Promene od 1. jula 2012. godine

Ne da me matematika ne služi, nego... Evo zvaničnog plana: http://www.immi.gov.au/media/statistics/statistical-info/visa-grants/migrant.htm .

Vize 189 i 190 daju u zbiru 70200. Tekst baš nije jasan, pa ne znam da li brojke znače broj viza ili broj ljudi koji će na taj način ući. Ako računamo da će u periodu od 12 meseci ( valjda Jul 2012. - Jun 2013. ) biti podeljeno 70200 skilled viza => 70200/12 = 5850 mesečno. To znači da su dosadašnje brojke od oko 1000 izuzetno male, čak i ako 70200 znači ukupan broj ljudi, pa u proseku npr. jedna viza pokriva troje...

Macici, Skill Assessment traje mesecima.
Ko je radio Skill Assessment pre 01/07/2012?

Tih par hiljada su aplikanti koji su, gresni, to obavili pre tog datuma.
Pa ne mogu cudom da se nacude kako su vize dobili za 2 (dva) meseca!

Pazi Tjomija koji je procitao ali nije najbolje shvatio.
Izvali ga, svega ti...

A osmicu ce na readingu da dobije ko iz pick., lagano.
Proste tekstove ne umete da tumacite, kamoli da razumete.

Ne dao Bog da shvatite a kamoli raspolazete istim.
Primenjujete...

Dr. je posebna prica.
Ne postoji zemlja u kojoj se nasa "medecina" priznaje.

Jadnicak.

Zar prag nije vec na 60 poena?

Nisam se dobro izrazio. Prag da bi uopšte mogao da budeš pozvan za vizu je 60 poena - to je potreban, ali ne uvek i dovoljan broj. Sa ovim sistemom "pozivnica" oni prvo zovu ljude sa više poena. U Julu su pozvali 191 i najniži broj poena ("prag") je bio 75. U Avgustu su pozvali 1294 i najniži broj poena je bio 70. Do pola Septembra su pozvali opet 990 i najniži broj poena je bio 65. Ukupno su planirali da daju 70200 skilled ( 189 i 190 ) viza. Znači, preostaje još 67725. A već je najmanji potreban broj poena za poziv 65. Po meni, ne da će to pasti na 60, već ako se takav trend nastavi, neće biti dovoljno ni ljudi sa 60. Ali, tako im je kad su tokom godina zaoštravali kriterijume, pa sad mi npr. više ne možemo da dobijemo 5 poena na završen fakultet na Srpskom. Kako god, mislim da je dobar trenutak za podnošenje EOI.

Skill Select je zakonski osnov.
Da se olade...

Mustapha, Kujdalami, Tsung-Tsang Tsong...
I slicni.

Nista drugo.
A ni trece...

Nikad se u zivotu nije sve zavrsavalo za 3-4 meseca.
Cap-carap i gotovo.

Nista gore nego glup a obrazovan covek.
Veruj mi !!!

Sto kaze jedan moj drug odavde...
-Taj na ulici nije sat vremena proveo.

Jel može samo neko da me obavesti o svim troškovima i dali to ide onako kako sam ja shvatio. Plaćamo skills assessment pa plaćamo IELTS, ako dobro prođemo onda podnosimo zahtev za vizu. Znam da je IELTS oko 200 evra, koliko je skills assessment?
I jel posle ako uspešno odradimo IELTS i skills assessment jel 2500 evra podnošenje vize, jel se to plaća pri podnošenju zahteva ili tek kad dobijemo vizu? Jel ima još nekih troškova? E da i koliko otprilike izađu svi troškovi vezani za prevođenja dokumenata, slanja itd.
I posle ako se dobije viza koliko smemo da ostanemo u Srbiji, koji nam je krajnji rok da odemo u Australiju?
Ajd, znam da svi znamo po neku stavku koliko izađe pa reko bilo bi korisno da se napiše na jednom mestu koliko sve izađe.

Poslednja izmena:
Kad DIAC proverava dali je uplaćivan staž i dali je svaki mesec uplaćivana plata jel onda zove ovlašćene službe, banku, državu...Kako radi to, zna neko? Ja bio do banke i oni mi dali izvod da sam svaki mesec primao na račun određeni iznos u zadnjih godinu dana ali onaj papir mi deluje nekako bezveze, ne piše ni ko je uplaćivao samo da je uplaćivano kao zarada i nema ni pečata...A što se tiče uplaćivanja radnog staža kako to proveravaju, jel opet samo na osnovu naših papira ili zovu neku našu službu?

Kad DIAC proverava dali je uplaćivan staž i dali je svaki mesec uplaćivana plata jel onda zove ovlašćene službe, banku, državu...Kako radi to, zna neko? Ja bio do banke i oni mi dali izvod da sam svaki mesec primao na račun određeni iznos u zadnjih godinu dana ali onaj papir mi deluje nekako bezveze, ne piše ni ko je uplaćivao samo da je uplaćivano kao zarada i nema ni pečata...A što se tiče uplaćivanja radnog staža kako to proveravaju, jel opet samo na osnovu naših papira ili zovu neku našu službu?

Imaš odgovore ovde http://forum.krstarica.com/showthre...i-odgovori?p=21786236&viewfull=1#post21786236 i ovde http://www.elitesecurity.org/t180029-71#3063916 .

Nije poenta dokazivanja da li si imao staz ili redovnu platu, poenta je da dokazujes jesi li stvarno imao full-time placen posao - svaka od ovih reci je vazna. Ovde uz svaki rad ide payslip, zato je njima to jedan dokaz, referenca od poslodavca takodje validan dokaz, ako je nesto od toga neprimenjivo (non-applicable) tu su izjave (statements). Vise dokaza - izbegavas provere, nedovoljno dokaza - padas, ako si na granici, hoce da zovu u firmu ili da navrate. Ne u socijalno, nego na mesto gde si radio, direktno. Bitno je da si primao platu, ali iz razloga sto se samo PLACEN rad racuna u zaposlenje za ove svrhe - ne volontiranje staziranje i slicno, ne iz razloga sto ih zanima jesi li imao uplacen staz. Ako nema payslipova, mogu i da ti napisu da su te placali, kako i koliko, ionako ti treba opis posla od njih, zar ne?

kratko pitanjce - da li iko zna sta podrazumeva syllabus description i ko to treba da uradi (opise predmet po predmet kako sam ja to shvatila) kada se podnose diploma i ostala dokumenta za skill assesment? u stvari, sta sve obicno traze? hvala unapred. (ako ima negde napisano, izvinjavam se, kasno je i buljim u komp vec satima).

kratko pitanjce - da li iko zna sta podrazumeva syllabus description i ko to treba da uradi (opise predmet po predmet kako sam ja to shvatila) kada se podnose diploma i ostala dokumenta za skill assesment? u stvari, sta sve obicno traze? hvala unapred. (ako ima negde napisano, izvinjavam se, kasno je i buljim u komp vec satima).

Syllabus je nastavni plan. Traže ti opise predmeta. Koja to institucija zahteva? Nisam do sada to čuo da hoće opise svakog predmeta. Obično se šallje diploma i dodatak diplome. Ako ti baš traže opise predmeta, onda uzmeš plan i program škole/fakulteta po kojem si studirala i overiš ih tamo.

Back