progresije i direkcije

venera mi vlada kao cetvrtim poljem ali to nije sigurno posto neznam tacno vreme rodjenja bio je carski rez i komplikacije neke.Sade sati nemora biti toliko los sto zavisi i od polozaja saturna u natalu meni u raku sto i nije nesto bas dobro mada taj prelazak saturna preko meseca moze da ukaze i na brak tako su nas bar ucili na kursu,meni je trenutno ok neosetim nista lose ali kada se vrati na sedmi stepen valda ce odraditi svoje pa cu videti.Neka se javi neko ko je imao iskustva sa ovakvim tranzitom

meni se prije 2 godine motao oko mjeseca, prvo mi je donio partnera, a onda nezadovoljstvo u vezi - moja nezainteresiranost, koju sam zatim prekinula i zatim zalila i patila zbog tog prekida dok je presao vec jedno 8* od mjeseca - i ta patnja je trajala do augusta prosle godine, neverovatno. kazu za njega da se tek kasnije osjeti njegov uticaj..pa saturn, vrijeme, kasnjenje :)

venera mi vlada kao cetvrtim poljem ali to nije sigurno posto neznam tacno vreme rodjenja bio je carski rez i komplikacije neke.Sade sati nemora biti toliko los sto zavisi i od polozaja saturna u natalu meni u raku sto i nije nesto bas dobro mada taj prelazak saturna preko meseca moze da ukaze i na brak tako su nas bar ucili na kursu,meni je trenutno ok neosetim nista lose ali kada se vrati na sedmi stepen valda ce odraditi svoje pa cu videti.Neka se javi neko ko je imao iskustva sa ovakvim tranzitom

ja sam prekinula duzhu vezu kada je prelazio preko mog Meseca, i kazhu da obichno donosi rastanak - pri konjukciji, pre ili posto predje Mesec :-? Osim toga, chitala sam da donosi i razhocarenja, depresije i loshe raspolozhenje, a ja sam svedok da to nije bas tachno, jer sam se odlichno osecala u tom periodu (i ako u natalu imam losh aspekat Mo i Sa) :lol: e sad, mozhda je preovladao neki drugi aspekat, to vec ne znam :roll: s druge strane, sad mi tranzitira 12-om kucom, i nije ni ni malo lako :evil:

U solaru je peto natalno (mars,venera u vagi, pluton i saturn u škorpiji) uklješteno u sedmo solarno a vladar solarnog sedmog u trigonu sa uranom na AC i marsom na vrhu petog solarnog polja :)
Vindex, hvala unapred na odgovoru :)
btw. mars u primarnim direkcijama mi istovremeno pravi trigon sa natalnim mesecom i MC-om kao i sextil sa DC-om i neptunom

dajte vi meni malo pomozite sa ovime, da čujem šta mislite:

ali me nešto jako brine. dugo se bavim astrologijom da mogu naslutiti opasnost.

u sljedeće 2 god ću preživjeti najjače udare aspekata i to sve odjednom u 2010 godini.

Evo što me brine:

U 21 god se događa ovo:

prim. direkcije:

- uran 90 sunce
- neptun 90 jupiter 90 venera (venera je vladar)
- jupiter također 90 venera jer je retro - dakle dvostruki aspekt
- ascedent kvadrat venera kvadrat jupiter
- mjesec inkonjukcija uran

tranziti:

pluton o ac
saturn 0 sunce

sekundarne prorgesije:

mars 0 sunce

- kad mi se ovo dogodilo u prim direkciji jedva sam ostao živ, a sad ide jači aspekt.

dakle moje pitanje je , da li je moguće da teže stradam ili ne daj bože umrem ?

ma ja se malko nasaliti htjela..
nije da me pere ta ideja, sta ja znam sta ce bit za 20 i nes godina,
ono sto sam htjela ukazat jes, da ce bit neceg sigurno, jer je pokazatelja previse, a sta vidjet cemo.
Хеботе, како си дошла на идеју да гледаш примарне дирекције за два'ес и нешто година унапред?:lol:
Ја соларе најдаље до 2018-2019! После ме мрзело да буљим у констелације.

dajte vi meni malo pomozite sa ovime, da čujem šta mislite:

ali me nešto jako brine. dugo se bavim astrologijom da mogu naslutiti opasnost.

u sljedeće 2 god ću preživjeti najjače udare aspekata i to sve odjednom u 2010 godini.

Evo što me brine:

U 21 god se događa ovo:

prim. direkcije:

- uran 90 sunce
- neptun 90 jupiter 90 venera (venera je vladar)
- jupiter također 90 venera jer je retro - dakle dvostruki aspekt
- ascedent kvadrat venera kvadrat jupiter
- mjesec inkonjukcija uran

tranziti:

pluton o ac
saturn 0 sunce

sekundarne prorgesije:

mars 0 sunce

- kad mi se ovo dogodilo u prim direkciji jedva sam ostao živ, a sad ide jači aspekt.

A kojoj dužini života ti govori natal?
Ima li izazovnih aspekata koji govore o nekim iznenadnim lošim događajima?

pa ovako sevilja.

imam dva teška nasilna aspekta, jedan je mars 90 uran iz 8 u 12 polje, na sreću radi se o promjenjivim znakovima orbis je separacijski. s druge strane tu je ekstremno jaka opozicija mjeseca i plutona jer je mjesec na samom stupnju egzaltacije a pluton je u sjedištu a sve se to odigrava navrhovima polja.

inače sam imao već jako puno šansi za smrt i spasilo me ovo sunce 60 saturn i saturn 120 jupiter jer mi je saturn vladar.

međutim, kako bi rekao, ovo mi izgleda vrlo dramatična godina, možda će se neke druge bitne , jako bitne stvari u mom životu dogoditi ali kada sam vidio da direktirani uran napada moje sunce i to iz mojeg prvog polja, zaista sam se ne bi rekao uplašio nego zapitao.

opet sunce može biti otac, ali nije mi to utješno.

o kome god se radilo nije mi drago.

dakle u jednoj godini imam čak 5 egaztknih prim direkcija i vladar venera je također napadnuta.

pa ovako sevilja.

imam dva teška nasilna aspekta, jedan je mars 90 uran iz 8 u 12 polje, na sreću radi se o promjenjivim znakovima orbis je separacijski. s druge strane tu je ekstremno jaka opozicija mjeseca i plutona jer je mjesec na samom stupnju egzaltacije a pluton je u sjedištu a sve se to odigrava navrhovima polja.

inače sam imao već jako puno šansi za smrt i spasilo me ovo sunce 60 saturn i saturn 120 jupiter jer mi je saturn vladar.

međutim, kako bi rekao, ovo mi izgleda vrlo dramatična godina, možda će se neke druge bitne , jako bitne stvari u mom životu dogoditi ali kada sam vidio da direktirani uran napada moje sunce i to iz mojeg prvog polja, zaista sam se ne bi rekao uplašio nego zapitao.

opet sunce može biti otac, ali nije mi to utješno.

o kome god se radilo nije mi drago.

dakle u jednoj godini imam čak 5 egaztknih prim direkcija i vladar venera je također napadnuta.

Hmmm, šta da ti kažem, ja mislim da je natal najbitniji, jer on govori o onome osnovnom što te prati kroz život i mislim da tu nema dstupanja.
Zato te i pitah o kojoj dužini života govori natal!
Jer ako natal govori o dugom životu...mislim da mesta za brigu nema.
Toše Proeski je imao lep natal, ali se niko nije udubljivao, a možda i jeste, u fiksne zvezde i arapske tačke, a imao je samo jedan izazovan aspekt...tako da...

Mrzi me da trazim gde, ali elaborarao si nekolicinu puta na egzaktnosti tvojih predikcija, vaznosti i mogucnosti da se sve predvidi, tako da mi nije jasno zasto to kod klijanata moze a nesto zapinjes na svom chartu :dash:
Nebitno, u duhu dobre volje ne neces da umres a jos manje da stradas. Uopsteno pisem ti trenutno, jer ces tada biti mnogo bolji covek.
Pod jakim si uplivom neptuna koji na na ascu. Iako generacijski tranzit plutona preko njega u tebi ce silu emocija (humanost, altruizam, okretanje nematerijalnom) da probudi. Transformacija ce biti 1.5-2godisnja koliko ce trajati njegov tranzit preko asc-a. Posto ce i pluton i kvadrat tr urana da ti u relativno kratkom intervalu napadnu neptun koji vlada drugim neminovno prihvati poteskoce sa novcem, ali uz tr pluton probaj da promenis svoj stav. (meni je uuuuvek prosto cinicno i deplasirano da te prizemljim kad govoris o svojim klijentima, svojim predikcijama, i sl a pri cemu si 1987mo godiste. Da se ne okomis odmah dal' je moguce sa 20god imati staz i oko za astrologiju, to je moguce kad god...medjutim naplacivanje, iskustvenost, svest o povredi drugog... to je nesto sto ce tranzit plutona da ti da)
Dalje mucio te saturn... pa nece nista narocito nesrecno da donese. Prirodni je gazda 10og, kod tebe caruje i prvim i njegovim ulaskom u deveto donece prvo tegobe i neuspeh (kratkotrajan i ako do tad nisi vec zavrsio) na studijama (prelaskom preko marsa se to aktivira), ali onda i saturnovsku volju i postizanje nacina da predjes preko toga. Inace s obzirom na postavku tvog devetog polja... verovatno ces moci uvek ali eto te dve-dve i po' godine bi bile mozda i najteze za tebe ako odlucis tada da se selis u inostranstvo jer bi donele materijalno siromastvo tamo.

Ovo gore sam ti dala... ono sto ne volis => SIRINU astrologije. Ne potencijal nego njenu mogucnost da deluje na nekolicinu vaznih dogadjaja istovremeno. Moras nauciti da obuzdavas merkura u skorpiji jer se silovito izrazavas... a nije tacno to sto cesto pricas. Dakle egzaktnost, 1:1 predikcije... sve u sta se inace zalazes... ne postoji.

Sad moje skromno misljenje kako ce se dolazeci tranziti odraziti: Kraj sledece godine tr jupi i neptun ce praviti trigon sa venerom -zatelebac se ko tetreb :super: Potpuno neptunijanski -duboko, idealisticno, mozda cak i platonski ali DUBOKO. E onda za neko vreme ide aspekt koji te muci i onaj koji si omasio (pluton preko neptuna i asca, ali i kvadrat urana na neptun i dc) Pluton preko asca =opozicija dc-u. Ko god usao u tvoj zivot i koliko god ona velika i idealna tada bila preti joj opasnost (neminovnost rekla bih ali ne volim da dajem predikcija koje determinisu dogadjaj) da tad naglo izleti sto ce tebe kao licnost promeniti.

p.s. preko puta tvog marsa smestilo se moje egzaltirano sunce i mars u sedistu :rotf: Oni te valjda cackaju da se sporis i boris sa mnom. Udalji se, pogledaj astroloski i shvati da je bezrazlozan taj stav. Uputstva koja ti dajem meni bi u tvojim godinama pomogla... sto ne znaci niti da bih prihvatila nit' da bih iscitala :whistling: Ovo nije moja profesija a da bi nasao ti srecu u njoj moras bolje razumeti ovo sto prenosis. (hint hint hint: za zaradu i prihode od astrologije bilo bi pozeljno imati fortunu u vazduhu... a tvoja nije. Za srecan zivot... bilo bi dobro da naucis da tumacis sebi gde je to gde te sreca ceka... a nije ovo... hint -merkur u skorpiji je computer literateili ima potencijal da bude, tvoj je JAKO dobro postavljen... pa saberi sa uranom promuckaj i vidi sta dobijes. Mozes ti i druge putanje da odaberes, to i jeste car ali proracunaj onu gde je energetski bilans najpovoljniji :-) )

Sve najbolje

E, ljudi da li vi primarne direkcije uzimate okruglo 1* i godina ili idete po matematickoj oreciznosti 0.59* po godini.

I htela sam da se rasppitam o tercijalnim direkcijama, njih nikada nisam korisitila?! Sta se tu uzima 1 mesec za jednu godinu ili sta?

Ono u sta sam sigurna je da se dogadjaju desavaju kada se ponovi bilo koji aspekt dveju planeta koji su u aspektu i u natalu. To se desava u tranzitima pa i u direkcijama ( bilo koje vrste sigurna sam ).

... i u solaru. ;)

A što se direkcija tiče, ako gledaš onako odoka natal naravno da uzimaš okruglo 1 stepen ;) a imaš u WinStaru opciju Directed chart pa pogledaš preciznije.

Tercijarne progresije se primenjuju po principu 1 dan = 1 mesec, ali lunarni mesec (ne kalendarski ;) ) ... poveži po analogiji sa sekundarnim progresijama, gde je princip 1 dan za 1 godinu. Ali i to i ovako nećeš računati peške :D

... i u solaru. ;)

A što se direkcija tiče, ako gledaš onako odoka natal naravno da uzimaš okruglo 1 stepen ;) a imaš u WinStaru opciju Directed chart pa pogledaš preciznije.

Tercijarne progresije se primenjuju po principu 1 dan = 1 mesec, ali lunarni mesec (ne kalendarski ;) ) ... poveži po analogiji sa sekundarnim progresijama, gde je princip 1 dan za 1 godinu. Ali i to i ovako nećeš računati peške :D

Da i u Solaru naravno :D

Nego, mi te tercijalne nesto ne zvuce prakticno? Sta da ih ukucam i onda sta, kazem sebi ovo mi je za ovaj mesec? Nije mi jasno, ne umem ni da zamislim za koji se to okvirno period gleda.

Takodje su jako interesantne one direkcije solarnog luka. One odlicno rade ali godinu pre za vreme ili posle izracunatog perioda. I taman ti tranzit pokaze koje ce se godine tacniej odigrati i to vam je to :)

Mrzi me da trazim gde, ali elaborarao si nekolicinu puta na egzaktnosti tvojih predikcija, vaznosti i mogucnosti da se sve predvidi, tako da mi nije jasno zasto to kod klijanata moze a nesto zapinjes na svom chartu :dash:
Nebitno, u duhu dobre volje ne neces da umres a jos manje da stradas. Uopsteno pisem ti trenutno, jer ces tada biti mnogo bolji covek.
Pod jakim si uplivom neptuna koji na na ascu. Iako generacijski tranzit plutona preko njega u tebi ce silu emocija (humanost, altruizam, okretanje nematerijalnom) da probudi. Transformacija ce biti 1.5-2godisnja koliko ce trajati njegov tranzit preko asc-a. Posto ce i pluton i kvadrat tr urana da ti u relativno kratkom intervalu napadnu neptun koji vlada drugim neminovno prihvati poteskoce sa novcem, ali uz tr pluton probaj da promenis svoj stav. (meni je uuuuvek prosto cinicno i deplasirano da te prizemljim kad govoris o svojim klijentima, svojim predikcijama, i sl a pri cemu si 1987mo godiste. Da se ne okomis odmah dal' je moguce sa 20god imati staz i oko za astrologiju, to je moguce kad god...medjutim naplacivanje, iskustvenost, svest o povredi drugog... to je nesto sto ce tranzit plutona da ti da)
Dalje mucio te saturn... pa nece nista narocito nesrecno da donese. Prirodni je gazda 10og, kod tebe caruje i prvim i njegovim ulaskom u deveto donece prvo tegobe i neuspeh (kratkotrajan i ako do tad nisi vec zavrsio) na studijama (prelaskom preko marsa se to aktivira), ali onda i saturnovsku volju i postizanje nacina da predjes preko toga. Inace s obzirom na postavku tvog devetog polja... verovatno ces moci uvek ali eto te dve-dve i po' godine bi bile mozda i najteze za tebe ako odlucis tada da se selis u inostranstvo jer bi donele materijalno siromastvo tamo.

Ovo gore sam ti dala... ono sto ne volis => SIRINU astrologije. Ne potencijal nego njenu mogucnost da deluje na nekolicinu vaznih dogadjaja istovremeno. Moras nauciti da obuzdavas merkura u skorpiji jer se silovito izrazavas... a nije tacno to sto cesto pricas. Dakle egzaktnost, 1:1 predikcije... sve u sta se inace zalazes... ne postoji.

Sad moje skromno misljenje kako ce se dolazeci tranziti odraziti: Kraj sledece godine tr jupi i neptun ce praviti trigon sa venerom -zatelebac se ko tetreb :super: Potpuno neptunijanski -duboko, idealisticno, mozda cak i platonski ali DUBOKO. E onda za neko vreme ide aspekt koji te muci i onaj koji si omasio (pluton preko neptuna i asca, ali i kvadrat urana na neptun i dc) Pluton preko asca =opozicija dc-u. Ko god usao u tvoj zivot i koliko god ona velika i idealna tada bila preti joj opasnost (neminovnost rekla bih ali ne volim da dajem predikcija koje determinisu dogadjaj) da tad naglo izleti sto ce tebe kao licnost promeniti.

p.s. preko puta tvog marsa smestilo se moje egzaltirano sunce i mars u sedistu :rotf: Oni te valjda cackaju da se sporis i boris sa mnom. Udalji se, pogledaj astroloski i shvati da je bezrazlozan taj stav. Uputstva koja ti dajem meni bi u tvojim godinama pomogla... sto ne znaci niti da bih prihvatila nit' da bih iscitala :whistling: Ovo nije moja profesija a da bi nasao ti srecu u njoj moras bolje razumeti ovo sto prenosis. (hint hint hint: za zaradu i prihode od astrologije bilo bi pozeljno imati fortunu u vazduhu... a tvoja nije. Za srecan zivot... bilo bi dobro da naucis da tumacis sebi gde je to gde te sreca ceka... a nije ovo... hint -merkur u skorpiji je computer literateili ima potencijal da bude, tvoj je JAKO dobro postavljen... pa saberi sa uranom promuckaj i vidi sta dobijes. Mozes ti i druge putanje da odaberes, to i jeste car ali proracunaj onu gde je energetski bilans najpovoljniji :-) )

Sve najbolje

Uh uh sto da kazem, hvala na analizi ovu temu uopce dugo nisam otvarao sutra cu detaljnije napisati.

Samo zelim reagirati na neke dijelove.

Moje godine zaista nisu bitne, tome svjedoci i cinjenica da sam u pregovorima za jednu radijsku emisiju.

NIsam te najbolje shvatio, ti mislis da se ne bi trebao baviti astrologijom?

Ovako, mogu reci da je samom sebi jako tesko gledati, jer tu ne mozes biti objektivan pogotovo sa neptunom na ac.

ja ne radim samo kao astrolog, radim tako sto vidim dosta stvari i to se s vremenom pojavaca.

mislim da za svoje godine znam zaista mnogo vise od mnogih, i ne znam da li trebam cekati 35 da me netko shvati ozbiljno.

godine nikada ne smiju biti kriterij za takvo nesto.

sto se tice ostalih dijelova analize napisati cu kasnije.

a ovo za inozemstvo pa neminovno je jer su mi vladari 4,7,i 9 polaj u 9 a vladar 1 u 12 takodjer to potvrdjuje.

pitala si me nesto za duzinu zivota ?

pa sunce je hajleg, mars je anareta. kada je mars u prim. direkcijama dosao na sunce imao sam pad sa stijene krvario sam kao lud, nekim cudom nista nisam slomio niti su me sivali ali je to bila izravna opasnost.

e sad se to isto ponavlja samo kroz mnogo jaci aspekt. dodatno me plasi sextil marsa i saturna.

ne znam bas da sam se svadjao sa tobom oko necega ?

Ali mene naravno smeta da me netko kritizira na osnovu godina, ima ljudi sa 50 godina koji pojma nemaju. Pogledajte onog nekog vase sarlatana Zlatka Zlatkovica ili onog Vladimira Vlajica ili kako se vec zove. totalni nepojmatusi.

E, ljudi da li vi primarne direkcije uzimate okruglo 1* i godina ili idete po matematickoj oreciznosti 0.59* po godini.
ne ides po matematickoj preciznosti, odstupanja egzaktna besmisleno mi je dati egzaktan odgovor. sustina je da mozes da otpratis kada je ocekivan dogadjaj prema (redosledom) primarnim, pa tranzitima, pa solaru
I htela sam da se rasppitam o tercijalnim direkcijama, njih nikada nisam korisitila?! Sta se tu uzima 1 mesec za jednu godinu ili sta?
1dan=1mesec
nisu od nekog bog zna znacaja, meni lice na sekundarne...dakle osim meseca ovde i sunce ima znacajniji pomeraj tako da na njegove/njihove egzaktne aspekte pracene sa solarom pa tranzitima izvlacis zakljucak
Uh uh sto da kazem, hvala na analizi ovu temu uopce dugo nisam otvarao sutra cu detaljnije napisati.
nema na cemu, drago mi je da si jos na forumu :klap:
NIsam te najbolje shvatio, ti mislis da se ne bi trebao baviti astrologijom?
ne profesionalno, meaning da uzimas/trazis novac i da oslovljavas ljude sa klijenti. fortuna u vazdusnom elementu hoce da ukaze na ovo kao profesiju.. a tvoja jednostavno nije tamo, prateci tvoj drugu i sestu kucu, astrologija nije tvoj poziv.
mislim da za svoje godine znam zaista mnogo vise od mnogih
ovo nisam niti bih negirala. slazem se, moja kritika ili zelja pre da uocis nesto je upucena samo i jedino tvom merkuru u skorpiji.
, i ne znam da li trebam cekati 35 da me netko shvati ozbiljno.
nisam u kuci pa tvoju kartu imam samo u secanju, ako imas trigon saturna iz jarca (ili vec odakle god) na sunce... ne radi se o ozbiljnosti koliko o postizanju => da bice neophodno da dotaknes drugu polovinu zivota za neko ozbiljnijje dostignuce... ali ono moze biti tim vece

webhanuma napisao sam ti pp, ne znam jesi ga dobila.

Moj poziv ?

hm.... malo mi ovo djeluje smijesno ali dobro.

Ja zaista radim mnogo toga i moj poziv nije jedan na sto upucuje Merkur na vrhu 10. polja i Merkura kao vladar 6 polja. Pluton u X je vezan za astrologiju o cemu govori sam Dupor. Naravno da taj Pluton govori o jos mnogo mnogo toga. No moji su interesi zaista razliciti jako mnogo stvari me zanima, a kada me nesto zanima tada se zaista trudim biti jako dobar u tome necemu. Dakle ima tu i poezije, i eseja, i politike dosta, dakle zaista mnogo stvari.

Medjutim neke dijelove najradije ne bi komentirao iako ne sumnjam u dobronamjernost istih.

Nemoj mi zamjeriti ali ova tvoja recenica da se ja ne bi trebao "profesionalno baviti astrologjom" je meni naprosto blesava i infantilna recenica. Prije si mi toliko nabacivala pricu da moram govoriti o mogucnosti a ne o egzaktnosti, a sada mi ovako doktrinarno kazes da nisam za to ;)

Podznak Jarac Neptun iz 12 polja dodiruje AC. Jaka intucija sto svakome astrologu treba, a sve to trigon Mjesec na stupnju egzaltacije sto mi je moram priznati zaista davalo jake vizije koje su pocele prije godinu dana.

Saturn kao vladar odlazi u 11 polje i ulazi u samo 12. Istrazivanje tajni , poniranje u dubinu, Strijelac = filozofija, a Uran je suvladar mojeg 1 polja koje zauzima 20 stupnjeva Vodenjaka, odlazi takodjer u 12 polje u konjukciju sa Saturnom. Isti taj Uran radi trigon sa dispozitorom Jupiterom = uspjeh.

Dakle moja paznja je maksimalno usmjerena prema tome.

A da bi covjek bio dobar astrolog mora imati extra razvijen intelekt koji zaista moze napraviti dobro sintezu i dati pravu informaciju. Jel ti mozes zamisliti jaceg Merkura od merkura u skorpionu u tijesnoj konjukciji sa Plutonom a sve na vrhu 10 polja. I Mars kao suvladar odlazi u Djevicu na posljednji 29 stupanj = maksimalno usavrsavanja, zavrsetka. dakle ovdje imamo i uzajamnu recepciju.

Ne znam sto se toliko hvatas te Fortune, medjutim mislim da ti meni nemas pravo govoriti da li cu ja naplacivati ili necu svoj rad, svatko normalan za svoje vrijeme svoj trud i znanje odredjuje cijenu. To je pomalo drsko od tebe jednako kao i to sto mi dijelis lekcije cime se ja trebam ili ne trebam baviti.

Pa ne ocekujes valjda da to radim badava.

Novac....2 polje Vodenjak = astrologija, tu je i umetnuta riba dakle u drugom djielu zivota cu imati mnogo novaca od duhovnog rada zbog neptuna na ac trigon mjesec.

i za kraj auto-analize na koju me bas tjeras.

Hiron je prvi astrolog koji je postavio sve zvijezde neba, nebeski otac astrologije. On meni asepktira vladara veneru sunca skoro egzaktno, suvladara 10 polja i vladara 3 marsa , radi čvrsti sextil sa jupiterom kao vladarem 12 polja = dakle itekako sam se pozvan baviti time.

ja u tome imam uspjeha i to velikoga, s obzirom na to koliko imam godina, kao i u svemu drugome sto radim.

ti moras napraviti razliku izmedju mojeg karaktera i mojih potencijala.

Back