Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E zanima me na kom sajtu mogu da pronadjem koje je zakone i pravne propise i druge akte skupstina donela ili usvojila 10.12. ove godine?
Interesuje me koji su propisi za otvaranje auto perionice. Imam prazan plac i zelim da napravim montaznu perionicu, ako nesto neko zna o ovome dobro bi mi doslo.
Izvod - iz Odluke o lokalnim komunalnim taksama (Beograd) – za šta se sve plaća lokalna komunalna taksa
Komunalna taksa plaća se za:
1. korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe, osim radi prodaje štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti;
2. držanje sredstava za igru ("zabavne igre");
3. priređivanje muzičkog programa u ugostiteljskim objektima;
4. korišćenje reklamnih panoa;
5. korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima;
6. korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog korišćenja;
7. korišćenje obale u poslovne i bilo koje druge svrhe;
8. isticanje firme na poslovnom prostoru;
9. isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na građevinskim objektima;
10. korišćenje vitrine radi izlaganja robe van poslovnih prostorija;
11. držanje i korišćenje plovnih postrojenja i plovnih naprava i drugih objekata na vodi, osim pristana koji se koriste u pograničnom rečnom saobraćaju;
12. držanje i korišćenje čamaca i splavova na vodi, osim čamaca koje koriste organizacije koje održavaju i obeležavaju plovne puteve;
13. držanje restorana i drugih ugostiteljskih i zabavnih objekata na vodi;
14. držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina;
15. zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova.
Vidim da se ovde na ovoj temi svi razumeju u neke zakone.Ja sam ostavila moje pitanje na temama o građevinarstvu i arhitekturi ali tamo odavno nema nikoga (mada kad malo bolje obratim pažnju, nema ni ovde, ali ću pitanje ipak ostaviti i ovde).
U zgradu su se uselili novi ljudi koji su odlučili da promene izgled stana, pa sad ruše armirane noseće zidove (sa onom "kobrom" il' kako već zovu to čudo).To je pre par godina uradio i jedan lik iz stana 2 sprata višlje i ljudi su se bunili...Jel stvarno možemo (tj. trebamo) da se zbog toga žalimo građevinskoj inspekciji?A ako treba, gde je ta inspekcija?Tj.Kako da stupimo u kontakt sa njima?
Kada se Udruzenje gradjana preseli, da li prijavu o promeni za PIB treba da dostavi "staroj" ili "novoj" poreskoj upravi?
Htela bih da osnujem doo, preduzeće, koje bi se bavilo otkupom žita, kukuruza, suncokreta, itd..
Takođe bi se bavilo i prodajom đubriva, semenske robe, hemije...
Zanima me da li ima neko ko se razume u ovu materiju, i šta misli o ovoj ideji.
Neki zakon ili propis ili uredba o sponzorstvu u sportu.
Primer,ja imam sportski tim,neka firma mi je sponzor,koje su njegove poreske olaksice na konto toga sto me sponzorishe?
Interesuje me nesto u vezi sa prijavljivanjem stanara; izvinjavam se ako sam promasio podforum. Dakle odnedavno izdajem stan, imam stanare i oni zele da promene prebivaliste zbog zdravstvenog osiguranja. Za to im trebam ja kao vlasnik stana. Ja se slazem sa tim, ali se brinem koliko to komplikacija meni donosi. Da li je postupak u MUPu nekako povezan sa poreskom upravom? Da li cu ja automatski morati da placam porez od stanarine? Da li ja sam moram da odem i da prijavljujem to u poreskoj upravi? I najzad kad mi stanari odu, da li ja moram opet da se cimam da ih odjavljujem?
Budi malo precizniji kako to menjaju prebivalište zbog zdravstvenog osiguranja? I šta ćeš im ti u vezi toga?
Moguce je da ces imati problema sa poreskom upravom ako dosada nisi placao porez.
Ako mislis na porez na stan, ja to ne mogu da placam jer jednostavno jos nemam resenje iz katastra (ni posle godinu dana). Ali mislim da ovo nema veze s tim.