marija.www
Zainteresovan član
- Poruka
- 108
Mada moguce da je ovo stamparska greska kod njih, jer samo je ovaj, prvi slucaj, izuzetak. Ostalo se slaze broj godina iskustva i Evidence required 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

I dalje nisam uveren da je radno iskustvo i dalje uslov. "You must" se odnosi na ono što neko mora uraditi ako hoće da dobije poene na radno iskustvo.
Ono sto se definitivno promenilo je cena procene radnog iskustva kod Engineers Australia - sada je 250 AUD, sa nostrifikacijom diplome ukupno 850!
Nostrifikacija diplome? Nemoj mi reci da i to treba. Za ovih godinu i vise dana nigde nisam to video
Mislim da je i prijava za skilled vize poskupela za stotinak dolara - sa 29xx na 3060 AUD.

Original postavio paramax
Nostrifikacija diplome? Nemoj mi reci da i to treba. Za ovih godinu i vise dana nigde nisam to video
Mozda sam se lose izrazio. EA dele assessment na priznavanje diplome (600 AUD) i procenu radnog iskustva (250 AUD).
Jos nesto meni sad nije jasno, iako buljim u ova ćeresla godinu dana...
Meni je assessing authority Engineers Australia. Koliko kapiram, oni mi samo vrse nostrifikaciju diplome na osnovu papira koji prilozim i radnog iskustva koje im dokumentujem kroz CDR.
Ne vidim za sta ce oni meni da priznaju/procene radno iskustvo za dodatnih AUD200? Koliko kapiram, radno iskustvo dokumentujem imigracionom telu (DIAC) direktno a ne preko EA, mada EA nudi opciju verifikacije radnog iskustva??
Gde pise da je to compulsory? Nije valjda da ga moram dokazivati i EA i DIACu?
Ili je sve samo element sigurnosti, ako mi EA prihvati radno iskustvo, onda će ga po defaultu DIAC potvrditi sa odgovarajucim brojem poena?
Sto vise citam sve vise ludim...
Moram ja jos malo da smaram, ne bi bilo u redu da ne
Imam problema sa razumevanjem vize 190 i 489. Koje liste gledam za zanimanje? SOL ili CSOL?
Takodje, da li je neko skill assessment radio preko VETASSES? Ne mogu nikako da shvatim koji bi fee isao za moju diplomu, ima toliko opcija da jednostavno cupakm kosu.
If you apply for a General Skilled Migration visa on or after 1 July 2012 and you are nominated by a State or Territory Government ... you must nominate an occupation from either Schedule 1- Skilled Occupation List or Schedule 2 - Consolidated Sponsored Occupation List.
Zanimljivo. Evo jednog pitanja za razmišljanje od mene... Sa smanjivanjem pass mark-a na 60 poena i ako zaista nije potrebno imati radno iskustvo, da li mogu da dobijem i 5 poena na partner skills ako moja supruga ima zanimanje na CSOL ( a nije na SOL ) ? Ona teorijski može da skupi 60 poena AKO je zahtev za potrebnim radnim iskustvom izbačen iz opštih uslova.
... Ona teorijski može da skupi 60 poena AKO je zahtev za potrebnim radnim iskustvom izbačen iz opštih uslova.
Druze sto cekas novi booklet, vec je izasao, to je onaj 1119.pdf koji sam spominjao? Datum je 7/12
http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/books6.htm
Imas dole link:
See: Booklet 6 ( 22KB PDF file)

Meni je assessing authority Engineers Australia. Koliko kapiram, oni mi samo vrse nostrifikaciju diplome na osnovu papira koji prilozim i radnog iskustva koje im dokumentujem kroz CDR.
Ne vidim za sta ce oni meni da priznaju/procene radno iskustvo za dodatnih AUD200? Koliko kapiram, radno iskustvo dokumentujem imigracionom telu (DIAC) direktno a ne preko EA, mada EA nudi opciju verifikacije radnog iskustva??
Gde pise da je to compulsory? Nije valjda da ga moram dokazivati i EA i DIACu?
Ili je sve samo element sigurnosti, ako mi EA prihvati radno iskustvo, onda će ga po defaultu DIAC potvrditi sa odgovarajucim brojem poena?
. Sve promene smo ovde pomenuli, jedino mi je zapalo za oko da "IELTS test results must be no more than 3 years old at the time you apply". Radno iskustvo se ne pominje kao neophodan uslov za prijavu za vizu.Hvala Miroslave. Da li na ovo mislis?
http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/1119.pdf
Ako nije, molim te, daj nam link.
Da, to je to, osnovna brošura za vize 189, 190 i 489. Mada na (pre)velikom broju mesta upućuju na sajt za dodatne informacije ( koji opet upućuje na Booklet 6 )...

.