progresije i direkcije

kakve bozje veze fortuna ima sa profesijom ? forunta govori o najsirem smislu o nasim prilikama i uspjehu, moja fortuna je na poluxu ma malo pogledaj na sta se to odnosi.

za astrologe je vise nego dobro imati merkur u skorpionu.

jedna jedina stvar koja meni nije dobra za astrologiju je mjesec u biku. no to je samo jedna stvar.

1dan=1mesec
nisu od nekog bog zna znacaja, meni lice na sekundarne...dakle osim meseca ovde i sunce ima znacajniji pomeraj tako da na njegove/njihove egzaktne aspekte pracene sa solarom pa tranzitima izvlacis zakljucak

Da sekundarne su mnogo bitnije od tercijalnih nema govora. To su ipak direkcije sa najprirodnijim kretanjem, odma ih konsultovati posle primarnih, mada pokazuju i brze promene od primarnih.

U, ala se ovde malo, pamalo razvijaju neke zesce diskusije. Krsta je ko krstaski rat :lol:

ma web je nesto pisala u stilu kao da moje 2 i 6 polje ne ukazuju da se trebam profesionalno baviti astrologijom.

u tome je počinila organsku grešku postavljajući krivo pitanje , pravo pitanje bi glasilo "imam li ja smisla za astrologiju", a daljnje je pitanje da li ću stjecajem okolnosti ja zaista biti u mogućnosti to nametnuti kao nešto dominantno u svom životu.

ponavljam moje 6 polje je u blizancima gdje se nalazi Kiron koji upućuje na pomaganje drugim ljudima aspektira masu planeta, merkur koji vlada njime odlazi u polje 10 u znak škorpiona što nužno daje prodorni intelekt.

i jedino je pitanje u kom pravcu će taj intelekt ići ? Ići će u mnogo pravaca poštujući simboliku Škorpiona i Plutona koji se do njega nalazi. Međutim astrologija i jest jedna od simbolika Škorpiona jer se tu Uran nalazi u egzaltaciji.

a 2. polje = Vodenjak i Ribe, = Saturn, Uran, Neptun svi povezani sa poljem 11 i 12 jasno upućuju na astrologiju i druge okultne vještine.

samo je čekam da dođe više da vidim što će mi reći.

Da, znam šta je inače Fortuna, ali što ti kažeš ne bi je trebalo (koliko ja znam) vezati direktno za novac. Ne znam da li je to što je rekla zaključila samo na osnovu Fortune, ili ju je povezala sa nekim drugim faktorima, na to se svodi moje pitanje.

Pozdrav svima! Zelim samo istaci da sam se sama uvjerila u to da primarne direkcije itekako dobro odrade svoj posao! Na zalost nije bilo na nekim isuvise lijepim primjerima....a ispitivala sam ih doslovno na svom natalu, zajedno sa prijateljicom koja se bavi astrologijom iz hobija. Htjedoh takodje reci vindex-u da se slazem s njim da je najteze biti objektivan kada pokusavas da prognoziras nesto sebi....isto tako da mu zivot nije u opasnosti, barem kako ja to vidim.
Htjedoh jos da vas upitam (ko god pozeli da odgovori) da li Sunce konjikcija Mjesec uvijek predstavlja rodjenje ili je to od slucaja do slucvaja , kad se govori o primarnim direkcijama u zenskom horoskopu? Srdacan pozdrav!

Fortuna govori u najširem smislu o našoj sreći, o stvarima koje nas vesele a između ostalog i o novcu. vezati cijelu prosudbu samo za fortunu je neozbiljno.
i moja fortuna se nalazi na srednoj točci između sunca i mjeseca ;)

vindex,

ne zivciraj se zbog gluposti, koje pisu drugi a znaju manje od tebe.

1. Kao prvo, moras znati kakvi aspekti znace kratak zivot (necu ovde napisati);
2. 6.kuca nema veze sa Astrologijom;
3. Fortuna nema nikakve veze sa novcem, osim ako je u 2.kuci (ne verujem cak ni u to) . Kada bi imala vezu, onda bi ja bila bogata, a nisam.

Ima li logike u ovom tumacenju progresivne karte:

Naime progresivni Mo kao vladar 9p (eventualnog 2.braka papiroloskog) pravice sekstil sa nat. Su vladarem 10p (MC -status)
Progr. i direktivno Su ce praviti 60 sa natalnim Me R (vladarem 7p) i JMC/ASC odnosno 120 sa DESC/SMC
Direktivna Ve 90 nat. Su
Direktivni Me 0 nat. Ma
Direktivni Ma (suvladar 5p) 90 nat. Me (vladar 7p)
Direktivni Sa 60 nat. Ju (vladar mene i suvladar 5p)
Direktivni Asc 0 nat. Ma
Direktivni MC 120 SMC/DESC

potpomognuti tran. Jupiter kroz peto...90 nat. Mo/Ju pa posle tranz. Ju 60 progr Su 0 Ve, 60 DESC/SMC istovremeno 120 moj nat. MeR/JMC/ASC posebno jer se okrece na 3.stepenu.

pa tran. Sa iz treceg puta na progr. Su 0 Ve, Sa 60 MeR/JMC/ASC i 120 DESC/SMC

Pa Neptun tr.sekstil na direktivni Sa i 120 na moje Mo/JU u 7p
Pa tran. Uran 90 na nat.Ju
Pa evo ga i Mars sada 180 moj IC...

da se jadna nadam nekoj vezi/ljubavi/ da ne kazem nesto ozbiljnije il' ce biti mrka kapa

hvala

24v75kz.gif

Zavisi šta tačno očekuješ pošto je početak ljubavi ili ulazak u vezu obično predstavljeno na jedan način a ulazak u brak ili početak zajedničkog života na drugi način, pošto bi druga opcija uključivala (najčešće) pored aktiviranja 7. kuće i 4. - dom i 10. - status.

Progresivni Mesec se relativno brzo kreće (u odnosu na ostale progresivne i direktivne planete) i sam po sebi obično ne govori o velikim promenama već ih najčešće potvrđuje i može da govori o užem periodu kada se nešto dešava (ako je taj događaj već nagovešten na neki drugi način). Isto tako npr. naglašava polje kroz koje prolazi.

Progresivno i direktivno Sunce će praviti aspekte sa natalnim Merkurom i osom ASC/DSC ali ne sada već otprilike za godinu dana (sa osom čvorova još kasnije, za oko 2) pošto je orbis prevelik - gledaju se samo egzaktni aspekti.
Isto tako, direktivni Mars je već skoro izašao iz aspekta sa natalnim Merkurom i dir. Saturn opet nije u egzaktnom aspektu sa natalnim Jupiterom.

Progresivni Mesec se relativno brzo kreće (u odnosu na ostale progresivne i direktivne planete) i sam po sebi obično ne govori o velikim promenama već ih najčešće potvrđuje i može da govori o užem periodu kada se nešto dešava (ako je taj događaj već nagovešten na neki drugi način). Isto tako npr. naglašava polje kroz koje prolazi.

.

bas zato i jeste najbitniji progresivni Mesec :)

pa onda So,Me, Ve i Ma

ostalo nista

meni za sad od svih tranzita, progresija, blabla
radi najvise progresivna Venera:mrgreen:

a Mesec mi je trenutno u konjunkciji sa vl 6,7 i 9 (a suvladar je 7 ):mrgreen:

Nisam rekla da je nebitan ;) štaviše vrlo je bitan ali je akcenat na onom drugom delu rečenice. O mnogo većim promenama govore druge progresivne planete samim tim što mnogo ređe prave aspekte sa natalnim planetama ili uglovima, o tome se radi :)

Znaci mrka kapa :dash:

Ako dobro zakljucujem cekam godinu ili dve jel' tako? I to bi mozda bio zajednicki krov zbog ASC/DESC ose, :eek::worth:

A ovo su sve idi mi dodji mi aspekti i tranziti?
A jel to moze da nagovesti vezu koja ce kao fol biti krunisana tada...ili ce da radi moja tupava Ve u Aq sa ovim jos burnijim Ur u 5p i sve nesto smene pa na ustrb?
:think:

Prosto pitanje ima li neke konkretne dugotrajne veze u dogledno vreme?

Da,u progresijama je MO najbitniji,neke spore planete se pomere 1* za ceo covekov zivot,pa se uglavnom ni ne posmatraju u progresijama,samo brze planete.
Ali ce na velike promene u progresijama svakako ukazati promena znaka,termina,konj.sa fiksnom zvezdom ili nekom bitnom arapskom tackom-tu se pored ostalog posmatra i ASC,MC,tacka fortune..

Da li biste mi onda mogli odgovoriti na sledeca pitanja?

Da li su sek. progresije bitnije od direktivnih?

Da li su direktivne planete tacne u smislu vremena...jer znam za direkcije tipa 1 stepen jedna godina...medjutim ako je Sunce npr. kao kod mene 57' onda mi prikazuje npr. kao da sada imam vec 45 i nesto godina, a ja nemam...koliko je tu "omaska" (npr. direktivno Su 0 Ve ce mi po stepen=godina biti u leto... a po direkcijama solarnog luka su trenutno u sep. aspektu)

Zatim, ako ce mi u avgustu prog.Mesec praviti 60 sa Suncem kao vl. MC-a a kasnije za 2 meseca praviti 0 sa IC-om jel' to znaci neki dogadjaj?

koliko su bitne progresivne planete sinastrijski sa nekim? npr. imam njegova progr. Ve 0 moj progr. Ju - on je Bik, ja Strelac? Njegov progr.Mars 90 moje Sunce, njegov progr.Uran 180 moja Ve, 120 moje progr. Su 0 progr.Ve ? itd...

Naravno kao i za direkcije npr. njegov dir. Me 180 moja Ve, njegova dir. Ve 120 moj Sa, moj dir. Pl 120 njegova Ve...itd

Poslednja izmena:
Da li su sek. progresije bitnije od direktivnih?

Bitne su i jedne i druge..

Da li su direktivne planete tacne u smislu vremena...jer znam za direkcije tipa 1 stepen jedna godina...medjutim ako je Sunce npr. kao kod mene 57' onda mi prikazuje npr. kao da sada imam vec 45 i nesto godina, a ja nemam...koliko je tu "omaska" (npr. direktivno Su 0 Ve ce mi po stepen=godina biti u leto... a po direkcijama solarnog luka su trenutno u sep. aspektu)

Zavisi od brzine kretanja SO u trenutku rodjenja,nije striktno 1*,dobro si to uocila,ali da ne bi racunala 57min. puta godine,lepo imas program koji to izracuna umesto tebe.:D

Zatim, ako ce mi u avgustu prog.Mesec praviti 60 sa Suncem kao vl. MC-a a kasnije za 2 meseca praviti 0 sa IC-om jel' to znaci neki dogadjaj?

Pa zavisi,neko pokretanje stvari po pitanju posla bi trebalo da bude, ali to bi trebao aktivirati neki tranzit,znaci proveriti iz vise uglova da li i ostele predikcije ukazuju na to.

koliko su bitne progresivne planete sinastrijski sa nekim? npr. imam njegova progr. Ve 0 moj progr. Ju - on je Bik, ja Strelac? Njegov progr.Mars 90 moje Sunce, njegov progr.Uran 180 moja Ve, 120 moje progr. Su 0 progr.Ve ? itd...

Bitne su jako,one su okidaci,znaci tvoje progresije sa njegovim,tvoje progresije sa njegovim natalom i obrnuto,njegove progresije sa tvojim natalom.

Naravno kao i za direkcije npr. njegov dir. Me 180 moja Ve, njegova dir. Ve 120 moj Sa, moj dir. Pl 120 njegova Ve...itd

Verovatno da i direkcije rade po istom principu u sinastrijama,ja uvek pogledam i progresivna i direktivna poklapanja.

Zavisi od brzine kretanja SO u trenutku rodjenja,nije striktno 1*,dobro si to uocila,ali da ne bi racunala 57min. puta godine,lepo imas program koji to izracuna umesto tebe.

Ma to sam ukapirala, ali ti nisi mene ?
Znaci da li je tacan solaran luk, u mom slucaju taj od 57' ili stepen za godinu...jer ce se "dogadjaji" pomeriti za par meseci
ili u drugom slucaju npr. citavih 2 i nesto godine sto su ljudi stariji.

Ma to sam ukapirala, ali ti nisi mene ?
Znaci da li je tacan solaran luk, u mom slucaju taj od 57' ili stepen za godinu...jer ce se "dogadjaji" pomeriti za par meseci
ili u drugom slucaju npr. citavih 2 i nesto godine sto su ljudi stariji.

Gledaj,tranziti aktiviraju direkciju,tako da ce se i "dogadjaji" pod direkcijom pokrenuti tranzitom.
Vec sam ti dala odgovor,da u zavisnosti od brzine kretanja SO u trenutku rodjenja,nece biti striktno 1*-1god,kod nekog se SO krece sporije kod nekog brze od 1*,pa ako te bas zanima,digitron u ruke pa racunaj.
A solarni luk je nesto drugo,Solarni luk se racuna 7 god.puta br.orbisa izmedju aspekta 2 planete.

Poslednja izmena:
Solar arc - Sunce npr. kod mene 57'
klasicne primarne direkcije 1 stepen = 1 godina
razlika kod mene par meseci to je bila poenta :)

jer postoje obe vrste direkcija...citala sestra :)

Znaci pitanje je koje su tacnije kao i Naibod itd...a sve su to tzv. primarne - da ne pricam o rekstacenziji :)

A solarni luk je nesto drugo,Solarni luk se racuna 7 god.puta br.orbisa izmedju aspekta 2 planete.
To je orbisni luk :)

Solarni luk (Solar Arc ili direkcija solarnog luka) je varijanta primarne direkcije gde se umesto uobičajenog tj. najjednostavnijeg metoda - 1 stepen - jedna godina uzima umesto 1[SUP]o[/SUP] vrednost od 59' (nešto manje od stepena) jer toliko iznosi prosečno dnevno kretanje Sunca (po tome je i direkcija dobila naziv "solarni luk").

Znaci pitanje je koje su tacnije kao i Naibod itd...a sve su to tzv. primarne - da ne pricam o rekstacenziji :)
U stvari je sistem stepen za godinu najmanje precizan, a trebalo bi da je Naibodov luk najprecizniji (59' 08'' za godinu).

Poslednja izmena:

Back