Svakakve sam političare slušala. I o titinom koritu u kom se sankao, i o tome kako ga ceo svet voli. I Slobu kad je govorio ne sme niko da vas bije i volim i ja vas (što je, ovo zadnje, urnebesno sarkastična izjava, i čak se i nije trudio da sakrije koliko je sarkastičan, zbog čeg ga maltene cenim - čovek se otvoreno sprdao, a budale se ložile, ej, pa to je bilo bolje nego monti pajton uživo

).
Ovaj Svetomir, Večita Žrtva, za njega nemam reči. Sve je reči ionako sam potrošio bivajući 24/7 na svim mogućim kanalima. Još samo koji bilbord i spomenik, i eto nas Severna Koreja. Dragog Vođu već imamo. Stvarno ne znam više ko je tu lud - znam da on jeste, ali nije blesav, a narod je i lud i blesav. Ovo je neverovatno, neki maloletni mamlazi mi govore kako sam odrasla u komunističkoj diktaturi, a ja za svog veka ovako nešto nisam videla (osim u dokumentarcima o Staljinu, Mau i Severnoj Koreji), niti sam mislila da je moguće da jedan narod koji, bez da se prdačimo glupostima, jeste star, ima svoju tradiciju, kulturu, nasleđe, vekovnu mudrost, mnoge ispite koje je polagao i prošao - može da padne na ovakav jad i patetiku. Iz moje perspektive, to je prosto neverovatno. Ali eto, nije, čim se dešava. Njegovo postojanje srozalo je moje mišljenje o narodu ispod crte od koje počinje narod kao takav. To nije narod, ja ne znam kako se to zove. To su grozote neopisive, to je jad i beda od koje se teško koja nacija može oporaviti ikada. Sramota me što sam delom ovaj narod, sramota. I da nikom ne padne na pamet da mi kaže a što onda nešto ne uradiš. Što TI ne uradiš? Svi ste kur.čeviti po yt i forumima, svi ste hrabri kad vam je ekran štit. Šta je Srbine, us.ro si se? Plašiš se age? Ako, ako, može i ovaj bit na vlasti još 500 godina, valjda će se onda neko okuražit. Još samo 500 godina pa da nas bog vidi.
p.s. Sad samo čekam, prvo, da me banuju, drugo, da mi bezbednost zalupa na vrata.