Projekat Jadar i Vucic na vlasti

I za to ima tarifa kontriranje?

Postavi jer si programiran da neslaganje prepoznas kao placenika, ja ovde trolujem badava godinama vec.

Sad ne znam sto si skocio tako naglo 🤣
Одговарам на твоје "волонтираш"...ако неко волонтира, то значи да ради за џабе за некога, тако да је моје питање у истом контексту упућено теби. Што си скочио на моје питање? Нешто ти не одговара?

Pa znaci kopas za novce, imas plan i program, a vidim imas i koji nece da kopaju, bice ti napeto, dolaze ustase da prave haos
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: пошто ниси убедљив на друштвеним мрежама, нећеш се *леба најести од тога, зато ти предлажем да се преквалификујеш у рударе, загарантован ти је посао

Тако је, али је то тачно само ако је у питању непријатељ. Ако је у питању национални интерес, од кога бранимо онда своје породице? Литијум је национално благо, не разумем како неки не схватају каква је то шанса за Србију и српски народ. Интересује ме, да ли бисте ствари посматрали на исти начин да је у питању огромна количина нафте? Дивићете се земљама које су од нафте направиле империје, али зато не разумете чак много већи значај литијума у наредних 50 - 100 година.
Kakav nacionalni interes...da raseliš 100000 ljudi ,zauvek uniśtiš teritoriju, zatruješ vodu i zaradiš manje nego što košta prenos premijer lige.... Ma daj
Tu intetes ima samo rio tinto, eu i vrh vlasti

Kakav nacionalni interes...da raseliš 100000 ljudi ,zauvek uniśtiš teritoriju, zatruješ vodu i zaradiš manje nego što košta prenos premijer lige.... Ma daj
Tu intetes ima samo rio tinto, eu i vrh vlasti
Којих 100.000 људи? Цела територија нема више од 80.000 људи, што сам град Лозница што околна места. Што се тиче Рио Тинта, прво погледај ко је ту компанију довео у Србију, под бројем два - зашто се протествује само против Рио Тинта? Мени то личи на лобирање за другу компанију, у игри су и Руси и Кинези и Американци и Британци и Немци и Французи...сви имају своје компаније које су заинтересоване, треће - од рударења нема много вајде ако немаш пратећу инфраструктуру, а то су фабрике за полупроизводе и готове производе. Није само копање литијума у игри, што се користи као контрааргумент, ту је производња батерија разних врста, а то повлачи много већи спектар послова...

Одлично, ако си економиста , објасни нам да ли је литијум битан или није?
bitan je svabi veleizdajnici, sta srbija ima od njega, osim onih koji su uzeli mito? sta gana ima koja najvise kopa litijum? zasto nam salje radnike, ako vec rudare litijum u gani?

zasto smo mi obecali bas svabi litijum? zato sto je svaba podmitio vrh sns-a.
trebali smo lepo sami da ga vadimo, i prodajemo na trzistu, ali sns je uzeo avans u mitu, i obecani su krediti koje ce samo sns da trosi na ekspo, a ko ce da ih vraca?

bitan je svabi veleizdajnici, sta srbija ima od njega, osim onih koji su uzeli mito? sta gana ima koja najvise kopa litijum? zasto nam salje radnike, ako vec rudare litijum u gani?

zasto smo mi obecali bas svabi litijum? zato sto je svaba podmitio vrh sns-a.
trebali smo lepo sami da ga vadimo, i prodajemo na trzistu, ali sns je uzeo avans u mitu, i obecani su krediti koje ce samo sns da trosi na ekspo, a ko ce da ih vraca?
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: губиш се, лакше мало

Којих 100.000 људи? Цела територија нема више од 80.000 људи, што сам град Лозница што околна места. Што се тиче Рио Тинта, прво погледај ко је ту компанију довео у Србију, под бројем два - зашто се протествује само против Рио Тинта? Мени то личи на лобирање за другу компанију, у игри су и Руси и Кинези и Американци и Британци и Немци и Французи...сви имају своје компаније које су заинтересоване, треће - од рударења нема много вајде ако немаш пратећу инфраструктуру, а то су фабрике за полупроизводе и готове производе. Није само копање литијума у игри, што се користи као контрааргумент, ту је производња батерија разних врста, а то повлачи много већи спектар послова...
Sta mislis zbog cega prave one puteve, zbog nas?
Fabriku imamo za bateriju u Subotici, nama ne treba litijum i zagadjenje.

Nista od cega bi se obogatili, narocito ti i ja
Што се мене тиче сасвим сам задовољан мојим послом и зарадом, а што се тиче будућности и послова за ову децу о томе треба што више размишљати. Ако ти , кажеш да си економиста, размишљаш на тај начин - слаб си ти економиста

Што се мене тиче сасвим сам задовољан мојим послом и зарадом, а што се тиче будућности и послова за ову децу о томе треба што више размишљати. Ако ти , кажеш да си економиста, размишљаш на тај начин - слаб си ти економиста
Da, slab sam jer ne vidim prosperitet sebi od litijuma, za druge me zabole nek tucaju kamen.

zasto bi gana da nam posalje 100 hiljada radnika ako je litijum razvojna sansa?

Како је пренела новинска агенција Гане (ГНА), литијум и „развој чисте енергије“ били су високо на дневном реду, јер су и Гана и Србија откриле налазишта литијума. Помињана је индустрија литијума као „обећавајући пут за трговинску сарадњу“, а литијум је описиван као „кључни ресурс у глобалној транзицији ка чистој енергији и развоју електричних возила“. Агенција је пренела да су се министри спољних послова Самуел Окудзето Аблаква и Марко Ђурић сложили око „заједничке истраживачке и техничке сарадње у истраживању, вађењу и додавању вредности литијума како би се осигурало локално становништво и индустријски развој“.

Добро, не видиш себи, а да ли видиш просперитет за друге, младе људе?
zasto nemacka ne vadi litijum ako je on prosperitet? zato sto bi i ona morala da iseli kao gana 100 hiljada ljudi, a to sledi i srbiji
ova tehnologija koju su namenili srbiji je unistavajuca za zemlju! nemci nisu ludi da to rade u svojoj zemlji, i zato se biraju zemlje treceg sveta kao gana, a vidimo i srbija da je kao africka rudarska kolonija

uzeli ste debeli mito, zato morate da kopate, da vas svaba ne skrati za glavu, ali zavrsicete kao prvi naprednjaci u proslom veku, narod ce vas juriti vilama i motkama

Nije uopste bitno ko je zapoceo pricu o kopanju nego ko gura da zavrsi....
Slogan protesta je "nećete kopati" ma koja kompanija bila
Broj ljudi je veliki a cifra je preko 100000 kako je i sam vucic rekao...nije sam jadar u igri nego i deo mačve, požega, valjevo, mionica i ko zna gde još

zasto bi gana da nam posalje 100 hiljada radnika ako je litijum razvojna sansa?

Како је пренела новинска агенција Гане (ГНА), литијум и „развој чисте енергије“ били су високо на дневном реду, јер су и Гана и Србија откриле налазишта литијума. Помињана је индустрија литијума као „обећавајући пут за трговинску сарадњу“, а литијум је описиван као „кључни ресурс у глобалној транзицији ка чистој енергији и развоју електричних возила“. Агенција је пренела да су се министри спољних послова Самуел Окудзето Аблаква и Марко Ђурић сложили око „заједничке истраживачке и техничке сарадње у истраживању, вађењу и додавању вредности литијума како би се осигурало локално становништво и индустријски развој“.
Ето, сам си себи одговорио на питања, а што се тиче Немачке:

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-69266432

Zbog široke primene u automobilskoj industriji koja želi da bude ekološki čistija, mnoge države poput Nemačke rade na tome da u zemlji proizvode i prerađuju litijum.
„U Nemačkoj se trenutno ne kopa, niti prerađuje litijum, ali najmanje tri projekta su razvijena i započeće proizvodnju u bliskoj budućnosti.
„Prerada će, na primer, započeti krajem 2024. ili početkom 2025. godine", kaže Mihael Šmit, geolog nemačke Agencije za mineralne resurse DERA.

Трка за литијумом је тек почела, тренутне вести су промењиве јер је све то игра на светском нивоу. Ако наши неће да раде, радиће онај ко жели, па макар били и Гањани...није први ни последњи пут да радници, рудари долазе у неку другу државу да раде свој посао

Back