marija.www
Zainteresovan član
- Poruka
- 108
To je super stvar ako sa SS odmah dobijes "pozivnicu" 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

?2- If you have 65 points, it will be almost impossible for you to get
selected in your occupation (Developer Programmer) because so many people
will be applying for the same occupation with higher points.

I niko ne veruje nevernim Tomama da je Australija shitterible
. Svaka cast. 
To je super stvar ako sa SS odmah dobijes "pozivnicu"![]()
Nem pojma, pitaj Tomu, to je on rekao. A sta je zivot bez iznenadjenja, jelda...Tree,
možeš li nam pojasniti to zašto ti je shitterible? Mislim da znamo pa da se ne iznenadimo![]()
. Sad za prelaz praga poena ( za one sa priznatim fakultetom i najvisim ocenama na IELTS-u ) i nije potrebno radno iskustvo, no ne znam da li i je u praksi moguce tako dobiti pozivnicu.Promene su stupile na snagu. Ima i sitnih izmena u SOL listi: izbaceni su hemicari, zidari i oni sto postavljaju plocice. Sad za prelaz praga poena ( za one sa priznatim fakultetom i najvisim ocenama na IELTS-u ) i nije potrebno radno iskustvo, no ne znam da li i je u praksi moguce tako dobiti pozivnicu.

Зашто у делу за бодовање, у табели, пише да је потребно 3 године радног искуства ван Аустралије за 5 бодова а испод табеле кад се поотварају секције које детаљно описују начин бодовања, шта је потребно за бодове итд. пише да је потребна једна година радног искуства ван Аустралије за 5 бодова?
Јел још неко приметио ово?
И ако неко може да ми каже тј., напише где могу да прочитам колико радног искуства треба за које занимање? На сајту пише само да треба да имам bachelor's degree, барем за ово моје занимање али не и колико радног искуства морам да имам.
1. Pogledaj pdf-ove sa http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/new-skilled.htm , oni su relevantni. Pet bodova se dobija za 1-3 godine radnog iskustva u Australiji u proteklh 10 godina.
2. Bas to je velika promena od 1.7. Iz http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-tested-visas.pdf :
"Australian study or recent work experience requirements removed
The recent work experience and Australian study requirements will be removed as eligibility requirements, though will remain as factors for receiving points under the points test."
Znači, nije potrebno da se ima radno iskustvo! Ali, ono može povećati broj poena, tj. prolaznost za vizu.
P.S. Hajde, molim te, piši latinicom kako bi mogli da te čitaju svi na svim uređajima.
Зашто у делу за бодовање, у табели, пише да је потребно 3 године радног искуства ван Аустралије за 5 бодова а испод табеле кад се поотварају секције које детаљно описују начин бодовања, шта је потребно за бодове итд. пише да је потребна једна година радног искуства ван Аустралије за 5 бодова?
Јел још неко приметио ово?
И ако неко може да ми каже тј., напише где могу да прочитам колико радног искуства треба за које занимање? На сајту пише само да треба да имам bachelor's degree, барем за ово моје занимање али не и колико радног искуства морам да имам.
Cekaj, nisam skapirao. Radno iskustvo u Australiji nije potrebno ili uopste radno iskustvo? Uopste nisam video ovaj detalj kad sam citao preko vikenda...
Verovatno si pogresno procitao. Evo sta pise:
http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/index/visas/subclass-189/#tab-5
Skilled employment outside Australia
At least three but less than five years (of past 10 years) 5
At least five but less than eight years (of past 10 years) 10
At least eight and up to 10 years (of past 10 years) 15
Skilled employment in Australia
At least one but less than three years (of past 10 years) 5
At least three but less than five years (of past 10 years) 10
At least five but less than eight years (of past 10 years) 15
At least eight and up to 10 years (of past 10 years) 20
Znaci za 5 bodova ti je potrebno: tri godine van Australije ili jedna godina u Australiji

Evo pogledaj ovde, ovo je vazilo DO 1 jula 2012
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-test.pdf
Information about eligibility requirements
To apply for one of the above visas, applicants need to satisfy the following threshold requirements:
- be under 50 years of age at the time of applying for a visa.
- meet the threshold English language requirement of competent English.
- nominate and hold a skilled assessment for an occupation on the Skilled Occupation List at the time of lodging their application.
- provide evidence of recent skilled employment in a skilled occupation or have recently completed the Australian Study requirement.
OD 1 jula vazi:
http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/index/visas/subclass-189/
Requirements
Applications are by invitation only. To be invited to apply, a person must:
- submit an Expression of Interest
- have an occupation that is on the relevant skilled occupation list
- have a suitable skills assessment for that occupation
- be less than 50 years of age when the invitation is issued
- meet the English language requirements
- be able to score at least 60 on the points test.
Ja sam razumela, ako nakupis 60 poena na godinama starosti, IELTS-u i diplomi, ne moras imati radno iskustvo (u ili van AU) da bi se prijavio na EOI

EOI score and assessed score
Once a prospective applicant has submitted their EOI, it will be ranked on the basis of the claims they
made about their skills and attributes. Invitations will be issued to those prospective applicants who
achieve the highest rankings, subject to the operation of the occupational ceiling. Further information
about SkillSelect is available at www.skillselect.gov.au
If a prospective applicant receives an invitation to apply and makes an application, their application will be
assessed against the points test. In order to be granted a visa, they will have to meet the pass mark –
currently set at 65 points. The points score assessed must also be equal or greater to the value of the
points that were claimed in the EOI.
You must score at least 60 points (the pass mark) to be eligible to apply for a Skilled Migration visa (subclasses 189, 190 and 489).
Moje je tumačenje da vise nije potrebno radno iskustvo. Sa 20 poena na IELTS-u bih mozda mogao da dodjem do 60, ali cu ipak da uzmem i te poene na iskustvo...
Cini mi se da su im bas potrebni ljudi i mislim da je sad pravo vreme za prijavu!