Proja

Ma fora je sto u te providne kese sipaju iz papirne fabricke ambalaze pa prodaju ko domace,znam kupovo na tezgi dok nije izvadila nespremno pakovanje,a i nije neki zaeb potrosi se sve

ja sam juce videla u maksiju da sa posebnim vrstama brasna - speltino, razeno, jecmeno prodaju i belo kukuruzno
poslednjih nekoliko nedelja pecem sama `hleb` kao tanku hrskavu pogacu od tih razlicitih vrsta brasna sa semenjem

Pozdrav svima. Obožavam proju i projaru pa želim da podelim sa vama recept koji mi se najviše dopada. Ispadnu najmekše i ne budu suve a sutra dan mogu isto tako da se jedu. Ukoliko nemate kalup za projice možete ih ispeći i u plehu.
Od sastojaka će vam biti potrebno:
3 jajeta
1 šolja jogurta
3 kašike pavlake
3/4 šolje ulja
200 gr sira
1 kesica praška za pecivo
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 kašičica soli
Malo susama za posipanje

Ubacite ih u već zagrejanu rernu i pecite na 200 C 20 minuta.

i moj recept je sličan, mada ja kad nadjem domaćeg kukuruznog brašna, napravim proju od čistog kukuruznog brašna, samo što to brašno ne može dugo da stoji pa ga čuvam u zamrzivaču :D

Ma klasika kao sto pravite svi, eto vasi recepti i samo odokativno dodati u smesu vocni "fil", znaci umesto sira, mnostva jaja i sl. staviti skuvane i propasirane dunje, jabuke... paziti da smesa ne bude previse "mokra" ako u vocu ima soka, da ne bude gnjecavo i da se ne mora nesto duze peci, znaci kljucna rec je propasirano. A zene na Zenama kao "fil" u smesu za proju dodaju i povrce, ono tikvice, plavi patlidzan... Ja tu vocnu malo vise posolim, pa ispadne solidna slanoslatkastokiselkasta kombinacija, znaci nije neki kolac nego obicna slana
proja, al sa vocnim primesama.

Ma klasika kao sto pravite svi, eto vasi recepti i samo odokativno dodati u smesu vocni "fil", znaci umesto sira, mnostva jaja i sl. staviti skuvane i propasirane dunje, jabuke... paziti da smesa ne bude previse "mokra" ako u vocu ima soka, da ne bude gnjecavo i da se ne mora nesto duze peci, znaci kljucna rec je propasirano. A zene na Zenama kao "fil" u smesu za proju dodaju i povrce, ono tikvice, plavi patlidzan... Ja tu vocnu malo vise posolim, pa ispadne solidna slanoslatkastokiselkasta kombinacija, znaci nije neki kolac nego obicna slana
proja, al sa vocnim primesama.
ne mogu da zamislim kakav ukus ima sa pasiranim kuvanim vocem, ali mogu ako se doda iseckana suva sljiva, smokva, kajsija

Back