКУ ЛОКАЛНОМ РАЗВОЈУ КРОЗ ЈАВНА КОМУНАЛНА ПРЕДУЗЕЋА”

ЗАКОН О ПРАВНОЈ ЗАШТИТИ ИНДУСТРИЈСКОГ ДИЗАЈНА

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ДРЖАВНИМ СЛУЖБЕНИЦИМА

ЗАКОН О ПОПИСУ СТАНОВНИШТВА, ДОМАЋИНСТАВА И СТАНОВА 2011. ГОДИНЕ

ЗАКОН О ЗВАНИЧНОЈ СТАТИСТИЦИ

ЗАКОН О ОДРЕЂИВАЊУ МАКСИМАЛНОГ БРОЈА ЗАПОСЛЕНИХ У ЛОКАЛНОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ

ЗАКОН О ПРАВОСУДНОЈ АКАДЕМИЈИ

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О УРЕЂЕЊУ СУДОВА

ЗАКОН О ТАЈНОСТИ ПОДАТАКА

ЗАКОН О ПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2011. ГОДИНЕ

ЗАКОН О ОДРЕЂИВАЊУ МАКСИМАЛНОГ БРОЈА ЗАПОСЛЕНИХ У РЕПУБЛИЧКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ

ЗАКОН О СТЕЧАЈУ

ЗАКОН О РЕГУЛИСАЊУ ОДНОСА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЗАЈМОПРИМАЦА ИЛИ ГАРАНАТА ЗА ПРЕУЗЕТЕ ОБАВЕЗЕ ПО ЗАЈМОВИМА МЕЂУНАРОДНЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ОРГАНИЗАЦИЈИ И НАДЛЕЖНОСТИ ДРЖАВНИХ ОРГАНА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ВИСОКОТЕХНОЛОШКОГ КРИМИНАЛА

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О АГЕНЦИЈИ ЗА ЛИЦЕНЦИРАЊЕ СТЕЧАЈНИХ УПРАВНИКА

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ОРГАНИЗАЦИЈИ И НАДЛЕЖНОСТИ ДРЖАВНИХ ОРГАНА У ПОСТУПКУЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

ЗАКОН О КЛАСИФИКАЦИЈИ ДЕЛАТНОСТИ

ЗАКОН О ДОПУНИ ЗАКОНА О СУДИЈАМА

ЗАКОН О УТВРЂИВАЊУ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈУ НЕПОКРЕТНОСТИ РАДИ ИЗГРАДЊЕ МАГИСТРАЛНОГ ГАСОВОДА МГ-11

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ

ЗАКОН О АУТОРСКОМ И СРОДНИМ ПРАВИМА

ЗАКОН О ПРЕСТАНКУ ВАЖЕЊА ЗАКОНА О УДРУЖИВАЊУ У ЗАЈЕДНИЦУ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПУТНИМ ИСПРАВАМА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ БЕЛОРУСИЈЕ О СЛОБОДНОЈ ТРГОВИНИ ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ БЕЛОРУСИЈЕ

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О МИРНОМ РЕШАВАЊУ РАДНИХ СПОРОВА

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ ПРОТОКОЛА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ О ИЗУЗЕЦИМА ИЗ РЕЖИМА СЛОБОДНЕ ТРГОВИНЕ УЗ СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ САВЕЗНЕ ВЛАДЕ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ И ВЛАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ …

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РУДАРСТВУ

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА О ЕКОНОМСКОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЕЋА МИНИСТАРА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Interesuje me koji su propisi za otvaranje auto perionice. Imam prazan plac i zelim da napravim montaznu perionicu, ako nesto neko zna o ovome dobro bi mi doslo.

Najlakse ces to rijesiti odlaskom u nadlezno opstinsko odjeljenje, svaka opstina ima neke svoje zahtjeve, zato pravac u opstinu i raspitaj se na licu mjesta.

Izvod - iz Odluke o lokalnim komunalnim taksama (Beograd) – za šta se sve plaća lokalna komunalna taksa

Komunalna taksa plaća se za:
1. korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe, osim radi prodaje štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti;
2. držanje sredstava za igru ("zabavne igre");
3. priređivanje muzičkog programa u ugostiteljskim objektima;
4. korišćenje reklamnih panoa;
5. korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima;
6. korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog korišćenja;
7. korišćenje obale u poslovne i bilo koje druge svrhe;
8. isticanje firme na poslovnom prostoru;
9. isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na građevinskim objektima;

10. korišćenje vitrine radi izlaganja robe van poslovnih prostorija;
11. držanje i korišćenje plovnih postrojenja i plovnih naprava i drugih objekata na vodi, osim pristana koji se koriste u pograničnom rečnom saobraćaju;
12. držanje i korišćenje čamaca i splavova na vodi, osim čamaca koje koriste organizacije koje održavaju i obeležavaju plovne puteve;
13. držanje restorana i drugih ugostiteljskih i zabavnih objekata na vodi;
14. držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina;
15. zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova.

1 i 10.Onda mu to dođe da oni imaju pravo da zauzmu po 4-5kvm prostora ispred radnje tako što skoro svu robu tog tipa izbace napolje a drugo stoji u radnji?
8.i 9.Jel u to spada ono što npr.zabadaju duž auto puta i po naselju one "improvizovane reklamne table",znači ne reklamni panoi nego baš table i tablice.
15.Na nekim "gradilištima se nalazi tabla sa poda'cima o investitoru rokom za početak,rokom za završetak.Šta se dešava sa gradilištima na kojima nisu u roku ni početi a kamoli završeni radovi,a cigle i ostali krš i dalje stoji i propada tamo?

I ono što me najviše zanima je da li kad se sve ovo uzme u obzir imamo zakonsko pravo da tražimo od vlasnika radnje na uvid dozvolu za to i potvrdu o uplaćenom porezu u te svrhe ako nam je ulaz u zgradu opkoljen radnjama i radnjicama sa "izloženom robom" i ako se preko puta zgrade nalazi započeta zgrada (prizemlje i ploča prvog sprata) čiji je rok ZA ZAVRŠETAK RADOVA istekao pre 3 godine a u prizemlju iste se okupljaju klošari i pijandure i cement iz pocepanih džakova leti na sve strane? Hvala :bye:

Ma bio sam ali niko nesto konkretno da mi kaze. Kao, kreni ti pa mi kad dodjemo recicemo sta ne valja. Najvise me interesuje, posto imam dvoriste, zelim da napravim montazni objekat, metalna konstrukcija i neki leksan okolo, pa da li mi treba gradjevinska dozvola za tako nesto?

Vidim da se ovde na ovoj temi svi razumeju u neke zakone.Ja sam ostavila moje pitanje na temama o građevinarstvu i arhitekturi ali tamo odavno nema nikoga (mada kad malo bolje obratim pažnju, nema ni ovde, ali ću pitanje ipak ostaviti i ovde).

U zgradu su se uselili novi ljudi koji su odlučili da promene izgled stana, pa sad ruše armirane noseće zidove (sa onom "kobrom" il' kako već zovu to čudo).To je pre par godina uradio i jedan lik iz stana 2 sprata višlje i ljudi su se bunili...Jel stvarno možemo (tj. trebamo) da se zbog toga žalimo građevinskoj inspekciji?A ako treba, gde je ta inspekcija?Tj.Kako da stupimo u kontakt sa njima?

Vidim da se ovde na ovoj temi svi razumeju u neke zakone.Ja sam ostavila moje pitanje na temama o građevinarstvu i arhitekturi ali tamo odavno nema nikoga (mada kad malo bolje obratim pažnju, nema ni ovde, ali ću pitanje ipak ostaviti i ovde).

U zgradu su se uselili novi ljudi koji su odlučili da promene izgled stana, pa sad ruše armirane noseće zidove (sa onom "kobrom" il' kako već zovu to čudo).To je pre par godina uradio i jedan lik iz stana 2 sprata višlje i ljudi su se bunili...Jel stvarno možemo (tj. trebamo) da se zbog toga žalimo građevinskoj inspekciji?A ako treba, gde je ta inspekcija?Tj.Kako da stupimo u kontakt sa njima?

Ne znam odakle si ali u zgradi opstine u mestu u kojem je zgrada odes I pitas portira u kojoj sobi mozes pronaci gradjevinskog inspektora I objasnis mu tacno o cemu se radi I sta dalje. Reci ce ti da li je to sto se radi zakonski dozvoljeno ili ne I pretpostavljam da ce izaci na teren da snime situaciju. Uglavnom to im je posao I nemas nikakvih problema, slobodno idi.

Sin i ćerka ljudi koji žive u stanu ispod su rekli da će se oni žaliti zbog toga u opštini.A mi ostali (kako to reče jedan komšija) kao, "ne moramo toliko da se bunimo, pošto mi ionako nismo u njihovoj vertikali" :roll: :zcepanje:

Zanima me koliki je ZVANIČNI minimalac. Koliko bi poslodavac po zakonu bio obavezan da uplaćuje u PIO?
tj.KOLIKO ON ZAPRAVO "ZARADI" NA TO OSNOVU TOGA ŠTO KOD NJEGA "NA CRNO" NEKO RADI ZA 15.000????

Htela bih da osnujem doo, preduzeće, koje bi se bavilo otkupom žita, kukuruza, suncokreta, itd..
Takođe bi se bavilo i prodajom đubriva, semenske robe, hemije...
Zanima me da li ima neko ko se razume u ovu materiju, i šta misli o ovoj ideji.

Interesuje me nesto u vezi sa prijavljivanjem stanara; izvinjavam se ako sam promasio podforum. Dakle odnedavno izdajem stan, imam stanare i oni zele da promene prebivaliste zbog zdravstvenog osiguranja. Za to im trebam ja kao vlasnik stana. Ja se slazem sa tim, ali se brinem koliko to komplikacija meni donosi. Da li je postupak u MUPu nekako povezan sa poreskom upravom? Da li cu ja automatski morati da placam porez od stanarine? Da li ja sam moram da odem i da prijavljujem to u poreskoj upravi? I najzad kad mi stanari odu, da li ja moram opet da se cimam da ih odjavljujem?

Htela bih da osnujem doo, preduzeće, koje bi se bavilo otkupom žita, kukuruza, suncokreta, itd..
Takođe bi se bavilo i prodajom đubriva, semenske robe, hemije...
Zanima me da li ima neko ko se razume u ovu materiju, i šta misli o ovoj ideji.

Ideja je zaista dobra. Ovakvom vrstom robe može da se trguje kako u zemlji tako i u inostranstvu tako da s te tačke gledišta ne bi trebalo da bude velikih problema da pronadjete kupce jer praktično, vaši kupci su sve države sveta. Jedini problem jeste sto su početna ulaganja zaista velika jer potrebno je obezbediti kapital ne samo u novcu već i u vidu skladišta, radne snage kao i sve potrebne mehanizacije potrebne za ovaj posao.
Budite veoma pažljivi kada budete doneli konačnu odluku da li da osnujete ovako preduzeće ili ne. Napravite dobar biznis plan, dobro procenite situaciju i tek onda počnite, jer iako imate popriličan broj potencijalnih kupaca, postoje tu i drugi rizici na koje treba obratiti pažnju.

Informacije o samom osnivanju preduzeća, akta i ostalo možete pronaći na sledećoj adresi: http://www.infogo.biz/osnivanje-preduzeca.html

:super::super::super:

Neki zakon ili propis ili uredba o sponzorstvu u sportu.
Primer,ja imam sportski tim,neka firma mi je sponzor,koje su njegove poreske olaksice na konto toga sto me sponzorishe?

Interesuje me nesto u vezi sa prijavljivanjem stanara; izvinjavam se ako sam promasio podforum. Dakle odnedavno izdajem stan, imam stanare i oni zele da promene prebivaliste zbog zdravstvenog osiguranja. Za to im trebam ja kao vlasnik stana. Ja se slazem sa tim, ali se brinem koliko to komplikacija meni donosi. Da li je postupak u MUPu nekako povezan sa poreskom upravom? Da li cu ja automatski morati da placam porez od stanarine? Da li ja sam moram da odem i da prijavljujem to u poreskoj upravi? I najzad kad mi stanari odu, da li ja moram opet da se cimam da ih odjavljujem?

Budi malo precizniji kako to menjaju prebivalište zbog zdravstvenog osiguranja? I šta ćeš im ti u vezi toga?

Ako mislis na porez na stan, ja to ne mogu da placam jer jednostavno jos nemam resenje iz katastra (ni posle godinu dana). Ali mislim da ovo nema veze s tim.

obveznik poreza na imovinu je duzan da u roku od deset dana od nastanka poreske obaveze podnese poresku prijavu(definisano Zakonom o porezu na imovinu). sama uknjizba nema veze sa tim, ugovor o kupoprodaji odnosno ulazak u posed je dan koji je relevantan.
porez na prihod od nepokretnosti (odnosno na zakup), je nesto sasvim drugo. samim tim sto imas podstanare, duzan si da placas porez, i to na lsedeci nacin> bruto prihod -20% normirani troskovi cine osnovicu, an koju se obracunava 20% poreza.
takav je zakon, ali ne znam nikog da placa taj porez:)
sup, i prijava prebivalista nema veze sa poreskom upravom-uvek mozes reci da su to tvoji rodjaci, prijatelji, kumovi, i da tu zive za dz...
nemoj to da te brine. brini za porez na imovinu, jer su kamate za neplacanje znacajne..

Pozdrav svima!

Da li zna neko koliko je moguce primati godisnje, na devizni racun (racun fizickog lica), novac iz inostranstva u vidu poklona, honorara ili neceg slicnog, a da drzava ne pravi pitanje oko poreza?
Jel ima neko licnog iskustva sa tim?

Back