Promocija antipatriotskih ciljeva na talasu ustanka protiv Vučića!

dao sam ti odgovor

citam sinoc da vam je Nenad Canak 14ti na listi
Нема на листи страначких личности.
Ни из власти, ни из опозиције.
То што читаш је покушај обарања рејтинга студентској листи и пре него што је објављена.

Траје јер се не руши Вучић већ један окорели систем, по дубини и ширини.
Тај систем чини и Вучић и Дачић, Ђилас, наводни патриотаки блок типа Двери, НДСС-а....све је то једна удружена скупина која се годинама људима смеје иза завесе.
Сви ти добитници и губитници осме седнице.
Зато не може да се заврши преко ноћи.

Не плашим се јер се ти млади људи воде интересом своје државе, а не пуњењем сопственог џепа.
Свако следећи ко би тако нешто покушао, осуђен је на пропаст.
Ови протести су вратили људима веру да је бити моралан човек исправна ствар.

Нема ништа од Рио Тинта.
Не верујем ни да ће ЕКСПО бити изведен.
Генералштаб- блокирана продаја.
А на нижем нивоу, мишеви само истрчавају из рупа.
Одлично је што се ово дешава.

Nije te bilo neko vreme, pa sam pomislio da si klonula duhom.. Drago mi je da sam se prevario - delim tvoj optimizam u potpunosti !

Pokret protiv Vučića za osnovni cilj ima da se sruši Vučić i njegov režim. I u taj pokret pristupili su raznorazni!
Ali...
Nekolicina, misleći da su legitimni kao učesnici, ističu kolateralne ciljeve, koje žele da ostvare na talasu ustanka protiv Vučića!
Ti usputni ciljevi je promovišu su:
- Uspostaviti neprijateljstvo sa Srpskom,
- Uništiti bratstvo sa Rusijom,
- Promovisati evropederluk.
- Promovisati titoizam.
- Promovisati pro-nato politiku,
- Odustanak od Kosmeta.
itd. itd.

Kad bi izgubili veru da će ove usputne ciljeve postoći rušenjem Vučića, verujem da bi odustali od tog rušenja. Danas neki muslimanski analitičar iz Slovenija, navodi da nije zadoovljan ustankom protiv ava jer ustanici ne ističu zastave EU ne zagovaraju nato, i zapadne vrednosti... I forumski analitičar Zbiljaš slično razočarenje pokazao je žaleći se što opozicija nije usvojila antisrpsku percepciju Srebrenice i budućnosti Kosmeta.

Uz to, ističući kolateralne ciljeve zapravo nameću teme koje skreću pažnju sa glavnog cillja: Rušenje Vučića, pa time pomažu samom Vučiću.
A opet ko je protiv ovih njihovih usputnih ciljeva, po njima je isti kao Vučić, potencijalni esenesovac.

U suštini, antipatriotizam žele da istaknu kao glavnu pokretačku snagu rušenja Vučića, ali mislim da su se tu mnogo zajebali. :mrgreen:
To im je zadatak.
Baljezgaju gluposti koje posle Vučićevi gov.noidi i gov.novizije koriste za vrištanje protiv naroda koji protestuje.
Da nije tih Udbaških gov.nara - Veleizdajnik bi do sada već pao.

Траје јер се не руши Вучић већ један окорели систем, по дубини и ширини.
Тај систем чини и Вучић и Дачић, Ђилас, наводни патриотаки блок типа Двери, НДСС-а....све је то једна удружена скупина која се годинама људима смеје иза завесе.
Сви ти добитници и губитници осме седнице.
Зато не може да се заврши преко ноћи.

Не плашим се јер се ти млади људи воде интересом своје државе, а не пуњењем сопственог џепа.
Свако следећи ко би тако нешто покушао, осуђен је на пропаст.
Ови протести су вратили људима веру да је бити моралан човек исправна ствар.

Нема ништа од Рио Тинта.
Не верујем ни да ће ЕКСПО бити изведен.
Генералштаб- блокирана продаја.
А на нижем нивоу, мишеви само истрчавају из рупа.
Одлично је што се ово дешава.
Ok ako tako mislis...a za ovo, daj Boze.

A ako neko vidi šansu da može vratiti Kosovo, oćeš li ga podržati? Ili ćeš ga ubeđivati da odustane?
shvati, odlazi i ostatak srbije, nije nasa vise, a ne samo kosovo, ako postajemo kolonija, sa kojim je trebalo samo zamrznuti konflikt, pa ga resavati u neka druga vremena, ali ne, zapad je naterao vucica na resenje statusa, i onda je svaki njegov potez vodio ka priznavanju, bez obzira sto se povremeno dacic hvalio otpriznavanjem pojedinih

to sto ti kazes da ga vrati u sastav? u sastav cega, kolonije? pa, niko nije lud, i onda je ponudjen open balkan kao pandan eu, ako srbiju nece u eu, da vidimo koga jos nece, sto je jos ludji i stetniji plan, narko-mafijaski! vi neki pogresno razmisljate o teritoriji, a treba da se gleda kako je ta teritorija uredjena ekonomski i politicki, a na kraju se svodi na vojnu koloniju

tako je i evropa bila eez, evr. ekonomska zajednica, a sada postaje vojni pakt za rat protiv rusije, mi ameri kazemo da cemo biti samo pozadina., ledja, logistika, da ukrajina nije nas problem vec samo moze da nam bude biznis, ako eu hoce da poruci oruzje za nju, pare unapred

kakvo crno kosovo? cuj ti njih: "povratiti kosovo"
jeste, kao da je to ovca koja je zalutala u sumu pa je treba vratiti

kosovo je potrebno jedino ako ima lojalno stanovnistvo
tkd 90% sadasnjeg stanovnistva treba negde smestiti :)

ili proterati, ili izgenocidisati. trece nema
ako cemo o "povratku kosova"

a to nije politicki profitabilno tkd nista od toga

neka je albancima kosovo. vala zasluzili su

PAVLE RADIĆ: Bećković bi da zabije glogov kolac u odluke AVNOJ-a, iako je to i uz njegovu pomoć davno oposlio Milošević

"Da se po mogućnosti uvali među 'piletinu' sa svojim 'mesijanskim srpstvom', iako od 'mesijanskog srpstva' pucaju glave, razaraju se države i pate milioni ljudi"​

Jugoslavija-zastava-Novi-Sad-1024x768.jpg

Dok razumni deo društva predvođen studentskom pobunom ulaže antologijske napore da se oslobodi diktature brutalnog šešeljevca Vučića, narodni poslanici POKS-a (Pokret za obnovu kraljevine Srbije) i SMS-a (Srpska monarhistička stranka) Vojislav Mihailović, Igor Braunović, Vladimir Đorđević i Ljubinko Đurković, na predlog – a do koga drugog do nedremanog akademika Matije Bećkovića, čije izopačeno srbovanje i četnikovanje nema kraja bez obzira na strašne posledice – podneli su Narodnoj skupštini Srbije Predlog zakona o ukidanju odluka donetih na Drugom zasedanju AVNOJ-a.

Na prvi pogled ova budalaština deluje kao ironija, kao sprdačina koja treba da malo relaksira strasti u politički uzavreloj Srbije. Ali ne, vest je tačna. U Srbiji je i dalje dakle sve moguće, pa i ovakve ludosti.

„U Jajcu 1943. godine jedna ilegalna grupa, bez ikakvog narodnog mandata i protivno važećem ustavu,
nasilno je preotela državnu vlast. Time je započet najmračniji period u istoriji Srbije: ukinut je legalni poredak, ubijani su neistomišljenici, otimana imovina, uništavano nacionalno dostojanstvo. Srbija je gurnuta u jugoslovenski eksperiment koji je vekovima građene temelje razorio i ostavio trajne ožiljke“, navodi se u saopštenju Srpske monarhističke stranke. Predloženi zakon ima za cilj da jasno i nedvosmisleno poništi sve odluke donete u Jajcu, jer one nikada nisu imale legitimitet… Usvajanjem ovog akta, Narodna skupština Republike Srbije poslala bi poruku da Srbija više nikada neće prihvatiti diktat, nasilje i uzurpaciju države pod plaštom bilo kakve ideologije… Srbija mora da se oslobodi tog nasleđa, jer samo odbacivanjem laži može da se izgradi budućnost zasnovana na istini, pravdi i kruni”, tvrde nacinalistički veselnici iz SMS.

Naglasili su i da su decenije komunističke vlasti i jugoslovenskog sistema ostavile iza sebe „ekonomsku zaostalost, podele, unižene institucije i nacionalno poniženje“.

Zašto je Bećkovićeva zaumna ideja – na tragu radikalne nacionalističke revizije istorije vezane za ideju i praksu Jugoslavije kao države, Drugog svetskog rata, period socijalizma i posebno razaranja SFRJ, pretočena u Predlog desničarskih poslanika – ludost koja svedoči o dubini srpske agonije?

Zato što su ideje, odluke i praksa AVNOJ-a – koje su uprkos demokratskim deficitima jednopartijskih poredaka – dok su bile na snazi, u mnogo čemu složenoj bivšoj državi upravo srpskom narodu u celoj Jugoslaviji (i ne samo njemu) pružile višedecenijski period mira, stabilnosti, ubrzanog ekonomskog razvoja, uzdizanja obrazovanja, zdravstva i modernizacije, kakav prethodno u srpskoj istoriji nije zabeležen. Složenu saveznu državu – i u njoj složenu Srbiju – trebalo je modernizovati i evropeizirati zadržavajući osnovne odluke AVNOJ-a kao uslov njezinog opstanka (i u njoj ostanak srpskog naroda – i ne samo njega – u jednoj državi).

Modernizacija i evropeizacija Jugoslavije na AVNOJ-evskim principima se nije desila prvenstveno zaslugom srpskog nacionalizma, koji se umesto modernizacije i evropeizacije Srbije u okviru morednizovane i evropeizirane Jugoslavije okrenuo nacionalističkoj državnoj mitomaniji, brutalno rušeći AVNOJ-evske principe dotadašnje države pod Miloševićevom nasilničkom politikom.

Zaslugom Miloševićeve politike, kojoj su slugarile srpske nacionalističke elite – među kojima je idejama i huškačkom praksom prednjačio notorni zagovornik četništva i mitološki obogotvorenog monarhizma Bećković – nepovratno su srušene ideje i odluke AVNOJ-a i razorena država koja se temeljila na njima. Srušena AVNOJ-evska Jugoslavija bila je za srpski narod daleko najbolji državnotvorni okvir. Je li to bila i za druge narode u njoj, neka oni o tome sude.

Sumanute bajagi mesijanske deje – u osnovi antisrpske – koje decenijama plasira nacionalista Bećković, poput najnovijeg da se ponište sve odluke AVNOJ-a kojeg su desničarski narodni poslanici podneli Narodnoj Skušpštini – unose konfuziju u još nedefinisanu ideju šta se zapravo hoće u Srbiji nakon neminivnog pada brutalnog Vučića. Da sjaši nacionalista Kurta i da uzjaši nacionalista Murta koji baštini Bećkovićeve ideje? Da primitivna nacionalistička ideologija i dalje davi Srbiju i Srbe, da i dalje budemo civilizacijsko dno Evrope, pa i šire?

To što sada predlaže Bećković – da se farsično, cirkusantski, u Narodnoj Skupštini Srbije ponište sve odluke AVNOJ-a – odavno je ne na papiru, ne u Narodnoj Skupštini, nego u političkoj i vojnoj praksi na krvav način oposlio Milošević, između ostalih i uz entuzijastičku Bećkovićevu propagandnu pomoć.

Ne zadržava se Bećković samo na predlogu zabijanja koca u davno na zverski način upokejeni AVNOJ, poturajući predlog ludosti desničarima POKS-a i SMS-a koji na ludosti pristaju jer su na njima i utemeljeni. Izvikani pesnik nacionale prati i studentsku pobunu, pa bi i tamo – uz hvalospeve mladosti – da pritvorno savetuje. Da se po mogućnosti uvali među „piletinu“ sa svojim „mesijanskim srpstvom“, iako od „mesijanskog srpstva“ pucaju glave, razaraju se države i pate milioni ljudi.

U studentskoj pobuni smetaju mu „matori ljudi“ – on je valjda večno mlad sa svojim godinama i ‘srbospasiteljskim idejama’ – koji se pojavljuju oko studenata i liče mu „na te sumnjive koji se motaju oko piletine“ „…Oni se ponašaju kao da je to njihov svet, kao da su oni to oblikovali i kao da su oni to smislili. Ima kod ono g Valtazara Bogišića ta reč: Nezvano vršenje tuđih poslova. Sad odjednom su tu neki matori koji tumače šta oni hoće…” On jel’da ne bi da studentima plasira svoje četnikovanje, monarhizam i antievropejstvo, ne bi da im – u bizarnom palanačkom sistemu vrednosti stvorenu auru nacionalnog mudraca bez premca – nameće svoju intelektualnu i proročku ‘malenkost’.

Ako je i od Matije nacionale, mnogo je. Previsoka cena se plaća za njegove šatro mudrolije.

(Autonomij
a)

Pokret protiv Vučića za osnovni cilj ima da se sruši Vučić i njegov režim. I u taj pokret pristupili su raznorazni!
Ali...
Nekolicina, misleći da su legitimni kao učesnici, ističu kolateralne ciljeve, koje žele da ostvare na talasu ustanka protiv Vučića!
Ti usputni ciljevi je promovišu su:
- Uspostaviti neprijateljstvo sa Srpskom,
- Uništiti bratstvo sa Rusijom,
- Promovisati evropederluk.
- Promovisati titoizam.
- Promovisati pro-nato politiku,
- Odustanak od Kosmeta.
itd. itd.

Kad bi izgubili veru da će ove usputne ciljeve postoći rušenjem Vučića, verujem da bi odustali od tog rušenja. Danas neki muslimanski analitičar iz Slovenija, navodi da nije zadoovljan ustankom protiv ava jer ustanici ne ističu zastave EU ne zagovaraju nato, i zapadne vrednosti... I forumski analitičar Zbiljaš slično razočarenje pokazao je žaleći se što opozicija nije usvojila antisrpsku percepciju Srebrenice i budućnosti Kosmeta.

Uz to, ističući kolateralne ciljeve zapravo nameću teme koje skreću pažnju sa glavnog cillja: Rušenje Vučića, pa time pomažu samom Vučiću.
A opet ko je protiv ovih njihovih usputnih ciljeva, po njima je isti kao Vučić, potencijalni esenesovac.

U suštini, antipatriotizam žele da istaknu kao glavnu pokretačku snagu rušenja Vučića, ali mislim da su se tu mnogo zajebali. :mrgreen:
Vucic je na EU putu.
Vucic je klanjao u Srebrenici.
Vucic je ukinuo Srbiju na Kosovu.

Vucic i SNS su glavni EU i OTAN agenti u Srbiji.

Svako ko se bori za iste principe, samo misli da bi to bolje radio od Vucica je zapravo u sluzbi Vucica i njegovih gazdi i nikako se ne moze smatrati opozicijom.

Vucic je na EU putu.
Vucic je klanjao u Srebrenici.
Vucic je ukinuo Srbiju na Kosovu.

Vucic i SNS su glavni EU i OTAN agenti u Srbiji.

Svako ko se bori za iste principe, samo misli da bi to bolje radio od Vucica je zapravo u sluzbi Vucica i njegovih gazdi i nikako se ne moze smatrati opozicijom.

Хоћеш да кажеш да је Вучић , уоан мен бенд шоу сопствене обојене револуције коју је тихо спровео ?? :kafa:

Njega nisam anketirao,
izdaje se da je protiv režima i da navodno podržava studente, ali ima te neke untrašnje sukobe i konfuzije koje ga očigledno muče :per:

Mačkovi, vidite nešto.

Po anketama narod je 81% za Ruse po pitanju Ukrajine, 87% protiv priznanja Kosova, i 95% protiv članstva u natu.

Sad jedno teško pitanje: Zašto Vučiću opada podrška u istraživanjima? Zato što je narod shvatio da je Vučić protiv Rusa ili zato što je shvatio da je protiv evropederluka?

Ako je narod proruski, Vučić mu svakako smeta zato što nije proruski, kad je narod to shvatio. Tako je i po pitanju Kosmeta i članstva u natu.

Vas dvojica zagovarate sve ono protiv čega je narod, i pokušavate da to vežete za studentsku pobunu. To doduše pokušava i Vučić.

Ako biste uspeli, podrška studentima bi opala.

Pa vi sada gledajte jeste li konfuzni i na čijoj ste strani.

Srećom, ne brinem ja za vas. Postojite uglavnom samo na forumu. :lol:

https://x.com/BlokadaPFNS/status/1970770980067762603

U Zaječaru Srbe tuče Vlado, a u Novom Sadu Mićo.

I posle Aleksije kaže ''trijeba svjesrpsko ujedinjenje, bolan''.
Ne, nego muslimanima treba pomoći da uspostave islamistan u celoj BiH.

Plaćenici iz RS biju za Vučića, plaćenici iz Srbije biju za Vučića! Šta ti to govori? Da su Srbi iz RS i iz Srbije isti narod, i jedni i drugi se ponašaju na isti način. Nekad lepo, nekad ružno. Zato treba da se ujedinimo.

Mačkovi, vidite nešto.

Po anketama narod je 81% za Ruse po pitanju Ukrajine, 87% protiv priznanja Kosova, i 95% protiv članstva u natu.

Sad jedno teško pitanje: Zašto Vučiću opada podrška u istraživanjima? Zato što je narod shvatio da je Vučić protiv Rusa ili zato što je shvatio da je protiv evropederluka?

Ako je narod proruski, Vučić mu svakako smeta zato što nije proruski, kad je narod to shvatio. Tako je i po pitanju Kosmeta i članstva u natu.

Vas dvojica zagovarate sve ono protiv čega je narod, i pokušavate da to vežete za studentsku pobunu. To doduše pokušava i Vučić.

Ako biste uspeli, podrška studentima bi opala.

Pa vi sada gledajte jeste li konfuzni i na čijoj ste strani.

Srećom, ne brinem ja za vas. Postojite uglavnom samo na forumu. :lol:
Mačkovi ne odgovoriše na ovu ocenu njihovog ponašanja, a imam još...

Zašto Vučić zbog toga što ga kritikuju Kusturica i Miodrag Zec, ne krene da krivi sve Srbe iz BiH, kao što to radi ekipa srbomrzaca na forumu?

Zato što bi time izgubio podršku u narodu Srbije, a i Srpske. Toliko zna.

Pitao sam da li postoji neka partija koja zastupa u Srbiji antagoniziranje sa Srbima iz okruženja? Naravnio nisu je našli, ne postoji!
Pa sam snizio kriterijum, i pitao, postoji li barem jedan poslanik političar - nisu ga našli. Ne postoji.
Pa sam opet snizio zahteve, i pitao, postoji jedan čovek, javna ličnost, ne mora da bude političar, da zatupa mržnju prema Srbima iz BiH - ni takvog nisu našli!

Sad moram opet da im snizim zahteve pa pitam: Postoji li u Srbiji barem grafit negde na nekom zidu protiv Srba iz BiH... Eto, neka ga Simcro napiše, pa da bude makar to.... :rotf:

Znači nastavljaju sa pokušajima da među studente instaliraju ono što narod ne voli - mržnju među samim Srbima. Naravno, na forumu. Na ulici to niko ne radi. Niti u medijskom prostoru.

dobro... o sta cete raditi kad sve bude plavo, bez ijednog muslimana?

Procvetace vam ruze? Kakav teror sprovode uniformisane pristalice zrikavog spram sad srba iz bl koji ne dele njegovu kvislinsku "ideologiju" citamo svaki dan. Ponestalo muslimana pa daj sta das.

Sta je sledece u drzavotvornom planu, zabrana svih zenskih imena koje se odazivaju na ljiljana, jer nisu dovoljno srpska?

dobro... o sta cete raditi kad sve bude plavo, bez ijednog muslimana?

Procvetace vam ruze? Kakav teror sprovode uniformisane pristalice zrikavog spram sad srba iz bl koji ne dele njegovu kvislinsku "ideologiju" citamo svaki dan. Ponestalo muslimana pa daj sta das.

Sta je sledece u drzavotvornom planu, zabrana svih zenskih imena koje se odazivaju na ljiljana, jer nisu dovoljno srpska?
Nije ponestalo muslimana. A ako ti je baš do njih, prestani da izazivaš srpski narod da se bavi njima na odgovarajući način! :cool:

Kako ti prema srpskom narodu, tako srpski narod prema muslimanima! To je formula, ako nisi skapirao.

Nije ponestalo muslimana. A ako ti je baš do njih, prestani da izazivaš srpski narod da se bavi njima na odgovarajući način! :cool:

Kako ti prema srpskom narodu, tako srpski narod prema muslimanima! To je formula, ako nisi skapirao.
Ja te pitam prosto pitanje a ne da mi demagoski uvaljujes pokvaren svinjski file ko svez.

Stalno postavljas istu kartu jel kao neke vajne pobede, samo ne znam kakve jer srpska enklava u bih puca po savovima, pa te pitam sta ce biti kad sve bude plavo i ostvare ti se snovi, jer samo o tome pricas.

Ja te pitam prosto pitanje a ne da mi demagoski uvaljujes pokvaren svinjski file ko svez.

Stalno postavljas istu kartu jel kao neke vajne pobede, samo ne znam kakve jer srpska enklava u bih puca po savovima, pa te pitam sta ce biti kad sve bude plavo i ostvare ti se snovi, jer samo o tome pricas.
Pa šta ja znam, šta će da bude...
Ne bavim se time. Ne bih se bavio ni muslimanima, da me ti i još nekolicina vas ne inspirišete. Nećete da gledate svoja posla, nego zabadate nos u srpske stvari, pa se pitate otkud reakcija.

Zagovaras nesto sto je najcistiji fasizam, zagovaras do ludila 0/24 a onda kazes pa sta znam sta ce da bude kad to ostvarimo.

Zato vam se i desava sve sto vam se desava.
Mogao bi da nađeš neku moju konkretnu rečenicu i nešto konkretno u njoj fašističko, pa da diskutujem o tome. Ovako ispada da nemaš tako nešto, nego klevetaš.

Fašistička je tvoja negativna stereotipizacija cele jedne populacije bosanskih Srba. "Bosanki mozak" kako voliš da kažeš.

Back