Propala štednja: 300.000 Engleza ostalo bez uštedjevina u Icesave banci

zlato ne mozhe da bude backup u nekoj vechoj krizi poput ove, jednostavno nema ga dovoljno.
u principu, da usd ima vrednost zasnovanu na realnoj ekonomiji, realnim stvarima, ne bi bilo problema.
dakle, dok se to ne reshi, a reshiche se, tu je i problem. a oni malo pametniji i sa malo vishe sreche mogu da iskoriste novonastalu situaciju i da se obogate.
(dobre ideje su potrebne, nishta ne vredi toliko mnogo kao dobra ideja.;))

... čitam sad BubaCicin komentar o planu zapada za spašavanje od daljeg urušavanja... šteta stvarno što nemaju tebe i Guvernera da im objasnite dve-tri stvari... baš....

Ne zna se kolike su rezerve Amerike u zlatu. Najoptimističnija procena je oko 250 milijardi dolara (8 000 tona). Poređenja radi, samo bankrot Lehman brothers-a će povući u rupu oko 500 milijardi "vrednosti". Videće se kada se otvore vrata utvđenja koliko je ostalo? Samo ono što sam navela je u posedu Federalnih rezervi, kao centralne banke. Epoc je u pravu, to jednostavno nije dovoljno...

Ne treba ja ništa da im objašnjavam, znaju oni sigurno mnogo bolje od mene, i stanje, i moguće posledice. Jednostavno rešenje ne postoji...

Svim katastrofičarima - rešenje uvek postoji.

Napisla sam, kao što verovatno možeš da pročitaš - jednostavno rešenje ne postoji. Kao kada imaš gangrenu - odseku ti nogu, ali nastaviš da živiš. Boli dok seku, i nije kao pre - ali život ide dalje. Oni sada samo procenjuju koja je anestezija najbolja.

puu... to za gangrenu... ali ako mora - nek seku.

Razumem da su početkom godine, kada sam upozoravala na krizu, ljudi reagovali tako s nevericom kao ti sada. Međutim, problem je sada postao vidljiv, samo izgleda ljudi nisu spremni da se suoče..

Intensifying solvency concerns about a number of the largest U.S.-based and European financial institutions have pushed the global financial system to the brink of systemic meltdown," IMF chief Dominique Strauss-Kahn said.

Kada šef IMF-a kaže "na korak od urušavanja sistema", zašto ljude koji komentarišu na ovoj temi označavaš kao katastrofičare?

Valjda nikome ko ima neke veze sa Srbijom ne treba objašnjavati šta urušavanje sistema znači?

Back